CRYSIS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na legalább egy jó hír,még megy az optimalizálás .....(vagy hogy irjá😛 ) ...reméljük jó lesz a cucc

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Kékhalál az jó ötlet, de kizárólag csak Vistán.<#idiota>

arty
persze, reálisan gondolod, h dx10re optimalizálták a játékosok 5%-a részére ... (a többiek meg hadd szopjanak dx9 alatt...) - az EA beáldozza a saját anyagi sikerét az MS és az nV/ATI szutykai miatt ...

"a procim mindkét magja max 70%-on ketyeg, ezzel nincs baj."
nincs baj, persze, igy a CPU-d egyharmad teljesitménye nincs kihasználva. ez annyit jelent, h GPU limites a játék = szarul optimalizált 😞 ha pedig 800x600ban is ez van, akkor ott a sharederekkel lesz gond, fillrateben 800x600at még az elõzõ generácionak is perfektül kéne vinni.

LAC COO -val értek egyet, ez igy közröhely. És valoban nincsenek még igazi dx10 effektek (nem is lesznek), mivel a mostani gef8/ati2900 széria nem bir velük ... 😞

Forza.

Mr_no_NaMe
Vagy klikkelünk a Crysis.exe-re aztán kékhalál (aztán kaphatjuk a szívrohamot a meglepetéstõl) vagypedig "kiszivárog" hogy ez a béta kb ilyen alfabéta szintû fos, ami már ezer éve ott poshadt valamelyik programer pendrájvján és csak erre az idõre vártak, mikor már csak napok kellenek a játék demójához aztán kaszálhatnak a bétakeyekkel -.-
Legalábbis ez lenne a legjobb, mert így a beta demosok beszámolójától...hát nem pisiltem össze magam az örömkitörésektõl :S
NA ez yo hír, mert és is megíjedtem. a tegnapi gépigénytõl <#lookaround>
Kíváncsi vagyok mi az a meglepi...<#hehe>

grebber
Crysis gépigény - az EA hibázott?

Van egy jó hírem azoknak, akik elszomorodtak a tegnapi bejelentést olvasva. Tovább optimalizálják a Crysist!
Chavalier, 2007. szeptember 21., 10:11

Alexander Marschal community-manager reagált a tegnap nagy port kavart gépigény-kérdésre. Hivatalos állásfoglalása szerint az EA honlapján megjelent adatok nem tükrözik a végleges követelményeket, mivel a fejlesztõk ebben a pillanatban is a régóta várt FPS optimalizálásán ügyködnek.
Mint elmondta, belátható idõn belül kürtölik világgá a végsõ rendszerkövetelményt. Marschal ismételten felhívta figyelmünket a keddi demóra, melyben „Contact" címre hallgató elsõ küldetést próbálhatjuk ki. Továbbá kijelentette, hogy a demó megjelenésekor komoly meglepetésre számíthatunk a Crytek háza tájáról.

info: Gamestar

Next PC upgrade: 2022

grebber
Ahelyett hogy itt osztanád az észt nemhogy már a Far Cry textúráit csinálnád 😄 Engem nagyon érdekel már!

Next PC upgrade: 2022

Hi,
Ertem hogy mire ez a nagy 'hájp', de azért alljunk már meg, egy kicsit!
DX9 és DX10 között közel sincs akkora látványbeli különbség, mint anno volt a DX7 és DX8 között. (Sõt DX8 és DX9 között sem óriási.)
Azt tudomásul kell vennünk, hogy a hardver gyártók a szoftver készítõkkel kartelt alkotnak. Vedd a vasat mert csak a fullosan konfigon fog menni fullos grafikával. De azt õk is tudják, hogy nem nagy hányad rendelkezik Super TOP 8888 GTX HD kártyával... Éppen ezért a mindenkori felsõ közép kártyákon már jó minõségben kell elfutni az aktuális csúcsjátéknak. Szummázva:
Meggyõzõdésem, hogy 7900-es és 1950-es és kártyákon 1024-ben medium vagy high grafika mellett NEM fog akadni a game. Ezek a beállítások pedig látványban tetszetõs, élvezetes vizuális képi világgal fogják elvenni a szabadidõnket. <#circling>
lac coo
DE ez hogy tudna futni DX10 környezetben ???
Ez a gáz hogy ennél gyorsabb nem is DX9-ben: hozzáadtak 30% töbletet a grafikához, és ehez képest a 5-ször erõsebb vas is nyög alatta !!! Ez mi ha nem szándékos lessítás, csak hogy mindenki rohanjon DX10-es cuccokért ??? És ez ocsmány dolog . De ez a módi manapság, akinek meg ilyen fontos a grafika úgyis elmegy és költi a pénzét.
Na most ehez képest a DX10-es efektek még dúrvábbak, pl. a realtime displace-t megnéném hogy fog mûködni a valóságban ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

