Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másik dolog. Ugye a játékban lesznek Mongolok és Aztékok is. Namost akkor ezekkel lehet már lenni a játék elejétõl vagy ezek csak egy meghatározott kortól lehetnek játszhatók?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Népírtáson nem a lázadók lezúzását gondoltam hanem mint BI-ben a térítést, domináns vallás helyett domináns népet választasz a tartományban és a többieket kinyírod. Ezt akkor megtehette a vezetés, reális lenne de semmiképpen sem "politikailag semleges"
de pontosan meg nem tudjuk hogy milyen es mennyire eros befolyasa lesz stb..
Egyebkent a nepirtas eddig is benne volt TW gamekban, romeban keresztrefeszites, mtw ben ha jol emlekszem volt valami inkvizicio!?
az egyebkent nepirtas ha a pestises kememet beviszem az ellen varosaba? :-))))
ha valakit érdekel!
érdekesség a magyarországi népességváltozáshoz
Bucser: szerintem ez a nehany felig off hozzaszolas nem oszt nem szoroz! ;-)
Ha a valós történelmi menetet akarják elénk tárni az MTW2 vel akkor, simán figyelembe kéne venniük ezt is!
idézet a fentebb berakott linkbõl:
"Az Alföld újkori benépesítésében jelentõs szerepet játszottak a nemzetiségek is. A török hódítók elõl menekülõ szerbek a 14. sz. végétõl rendszeresen kaptak letelepedési engedélyt a magyar királyoktól és a D-mo.-i földbirtokosoktól. Legnagyobb tömegben 1691-ben a sikertelen törökellenes felkelés után költöztek be a D-alföldi megyékbe"
Nõ a lakosság ergó->nagyobb jövedelem! Nõ a nemzetiség-> nagyobb esély lázadásra és más lehet a vallásuk a bevándorlóknak! Ezek óriási szerepet játszottak a történelemben!
MTW2-ben en ugy erzem tobbet forditanak a gazdasagi reszre mint eddig barmikor! Ami nagyon jo dolognak tunik! A kereszteshadjaratokat remelem nem cseszik el ugy mint MTW1 ben :-) ott valahogy nem jot be! ;-)
A nemzetiségek nem lesznek benne és ez nem is baj, csak úgy lenne értelme ha a szervezett írtásuk is lehetséges lenne de akkor sohasem játszhatnánk a játékkal mert kiadni se engednék.
Volt valaki írta, hogy a Rome Total Realism modot készítõ csávó mondta, hogy ehhez is csinálnak majd modot. úgyhogy valósághûségre semmifélekjéppen nem lesz panasz😊 Legalábbis egy idõ után😊 Addig meg elleszünk azzal ami van😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Én? Õk verik a nyálukat ránk, csoda hogy mi meg visszaszólunk? Teljesen természetes. Aki engem utál, aztnekem is jogom van utálni.
A történelemben szinte mindig is egy többnemzetiségû államot alkottunk
Azzal a különbséggel, hogy mi csak hagytuk hogy idegen elemek is idejöhessenek, esélyt adtunk nekik hogy magyarrá válhassanak ha akarnak, az más kérdés hogy nem akartak. De ezek sose voltak itt elõttünk, mind "gyüttment". A szerbek saját bevallásuk szerint is koszovóbol jöttek, a románok valahonnan bulgáriából menekültek ide a török elõl. Egyedül a horvátok akik itt voltak, de a perszonálunió elõtti horváto. csak a dalmát tengerpartot takarta, pl. még Zágráb is echte magyar föld volt.
Nem kéne már végre megérteni hogy TÖKMINDEGY mit/mennyit pofáznak, a fejlesztõkre SEMMI hatása nincs az ilyen színvonalú dolgoknak.
Maradjon meg ez a topic a MTW2-nek és ami infó van róla.
