Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk az Újvilág bevételeit hajókon kéne európába hozni amiket ha legyõznek csatában akkor a szállítmány egy részét a gyõztes kapná meg 😊
(Persze a játék nem ebben a korban játszódik)
Úgy általában jobb lenne ha egy város csak annyit költhetne egységekre/épületekre amennyit ténylegesen termel és az extrát oda kéne szállítani, rómában idegesített hogy a világ végén kolbászoló diplomaták a frakciójuk teljes vagyonával bizniszelhettek mindig :/
Arra gondoltam hogy a hajózásban nagy hagyományokkal rendelkezõ népek kapjanak spéci egységeket (mint a Scipiknek a rómában a corvus és a decere) és azok a népek akik NEM voltak annyira tengerre termettek csak normál hajókat kapjanak, így még autoresolve-nál is értelme lenne az egésznek pl a spanyol vagy velencei hajók sokkal erõsebbek lennének ezért kevesebb is elég lenne belõlük és egyszerre több nép ellen is harcolhatnának a tengeren de mégis lenne esélyük a gyõzelemre.
És amugy is ez mekkora oltás lenne már az eddigi játékaik után, akkor már igy télleg a francnak csinálják meg 1530-ig, ha ilyen gyökerek akkor inkább csinálják csak 1300ig....és igy még meg sem fogom venni
na demaj meglássuk
A medve nem játék.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ez azt jelenti hogy 450 év 225 kör alatt fog eltelni ami vicces, mert az 2 éves köröket jelent <#wow2>#wow2>. Ez érdekes <#fejvakaras>#fejvakaras>
Inkább ezen kéne aggódni, mint a tengeri csatán, mert ha ez így van akkor ez nagyon nagy gáz!
ettõl függeltenül éna tengeri csatára még mindig azt mondom hogy nemakarásnak nyögés a vége, ennyi itt a lényeg a többi mese habbal, de végülis lelkük rajta 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
peldaul gondoljatok csak bele, nehany kor alatt at lehet hajozni atlantin! akkor felveti a kerdest mennyi kor lesz 1 ev? mennyit mennek hajok, most romeban kb sicilybol 3-4 ev elhajozni egyiptom kornyekere ha jol emlekszem!
remelem ezt nem basszak el megint!
nekem megfelelne a jelenlegi hajos modszer csak ne igy legyen hogy1 hajo 50 legenyseg es x hajoval se lehet elsullyeszteni korokon at gyakorlatilag eveken at uldozod azt a nyamvadt 1 db hajot hogy elsullyeszd 😊 na ezt ha modositjak akkor ok ;-)
Nem a dolog nem ilyen egyszerû, hogy pár hajómodell(és fõleg nem 5-6, elõre látom milyen sírás lenne hogy ez a hajótípus kimaradt, meg az nem így volt...) puff-puff és kész. Úgylátom, jobb ha Quote-olok:
Creating full-scale 3D naval battles is a massive task; creating them to the standard we'd want to achieve for a Total War game is an even bigger one. Consequently, we decided not to embark on such a task this time around.
Szerintem nagyon leegyszerûsíted a fejedben a naval battleöket. Ha ennyi lenne a csata mint amit mondasz nagyon gyorsan megunádd és auto resolvokat nyomogatnál. Csak azért látod most így, mert vágysz rá. Ha az ember nagyon vágyik valamire képest azt nagyon kiemelni a valóságból. Az ember ilyen. Vedd ezt figyelembe. Ugyan nekem nincs semmilyen tapasztalatom játékkészítésben, de ismerek olyat akinek van....
Pont azért mondtam a fejlesztési idõ megduplázását (és direkt írtam hogy itt a direkt fejlesztési idõre gondolok, ami kódolás, modellezés, zeneszerkesztés, hangok ez "csak" pár hónap. Egy játék készítésénél az elõkészítés hosszabb, mint a "tényleges" munka). Mert abszolút jogosan mondja, hogyha már berakják a hajós csatákat, akkor azt olyan szinvonalon szeretnék, hogy az megfeleljen a földi szinvonalának.
A bukást én itt az Imperial Glory-ra értettem, illetve azzal húztam párhuzamot. Pontosan azért amit fentebb említek. A kiadók általában eléggé megkötik a fejlesztõk kezét (nem mindíg, de általában ez a helyzet) idõ szempontjából. Ergo ha egyszerre akarják mindkettõ "tökéletesre" akkor az kicsúszhat a megadott fejlesztési idõbõl, és annak az lenne az eredménye, hogy az egyiket, vagy mindkettõt végül összecsapnák, ha nem hagyja magát a kiadó. Nem azt mondom hogy ezt tuti fix, de láttunk már rá példát.