gduck
Nem igazán az optimalizáció mert XP alatt szépen fut, ennél jobban nem is fog sztem (25 alá nem megy az FPS) Hanem az, hogy DX10-es környezetben a CryEngine2 DX9 módban nem a legjobban teljesít....

Szal kedden sok mindenre fény fog derülni 😉

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

lac coo
Hát ezt a bûvös varázslatot amit optimalizálásként emlegettek mindig nem nagyon értem, azzal semmi világmegváltó sebességnövekedést nem lehet elérni, de azt azért rakjuk hozzá, hogy DX10-ben olyan durva ( és szvsz tök felesleges) dolgok vannak amik elég komoly számítási kapacitást igényelnek .... fénysürüség , realtime árnyékok stb ...
Jó , tudom a DX10 valami folytán sokkal gyorsabb mint a DX9 😊)), de nincs mese: amit ki kell számolni a gépnek azt ki kell számolni .

Nem fog az szarul futni, csak ezek a mai csúcs hw-k is kevesek ezekhez a dolgokhoz...De ne legyen igazam ! 😊

Amúgy ennek sem kellene semmi sebesség gondja DX9 alatt, ugyan is ez egy FULL!!! DX9 demo !!!
Szóva: ez nagyon -nagyon lassú még így is, hogy teljesen DX9 .. Ha bekerülnek a DX10-es efektek szvsz még lassabb lesz, mert mibnt mondtam amit számolni kell azt számolni kell . és ott már jóval több lesz a gép feladata .

Nem véletlen nem foglalkozik szinte senki sem még a DX10-re fejlesztéssel ...

Ami a közröhely, hogy ez a full DX9-es játék ami alig szebb és alig tudd többet mint a FarCry, a 4-5-ször gyorsabb gépeken is alig ad játszható fps.t !!!Ennek a ti gépeiteken verni kéne a 80-100 fps-t!!!

VRSDM
nefeledjük ez dx10.0 😉 majd a 10.1lesz az elsõ DX10-es játék 😉

u dont have to listen anybody else but me

gduck
Hát sztem a meg Cryengine2 VISTA alatt DX10-re van optimalizálva és a DX9-el problémák vannak! Ugyanis 800x600 LOW és 1280x1024 HIGH között SEMII!!!!!!! sebességkülönbség nincs! És ez nem a gépem hibája, mert rengetegen panaszkodnak emiatt a béta fórumban is. 100% hogy a demóval semmi ilyen gond nem lesz VISTA alatt, mert abban ott lesz a DX10 támogatás! Közröhej tárgya lenne, hogy ha az 1. DX10 "techdemó" játék szarul futna Dx10 alatt 😄

UI: a procim mindkét magja max 70%-on ketyeg, ezzel nincs baj. A memória elég mert a játék összesen 1-1,2GB memóriát használ futás közben. Program ugyanaz!

lac coo
Nincs ilyen hogy arra van kihegyezve. Vannak DX9 shaderek meg DX10..Ebben valszeg csak DX9 van , amit tökéletesen kéne vinnie a DX10-nek is. Szerintem DX10-ben is ugyanilyen lassú lesz vistán, mert az egész Vista és DX10 is csak "béta" .

gduck
Nekem XP és Vista is van a gépemen 😊 Felraktam XP alá is és simán hagyta magát (immár másodszor) aktiválni 😉 XP alatt +15FPS!!! sebességnevekedést tapasztaltam 😊))

Szal ezt a bétát csak XP alatt érdemes futtatni, valószínûleg azért mert VISTA alatt DX10re van "kihegyezve" a program és ugye az a béta csak DX9es.

