Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellosztok. Kéne egy kis segítség. Hogyan tudom megnézni egy adott településemet??? A Romeban ez lazán ment, itt viszont nem találom.

http://www.freeweb.hu/azxaktak/

Bucser
NA az alapelv fent látható a benner alatt. Aki nem tesz ennek eleget megy a levesbe (azaz törlöm a hsz-ét).

Ha valaki nem képes elkülöníteni a veszekedést a vitától az menjen vissza oviba szocializálódni még egy kicsit.

(elnézést a késõi reakcióért, de nem voltam gép elõtt)

További kellemes normális hangulatú fórumozást kívánok.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Nem akarlak megséretni, de uwu semmi sértõt nem írt. A nagy büdös semmin kaptad fel a vizet. Mellesleg amit uwu írt a piacról még igaz is. Az RTW-ben is az elején egy nagy sereggel mentél valamire. Gyorsan kifosztottál egy semleges nagyvárost és volt lé mindenre. Az elhulott katonát meg még fentartani sem kellett.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
De talán az alappal kezdjed. Semmilyen játékkal sem ajánlott a legdurvább moddal kezdeni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zogu
Képzeld el gyári alapra (9.000.-), amivel szinte nem is játszottam, rögtön feltettema a modot úgy, hogy nem tudom boldogulnék-e az alappal, így Te sem tudhatod. Ha nem játszottál vele, akkor ne fikázd, én se fikázom az alapot mert nem ismerem. Nekem ez az "alap". Ha nem tudsz segíteni, akkor ne válaszolj, és fõleg ne ugass le mindjárt.

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Többször le lett már írva itt a topicban, hogy ezt a játékot sokféleképpen lehet játszani. Akkor milyen jogon is mered te baromságnak nevezni az én módszeremet?

Vagy akkor mi gátol meg engem abban, hogy én meg a te módszeredet nevezzem baromságnak? Aminek még alapja is lenne, mert teljesen irreális elfoglalni az egész térképet tíz kör alatt, és semmi köze a vlóas történelmi eseményekhez. Ellentétben az én(és sokan mások, mert az itteniek mind úgy játszanak, mint én, te vagy az egyetlen, aki ezt a roppant "reális" módszert használja) módszeremmel, ami arra épül, hogy a katonákat gazdaságilag is el kell tartani(mert a játékban nem döglenek éhen vagy fagynak halálra télen ha nem költesz a fenntartásukra) a te módszerednek a játék hiányosságainak kihasználása az alapja.

Ennek ellenére az utóbbi hónapokban igyekszem türtõztetni magam, kúltúráltan viselkedni a hozzád hasonló idiótákkal szemben, és úgy felfogni a dolgot, hogy 'ilyen is van', nem kell megszólni érte.

Erre te idejössz, és baromságnak nevezed azt a módszert, amivel rajtad kívül mindenki jétsza ezt a játékot. És ezzel persze baromnak mindenkit, aki így játsza a játékot.(tehát mindenkit rajtad kívül)
Undorító vagy.

De nem baj, ez is jó volt valamire. Megerõsítette bennem azt a felismerést, hogy a férgeknek(mint te is) nem szükséges, sõt, teljesen felesleges megadni a tiszteletet, mert õk cserébe úgysem teszik ezt veled, mert nem elég intelligensek hozzá. Ezért férgek. <#levele>

Már megint baromságokat írsz, annak ellenére, hogy többször is leírtam, hogy ennél sokkal hatékonyabb módszer is van. Nem csak úgy lehet játszani, hogy szélnekereszted a sereget, és elkezdesz legózni.

Úgy is lehet kezdeni, hogy csak katonát veszel. A katona a legjobb befektetés abban azsetben, ha használod is õket, nem csak állsz a határon.
Ha a sereggel folyton hódítasz, hamarabb és nagyobb haszonnal hozza vissza az árát mint bármilyen épület.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Na és ki a fene beszélt itt a Deus lo Voult modról? Merthogy én végig a gyári játékról beszéltem. Egyáltalán nem használok modokat mert szar minõségûeknek tartom õket, és úgy vélem, nem jobbá teszik a gyári játékot, csak tönkreteszik azt.

És elárulnád miért használsz egy olyan modot, ami köztudottan sokkal nehezebbé teszi a játékot, amikor még az alapjátékkal se boldogulsz?
Hanem csõdbemész, még easy fokozaton is?

Nem akartalak megsérteni, de a hallottak alapján ez a játék tényleg nem neked való. Az pedig, hogy felraksz egy modot ami teljesen átalakítja a játék rendszerét, amin amúgy se igazodsz ki, és jóval nehezebbé teszi, amikor az alappal se boldogulsz, nem túl ésszerû lépés.

