Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
Na feltettem, nem vártam.
Érdekes. Megkrekkeltem és mûködik online.
Csak valahol azt írja ki h setup incompatible. Mert nem egyezik a verziószám, vagy modokkal játszanak. De az alapverzióba tudok gémelni. Kingoms 1.05-el már sajnos nem. pedig bejön a lobby

most teszem fel a SS 6.0-át. meg az 6.1-et.

talán nem kéne a lemezeket pofával felfelé napon tárolni? egy karc nem lesz rajta de mégis megdöglik.
nem támadok csak ötletelek. egyébként egyes játékok drm-jei alapból csinálhatnak ilyet de sokszor a megpiszkáltak okoznak ilyen. konkrétan kinyírják az optikai meghajtót drájveresen.
nah, hirtelen ezeket ellenõrizném le.
még egy kérdés, ha megromlott a tejed többet nem iszol/eszel tejterméket?

aut viam inveniam aut faciam

Prince23
Pedig hidd el van forgalma. Ezt úgy mondom, hogy az alapverzió van fennt, és még csak nem is patcheltem, de tegnap késõ este kb 50-en voltunk bent a szobába. ás 1.0-ás volt. Gondolom, ha feltenném a kingdomsot mégtöbben lennének. Bár számomra nem a létszám lenne ennél a játéknál fontos, hanem a részvétel.
Utána néztem a patcheknek, és pl az 1.3 kompatibilissá teszi a Kingdomsot az alapjátékkal, nem tudom hogy ez igaz fordítva is, tehát az alapjátékkal el tudnám e indítani a kiegészítõt.

Hát az érdekes kérdés. Tudod ugye, hogy a játék multi része custom csatákra korlátozódik? Még AI player sincs. Következésképpen ezt a játékot nem játszák túl sokan multiban. De gondolom akkor eredeti kingdomsra lesz szükséged.

Mivel nem próbáltam soha multiban, ehhez igazából nem nagyon tudok hozzászólni. Majd talán azok akik multiban is játszották már a játékot itt a topicban, segítenek neked, már ha van ilyen ember itt.

Prince23
De én multiplayer szempontból írtam. nem single. Multizni szeretnék vele.

Én nem értem mi a rákot problémázol.
Felrakod az alapot, majd rá a kieget. Teljesen mindegy hogy melyik eredeti vagy melyik nem. Miután megvan az install, felrakod a kingdomshoz járó cracket. Majd letöltöd a gamecopyworldrõl az alap medievalhoz az 1.3-as cracket és azt is bemásolod. Végül igény szerint magyrítod. És már játszhatsz is. Ezekután berakott DVD-re se lesz szükséged.

Persze ha neked ez az eredeti-nem eredeti és crackelés dolog megoldhatatlan morális problémát jelent, akkor felejtsd el az egészet és járjál templomba helyette. Vagy esetleg szerezd be külföldrõl az eredeti kingdomsot, pénzt és fáradságot nem kímélve. <#levele>

Prince23
Az alapjáték diskje eltudja indítani a Kingdoms-ot?
pls válaszoljatok már legalább erre a kérdésemre.

Multkor leszedtem Medievalt teljesen, mondom ujrarakom.
Betettem Disc1 -et, install. Kéri Disc2 -õt. Na de Disc2 -õt vmiért nem tudta bepörgetni. Kicsit kiakadtam, de mondom van ien (bár furcsáltam mert nem gagyi TECSOban vettem hanem rendeltem, meg ugy vigyáztam rá mint szemem fényére).Sebaj leszedtem Disc2 -õt netrõl, és ugy raktam fel.
Minap meg kellett a mûveletet ismételnem, de mostmár egyik lemezt sem lehet használni. Havernál is próbáltam ott sem szal ez már felbaszta agyam. Egy karcolás egy zsirfolt sincs rajtuk. Az Install discet meg jó ha 3x használtam...
Igy vegye meg az ember az eredeti gameket. Inkább lopom ki a CD-keyt ezentul.
Prince23
Helló
Szeretnék érdeklõdni, hogy mi van akkor, ha az alapjáték eredeti, s a kiegészítõ pedig nem?
Ha felteszem a másolt kieget az alapra, akkor melyik marad eredeti? Gondolom az alapom. Bár abban kételkedem, hogy a kieg elrontaná...