Jaffa 2843
ritka ostoba vagy tudsz rola? 😄

Scorpeeon: szerintem nem lehet ujra aktiválni majd azzal a kóddal ha uj rendszerem lesz :S

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

scorpeeon
Gondolom reinstallálhatod ha megvan a kód/tudod a felh.neved/jelszavad. (nemtom hogy megy itt)

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Erre igen tessék:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Jaffa 2843
valaki erre tud válszt adni?

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

KILLER2
xD Hát ezt elírtam. Gondolom tudjátok, mit akartam írni. xD

Töltsük le az internetet!

sziasztok srácok csak azt szerewntém megkérdezni hogy érdemes e feltenn ia Vistát a Crysishoz, ha majd játszani akarok vele vagy hagyjam az XP-t? "2giga Ramom van mellesleg
"5 nappal a demo és 2 hómnappal a demo elõtt " <#nyes><#nevetes2>

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

"5 nappal a demo és 2 hómnappal a demo elõtt " 😄 durva teso durva XD két hónapot fog csuszni,vagy kiadják a demot és jön még egy demo 2 hónap mulv,amikor lesz a full . 2008 ? 😛

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

KILLER2
Mindegy, én se ismerem. Régebben gondoltam, hogy nekilátok, alkotok benne valamit, de inkább hagytam. Most így 5 nappal a demó és 2 hónappal a demo elõtt meg már nem fogok nekilátni. Inkább majd a Crysis editorját nézegetem.

lac coo
Ha úgy van beállítva akkor igen ,megoldható lenne.... De annyira nem ismerem az editor, hogy ez engedélyezhetõ-e minden fára ....

KILLER2
Ja biztos. Szóval ez el így megoldható, hogy a fegyverre a fák reális (szóval a levelek, ágak, meg minden formájú) árnyékot vessenek?

lac coo
Az editorban minden a pályára kerülõ objektnél beállíthatod ezeket. Árnyék , annak minõsége , soft shadow stb ...

A hivatalos gépigényben egyedül a VGA a durva (256MB-os), viszont nem értem a 6800GT-9800Pro párost, a 6800GT nemcsak hogy gyorsabb, de SM3-as is. Ez meg nem NVIDIA-optimalizációra utal. :S
Viszont az is igaz, hogy egy fokkal lejjebb 6600GT van, az meg sokkal inkább 128-as (ritka a 256-os belõle).

KILLER2
FCben hogy lehet ezeket? Mondjuk ahogy láttam a Delta vagy milyen sector modban is olyan árnyékok vannak a fegyveren, meg sok helyen, ami eddig nem volt.

lac coo
FC-ben is lehet növeln iaz árnyékok részletességét, illetve adni árnyékot olyan dolgoknak amiknem eddig nem volt .....
De persze nem rossz ez,sõt ütõs, csak nekem valahogy a szokásos "megoldjuk helyetted, hogy új cuccot vegyél" dolognak látszik >((

KILLER2
Hogy változnak az idõk. Nemrég még hogy odavoltunk a hûdejó graf miatt, most meg már sokan szidják, hogy nem jobb az FCnél. Azért szeritem egyáltalán nem rossz ez, sõt... Mondjuk azok a textúrák tényleg rohadt kicsit. Viszont itt azért egy arc meg a testek, jármûvek, stb, szóval a modellek azért sokkal részletesebbek. Meg az árnyékok. Viszont ez a gépigény tényelg elég sok így. Meglátjuk mi lesz a demonál, aztán meg a full játéknál. Tényleg, nem tudjátok, hogy most még mit mûvelnek a játékkal?

KILLER2
Ha HD, akkor nem. Ha még bekapcsolna...