Tudja már valaki milyen egységek lesznek bennt, és fõleg hogy a magyarok mit kapnak?
simán bevehetnék, hogy egy-egy tartományban
1. milyen vallásuak milyen arányban vannak jelen
2. milyen nemzetiségûek milyen arányban
-> mire lehetne használni? nagyon egyszerû, ha teszem azt van olyan tartományom ahol nagy a német nemzetiség és én a németekkel hadakozok, akkor lázadjanak fel!
vagy, elejét véve a lázadásnak adókat csökkenteni, németeket kitelepíteni stb...
Bár abban az idõben inkább a betelepítés volt fontos a királyok számára és nem a kitelepítés... :-)
Viszont az, hogy mely területeken mikor milyen arányú volt a nemzetiség az óriási vitákat gerjesztene a tw fórumain az tuti! :-)))
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
de! nem ellenségesen mondom! és mivel a medieval2 mint jatek meg nincs kinnt ezert siman belefer a topicba szerintem! ha megse ne kovezzetek meg :-)
azert a tobbnemzetisegu allam, szvsz a mongol vész után ok de elõtte? kizárt...
minimális lehetett!
hunyadi erõteljes román ág? szerintem ez az erõs túlzás, volt benne jah, én olvastam olyat, hogy H. János nagyapja volt oláh, akkor Mátyásnál már hányadik generáció? 4ik generáció? Én nem olvastam sehol hogy tudott volna románul! Azt igen, hogy apja János még beszélte a nyelvet, sõt 4000 román származású lovas volt a seregében, akikkel jól megértette magát. Akkor a románok még nem voltak ilyen bunkók mint most! Az én egyik nagyapám is perfektül beszélt németül, pedig a családunk 1500 as idején jött ide! Mátyásnak vajh mennyire lehetett fontos a származása ha már a nyelvet sem beszélte, míg az én õseim 500 éván át õrizték...
Szerintem magasról tett arra, hogy román származású lenne! Biztos hagyott volna valami nyomot erre vonatkozóan.
Egyébként szvsz a nemzetiségek akkor is ahítoztak volna a földünkre, ha jogokat adtunk volna nekik! Lényegtelen. Mert a kárpát medence olyan kibaszott jó hely, hogy akik kívül éltek azok irigyelték tõlünk! És meg akarták szerezni! De tudod mit? Én azt mondom aki õrzi a származását egy olyan országban ami nem a hazája, és, és ez a legfontosabb megõrizheti a származását és szaporodhat anélkül, hogy elûznék az ne panaszkodjon azért, hogy jogokat kapjon!
Nézd meg hogy a Mátyás népszámlálásában számba vett mennyi is asszem 300 oláh családból, mennyire növekedett a számuk a 19 század végére 3 millió? Majd nézd meg mennyire csökken az erdélyi magyarok száma az elmúlt 90 év alatt... Akkor ténylegesen ki is üldözi a másikat? Tod mit? Én azt mondom, oké ne lehessenek ott magyarok jogilag, ne vehessenek részt a kormányzásban, de Ne üldözzék el õket! Hagyják õket szaporodni ;-) aztán majd remélhetõleg túlnépesedik a románokat erdélyben ;-)
én azért megköszönöm az infokat <#eljen>#eljen>
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
-a településünket eldönthetjük ,hogy várossá vagy várrá formáljuk értelem szerint a város kereskedelemben gazaságban sokkal fejletteb lesz ergo töb pénzt hoz a várnál véges lesz gazdasági fejlesztések száma ,de cserébe persze jobb védelmi lehetöség erösebb hadsereg stb.
most elsö nekifutásra ezekre emlékszem,kijött amugy angliában a pc zone nevü magazin amiben 12 oldalas preview találhato. ezeknek a topikjában néztek ezeket.
véleményem szerint okosabb lenne magával a játékkal foglalkozni.
-döntö szerepe lesz a különvféle terep adotságoknak vár/város ostromnál,lesz ugy ,hogy csak egy iránybol lehet ostromolni ,mert minden felöl védi amugy a körülötte lévö hegy.