Scottt
Szedd le cakompakk regisztriti takarítás,resi.
Medieval Felrak
Kingdoms felrak,nemkell patcholni semmit majd a Kingdoms felrakja magának..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Szevasztok!Megvan a Medieval II,de most megszereztem a kiegészítõjét.Már felpatcheltem 1.2re és ugye a kiegészítõnek kéne az 1.3,de azt meg nem engedi felrakni ilyen hibaüzenettel: This 1.03.000 update cannot be applied to the 1.02.000 version of the game.Mit lehet tenni?
Elõre is köszi

Köszi a segítséget!
Amúgy még azt szeretném kérdezni, hogy hol tudom a játékban beállítani( fájlok között) azt hogy a Pápai állammal legyek?

http://www.freeweb.hu/azxaktak/

Róma határán belül ácsorog a testõrséggel, néha felfogad zsoldosokat.
És ha megölöd választanak új pápát, feltéve, hogy van élõ kardinális a világban.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Scottt
Ja a Hetedik Lovasság katonája igazat szól,valamerre ott fog dekkolni a "seregével" lehet hajón vagy bárhol mindig újra termelõdik.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

nemtom mert én vista alól nyomom. de xp alatt nekem is ezt produkálta. ezért ugattam bele. de akkor nekem egészen úgy tûnt hogy 2.0 okozta ezt. de tudod mit, inkább nem tudom. 😊

Prince23
Nekem most fenn van a netframework 3.5 és nem csinált fiókos belépést. Gondolom, ha a kingdomst feltenném egybõl fiókos belépés lenne. vagy nem?
xp sp 3 van most. anno sp 2 volt

Így nem lesz pápai tartomány.
Választani fognak új pápát, és ott fog állni a testõrségével Rómában.
Addig fogtok hadban állni, amíg saját pápád nem lesz, vagy ha meghal a királyod, utólag megbocsát neki, addig meg ki vagy tagadva.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

netframework. azt frissíti nem a játék miatt van. küzdhetsz vele, de minek.

Prince23
Van egy fontos kérdésem a Kingdoms terén:
El lehet valahogy kerülni azt, hogy amikor felinstalálom a kiegészítõt, akkor belepiszkál az XP-be. És fiókosan kell belépjek a rendszerbe. A vezérlõpult felhasználói fiókok beállítása sem segített anno. most új a rendszerem, xp-be normálisan belép, nem kell a fióknevemre kattintani, hogy bejöjjön az xp asztal.
szal ezt a fiókos belépést szeretném elkerülni. a vezérlõpultba hiába állítottam, ugyanaz maradt.

Hali!
A magyar királyság oldalán kezdtem el játszani. Elfoglaltam a Pápai állam két települését, így végülis "megszûnt". De természetesen a Pápaság megmaradt. A kérdésem az lenne, hogy hol székel ezek után a pápa??

http://www.freeweb.hu/azxaktak/

Scottt
Kérdezd meg dome-t a TWO-n aztán õ biztos tudni fogja😊

Hagy kérdezzem meg, ez a Shield of Christianity még fejlesztés alatt van vagy már ki van adva? Mer én csak az 1.21-es moddal toltam vagy tán a kettõ ugyanaz? 😄
Nem, én még olyat soha nem csinéltam.
45 tartomány, ahogy illik....

gondolom te most rövid kampányról beszélsz.
én rövidet csak azért játszom, hogy unlockoljam a népeket. aztán csak hosszút.