Lehet hogy még a crysis videok sem 😄 😛

lac coo
Belekukkantottam ...A texturák semmivel nem szebbek részletesebbek mint Far Cry-ban, márcsak a méretük miatt sem mert pont ugyanolyan kicsik 😊)))

Ez kettöt jelenthet számomra :

vagy marad ilyen és a fullosban sem lesznek részletesebbek, ez igen valószínû mert nem szoktak különbözõ méretû-részletességû texturákat berakni, hisz teljesen felesleges , alacsonyabb beállításnál úgyis lebutítja a mip-map .....

vagy -és ez még a jobbik eset- a DX10-es rész alá bekerülnek a jobbak ...Ez viszont sima rablás és mindenkit baleknak néznek 😊)))))

Spec nekem egyértelmûen a motor lett lassítva ( ahogy az mostanában szokás ) , mivel egy itt DX9-ben eltekintve hogy több objekt van , semmivel nem szebb mint az FC ! Az efekteket még nem néztem, azokat lehet, hogy felturbózták ( füst, robbanás anim stb...)

Azt meg már végkép nem értem, hogyha jóhiszemûen elfogadom, hogy nem szánt szándékkal lassítottak az nvidia logo kedvéért, mitõl lassabb mint az FC, mert rendben van , hogy kicsivel több az objekt, és több mindenen van valami igényesebb shader (ami itt is kimerûl a csillogásból), viszont a88000Dual proci is sokkal erõsebb ?????

KILLER2
Leginkább porfogónak. Volt mellette egy normális gép is, azt használtam. Egy ideje már a polcon rohad. De a Crysis tuti fullon futna rajta! xD

kirol
Miért, a Stranglehold 13 Gb alapból. Az milyen már?

Szerintem meg leszz anyira mint a Bioshock,vagy egy picit rosszabbul no de mind1 😛

16 GB a full....olvassatok, ne csak a vakvilágba.....
ehun e a link a hivatalos gépigényhez

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

Meg talán a memória miatt nem?
A proci még úgy ahogy elmegy, hisz inkább vidkari függõ lesz szvsz....meglátjuk, kíváncsi vagyok....de kétlem hogy annyira optimalizálták volna mint a Bioshockot...

honnan tudod?
Prince23
7300 GT nem elég vajon hozzá, pedig sm3-as kártya😛

én inkább a proci miatt paráznék

kovecses
2 éve? Jézusom. Mire használtad? Linux-os / Dos-os szervernek? Esetleg linuxos gateway volt? Vagy csak könyvtámasz? Én comodor-al kezdtem majd 286, 386, 486, 486dx, amd k6, amd k6-2, intel pentium 2, intel pentium 3 / celeron, amd athlon xp (barton) és most intel core 2 duo...

Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!

minek parázni ? az ajánlott konfoigba a 7800 seria szerepel,szoval nyugiiiii

Prince23
6 giga

Cream78
Aham, értem...

hivatalos gépigény? nem hülyeség, de gondolom rájöttél már magadtól.... Kiváncsi leszek, hogy a 7800 gt mire lesz képes (képes lesz e valamire)....ha nem, akkor ígyjárás....egy játékért nem fejlesztünk gépet, majd visszatérünk rá késbõbb....

Jaffa 2843
valaki meg tudja azt mondani hogy egy win reinstall után még tudom használni a beta kulcsot vagy a régi winfossal a lehetöségem is elszáll?

vajon hány giga lessz a full? A Stranglehold is 12 giga akkor ez lessz vagy 20?
Persze. Multi bétárol van szó 😄 hova máshova akarnám... csak mivel látom, h nem én vok az egyetlen, aki játszik vele... gondoltam vki tudja, mert elég gáz, h mindig fél órát kell szarakodnom, h kiprobálhassam, azt a stukit
😄

ASRock Z77 eXtreme4 | Intel i7 2600K @ 4500Mhz | EVGA GeForce GTX670 FTW | 2x4Gb G.Skill Sniper @ 2000mhz | Samsung 830