Zogu
Ja azt még elfelejtettem mondani, hogy tényleg le is törlöm, mert rájöttem, hogy nekem nem való <#nyes>

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
Kösz. Sokat segítettél. Most, hogy így kioktattál, már sokkal jobb. Kár, hogy a "Deus lo Vult 4.0 - Grand Campagne" nem ilyen egyszerû, még mediumban se. Legalább is nálam nem. Csak egy példa. A skótok a hetedik körben fulos sereggel állnak valamelyik városom alatt, közben a lázadók Londont támadják két fulos sereggel. Igen. Én meg szépen építkezek, gyarapítom a vagyont.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Molnibalage
Egyetértek. Én 2,5 év RTW kihagyás után a "tesztelésem" alatt az angolokkal a kisebb hadjáratot erõlködés nélkül végigtoltam hard/hard szinten. A magyarokkal a vh/vh mindig egyféleképpen végzõdött...

De a Német-Római birodalomnál miért lesz gyengébb serege a késõbbi idõszakban a franci és az angoloknál?
Bgabor! Nagyon köszönöm, sikerült elinditani!Örök hála! 😊<#taps>
Milyen gazdasági összeomlás?

A medieval 2-ben egyedül a kingdoms kiegészítõ Britannia hadjáratában az angoloknál lehetséges gazdasági összeomlás a sok lázadozó város és a sok fenntartandó sereg miatt, (anno még a Barbarian Invasion-ban volt hasoló helyzet a nyugatrómai birodalomnál) de ott se nehéz elkerülni az össszeomlást, egyszerûen le kell építeni a felesleges katonákat, és pénztermelõ épületekbe beruházni.

Az alapjátékban meg aztán tényleg csak az kerül csõdbe rögtön az elején aki teljesen antitalentum a játékhoz, túl sok katonát vásárol és semmit se költ a gazdaságélénkítésre(tehát nem épít pénztermelõ épületeket, mint piac, kikötõ, kereskedelmi rakpart, út stb) illetve nem köt kereskedelmi egyezményeket.

De az ilyeneknek nem is való ez a játék. És mi a fenéért akarod átírni az egységfenntartási költségeket? Csak így vagy képes elkerülni a csõdöt? Kikapcsolod a program egyik lényeges részét? Ez nagyon gáz.
Az ellenséget nem akarod kikapcsolni, hogy még könnyebb legyen?

Pedig a gyári játék még normál fokozaton se jelent kihívást, ezért játszom évek óta very hard/very hardon.

Zogu
Ezer éve nem voltam már itt. Tud valaki arról, hogyan lehet a gazdaság összeomlását (4. - 6. kör környékén) tülélni? Emlékszik valaki, hogyan és hol lehet átírni a csapatellátási levonásokat? Elõre is köszönöm.
Zogu

Neuman

!!!HALA MADRID!!!

Scottt
Hát two-n játszanak páran ha kihívod õket.TWC-n meg biztos akad valami külföldi.Csak keresni kell õket^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Császtok!Lenne egy kérdésem.Azon gondolkozom,hogy meg kéne vennem eredetibe a játékot.És az lenne a kérdés, hogy mennyien játszanak online a játékkal? Szóval én azért venném meg leginkább,hogy neten is tudjak játszani,de ha már a kutya se játszik vele akkor nem igazán szeretném és hagynám. Szóval a ti segítségeteket kérném ez ügyben. A válaszokat elõre is köszi

DaemoonHunter
Valaki tud megoldást az idõnkénti beszaggatásra? Kb 10 percenként, de játszhatatlanul szaggat, kb 1 percen keresztül, aztán megy rendesen.
Talán valami háttérben futó progi lehet?:S

Neuman
Adj neki pénzt, vagy adót, ajánlj fel egy ellenség megtámadását.

!!!HALA MADRID!!!

Felrakod az alap medieval2-re a megfelelõ cracket INNEN.
Asszem az 1.3-as crack kell.

Sziasztok!
Lenne egy problémám:
1.Felraktam a Medieval 2-t
2.Crackeltem
3.Felraktam a patcheket
4.Utánna jött a 4 campaign
5. crackeltem ezt is
és ezek után a kieg megy szépen, de az alap játékot amikor inditanám, kiad egy hobaüzenetet, hogy .net keretrendszer baja van,valami karakterlánc tipusa nem jó. Hogyan kell orvosolni ezt a problémát??
Mi kell ahoz Hogy a szövetséges meg támadja az ellent mert hiába követelem nem akkarja megtámadni?
Neuman
Úgy tûnt<#vigyor5>

!!!HALA MADRID!!!