Velencével lehet leghamarabb gyõzni.
16 kör az egész... persze a németekkel is ugyan ennyi idõ, de az azért nehezebb.

aztán nem sokra rá a fejedre ****** bizánc, aki pedig az egyik legerõsebb kezdõ nemzet (igazából semmit sem érsz a itália gyalogosokkal bizánc ellen). majd beszáll a birodalom is a ringbe. szal vh/vh- elég mazochizmus velence. de én is épp azzal tolom 😊. ezek itt 10bõl 7 tapasztalatai. régebben ezért ment el a kedvem tõlük de most foggal s körömmel... 😄

Vicces kérdés.
Õk vannak a legjobb kezdõpozícióban.
Legnagyobb bevétel, legnagyobb flotta, és lehet, hogy még a legnagyobb kezdõsereg is az övék. Az elsõ köben tutira te vagy a legerõsebb, nehéz elrontani.
Az itáliai gyalogos a legjobb a kezdõ egységek között.

Scottt
Sehogy fõleg a Shield of Christianity részébõl.Teljesen más modelleket kapott,szerintem a Reality modban is,szóval szvsz lehetetlen.(Beta teszter voltam a Magyar Modnál szóval tudom, hogy mennyi minden változott.)

Én most kezdtem a magyarokkal vh/vh-ban. Venicét 2x is ledaráltam lovas íjászokkal.Most akarok indítani egy hadjáratot dél felé, hogy végleg kiüssem.Ha megerõsödik, nehéz ellenfelem lesz.
Ha jól játszol, akkor igen.
én most majd a Venicevel akarom vinni a játékot szerintetek elég erõsek?

Kérdésem elég bonyolult de azért felteszem hátha akad valami válasz 😊
szval megtudja-e valaki mondani nekem hogy a Magyar mod egység textúráit hogyan lehetne átültetni a reality modba?
Realitybe igenjó az imperial campaign de sajnos a magyar egységek a régi ratyi textúrával maradtak, magyar modba igen szépen átdolgozták. Próbáltam már ezer variációval de csak behal a játék a mod indításakor 😄
Molnibalage
Gondolom Fraps és társaira célzott. Csak azzal nem nézhetõ vissza tetszõleges szögbõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Akkor kérek linket.

Nagy dolog...vannak ilyen progik amik felveszik neked a csatát ha akarod...

Molnibalage
Na pontosan az ilyen dolgokat nem vágom. Ha sima csatagenerálás alatt van rekorder akkor hadjátatban miért nincs? Egy olyan opciót ami 5-6 éve is létezett nem képesek implementálni az új játékba? Az ember esze megáll... Talán nem csak a csilivili grafikára kéne akkora hangsúly. Pont ezek az opciók amik növelik a játék élettartamát, mert plusz variációs lehetõséget adnak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem kár kihagyni azokata a jó kis csatákat, amiket a keletrõl betörõ népek ellen lehet vívni.
A gép nagyon bénán ostromol, akár milíciákkal is lehet gyõzni, akkor meg minek épít az ember fullextrás sereget, ha nem használja?

Igazából én csak azokért a csatékért játszok le annyi kört. Olyat nem lehet generálni costum battle-ban, ott nincsen 10 csillagos tábornok egyik oldalon sem. Kár hogy a kampányban nincs battlerekorder.

Bucser
Anno asszem a Medieval 1-ben le lehetett szállítani a lovasokat.. nem igazán értem, hogy a 2-ben miért nem lehet ezt megtenni...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Így hát. Várostromban egy könnyû lovasokat használó nemzet nem olyan erõs. A gyors ütközeteket kedvelik nem aq hosszú ostromokat.

A játékban is, a mongol gyalogosokat könnyedén legyakják közelharcban a falakon az európai gyalogosok. A lovas-íjásszok meg semmit sem tehetnek a kõ falak ellen.

