31662
CRYSIS
-
#4340 Amit írtál az elég komolytalan. :D Minden rendszer próbálja kihasználni a maximumot. Azt meg Te sem gondolod komolyan, hogy alapjáraton csak a rendszernek 400 mega memó kell. Linux sokkal többet tud, sokkal több futó szolgáltatása van, és alapjáraton használ olyan 230 mega körül. Viszont én futtatok Beryl-t is, ami állítólag olyan 80-100 megát eszik. Én még nem néztem meg, de azért ebből le lehet vonni pár dolgot... Levonod azt is, mert nem alap rendszer szolgáltatás, alapból nincs is, és akkor hol is tartunk? :P
Meg nekem valahogy lassan bootol a Vista. Linuxon olyan, hogy bakapcsolom a gépem, várat is kb 10 mp-t rögtön a legelején a raid figyelmeztetés miatt maga a gép. Na mindegy, ez nem is lényeges, csak mondom, hogy ezzel együtt olyan 20 mp mire kidobja a logint! Vista alatt nekem sokkal több! Ekkor még a Vista be sem töltötte a hálózati dolgokat, még bootol tovább, csak kidobta, hogy lehet bejelentkezni. Linux alatt, amikor kidobja, hogy nesze lépj be, akkor már minden be van töltve. Hálózat ... minden.... -
#4339 Szerintem Ubuntu-t tegyél fel. Legkisebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, és a legrondább. :D De ki lehet csinosítani! Live CD-ből majd semmit ne vonj le, az alapján nem fogod megismerni a rendszert. Nagyjából mindent tud, de valahogy olyan gagyi hatást kelt. Arra jó, hogy aki kezdő, és nem tud bash-ból elcseszett rendszert helyreállítani, annak ott van a grafikus felülete is. :)
Ha felraktad, akkor szedsz hozzá egy XGL-t, felrakod Beryl-t, és nézel nagyot, hogy a windows ilyet az életben nem fog tudni. :))
ui.: Videót nem ér nézni róla, mert mind szar! Sosem fogja átadni azt az élményt, de amik készültek azok is szarul mutatják be. -
#4338 A Vista memóriakezelése teljesen át lett írva az XP-hez képest, szinte a legkisebb feladthoz is közel 100%-os kihasználtsága van, mert így hajtható végre leggyorsabban az adott művelet. Ha közben megnyitsz egy másik alkalmazást, akkor azonnal átenged neki RAM-ot. Éppen ezért pl. nekem sokkal gyorsabban tölt be sok file-t tartalmazó mappákat, mint az XP. Szerintem elég praktikus megoldás, hogy minden feladtra igyekszik kihasználni a maximálisan rendelkezésre álló memóriamennyiséget. Viszont az 512mb nagyon kevés, úgy tényleg lassú. -
#4337 Ez egy szoftveres dolog te szerencsétlen, a kártyára nem kerül semmiféle chip. D3D a neve, olvass utána, mielőtt kinyitod a büdös pofád. -
#4336 Nekem tetszik a Vista. Szóval adhatod a köveket :)
Mondjuk HD filmeket tényleg nem nagyon bírja, ami zavar is, de szerencsére csak keveset nézek filmet PCn. Linuxból leszedtem egy Live CD pont most, de nem akar elindulni a gépemen. -
#4335 A fejlődés kell, ez nem vitás! Viszont a Vista.... hát kövezzen meg akinek tetszik, de nekem nem. Próbáltam, hosszabb ideig. Régi konfigom van, de azért nem olyan szar, mégis tetű rajta a vista, és megeszi az 512 memómat. Nem csak indításkor. Próbáltam rajta már jobbnak mondható drivereket, és mégis voltak gondok. Nem, nem játékokra gondolok, meg tudom érteni, hogy ha máshogy futnak. Kimondott Vistás programokkal voltak gondok... HD filmeket nem bírta pl egyszerűen lejátszani normális sebességgel. Fél év múlva megnézem, biztos jobb lesz a helyzet...
Aztán felraktam linuxot, és nem tudok elszakadni tőle. Már csak le kéne szoktatni magam a játékról, ami amúgy is célba volt véve, és viszlát windowos. Ha kikupálódik a Vista, akkor sem lesz olyan, mint egy linux. De itt abba is hagyom, mert az átlag júzer nem fogja sosem elismerni alinuxot, igazából ki sem tudják próbálni milyen, mert türelmük és hozzáértésük nincs. Bár aki csak netezik, meg zene/film, esetleg munka, azoknak alapjáraton is jobb, mert ezek már nagyon egyszerűen meg vannak oldva. :))
ui.: persze Crysis miatt lesz egy win is a gépen, ha eljön az idő. :D -
#4334 És szerinted ez hogy oldható meg nagyüzemileg? Visszavesznek midnen kártyát és ráhegesztenek egy gyorsítót vagy külön adnak és házilag teszed rá? Jó ez így, ahogy van.
