Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.freeweb.hu/azxaktak/
Ha valaki nem képes elkülöníteni a veszekedést a vitától az menjen vissza oviba szocializálódni még egy kicsit.
(elnézést a késõi reakcióért, de nem voltam gép elõtt)
További kellemes normális hangulatú fórumozást kívánok.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Vagy akkor mi gátol meg engem abban, hogy én meg a te módszeredet nevezzem baromságnak? Aminek még alapja is lenne, mert teljesen irreális elfoglalni az egész térképet tíz kör alatt, és semmi köze a vlóas történelmi eseményekhez. Ellentétben az én(és sokan mások, mert az itteniek mind úgy játszanak, mint én, te vagy az egyetlen, aki ezt a roppant "reális" módszert használja) módszeremmel, ami arra épül, hogy a katonákat gazdaságilag is el kell tartani(mert a játékban nem döglenek éhen vagy fagynak halálra télen ha nem költesz a fenntartásukra) a te módszerednek a játék hiányosságainak kihasználása az alapja.
Ennek ellenére az utóbbi hónapokban igyekszem türtõztetni magam, kúltúráltan viselkedni a hozzád hasonló idiótákkal szemben, és úgy felfogni a dolgot, hogy 'ilyen is van', nem kell megszólni érte.
Erre te idejössz, és baromságnak nevezed azt a módszert, amivel rajtad kívül mindenki jétsza ezt a játékot. És ezzel persze baromnak mindenkit, aki így játsza a játékot.(tehát mindenkit rajtad kívül)
Undorító vagy.
De nem baj, ez is jó volt valamire. Megerõsítette bennem azt a felismerést, hogy a férgeknek(mint te is) nem szükséges, sõt, teljesen felesleges megadni a tiszteletet, mert õk cserébe úgysem teszik ezt veled, mert nem elég intelligensek hozzá. Ezért férgek. <#levele>#levele>
Úgy is lehet kezdeni, hogy csak katonát veszel. A katona a legjobb befektetés abban azsetben, ha használod is õket, nem csak állsz a határon.
Ha a sereggel folyton hódítasz, hamarabb és nagyobb haszonnal hozza vissza az árát mint bármilyen épület.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
És elárulnád miért használsz egy olyan modot, ami köztudottan sokkal nehezebbé teszi a játékot, amikor még az alapjátékkal se boldogulsz?
Hanem csõdbemész, még easy fokozaton is?
Nem akartalak megsérteni, de a hallottak alapján ez a játék tényleg nem neked való. Az pedig, hogy felraksz egy modot ami teljesen átalakítja a játék rendszerét, amin amúgy se igazodsz ki, és jóval nehezebbé teszi, amikor az alappal se boldogulsz, nem túl ésszerû lépés.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
A medieval 2-ben egyedül a kingdoms kiegészítõ Britannia hadjáratában az angoloknál lehetséges gazdasági összeomlás a sok lázadozó város és a sok fenntartandó sereg miatt, (anno még a Barbarian Invasion-ban volt hasoló helyzet a nyugatrómai birodalomnál) de ott se nehéz elkerülni az össszeomlást, egyszerûen le kell építeni a felesleges katonákat, és pénztermelõ épületekbe beruházni.
Az alapjátékban meg aztán tényleg csak az kerül csõdbe rögtön az elején aki teljesen antitalentum a játékhoz, túl sok katonát vásárol és semmit se költ a gazdaságélénkítésre(tehát nem épít pénztermelõ épületeket, mint piac, kikötõ, kereskedelmi rakpart, út stb) illetve nem köt kereskedelmi egyezményeket.
De az ilyeneknek nem is való ez a játék. És mi a fenéért akarod átírni az egységfenntartási költségeket? Csak így vagy képes elkerülni a csõdöt? Kikapcsolod a program egyik lényeges részét? Ez nagyon gáz.
Az ellenséget nem akarod kikapcsolni, hogy még könnyebb legyen?
Pedig a gyári játék még normál fokozaton se jelent kihívást, ezért játszom évek óta very hard/very hardon.
Zogu
!!!HALA MADRID!!!
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Talán valami háttérben futó progi lehet?:S
Lenne egy problémám:
1.Felraktam a Medieval 2-t
2.Crackeltem
3.Felraktam a patcheket
4.Utánna jött a 4 campaign
5. crackeltem ezt is
és ezek után a kieg megy szépen, de az alap játékot amikor inditanám, kiad egy hobaüzenetet, hogy .net keretrendszer baja van,valami karakterlánc tipusa nem jó. Hogyan kell orvosolni ezt a problémát??
!!!HALA MADRID!!!
A kiegészítõkben nincs benne a nagy hadjárat.
Például a Britannia kiegészítõben csak az angol szigeteken lehet játszani,(ami persze jóval nagyobb, mint az alapjátékban) csakis az ott lévõ frakciókkal.(britek,skótok,walesiek,írek,norvégok)
A britannia kiegben tehát nem fogsz tudni például bizáncal vagy a törökökkel játszani.
