31662
CRYSIS
  • SZilaJMaGGoT
    De aztán meg szépen fokozatosan elkezdik b@asztatni a konzolokat is... Először csak ilyen olyan kiegészítőket lehet majd kapni hozzá.... aztán stb... Vagy pedig a nagy hardver gyártók átállnak mind konzol gyártásra... Csak túl nagy lesz akkor a kínálat...
  • berlinboy6329
    Akkor pedig már b@xh@tják a gyártók,hogy nincs szinte kinek gyártani a cuccot mert a bénaságaikmiatt mindenki konzolozik.
  • SZilaJMaGGoT
    Háát... Én is PC párti vagyok, és sajnálom, hogy ez így van... Ha ez így lesz továbbra is akkor a pc-s játékoknak télleg vége lesz, mert lassan áttér mindenki konzolra...:(
  • Magiszter
    Ott az igazság.

És sajnos vannak olyan emberek akik veszik is az új cuccokat és a gyártók ezt látván lépnek megint egy magasabb szintre. Az átlag ember meg egy 2-3 éves késésben tud csak olyan gépet venni mint amilyen a "felső 10ezernek" volt anno. A számítástechnika hihetetlen ütemben fejlődik, de sajnos ez a fejlődés inkább gazdasági mint minőségi.
    De mivel mi vagyunk a "kisebb" ezért nekünk csak annyi választásunk van hogy: vagy van pénzünk új gépre vagy nincs. Ha nincs akkor le vagyunk tojva: "várjátok meg míg olcsó lesz;várjátok meg az alsókategória kiadását"
    ÉS ezen a felálláson nagyonhosszú ideig nem fognak változtatni (optimista vagyok).
  • Ebola75
    Sajnos a PC-n való játék "pusztán"! üzletpolitika...mondhat akárki akármit...és egyre hülyébnnek vannak nézve a vevők sajnos!Érdekes módon egy konzolgép 4-5 évig elfuttatja az adott platformra tervezett játékot és még fejlődni is képes.Ha ezt PC-s viszonylatban nézzük PC-re a 4-5 év bizony négyszer ötször annyiba kerül.Megjegyzem PC-s vagyok nem konzolos, de voltam az is...és az új konzolok már grafikailag is ott lesznek a PC-k mellett, a teljesítményről nem is beszélve harmadannyiért...el kéne gondolkodni...érdekes módon az X360-ban biztos nem kell DX10-es kártyát cserélni a Crysis elfuttatásához...teljesen palra vagyunk véve azzal, hogy egy 120.000 Ft-os grafikus kártya egy évig, max kettőig üzemel rendesen, utána már kevés...tekintetbe véve azt, hogy a játékok nem fejlődnek olyan nagy volumenben...szándékos züllesztés sajnos.Világosan látszik, hogy a PC-re fejlesztett játékok célja már egyáltalán nem a játékosok kiszolgálása, hanem "CSAK" a hardwergyártók és szoftvgyártók által forgalmazott termékek eladására irányul.
  • Magiszter
    Én többek között pl azért veszek jövő nyáron leghamarabb gépet. de lehet hogy kitolódik jövő év végére. Akkor már egy 7900-as kari erősen középkategória lesz ha figyelembe vesszük majd a DX10 térhódítását. ÉS miután kijönnek a DX10 középkategóriái lehet hogy egy árban lesz velük, vagy még annyi sem lesz. Ezért szerintem ez a 130.000 jövő év végére lesz vagy 60-70ezer. Vagy a csipszeszacskó mellé mellékelik majd
  • A tumi
    Egyébként beszélgetünk itt,hogy ilyen 7900gtx kártya kell majd hozzá meg olyan,de kérdés kinek lesz lehetősége egyáltalán ilyet venni?
    Mert ugye a mostani ára kb 130.000.-FT!!!!
    És csak pci-os van kiadva.Akinek nincs pci-os alaplapja és kénytelen az agp-el nyomulni annak most jelenleg egy hasonló kaliberű kártya van agp-be a piacon a 7800gs tipusú ami most jobb minőségben csincs 80.000.-FT alatt.Ha hozzávesszük,hogy az év végére kell majd beújjítani egy kártyát, sacc/kb 60.000-70.000 között lehet majd megvenni.És innentől kezdve borúl minden,elbirja-e az alaplap,proci még úgy,van-e elég memória (szerintem manapság 2giga simán kell),stb stb.
  • Magiszter
    javítás: GF7900GTX
  • Magiszter
    Hát őőőőőőő. Mivan?
    Azt értem hogy a DX 10 fúúú de szép, meg jó. ÉS hogy a Crysis-ben is lesz 1-2 DX 10-es effekt. De... Azt nem értem hogy miért kell szivatni a világot azzal hogy csak Visztára jön ki a DX10? értem jó... gazdaságpolitika... de ennyire nem kell egyeduralkodónak lenni. Szerintem ha csak VIsztára hozzák ki a DX10-et akkor biztosan valaki perelni fogja őket megint sok-sok pénzre (van bőven úgyis).

A jelek szerint lemondhatok a GF9700GTX-ről és inkább veszek valami középkategőriás DX10-es karit majd. Köszi Billi!!!
  • Evogordon
    Ezt azért beírom valamenyire ide tartozik.

A DirectX 9 nem támogatja a fizikát?
    [2006. július 18. @ 14:51 - Berkenye]
    A The Inquirer elbeszélgetett néhány játékfejlesztővel és megállapították, a DirectX 9 nem alkalmas valódi fizikai effektek megjelenítésére.

