Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kiegtészítek lefizetni lehet azzal is hogy adsz neki várost. Lényeg hogy a békésebb úthoz elég egy diplomata és egy ellenséges város<#zavart1>

Igazából háromféle út van: Vagy bealázod és mikor már csak pár provinciája van odaküldesz diplomatát és ráveszed a békére vagy õ küld és elfogadod. Vagy pedig próbálod pénzzel lefizetni de az nem mindog fog menni szal militaristák elõnyben<#vigyor><#vigyor>

PrasCo
Nézd, nem akarok hazudni - ki kéne próbálni. Ha mondanom kéne valamit, azt mondanám: nem jobb. Abból a szempontból legalábbis, hogy nem hullik el több tõle. Hogy esetleg a tûztõl az elefántok már megriadnak-e, az más történet, erre én nem tudok válaszolni, ugyanis nem próbáltam. Elképzelhetõ.
Bár hogy fel lehet gyújtani elefántot, az teljesen biztos, az ki van próbá'va. <#idiota>
LasDen
a fenébe... 😄
elértétek, hogy kiprószáljam a dánokkal is maj a gémet....kösz 😄DDD

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Nemtudnátok valami tippet adni hogy béküljek ki egy ellenséges országgal? Mert már kezd kicsit túl sok ellenségem lenni és nem tod a módszert a kibékülésre. Le tudnátok mit kéne nyomnom hogy kibéküjünk?
Köszönöm a választ! <#worship>

Besz
De az elefántok ellen jobb a tüzes nyílvesszõ, nem?

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

hy! gépigénye milyen? vagyis nagy csatánál szaggat?

PrasCo
Ez tipikusan az a kérdés, amire mindenki mást válaszol.

Ha engem kérdezel, annyi, hogy a tüzes nyíl szebb. 😛 Mint már az RTW-ben is szakjkóztam, és Agincourtál ismételten csak bebizonyosodott: a sima nyíl és a tüzes nyíl között nincs sebzésmódosítás, csak a sima nyílvesszõ "újratöltési ideje" sokkal gyorsabb, a tüzes nyílvesszõ cserébe ad egy "panicked by fire attack" bónuszt, ami semmire sem jó.
Talán egy helyzet van (vagy több, egy jut eszembe), amikor nagyon-nagyon kifizetõdõ viszont tüzes nyílvesszõt használni, ha ostromgépet akarsz egyszer és mindenkorra gyorsan és biztosan szétcseszni, legyen az ágyú, katapult, ballista, faltörõ kos, ostromtorony, vagy bármi egyéb ilyesmi.

Személy szerint még este is "kikapcsolom" az olyankor alapbeállítás szerinti tüzes vesszõt.
Az íjászoknál mi a különbség a sima nyíl és a tüzes nyíl között?

Nem csak Pont a városba van seregem... Mellette is van mer az oroszok rosszalkodnak... Akkor így mondom...

bazza
hogy van neked 100 fõsnél nagyobb egységed? Én még nem találkoztam olyannal 😄D

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Hát úgy tudtam elfoglalni a németeket hogy lefizettem a pápát és hát... A pénz nagyobb hatalom... Na mind1 már csak 1 vára van de nem sokáig... Közbe jönnek a mongolok... Kijevbe van 1200 fõnyi seregem kb, az a határ város... Állítsak ki még sok ilyet...? Vagy oroszokon meg bizáncon át jönnek át fõleg és megfogják úgyahogy...?

dánnokkal sajnos meggyült a bajom belejükkötöttem és télleg erösek és nálam is irreálisan erõsek a milánóiak. A csigazabálok meg már nincsenek is a térképen a velenceiekkel eggyüt 😊
Gerbill
Ha legyûröm a pápai államot, akkor én hozhatok létre egy sajátot ahol akarok?

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Tomalak
Zavaró hogy nonameek ilyen brutálok némtrómai bir. meg béccsel magyaro. vazallusa milánó meg velenece folyton kötekedig de elkentem a szájukat pápai államal együtt aztán azt megint létrehoztam de jó messzi dánia magasságában 😄
PrasCo
Most nézem csak meg tüzetesebben a dánokat... hát, csessze meg... azt a norse axemen-t már a játék elején valahol megkapja; amikor én bizánccal egy hasonló fejszés egységet megkapok (varangian guard), már rég puskaporral meg lemezvérttel rohangáló ellenfeleim vannak.
Na, a dánok is kiny.. 😄 Még szerencse, hogy elég messze vannak ahhoz, hogy ne sok vizet zavarjanak.

Egyébként úgy vettem észre, a csigazabálókat folyton még relatíve az elején legyilkolják. Ennyire azért nem voltak csirke nemzet, ehh... pláne ahhoz képest, hogy afféle Milánó-féleségek verik a németséget, meg Szicíliák pattognak jobbra-balra...
Sziasztok!A családtagok és hadvezérek piety-ét hogyan lehet növleni?És assasinon kivûl van más megoldás az inkvizitor ellen?Elõre is thx.