-uj ügynökök mint pap,jercegnö (ezek igazábol nem ujak csak ujra beleteszik öket)lereskedö akikkel különféle kereskedelmi utvonalakat hozhatunk létre elsszivva a másik nemzet eröforrásait(ez nem annyira világos még számomra ,de majd kiderül)
-amerika felfedezése a játék egy bizonyos pontján amikor eljutunk egy olyan teknikai szintre ,hogy átszeljük az oceánt elmehetünk amerikába és onnan uj kereskedelmi cikkeket hozhatunk be pl kakao,stb,meg ömlik kincsátrunkba az arany,de nem lesz könnyü elbánni az öslakosokkal(aztékok,stb),mert igaz hogy sokkal elavultabbak mint mi ,de nagyon kitartoak lesznek és számbelileg is felettünk állnak majd.amugy közép és dél amerikát lehet majd meghoditani.
-a vallás felturbozásárol esett szo ,de arrol szerintem még nem ,hogy a pápa halálával más népeket is felkérhetünk hogy támogassák a mi biborosunkat miszerint ö legyen az uj pápa,persze mi is megtehetjük hogy egy kiszemelt frakcio jelötjét támogassuk.
-felturbozott ai mely igéretek szerint ki fogja használni a terep adotságokat.
A reformkorban és utána épp ott cseszték el a dolgot, hogy tettek rá nagyívben a kissebbségekre, pont, mikor megjelent a nacionalizmus, kaptak volna egy szabad nyelvhasználati jogot, és kuss. És hogy ki védte Magyarországot? Az alkotmány szerint a magyar állampolgárok. Mivel az országgyûlés egynemzeti államban gondolkodott, ezért papíron szinte nem is létezett olyan, hogy "horvát", "oláh", satöbbi. Létezett, csak hogy õk - akarták, vagy sem - magyarok voltak jogilag. Úgyhogy akikre a történelmünkben olyannyira felnézünk...
áhh...
Vegyük 48-at. Görgey a Felvidékre ment fel december táján, és a Te értelmezésed szerint nem magyarok, hanem tótok (is) álltak be a magyar(? nocsak, érezzük az iróniát?) haderõbe, és mentek el Debrencent védeni. Horvátok? Zrínyi Miklós? Eszéki híd? Magyar volt? Ezek szerint nem, ezek szerint elkergetnivaló horvát, aki szétlopta a földünk(dünk?...)et. Hunyadi? Erõteljesen román vérvonal. Tehát nem magyar?
Ne röhögtess, jó?
"Az a baj hogy az oláhokat, rácokat, felvidéki tótokat nem kergettük el, széjjel is lopták a mi földünket..."
Kéész...
Még a 19. században is Magyarországnak a fele SEM volt etnikailag magyar! A történelemben szinte mindig is egy többnemzetiségû államot alkottunk, csupán a magyar alkotta a törvénykezõ arisztokráciát, ami a nacionalizmus megjelenéséig nem is okozott gondot. És Te gondolkodás nélkül, ötmillió embert... mindegy.
Nem kívánok flémelni, de ekkora butaságot nem tudok szó nélkül hagyni.
Népeket ítélsz el ezer évrõl és milliónyi emberrõl általánosítva.
Mit mondjak erre...?
Még annyit, hogy gyûlölöm ezt a "természetesen mi, magyarok"-szókapcsolatot. A töröktõl az akkori magyar várak végvári katonái védték; "mi magyarok" meg itt ülünk, és gyakoroljuk a szép magyar szokásokat, és szajkózzuk az "általános igazságunkat"... 😛
Tessék, lehet elküldeni az anyámba, szíve(tek) joga, viszont úgy gondolom, inkább valami használható ötleteket szedjünk össze a játékkal kapcsolatban, HÁTHA meghallgatásra találunk a CA-nál. A történelmet meg hiába feszegetjük, jobb, ha elfogadjuk, hogy igazság nincs, csak nézõpont igazsága. És mindegyik igazság.