Ezért mondom, hogy nem fontos a hajócsata, mert azt az idõt amit azzal töltenének töltsék a szárazföldi csata, AI jobb kidolgozásával, hiszen akármennyire is fontos volt a hajózás akkoriban, a csaták többsége szárazföldön zajlott. Hacsak nem lehet folyókra felhajózni és onnan ágyúzni, akkor a hajócsaták elég kis és a játék szempontjából nem túl fontos részét képezik a dolognak....
Remélem elég érthetõ voltam, és mindenki érti az álláspontom tisztán. Nem áll szándékomban azonban bárkit is meggyõzni, lehet reménykedni, szidni, ami csak jól esik. Én meg majd mosolygok 😊 és a vizi csata siratása helyett dupla annyi "büdös" franciát fogok kiiartani szárazföldön 😄.
Ezt végképp nem értem.
Ha nem tetszik a hajókázás, nyomsz egy "Autoresolve battle"-t, és ende, mintha mi sem történt volna. De a SZÁRAZFÖLDI rész hogyan BUKHATNA a TENGERI rész miatt? Mi a jó'sten van má' ma, ennyit szívtam volna? Szárazföldi csatázol, és hirtelen beszaggat a tengerrõl egy fregatt, ami rontja az összképet, vagy micso...? <#wilting>#wilting>
Esküszöm, többet kéne aludnom. Ezt nem bírom felfogni. <#vigyor5>#vigyor5>
Ennek ellenére azt mondom:
Engem nem zavar, hogy nem lesz tengeri csata a játékban.
Engem AZ zavar, hogy van olyan elmebeteg, aki kiröhögi a tenger szerepét egy Total War-ban, de egy online kampányért odaadná négy kezét meg hagyná, hogy 2160-ban jöjjön ki a játék. 😛
bár már szívesen látnék képeket a kampány maprol is söt az jobban érdekel.ja és mégvalami nemtudom irták e itt ,de azt olvastam ,hogy itt nem lesznek csata tárképen határok mint rome-ban medievalb-an,hanem csak terep akadéjok lehetnek mint áthatolhatatlan hegységek stb szoval nem szoritják a csatákat határok közé ,de igy el sem lehetmenekülni olyan hatékonyan mint eddig.
ne nevettes már pls, szvsz ha csak a hajós csaták berakása megduplázza a fejlesztési idõt egy cégnél akkor a fejlesztõk felét ki kéne rugni mert vagy nem értenek ahoz amit cisnálnak vagy basznak dolgozni... 😊
Nieleen
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Én nem foglalkozom a hajókkal. Romeban sem használok egyet se. Engem az nem érdekel. Ha hajózásra vágyom keresek valami jó kis vitorlás hajós játékot 😄.
És nem olyan mint a ló 😊
Persze lehet menni tüntetni, meg aláírást gyûjteni. De a fejlesztõknek igaza van. Sokkal több idõt venne el az hogy normálisan meg legyen csinálva, mint amekkora haszna lenne a játékban. Szerintem megduplázná a fejlesztési idõt (a valós fejlesztési idõre gondolok). Ha ez az ára nem kellenek hajók. Lehet hogy élvezném a hajós csatákat, új színt hoznának a játékba, de én nem a hajózás miatt szerettem bele a TWbe (mivel az nem volt még Shogunban), hanem azért mert óriási seregek csapnak össze földön 😊)
Kövezzetek meg!
Most majd az angoloknak a minõség helyett mennyiségre kell gyúrniuk hogy egy inváziót megakadályozhassanak plusz mivel a nehezebb játékfokozat (ahol végre élvezhetõen teljesít az AI) azt jelenti hogy autoresolve-nál a gép elõnyben lesz ezért legalább háromszor annyi hajót kell majd gyártaniuk mint az ellenfélnek, innentõl fölösleges a flottát erõltetni mert úgyis partra fog szállni náluk valaki.
A tengeri csaták fontos részét képezték az európai történelemnek viszont a játékban a tenger csak egy extra (és könnyû) terepakadály amin egy egy kör alatt elkészülõ csónakkal egy komplett zászlót át lehet dobni anélkül hogy a csapat bármilyen veszélybe kerülne.
Ez már túl messze van a reálistól szerintem, ha ez így lett volna anno akkor most a japánok mongolul beszélnének az angolok meg spanyolul.
A játékban az uralkodik a tengeren akinek több kikötõje (X idõ alatt legyártott több hajója) van és nem az akinek nagyobb hagyományai és jobb tengerészei, szerintem igenis dobott volna a játék hangulatán a tengeri csaták bevezetése ahol kevesebb hajó is gyõzhetet volna a több ellen.
Vagy hajókra gyúrsz, és uralod az egész mediterránumot :-)
És nekem nem is hiányzik...
Birom hogy az emberek miket várnak el egy egy játéktól...
Remélem azért a különbözõ népeknek egyedi hajóik lesznek és nem mindenki ugyanazokkal a típusokkal fog rohangálni.
www.armed-assault.hu
Én mindenestre kiprobálnám, max egy tapasztalattal gazdagabb leszek, ha szar 😊