És akkor ON -
#4333 Nem mondtam, hogy profi vagyok de fizikai gyorsító gpu-ra való heggesztése nemnagy cucc... Olyan mintha lenne egy physx-ed csak már rajta lesz a gpu-n... Nincs nekem bajom a dx10-el csak a srác olyan példákat hozott fel amit dx9-ben is meglehet oldani... -
#4332 Most nem azért, de láttál már te valaha élőben Vistát? Vagy talán használtad is? Nem tudom, hogy mennyire próbáltad már, de én azt használom és nincs vele semmi bajom. Meg kell szokni néhány dolgot benne, meg van jónéhány hülyesége, de alapjában nekem mnég jobban tetszik, mitn az XP. Nem is az, hogy látványosabb (bár az se utólsó), de gyors és nem is fagy annyit. Kékhalál sincs és a kompatibilitási gondjai sem vészesek. Ha belegondolsz XP sem indított el sok régi programot, csak itt most nagyobb az ugrás, így szembetűnőbb, ha valami nem fut rajta, ami az XPn igen. DX10 meg lófaszt nem kell. Ennyi erővel DX9 mi a fasznak kellett, amikor van régebbi? Nem modnom, hogy nincs benne marketing, de azért nem egy dolog van, amit DX9el nem lehet, DX10 meg igen. És aztán meg senki sem modta, hogy kötelező Vistát meg DX10et használnod. XPvel jó pár évik szórakozhatsz még, meg a DX9el is.
#4326: Lehet, hogy tudnának, de ha belegondolsz, akkor is jöttek volna szebb játékok, amikhez lófaszt sem ér egy régebbi kártya, ezért előbb-utóbb keleltt volna 8as széria, ha van, akkor meg miért ne lehetne DX10es. Meg aztán nem tudom, miből gondolod, hogy lehetne fizikai gyorsítót tenni a régi kártyákba. Nem hinném, hogy annyira profi vagy ezen a téren, hogy ennyire vágd, meg azt se, hogy pontosan milyen a DX10. De javíts ki, ha tévedek.
Végül pedig ne szidjétok már annyit szegény Vistát. Legtöbben még nem is használták, de fikázzák ezerrel. Először próbáljátok ki hosszabb ideig, aztán mondjatok róla véleményt. Meg aztán XP sem volt kezdetben tökéletes. -
#4331 Leginkább kisgyerekekre jellemző ez. Az egy dolog, hogy a legtöbbjüket géphez sem engedném, de nem kell berágni rájuk. :)) Bár volt amikor ide is bejött egy gyerek, baromságokat beszélt, és annyi kérdőjelet berakott, hogy majd' széthúzta a fórumot. Na akkor én is beszóltam neki. :D -
#4330 Azt birom a legjobban mikor a tudatlan paraszt bejön a topikba és azt mondja hogy a dx10 az azt jelenti hogy lesznek plusz efektek a játékban :DDD -
#4329 Na akkor felsorolom a dx10 alapjait:
- Shader Model 4.0
- Geometry Shaders
- Stream Output
- Integer and Bitwise Operations
- Alpha to Coverage
- Constant Buffers
- State Objects
- Texture Arrays
Egy játék ha dx10-be van írva megcsinálhatják szebbre és még mindig akkora a gépigénye mint a dx9-es játénak...
Na meg ott van a geometry shader amitől a tárgyak elhajolhatnak, összenyomódhatnak stb stb... -
#4328 :) -
#4327 Ja és fejezzük be az offot.. -
#4326 És szted dx9 kártyára nem tudtak volna fizikai gyorsítót szerelni?? nem a f*szt... marketing meg istenf*sza... A fizikai számítások nem a dx10 miatt vannak... Legalább értelmes érveked hozz fel... Nem mondom, hogy nincs rá szükség, mer egy idő után szüksége lesz rá azoknak akik játszani akarnak, de egyelőre nincs túl sok értelme, csak valamiből megkell éljenek a hardver gyártók... -
#4325 Dx10 támogatja a, hogy GPU fizikát is tudjon számolni, vagy adott esetben hangot is, de tényleg semmi különbség... kandurex hülyeségével meg végképp nem kívánok foglalkozni, és a téma részemről lezárva. -
#4324 Körülbelül...sajátos tévhit, h a DX10 játékok szebbek, nem szebbek, de valahogy el kell adni az új videó kártyákat meg a rohadás vistát. -
#4323 LoL lehet én vagyok buta, de én valami olyasmit olvastam, hogy a dx10 nemsokkal látványosabb, és nem sokkal tud többet a dx9-nél csak ugyanazt sokkal gyorsabban csinálja... -
#4322 Ezt egyszerűen nem győzöm már leírni. DX10 alatt rövidebb idő megírni egy játékot, egy csomó olyan dolgot tud, amit a dx9 nem, főleg a fizika terén, és hát látványban sem azonos. Évekig leszneka játékok még dx9-el is játszhatóak, szóval nem értem miért fáj egyeseknek, hogy vannak, akik dx10-en is tudják uazt játszani. Mire megszűnik a dx9-es támogatás, addigra már amúgy is annyira elavul a régebbi konfigod, hogy nem is tudnád vele az újabb játékokat játszani. Nem értem, miért kell mindig csinálni a cirkuszt egy dx váltásnál.
