338
Sinking Island - Beniot Sokal
-
#58 az öltönydarab egyeztetése, 2 cipőnyomos kép, egy nyakláncos és van 1 a hulla és baia keze, ezek közül mék kéne?de h a dec-eket kiválasztani...számomra eddig lehetetlennek tűnik...ha jobban tudnék angolul... -
keeroy #57 A vallomásoknál mindig azokat kell kiválogatni, ami bizonyítékkal szolgál arra, hogy egy adott ember ott tartózkodott. Lesz összesen 3 olyan, ami teljesen egyértelműen bizonyítja, hogy valaki látott valakit a parton (Belvedere), és egy olyan félig helytálló vallomás, ami csak annyit mond hogy valaki látta Lorenzót azon az estén. Ez így 4 darab. A többi helyre nagyjából egyértelmű, hogy mit kell rakni, az öltönydarab egyezése, a cipőtalplenyomatok. Ott valóban a vallomásokkal volt nekem is a gondom, de úgy a legegyszerűbb, hogy egy cancel-lel kiűríted az egész megoldásod, és aztán szépen elkezded nézni jobbról balra a vallomásokat. Elég egyértelműen lejön az összefoglalóból, hogy mik bizonyítják, hogy egy adott ember kint volt. Sajnos a megoldás után már ilyen képek szerepelnek, amik a gyanúsítottakat ábrázolják, így nem tudok róla shotot adni. Ez alapján viszont szerintem mennie kell.
Ha valaki tudja az én gondomra a megoldást, kérem ne tartsa magában! -
#56 nekem most ezt kéne megfejtenem(9 db-ot kell):Who was at the B. of the T. on the night of Walter's death.erre tod h miket kell rakni??
a másiknál meg 1-et kell berakni:What was the cause of W. death? -
keeroy #55 Hm. Most jut eszembe, hogy szerintem Te nem pontosan arra a feladványra gondoltál, amin éppen dolgozom. Nem azt akarjuk kideríteni, hogy ki volt az adott napon a parton, hanem hogy mi történt pontosan Baina és az áldozat között. Az a puzzle-darabka megvan már, amikor az előbbi dolgot kellett kideríteni, azt hiszem ahhoz használtam fel az inget, a cipőlenyomat egyezését, meg 4 vallomást. Egyébként az nekem valami második kiválogatásra össze is jött, pedig 9 különböző dolog egyezése kellett. Ez a mostani a következő talány már. :) -
keeroy #54 Köszi szépen, elkezdek próbálkozni tovább akkor ennek alapján. :) -
#53 Az kell, hogy kivedd Lorenzo illetve az ügyvéd párbeszédeit, hogy látták egymást, és a lányt, a cipőpárositások kellenek, illetve a ruhadarabpárositás lorenzo ingével. Asszem még kell vmi, de most nem jut eszembe. A lényeg, ha a piros csik megtelt a bizonyitékoknál, akkor megvan minden bizonyitékod, hogy kirakd a puzzle-t. Ki kell sakkoznod hogy mik a jo bizonyitékok. Elárulom, mindig a DEC (azaz declaration, azaz vallomások)-al lesz gondod. Mert azokat a legnehezebb párositani. ezt írta nekem segítség képpen Stanislav, de a dec-eket kiválogatni még így is nehéz...és is itt akadtam el:( -
keeroy #52 Sziasztok.
SPOILER:
Kérdésem lenne. Annál a résznél tartok, amikor ki kell deríteni, hogy pontosan mi történt Baina és az áldozatt között. A piros csík végig ér már, tehát mindenem megvan az ügy megoldásához, szerintem jól is tudom, hogy miket kellene betenni, de az istennek sem fogadja el.
Amiket betettem (a nevek sajnos nem mindig jutnak eszembe):
Az építész fazon vallomása (10es számmal), akinek a 22. emeleten van az irodája.
A fazon vallomása, aki a 21-en lakik és látta az ablakból az esetet (10es számú vallomás ez is).