Ende.
ON
Szedtünk össze már pár egység-ötletet a Medi 2 eljövendõ Magyar Birodalmának? Mert ha összegyûlik egy kevés, akkor némi ismertetõvel együtt fel lehetne dobni a TW fórumra.
SLOVAKIA
LOL!
Meg Kosice (Kassa).
Történelmiségrõl beszél a csehbuzi gyerek - megjegyzem: még legnagyobb kiterjedésükben sem voltak akkora ország, mint az alap Magyarország -, de bekúr egy 13. századi térképet (13. századi!!!, LOL), amin Szlovákia mint országrész szerepel ...
Szerintem ennél a gyereknél még olyan térképek vannak kint, amin még létezik a Szovjetunió ... 😊
Tudtuk, hogy agymosták a cseheket, most már látom mennyire ...
LOLMANÓ!
Más.
A bolgár részhez. Bár háborúzgattunk, mégis, velük is szinte végig jóban voltunk. Ide-oda házasodtak köztük a királyai(n)k gyerekei, ha nincs a tatárjárás, Bulgária pár évszázadig 1000%, hogy Magyarország része lett volna. De ez ismét egy "ha". A szerbek viszont mint ország nem, de mint nép jelentõs szerepet játszottak a Balkánon. Ez tény. Az is tény azonban, hogy ilyen alapon elég sok népet be kéne tenni ...
Svéd-lengyel vita. Természetes. Egymásnak õk olyanok, mint nekünk a törökök és viszont. (A svédek a törökök.) Szinte "õsellenség". Elég egy lengyel történelmi regényt elolvasni, vagy levenni egy lengyel törikönyvet a polcról. A lengyelek megsínylették a svédeket, ez tény, de az is tény, hogy nagymértékben a saját maguk hülyesége miatt.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Nézegetve a térképrn azé nem semmi hogy a sok kis területbõl 1900-ra néhány szuper nagy ország lett.
De az OFFOT lezártam részemrõl csak ennyit akartam beleböfögni.
nna, mindegy. Látható, hogy ebben az országban jelenleg mindenki azért kapja a pénzét, mert ismerõsök által olyasvalamit csinál, amihez egy átlag gimnazista jobban értene...
<#nempolitizálmertmindegyikpártszar megegyébkéntsemakarjakivágatnimagátinnen mertezatopicegyjóhely.>#nempolitizálmertmindegyikpártszar megegyébkéntsemakarjakivágatnimagátinnen mertezatopicegyjóhely.>
(Francois Talleyrand Napóleonhoz)
"1541 a török beveszi Budát, az ország három részre szakad. A Habsburgok bekebelezik a nyugati részt"
mit foglalnak el a Habsurgok ??? örület....
tudtommal kettõs király választás volt és a két király osztozkodott....
1000 a magyar állam megalapítása, az ország elsõ királya István alatt
1308-1437 A központi hatalom megerõsítése
1541 a török beveszi Budát, az ország három részre szakad. A Habsburgok bekebelezik a nyugati részt, az ország középsõ része a török közvetlen ellenõrzése alá kerül, mialatt a Tiszától keletre lévõ részein az Erdélyi Fejedelemség jön létre
1711-1848 osztrák uralom
1867 a fél évszázadig tartó Osztrák-Magyar Monarchia létrehozása
1914 Magyarország részt vesz az I. világháborúban a német birodalom oldalán, a Magyar Köztársaság megalapítása november 16-án
1938 szövetség Nácinémetországgal
1941 Hadüzenet a Szovjetúniónak
1944 az ország elfoglalása a német csapatok által. Számataln zsidót deportálnak. Hadüzenet Németországnak decemberben
1945 a Vörös Hadsereg elfoglalja Budapestet és elûzi a németeket
1949 a Magyar Népköztársaság alkotmányának elfogadása
1956 népfelkelés, a szovejetek erõszakosan leverik, az akkori államfõt, Nagyot halálra ítélik
1989 Magyarország ismét demokratikus ország lesz, a szovjet csapatok elhagyják az országot
1990 az elsõ szabad választások
EZT A MAGYAR POLITIKAI ELITHEZ TARTOZÓ EMBERKÉK ÍRTÁK, ÍRATATTÁK !!!!!!!!!!!!!!