Gerbill
Ha rákattintasz a küldetések gombra, akkor ott ki van írva, hogy a pápa kéri, hogy ne támadd meg õket stb, ott ki van írva, hogy hány körig tart még az utasítás. Nekem kétszer egymás után nem szokott ajánlani, csak bizonyos idõközönként. Pl a Lengyeleket támadtam, és már csak egy városuk maradt, erre felszólított a pápa, hogy hagyjam békén õket. Megvártam amíg letelik majd elfoglaltam.

Cujo01
próbáld ki a teljeset

Na sikerült békés uton is hódítani ott ahol multkor pápa beharagudott... Na az lenne a kérdésem hogy (német-rómaiaknak van 2 települése) de a pápa folyton azt kéri ne támadjam meg... Meg lehet vhogy csinálni hogy megszerezzem õket és a pápa se haragudjon rám?

Gerbill
Most indítottam egy rövid kampányt Magyarországgal, és már a 35. körre elfoglaltam Lengyelországot(ha a pápa nem szól bele, már sokkal hamarabb meg lett volna). Az egészet egy vezérrel vittem végig és nem kell mondanom elég sok csillagot meg képességet szerzett. Miután teljesen elfoglaltam Lengyelországot, elindultam Buda felé, hogy majd ott összeszedek néhány zsoldost, és elindulok a NémetRómai Császárság ellen, erre egy inkvizítor megölte a vezért. Utána meg ráadásnak jött két fullos Velencei(szövetséges) egység Buda ellen és hát meg is szerezték.

Ötlet?

tök jó békeidõszakot élek skóciával, csak éppen a pápa inkvizítorai a legjobb hadvezéreimet kivégezték/kivégzik...

PrasCo
Felületes válaszok:
Foglyok? Arra jók, amire akarod. Próbálkozhatsz váltságdíjat követelni értük; elengedésükkel javíthatod a nemzetközi megítélésedet; illetve ha nem akarsz kockáztatni, de szarsz a diplomáciára, megölheted az összeset.
Amerikába úgy tudsz eljutni, hogy fogsz egy rakás hajót, és elhajózol. 😄
Squalor-t a megfelelõ épületek építésével lehet csökkenteni, illetõleg leginkább a város következõ szintre léptetésével (neccesen magas százalék a következõ szint elõtt közvetlenül szokott elõfordulni)
Vazallus? Igazából semmi komolyra. Gyakorlatilag egy (rákényszerített) szövetség, kölcsönös Military access-szel. Elviekben lennie kéne egy "Te vagy a legyõzött "szövetségi" fél, úgyhogy azt csinálod, amit mi mondunk"-oldalnak, de nem igazán jelentkezik ilyesmi.
A biztos választ meg megkapod késõbb valaki okosabbtól. =)
Lenne néhány kérdésem: Mire jók a foglyok? Hogyan lehet eljutni Amerikába? Hogyan lehet megszüntetni Squalor magas százalékszámát a városokban? Hogyan lehet, és mire jó a Vazallus? <#help>
Elõre is kössz! <#worship>

PrasCo
Jogos, elsõ megrettenésében neki sem álltam számolgatni...
Az elefántos megnyugtatást meg köszönöm. Bár ez azt jelenti, hogy taktikai szintre nem mehetek le timurida fõsereget verni, ami azt jelenti, hogy megint ott vagyok, ahol a part szakad... mert hogy az AI nem fogja legyõzni a majmait a seregeimmel, az is teljesen biztos.
Gyáááháhááá! 😄
Mindegy, lehetne rosszabb is.
Demónál a betöltõképernyõ után kikapcsolt (?) nálam a monitor, egészen addig minden ment
Na most ez a demó hibája vagy a teljesnél is így lesz, mert nekem medium rendszerigény azért megvan -.-

Cápafogxy
#2049re ha valaki tud valamit akkor írja le, vagy csak reménykedjek hogy a patchbe kijavítják mert ez így nem jó hogy felrakom el akarom kezdeni a játékot bejön a térkép rá 10-15 mpre kivág ezzel az üzivel próbáltam már kompatibilitást grafikával is szórakoztam. A gépem 2.6 Celeron 1GB ram 9600pro 256MB.

az elefántokkal van a gebasz, nem emlékszem pontosan mi... de singleben van valami bug a fánikkal, hivtalos fórumon is panaszkodtak rájuk. egyébként azért 2 sorban fér csak el a timurida sereg, mert az ottani sorba csak 9 ember fér el, a normál 10 helyett, ne aggódj, 20nál több egység nem jön egy zászló alatt 😉

a.carkey
Annex küldi szerintem bugos.

Tudjátok, amikor egy települést kell bribeolni diplomattal, vagy elcserélni egy másikra. Ezt még sosem tudtam megcsinálni. Hiába cserélem be, failurenek veszi.