Gondolom a hozzád hasonlók uezt csinálták dx7->8 dx8->9 váltásnál is, menjetek vissza játszani dx6-on, mert anno leszaroztataok minden újítást, azóta mégis jó lett? -
#4321 Nem is értem, hogy mi a francnak kellett nekünk ez a DX10, amikor ilyen csodákat lehet alkotni DX9 alatt is! -
#4320 The highly anticipated game Crysis was brought to Turkey and played live on Compex Consumer Expo. It was the games last state as Pre-Alpha.
Played in DirectX 9 mode. The gameplay includes enevr seen actions and features of the game.
DX9-es "csak" de kurva szép :D -
#4319 Új jeleneteket tartalmazó videó! -
#4318 Én azt nem értem, hogy a fegyverhangok miért változnak játékról játékra, elvileg már az összes játékfejlesztő cég adott ki 3-4 éve is olyan fps-t amiben valós hangok voltak, még a sok trailer-re is emlékszem, amikben mutatták, ahogy felveszik szabadban, és beltéri környezetben egyaránt, a nagyobb élethűség kedvéért. Miért nem használják akkor azokat az eredeti hangokat? Pláne egy olyan játékban, aminek már az első része is így készült... -
#4317 OFF:
Ne is említsd az új BiA traiert.Nem tudom miért,de szerintem 1 raklap sz@r az egész.A textúrák undorítóak.Fakóak,tiszták,sehol 1 koszfolt vagy valami,a fegyverek hangja olyan,mint 1 varrógépé és még sorolhatnámUE3 engine,mi?Na persze.
ON -
#4316 A fák kidőlését reálisnak éreztem az eddig látott videokon. Tényleg lassan dőlnek, mert nagyon masszív a felépítésük a géppuskákkal is jól meg kell sorozni egy fát, hogy eléggé meggyengüljön a dőléshez, ezért szinte sosincs olyan, hogy teljesen átfűrészeli, és hirtelen leesik. Persze az egy vicc, hogy 4-5 golyótól kidől, de most ez a trend, mert ez új. Nézzétek meg az új BiA trailert, ott egy laza Thomson sorozat kettévág egy városka főterén álló masszív szobrot:) -
#4315 Ja meg a fizika is kivan kapcsolva -
#4314 ez is előfordulhat -
#4313 Lehet hogy very easy-ra van állítva hogy megtudják mutatni a játékot. -
#4312 Az AI tényleg az,néz veled szembe és nem lő!:S -
#4311 Eddig ami negativum AI az valami rettenetesen gagyi meg ezek a faszétlövések unrealisztikusak ja persze 3 golyotól kidöl a kb 40 cm vastag fa meg ahogy az ledöl pff megcsinálhatták volna jobbra is mert lassított felvétel :(
Pozitivum szép :D
-
#4310 nemhogy demót adnának mi? xD -
#4309 Ismét van egy új videó a crysis-onlibne-on de már nagyon unom... -
#4308 Remélem mire kijön nvidia csökkente a 8800GTS-ek árárt egy 15k-val! Mert akkor remélhetőleg nem lesz gond a game-el! -
#4307 pompás, nekem csak jo hir -
#4306 Hát ez alap, szerinted ezt a grafikát 1 magos procikra tervezik? Még a 4 magosat is támogatni fogja. -
#4305 Bízok benne!
Kíváncsi vagyok a vga-m mennyire lesz elég hozzá. -
#4304 ha jol vettem ki belőle használni fogja a többmagos procikat ? :) -
#4303 új videó -
#4302 :P -
#4301 Kösz. :D Én is csak rémképekből emlékszem rá, lehet nem is volt? :D