Molnibalage
Asszem csak majdnem maximálisan baráti volt. Ennyire hülyének nézel? Nem 2 perc tapasztalat után írom amit írok...

Neuman
akkor nem volt jó a kapcsolatod! még ha felajánlod hogy megtámadod egy ellenségét akkor lehet hajlik rá

!!!HALA MADRID!!!

Molnibalage
Semmi hatása nem volt. Pedig adtam volna még pénzt is neki. Akkor sem hajlott rá. Engem bezzeg megtámadott...

Neuman
Követeld, hogy támadja meg azt a frakciót!

!!!HALA MADRID!!!

Utoljára mondom el:
A kiegészítõkben nincs benne a nagy hadjárat.
Például a Britannia kiegészítõben csak az angol szigeteken lehet játszani,(ami persze jóval nagyobb, mint az alapjátékban) csakis az ott lévõ frakciókkal.(britek,skótok,walesiek,írek,norvégok)
A britannia kiegben tehát nem fogsz tudni például bizáncal vagy a törökökkel játszani.

A többi kieg is hasonló módon épül fel, kizárólag az adott térségben lehet játszani.
A négy kieget a kingdoms kiegészítõ fogja össze.

A megoldás az, hogy mindkét ponton a feladathoz elégséges számú sereget tartasz fenn. Egy várba elég négy nyergeletlen hûbéri lovag egység hogy elriassza a szövetségesedet bármilyen támadástól, a fõsereged viszont sokkal nagyobb kell hogy legyen.

Molnibalage
"Trükközés alatt azt értem, hogy megfelelõ mennyiségû katonát állomásoztatsz a szövetségesed közeli városban, elrettentés végett."

És akkor mi jut a többi behatoló ellen aki ellen nem küzd a kedves szövetségesem?

A kieg-ben változot valamit a nagy hadjárat?
Trükközés alatt azt értem, hogy megfelelõ mennyiségû katonát állomásoztatsz a szövetségesed közeli városban, elrettentés végett.

Rome TW-ban stabilabb lett volna szövetség? Ugyebár ott van a három a római ház, akik nem jönnek figyelembe ebbõl a szempontból, mert a szenátus/SPQR tiltotta nekik az agressziót más rómaiak ellen.
Más népekkel a szövetség meg kábé ugyanennyire volt stabil.
Megjegyzem, a Medieval 2 a RTW gyári modifikációja. Nem hiszem, hogy visszalépés lenne az AI ahhoz képest.

Ja, csak amíg az RTW telepítve alig két giga volt, addig a Medieval2 12 giga. Nehezebb backupolni. 😊

Scottt
10%-ba benne van.
Van uninstall-ere,az általános hibák levannak írva a manualba mit nem szabad csinálni.(Pl van olyan része ami a fejlesztõk miatt olyan amilyen,szarul csinálták meg a játékot ha moddolod nem ugrálhatsz a kampány menük közt csak x alkalommal vagy kidob).

Mellesleg a TWC-n a DLV fórumán válaszolnak.

A modok nagyrésze egyébként külön mappába rakja magát ergo nem fogja szétkurni az vanillát.De már az RTW-nél is bevált módszer, hogy vanillát le másolták egy másik mappára,meghajtóra és ha valami gáz volt akkor szimplán visszamásolták,felül írva a régit.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Csak az RTW-ben nem kellett ehhez trükk. Talán rendesen programozni kéne az AI-t szerintem.

Csalni valóban csal abban, hogy olyan országok is megtámadnak, amiknek amúgy közük nem lenne hozzád.(engem a dánok támadtak meg, amikor az ibériai félszigeten játszottam a spanyolokkal)

Ennek ellenére korántsem lehetetlen megcsinálni vh/vh fokozaton.
Le volt már írva itt több trükk is, hogyan lehet elkerülni hogy a szövetségesed megtámadjon.

Molnibalage
Éppen pont emiatt. Hard fokozaton egy rövidebbet simán megnyertem. Vh-n lehetetlen volt. Egyszerûen csal a gép. A szövetségesem nemhogy nem segít, de aztán szépen hátbatámad. Fullos seregek jönnek folyamatosan mindenhonnan. Vicc az egész alapjáték így. Érdekes módon az RTW a realism MOD-dal játszható marad.

az egységméretednek a vga szab határt, itt is a huge beállítás a legnagyobb, az emberszám egy egységen belül változó, parasztok a legnagyobb számú egység, a speciális egységek mindig kisebbek...