Mindezt úgy sikerült megállapítani, hogy az API 9-es verziója számos objektumot nem támogat, és az Open GL-lel együtt van némi lemaradása a hardverekhez képest. Egész egyszerűen tehát az említett két API nem megfelelő a grafikus processzor által számolt fizikai és grafikai effektek helyes megjelenítéséhez.

A jelek szerint tehát várnunk kell a Vista és a DirectX 10 eljövetelére, melynek Avalon grafikai alrendszere már a grafikus engine-t használja a Vista kezelőfelületének megjelenítésére is.

A DX 10 jóval több független objektum együttes kezelését teszi lehetővé, ami sokkal komplexebb és részletesebb virtuális világokat eredményezhet. Emellett az objektumok egymásra ható fizikai reakcióit is jóval könnyebben kezeli az új rendszer.

A játékfejlesztők a DX 10 elterjedéséig igyekeznek magukat távol tartani a GPU alapú fizikai effektektől, ugyanis ez addig komoly problémákat okozhat az engine-ben. Az ilyesféle új látvány inkább majd csak a 2007-ben megjelenő újgenerációs játékokban fedezhető majd fel. Az AGEIA PhysX használatának is csak ezután lesz értelme.
  • FOXX supreme
    :D
  • Magiszter
    És te meg ne hízelegj
  • Magiszter
    amíg mást nem mondanak vagy más nem történik vehetjük tényeknek is
  • Malakai

Persze attól még lehetséges...
  • Magiszter
    "A PCGames.de értesülései szerint a Crysis megjelenését az idén év végéről jövő év elejére halasztották, hogy bevárja a Windows Vista megjelenését. Elvégre számos Vista specifikus optimalizálás található a játék motorjában. Érdekes megközelítés, mivel az új MS operációs rendszernek is kell majd néhány év, mire túlsúlyba kerül a mostanra "családtaggá vált" XP-vel szemben."

Cikk (Hardwired)
  • FOXX supreme
    bolond
  • Magiszter
    Mé most jobb ha csak úgy megy válságba hogy még csak videókarim sincs?

Vegas:
    Gyurcsány Pack? És ha nem jön be akkor Gyurcsány Patch v2.0 és minden jóra fordul

Off vége (egy időre)
  • FOXX supreme
    :D
  • Vegas
    np, maj jöna a gyurcsány csomag oszt mindenkinek dx12,5-ös vga-ja lesz!
  • FOXX supreme
    vagyis van:D
  • FOXX supreme
    Válságba megy az ország egy videókártya miatt:D
  • Magiszter
    Én már feldobtam egy alternatívát
  • SZilaJMaGGoT
    Én iszok, meg cigit is veszek ha nincs kitől tarhálni(persze nem vagyok egy masszív dohányos) de a heti kiadásaim akkor se lépik túl az 1500-at...(általába) Szal az nem oszt nem szoroz... Máshonnan kell pénzt szerezni...
  • Magiszter
    Hüle
    Azt mondtam okos vagyok és fúrmányos, nem azt hogy nagydarab izompacsirta tetkós kopasz cigó sok sok haverral (félmillió). Azért van némi különbség.
    Amúgy úgy gondoltam hogy lenyulom az adófizetők pénzét ha már a pénzügyön dolgozom az ikszedik kerületi ph-ban, azon belül is a könyvelésen
    Szóval tessék csak fizetni mint köles
  • FOXX supreme
    biztos
  • CUCLI
    elindul vele
  • spatrik
    Nem tudja valaki hogy el fog-e indulni egy X850Xt-n???
  • virs lee
    Én már dájrektiksz tizenegynél tartok.
  • virs lee
    Hát akkor mihez igazdojanak, a 10 millió féle, ötletroham alapon fejlesztett linuxhoz? :)
  • Serpa
    nekem meg a futószalagról hozzák egyenesen, egy Ati és egy Nvidia DX10es karit ...
    HA-HA-HA
  • CUCLI
    lopni bűn
  • Magiszter
    Én meg nem iszok nem cigizek bulizni se nagyon... mert nincs pénzem, elmegy a kajára, meg a számlákra De majd lesz Dx10-es karim mert okos vagyok meg furmányos
  • FOXX supreme
    Én nem iszok, nem cigizek, bulizni néha szoktam a haverokkal...de ha belegondolok nem is izgat a dx10:DDDDDDDDD
  • Evogordon
    Értem.. Lehet hogy jobban jársz úgy mert még kitudja milyen kezdetleges dx10-et fog leadni...
  • grebber
    Hát én nem adok ki érte annyi pénzt nem ér annyit majd ha olyan 70 ért lehet kapni valami jó DX10-es karit akkor veszek!
  • Evogordon
    Én eladom majd az x850xt-t meg már öcsémmel megvan beszélve hogy részletre vesszük majd szal mihelyst megjelenik már megyünk is az R600-asért.
  • grebber
    Aki nem iszik,nem cigizik,nem bulizik annak nem nehéz sporolni!
  • Evogordon
    És menni manit szánsz rá?
  • FOXX supreme
    de jó egyeseknek:)
  • grebber
    Nekem már mióta megvan rá a zsé, én már csak ülök a pénzemen meg gyűl hozzá a többi fizetés, már csak a megfelelő árra várok amit kiadok érte