Az egyezés a parton hagyott gyöngydarabok és Baina nyaklánca között.
A körömnyomok egyezése.
A dúlakodás nyomai a tolószékkel, azaz a homokban hagyott nyomok.
Baina ujjlenyomatai a tolószéken.
Sajnos nem tudom, hogy ez hány sebből vérzik, de több mint egy órát eltöltöttem próbálgatással, és egyszerűen nem tudom hogy mi lehet az, amit kihagytam...tényleg mindent kipróbáltam, ami szóba jöhet, de pl van egy régebbi vallomás is, ami megfelelne a megoldásba, és azzal próbálhatnám végig megint az összes lehetséges permutációt...pl az építész fazon 6-os vallomása, ami gyakorlatilag ugyanaz mint a 10-es (remélem mindenkinél ugyanaz a számozás).
Segítségeteket előre is köszi! -
Stanislav #51 Játék inditásánál( "New Game") van 2fajta lehetőség, az egyik az "Adventure" a komótos játék, azaz amig nem teljesitetted a feltételeket, addig nem történik változás a környezetben, azaz nincs időhöz kötve.A másik választás viszont időhöz van kötve, és ha nem szerzed meg időben a bizonyitékokat olyan helyről, amit eláraszthat a víz(mert ugye süllyed a sziget), akkor visszatesz az automatikus mentés elejére. Automatikus mentés mindig egy megoldott puzzle részlet után van. -
Zaladár #50 Mi is ez a kétféle lehetőség?? -
Stanislav #49 Ja, ha adventure-t választottál, akkor a kajálással, illetve csajoddal való mobilozással ne is foglalkozz, nincs jelentősége, csak akkor van, ha a másik lehetőséggel játszol, azaz időre. Ezek amolyan kakukkóraszerű kongatások neked, hogy fogy az időd. Én adventure-ben tolom, annyi történik ezalatt, hogy a karakterek átrendeződnek a helyszinen, kajaidőben a többség az ebédlőben van. -
Stanislav #48 Na, nekem a kesztyű kéne, de nem tudom hol van. :D:D:D
SPOILER(aki maga akar rájönni, ne olvassa! :) ):
ceruzaporral vedd le az ujjlenyomatot a tolószékről, vedd el onnan a láncot, és fotózz ott le mindent. Van 1 mellég kiszögellés a parton, ott ahol az öreg meghalt, ha jössz a Hotel felé. Ott találsz 1 ruhadarabot. Össze tudod hasonlítani lorenzo ingével, amit a 22. emeleten találsz meg. Ezután az ügyvéddel és lorenzoval végig kell zongorázni minden beszélgetést, illetve a csaj lábnyomait illetve lorenzo lábnyomait összehasonlitani a parton találtakével. Ezután összerakod a 3 embert aki a parton járt a dokumentumokbol, és máris mehetsz tovább.
A halottkém jelentésével ne foglalkozz, az automatikusan megkapod, ha ezt a rejtvényt, meg a következőt amit kapsz megfejted. Utána jön csak a bonyodalom. -
#47 Stanislav tudnál rajtam "lökni" egy kicsit?:)
Már ott járok, h minket felhívott a feleségünk, meg is kajáltam, kiderült h lorenzo-é a cipőnyom ami a kapu alatt találtam, az ujjlenyomat asszem a csajé, aki nem tud beszélni:)Meg szereztem még kesztyűt, melegítőt, ceruza porát, védőszemüveget, 1 D fajta naplót kéne elküldenem, de semék se jó. -
Stanislav #46 Én már elég szépen haladok benne. Nekem nagyon tetszik. Elég jó, szerintem jobb, mint Tunguska, meg Nibiru. Ez a PDA-s megoldás is nagyon tetszik. Kicsit olyan CSI játék keverve kalandjátékkal. Bár néhol idegesitő a sok bizonyiték. Pl amikor szükséged van mindössze pár darabra, de van 12 hasonlo amit be kéne illeszteni.