Viszont ezért lenne jó, ha játékban le lehetne szállítani a lovasokat a lovukról és gyalogosként harcolhatnának mondjuk vár ostromkor

jah, szintén ezt szoktam. a naffatun meglepõen jó ellenük amúgy. igaz az én embereim is égnek a 'vágytól' ez miatt...

más, magyarokkal nyomtam végig a kampányt. a huszárok meglepõen hasznos egységnek bizonyultak. 'csak' könnyûlovasok de irgalmatlan rohamokat lehet velük bevinni. csatlakozom uwu-hoz bandérium ügyben. nagyon megbízható és kõkemény lovasság. lehet télleg a legjobb tank-lovasság. (tudom statban nem, meg valszeg a nemzeti büszkeség is befolyásol de akkor is :p)

Bucser
Hozzátenném, hogy a valóságban is a várak voltak az egyetlen esély a mongol invázió elleni védekezésre...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hát nyílt öütközetben ha csak nincs túlerõm Timurék meg a mongolok elpáholnak( ha európai néppel vagyok) egyszerûbb a várakban-városokban védekezni. Ha ügyes az ember meglehet védeni , és akkor a támadók elszelelnek. 10-20 sikertelen ostrom után meggyengülnek

Elõször a tábornokot kell megölni, ha az halott akkor kezdõdik a vérengzés.
Egy egységet nem árt több irányból rohamozni, úgy hatásos.

Ez így van, fõleg ha testõrséggel mész.
De lovasíjásszal is hasonló a helyzet egyszerû gyalogos ellen.

Pont ezért volt nehéz a tegnapi csatám, rengeteg lovasa volt az ellenségnek.

Egyébként a timuridákat is nyílit csatamezõn szoktam megverni.
Sokszor elkerülhetetlen, hogy több sereget támadjak meg, ezért ott is szokott lenni egy kis túlereje. Ott kicsit más a helyzet. A kétszeres túlerõ ellen is nagyon nehéz gyõzni, és a veszteség nagy szokott lenni.

Nem minden esetben futnak el. A Kingdomsban, spanyolokkal támadtam aztékokat. Az utolsó emberik harcoltak, nem adták meg magukat.(Amikor volt vezérük) Utánna pedig õk támadták meg egy hadseregemet(5x-ös túlerõ, lovasságom csak egy egység volt) És érdekes, amikor befutottak a muskétásaim elé, az elsõ sortûznél már elkezdtek futni.

Egyébként miért van az hogy 1.3-as patchbe a sima campaignba mindenki szövetséget kötne? De olyan értelmetlen szövetség, mint pl.: Törökország-Franciaország. Van erre gyógymód, vagy törõdjek bele hogy ez így van?
Gyorsam nyomtam is egy Custom csatát...hatszoros túl erõt csináltam gyalogosokból de lehetett volna több is. Sima gyõzelem, lovagokkal gyalogosok ellen.

Csak az elmenekültek száma kétszer több volt mint ahány emberem összesen volt...hehe..de ez nem kunszt Egy sima gyalogos egy lovas ellen nem sokat ér.

De letesztelem a mongolok ellen is.

Gyalogosok ellen lovassággal nem nagy cucc gyõzni. Elszaladnak kapásból. Már az elsõ rohamnál, amikor még épp csak oda értek a lovagok a gyalogság azonnal elszelel. Fõleg ha nincs tábornoka.

Ami nagy dicsõség, a mongolokat meg Timuréket leverni egy európai sereggel...lovagokkal....na az valami...hát..nyílt csatában rohamozással nem is szokott sikerülni

azt szeretem hogy ilyen csaták után mindig úgy kapja az elõléptetetést mintha új ember lenne. néha így vissza is 'fiatalodik' 2x évesre. attól függ mióta szaladgál mint vezetõ. man of the hour. ezt a bugot észrevetted már?

Nem elsõ, második.

Ja, így lehetett mejoldani.
Bele kellett számolni a kijövés-bejövést is, nem volt egyszerû.