itt is irányíthatsz egyszerre 2 sereget, de 20 egységet maximálisan, én full felbontás mellett, huge egységmérettel már nem tudom akadásmentesen játszani, azaz 4 teli sereggel már élvezhetetlen

az pedig hogy az alapjáték játszhatatlan lenne modok nélkül durva sarkítás, gondolom túl vagy egy gyõztes nagy kampányon vh/vh fokozaton, és így állítod mindezt
Molnibalage
Egyáltalán már az durva, hogy x slotra van limitálva egy adott csata. Hogy nem lehet egyszerre több irányítva. Nem lehet igazán nagy élvezetes csatát összehozni. Az RTW-ben is az tetszett, hogy a csata editorban beraktam két fullos sereget és melléjük még szövetségest. Na az volt már a móka.

Molnibalage
A DLV is? Merthogy a játék alapkoncepciója lehet, hogy szép csak éppen játszhatatlan.

A kiegben lehetnek már nagyobbak a seregek? Az RTW-ben 255-ig mehetett fel egy egység mérete. Itt miért nem érhetik el? Miért kellett ledegradálni a játékot?

Nagyon nem ajánlott. A modok teljesen tönkreteszik a fejlesztõk által kitalált játékkoncepciót, emellett 90%-uk halál bugos és java részük igénytelen is.

Emellett ha a modot felraktad, és mondjuk ismeretlen hibával kidob az asztalra a program, a kutya nemfogja tudni neked megmondani, mi a probléma, miért nem megy.

És mivel a modok zömének nincs uninstallerje, ezért miután rájöttél, hogy a frissen telepített mod tönkretette a medievalodat, nem tudod letörölni a modot, marad tehát az alapjáték+kieg teljes újratelepítése. Ami ugyebár több mint egy órás mûvelet.

Szóval szerintem erõsen ellenjavallott a modok használata.

A magyarok egyik kiegészítõben sem szerepelnek.

A bizánciak szerepelnek a Szentföldes kiegészítõben, és igen, vannak új egységeik, többek között az általad már többször emlegetett görögtûz-vetõ.

Modot érdemes-e letölteni a játékhoz?
Nem erre gondoltam hanem pl magyarok a bizánciaknak és a többiek kaptak-e új egységeket?
Elmondtuk már néhányszor, hogy a kieg NEM az alapjátékhoz ad új frakciókat, egységeket, hanem teljesen új térképeket ad(amerika,szentföld,brit szigetek,északkeleteurópa), teljesen egyedi frakciókkal.

A kieg.-ben a frakciók kapnak új egységeket?
Boldog karácsonyt nektek is!

A psukások közül a muskétások a legjobbak, mert dupla akkora távolságra tudnak lõni, mint a szakállas puskások. De csak néhány népnek van muskétása.

Az íjász vs puskás kérdés nem érdekes, mert a puskás egységek csak a végjátékban elérhetõk(maxra fejlesztett városi barakk kell hozzá, ahhoz pedig Hatalmas Kõfal, ahhoz meg 24.000 fõs lakosság).

Az íjászok közül azok a legjobbak, amelyek 'jók páncél ellen', és 'nagy a lõtávolságuk'. Ezt a párosítást egyedül a longbowman tudja.
A számszeríjászok más kérdés, azok közül mind jó páncél ellen, de nem minegyiknek van 'nagy hatósávolsága'. Értelemszerûen az a jó, aminek mindkettõ megvan, és emellett minél nagyobb páncélzattal rendelkezik.
A legjobb számszíjász a játékban a Genovai számszeríjász, hatékonyságra az angol longbowmanekkel van egy szinten. Érdekesség, hogy részleges lemezpáncélzattal is ellátható, így más íjászok tüzére kevéssé érzékeny.

További érdekesség, hogy egyes íjászok/számszeríjászok közelharcos egységnek se utolsók. Az angol Retinue Longbowman, a francia Kalandor, és a Genovai számszeríjász mind rendelkeznek kardal, és elég jól bírják a kézitusát.

ha nem a "legrövidebb" úton haladsz a kereszteshadjárat felé folyamatos dezertálásra számíts!

az angol íjásznak párja nincs, nem is olcsó, de bõséggel visszahozza az árát..a puskás egység jóval lassabban tölt újra (ha megfigyeled az animációját sortûz után a hátsó sor lassan elõrejön, az elsõk hátramennek, ez idõt vesz igénybe), valamint egy íjász (angol longbow) elõbb nyit tüzet, lévén messzebbre hord a fegyvere..az ilyász-ért korbács jár durva hiba<#ravasz1>
Boldog kárácsonyt éppen Buda várát ostromlom mert elárultak a magyarok jöhet a hit térítés?