Szoval nekem az egyik puzzle-nél volt vagy fél órás sakkozás, mikor megvoltak már a bizonyitékok, de nem tudtam rendesen kirakni. Most meg a 3/4-edénél vok elakadva, hogy 3 puzzle-m fut egyszerre, és mindegyikhez 1 bizonyiték hiányzik. :) Kb iszonyat idegesitő.
De amugy nagyon szép játék, sajnos átvezető animáciok nincsenek, csak intro és outro. Elég komplex krimi, szerencsére nem olyan, hogy elsőre megmondod, hogy "az inas volt". -
#45 Ja Tunguska, NiBiRu nagyon jók voltak! -
#44 kozben megoldodott, elsimitas volt neki sok :) -
#43 nah kb. 20 perc és lennt lesz, vélemények jó lett?vannak benne ilyen hülyeségek is, mint h "beszélgetni" a konyhasókkal?:Daz utóbbi időkben talán a tunguska volt a legszebb point and click, ez mien?csak 1 trailert láttam róla, az se volt egy nagy szám... -
timantes #42 Reloaded verzió vista alatt nem működik! esetleg ha valaki talál rá megoldást azt kérem írja le -
#41 ma ha esetleg valaki mar jatszik, egy gond van nalam, hogy mikor a "konyhasokkal" akarok beszelni, veszettul beszaggat a kep, mozogni sem lehet, mindenhol jo csak ennel a resznel fosi. -
csgj #40 És persze pont nem akkor jön ki, amikor otthon vok.... xD -
#39 Angol... riszpekt Sokalnak, veszem, ha kapható lesz, addig sajna marad a wrz. -
#38 nfo nemirja, de gondolom angol, mert nemet lenne fellenne tuntetve a riliz neveben (bar lehet hogy nem :)) -
#37 Ez is német, vagy ez angol? -
#36 Benoit.Sokal.Sinking.Island-RELOADED :) -
#35 Biztos lesz az is.
Hát a francia elindult, de full nem értek belőle semmit. :)
És van rajta egy rejtélyes 1,6 Gb-os fájl, amúgy ez is csak 2,xx Gb lenne.
-
csgj #34 Angol nem akarna jönni? :D Franciául még tudok egy kicsit, de az nagyon kevés, németül meg semmit nem tok... :P -
#33 Na király, mire lejött a francia, ami talán el se indul majd, mert nincs hozzá crack, ráadásul 4,4 GB volt, megjelent végre a német verzió is, ami meg érdekes módon 2 Gb csak. -
#32 Na mindegy addig akkor kipróbálom a francia nyelvűt. Ha nem is értek belőle semmit, legalább a látványt megnézhetem, hogy milyen lett. -
#31 De hogy mégis hova tűnt, amikor már rég arany lett a játék, és okt. 5-én meg kellett volna jelennie? -
#30 Sinking Island angol Trailer -
#29 Reprobates- ből is csak német van még, de mivel készül hozzá a magyarosítás te is tudsz majd mit kezdeni vele. -
csgj #28 Ja... mondjuk én személy szerint nem sok mindent tudnék kezdeni egy német verzióval :P -
#27 Ez oké, de a német verzió október 5-re volt írva! -
csgj #26 Ezt nézd meg! Itt 26-át írnak... lehet, hogy az az angol megjelenés. De a franciáról sincs hír sehol :P, úgyhogy vmennyire még mindig érdekes a dolog...
"SINKING ISLAND WILL BE ON SALE FROM 26 OCTOBER 2007"
-
#25 De egy csomó helyen Október 5- öt írnak, meg már régen gold lett. Ezután meg mit halasztanának? -
csgj #24 Lehet, hogy elfelejtették bejelenteni, hogy késik a játék :P -
#23 Hát érdekes, hogy sehol semmi. -
csgj #22 Pedig van neki, tessék! -
#21 Hát ja. De az érdekes, hogy még hivatalos honlapot se találok. -
csgj #20 Na, neten még nincs sehol :( -
csgj #19 Éljen! :)