ÍGY MUTATTUK BE MAGYARORSZÁG TÖRTÉNELMÉT AZ EU-NAK!!!!
? honfoglalás ? Árpád-kor ? 1456 Nádorfehérvár ? Hunyadiak ? Mohács ? (amit a szlovákok a saját történelmükben említenek az EU-nak!) ? vallásszabadságot világelsõként deklaráló tordai országgyûlés ? 1848-48 ? Trianon ?
továbbá a forradalom nem 1914-ben volt!!
és még rengeteg probléma van ezzel a kis összeállítással, mert nyíltan utolsó szemét, bûnõs országnak állítja be Magyarországot.
Ezek után úgy érzem, hogy össze kell tenni kezünket és örülni annak, hogy Magyaroszág játszható állam lesz a Medieval Total War 2 -ben, és bízzunk továbbra is abban, hogy vannak még olyan nyugatiak akik pontosan tudják a magyar történelmet !!
(a téma oly bõ, és durva is hogy nem is akarok komolyabb véleményt nyílvánítani)
Magyarországé így kezdõdik:
1000. : megalakul a királyság !
Ez komoly? Nem hallottam róla.
amúgy mégis mit vártál??
...amikor miután beléptünk az EU ba mi és az új országok egy kis füzetecskét készítettünk amiben a fontosabb történelmi események vanak.
Magyarországé így kezdõdik:
1000. : megalakul a királyság !
na erre varjunk gombot
De pl a mohácsi vész sincs benne a magyar histroy-ban, ámbár a szlovákok betették a sajátjukba, mert az akkori területekre, ami ma Szlovákia szerintük nagy hatással volt a magyar seregek veresége. röhej
www.euratlas.com/big/big1300.htm & www.euratlas.com/big/big1400.htm
es koszi az infot! re olvastam errol
mig a litvanok nyakan ott ultek evtizedeken at...
bármondjuk a skót se kutya
ne röhögtess!!!
A Vajdával meg az idióta cimboráival....
...a vajda nem halt meg!! csak a földi királyságát a mennyeire cserélte
haha
Most itt Te melyik lovagrendet is hoztad fel? Ha nem tévedek akkor a Teuton Lovagrendet.Amugy a lovagrend nem erdélyt akarta megszerezni magának,hanem erdélyt védte a kunok és más portyázó népektõl akik állandó fenyegetést jelentettek az ország azon részére.Hermann von Salza ,a lovagrend nagymestere azért is segitette II. Andrást,mert õ meg a Szentföldre ment volna hadakozni.
Amugy a lovagrend egészen a feketetengerig nyomult elõre,várakat huzatott fel...stb.Ez a földesuraknak nagyon nem tetszett.II.András voltaképp ezért is verte ki õket az országból.(Helytelenül!)Már csak a késõbbi Mongól vészre is nézve,mert ugye már azt a részt nem védték a teuton lovagok.
A játék meg szerintem attól jó h nem tökéletesen történelemhû...nagyon kiszámitható lenne pl. a többi ország,na meg nem lenne benne semmi plussz.Igy viszont létrehozhatunk egy saját kis történelmet,ami talán meg is történhetett volna abban a korban,egyszóval képzeletünkel irjuk át a történelmet 😊 Nagyon jó kis játék lesz,már alig várom 😊Viszont félek attól h ez is mint a többi total war rész késni fog jópár hónapot.