A többi kieg is hasonló módon épül fel, kizárólag az adott térségben lehet játszani.
A négy kieget a kingdoms kiegészítõ fogja össze.
És akkor mi jut a többi behatoló ellen aki ellen nem küzd a kedves szövetségesem?
Rome TW-ban stabilabb lett volna szövetség? Ugyebár ott van a három a római ház, akik nem jönnek figyelembe ebbõl a szempontból, mert a szenátus/SPQR tiltotta nekik az agressziót más rómaiak ellen.
Más népekkel a szövetség meg kábé ugyanennyire volt stabil.
Megjegyzem, a Medieval 2 a RTW gyári modifikációja. Nem hiszem, hogy visszalépés lenne az AI ahhoz képest.
Van uninstall-ere,az általános hibák levannak írva a manualba mit nem szabad csinálni.(Pl van olyan része ami a fejlesztõk miatt olyan amilyen,szarul csinálták meg a játékot ha moddolod nem ugrálhatsz a kampány menük közt csak x alkalommal vagy kidob).
Mellesleg a TWC-n a DLV fórumán válaszolnak.
A modok nagyrésze egyébként külön mappába rakja magát ergo nem fogja szétkurni az vanillát.De már az RTW-nél is bevált módszer, hogy vanillát le másolták egy másik mappára,meghajtóra és ha valami gáz volt akkor szimplán visszamásolták,felül írva a régit.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ennek ellenére korántsem lehetetlen megcsinálni vh/vh fokozaton.
Le volt már írva itt több trükk is, hogyan lehet elkerülni hogy a szövetségesed megtámadjon.
itt is irányíthatsz egyszerre 2 sereget, de 20 egységet maximálisan, én full felbontás mellett, huge egységmérettel már nem tudom akadásmentesen játszani, azaz 4 teli sereggel már élvezhetetlen
az pedig hogy az alapjáték játszhatatlan lenne modok nélkül durva sarkítás, gondolom túl vagy egy gyõztes nagy kampányon vh/vh fokozaton, és így állítod mindezt
A kiegben lehetnek már nagyobbak a seregek? Az RTW-ben 255-ig mehetett fel egy egység mérete. Itt miért nem érhetik el? Miért kellett ledegradálni a játékot?
Emellett ha a modot felraktad, és mondjuk ismeretlen hibával kidob az asztalra a program, a kutya nemfogja tudni neked megmondani, mi a probléma, miért nem megy.
És mivel a modok zömének nincs uninstallerje, ezért miután rájöttél, hogy a frissen telepített mod tönkretette a medievalodat, nem tudod letörölni a modot, marad tehát az alapjáték+kieg teljes újratelepítése. Ami ugyebár több mint egy órás mûvelet.
Szóval szerintem erõsen ellenjavallott a modok használata.
A bizánciak szerepelnek a Szentföldes kiegészítõben, és igen, vannak új egységeik, többek között az általad már többször emlegetett görögtûz-vetõ.
A psukások közül a muskétások a legjobbak, mert dupla akkora távolságra tudnak lõni, mint a szakállas puskások. De csak néhány népnek van muskétása.
Az íjász vs puskás kérdés nem érdekes, mert a puskás egységek csak a végjátékban elérhetõk(maxra fejlesztett városi barakk kell hozzá, ahhoz pedig Hatalmas Kõfal, ahhoz meg 24.000 fõs lakosság).
Az íjászok közül azok a legjobbak, amelyek 'jók páncél ellen', és 'nagy a lõtávolságuk'. Ezt a párosítást egyedül a longbowman tudja.
A számszeríjászok más kérdés, azok közül mind jó páncél ellen, de nem minegyiknek van 'nagy hatósávolsága'. Értelemszerûen az a jó, aminek mindkettõ megvan, és emellett minél nagyobb páncélzattal rendelkezik.
A legjobb számszíjász a játékban a Genovai számszeríjász, hatékonyságra az angol longbowmanekkel van egy szinten. Érdekesség, hogy részleges lemezpáncélzattal is ellátható, így más íjászok tüzére kevéssé érzékeny.
További érdekesség, hogy egyes íjászok/számszeríjászok közelharcos egységnek se utolsók. Az angol Retinue Longbowman, a francia Kalandor, és a Genovai számszeríjász mind rendelkeznek kardal, és elég jól bírják a kézitusát.
az angol íjásznak párja nincs, nem is olcsó, de bõséggel visszahozza az árát..a puskás egység jóval lassabban tölt újra (ha megfigyeled az animációját sortûz után a hátsó sor lassan elõrejön, az elsõk hátramennek, ez idõt vesz igénybe), valamint egy íjász (angol longbow) elõbb nyit tüzet, lévén messzebbre hord a fegyvere..az ilyász-ért korbács jár durva hiba<#ravasz1>#ravasz1>