Valaki vmi tipp?

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

hali!
srácok kaptamegy olyan feladatot h házasítsak össze az egyik emberemmel vmi borbálát...(?)
ezt hogy kell???elõre is thx
GaBika6
Mintha azt mondtak volna hogy sok historical battle lesz a jatekban!Erre van 7 db es ebbol 3 a demoban volt!Valaki okossag?<#rinya>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Bucser
Mai napon Angol hadaim elõretörtek Antwerpen felé (tudjátok ahol a gyémántok teremnek). A lázadó gaz fûszívók elbízták magukat látva számbeli fölényüket és kitörtek a várból... Hiba volt😊 6 egységnyi spearmenem bátran álta a sarat rohamukkal szemben míg 3 egység íjászom éppen lõtte a kapun kiáramlókat. Generalissimusom és kísérete a bal szárnyon foglalt helyet, míg könnyûlovasságom (Hobilars) a jobb szárnyon.2 egység mailed knightja megpróbálta lerohanni a generalomat, de ez esetben az üllõ erõsebb volt mint a kalapács és az ellenroham néhány spearman segedelmével bedarálta õket majd elkezdtek futni .. ki tudja miért Hobilarjaim is meglódultak a másik oldalról. Szaladtak be a várkapun a fõtérig és dominóként rántották magukkal az összes saját egyységüket.. hát Így omlik össze egy kártyavár.. egyetlen ember a parancsnokuk jutott el a zászlóig de nem volt számára kegyelem... Kénytelen voltam levágni. Dicsõ lovagjaim pedig tort ültek eme hatalmas gyõzelem felett hisz a 900 lemészárolt ellenségbõl 400-at a generális testõrsége vitte😄

Íme az eredmény

Elõzõ csatám során csatám során pedig Dublint vettem be egy másik sereggel. Miutána nehézgyalogságuk felõrölte 3 adag spearmenemet kénytelen voltam egy bugot kihasználni.. történesen ha az AI védekezik és kiszaladsz a várból nem jön utánad hanem visszamegy a fõtérre.

Így a megmaradt ijászokkal szépen kifárasztottam és megfuttattam a gyalogságát majd a lovasság néhány roham után az egyenes utcánb át ledarálta õket😊

Jó móka volt😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Aha!
Thx, csak ezekért az alabárdosokért fogok még majd a dánokkal is játszani!

Elõször befejezem a spanyolokkal aztán vmi pápamentes iszlám jön másodiknak és harmadiknak 100% hogy Velence, azt sajnálom hogy nem velük kezdtem rögtön 😞

Ehh bár így menne az én gépemen is, ha citadella van akkor fél perc után iszonyatosan elkezd szaggatni 😞

Ez a passzív AI bug az elsõ patchben javítva lesz.

Köszönöm a megoldást, Jeruzsálem alá küldött öt papból már négy lett kardinális. <#smile>
nálam az az idegesito amikor megtámadják a váramat a falakat is bedobják már de nem akarnak bejönni és nemcsinálnak semmit megvárják(!) amig én megyek ki mert 2perc 3x os pörgetés után se mozdulnak meg persze...
mar van 1.3 ebbol a modbol! de arra gondoltam ami volt rome nal realism mod!
arrol valaki?
PrasCo
Nem szaporítanám a szót túl sokat, egy keserûségem osztanám meg veletek, T. Játékoselvtársakkal.
Mint korábban írtam, óriási problémáim vannak Bizánccal. A két timurida fõsereg sereg átjött Európába, és kénytelen lettem vazallusukká lenni. (hozzáteszem: egy olyan Bizánccal voltam kénytelen ezt meglépni, aki ledarálta a mongol inváziót; mi több, szembe ment vele, és területi nyereséggel zárt) Persze csak idõ kérdése volt, hogy mikor unja meg a szövetségesi jópofizást, ezért erõt gyûjtöttem, deee...
Szóval, mikoron végre(?) "hátbatámadott a szövetséges", megtámadta Thesszalonikát, íme az erõviszonyok (az alulra bevágott erõ össz-vissz a védelem, mivel a felmentõsereg nem ért oda idõben):

(mint látható, az ellenséges sereg - nem elég, hogy táposabb nem is lehetne - nem fér el két sorban, ez viszont a programot nemigen gátolja meg abban, hogy egy zászló alatt rohangáljanak. Ezúton is a qrwa anyját..)

Semmi gond. Esély mindig van. Mégha nem is túl sok. Hagytam, ostromtornyával hadd jöjjön. Jött is, a kaput elfoglalta, majd a fõtér felé vette az irányt egy alabárdos csapata, akivel leállt gyilkolászni jobb híján a gyalogságom.

Hullákat érdemes egyébként figyelni, körülbelül minden ötödik bizánci halottra jut egy timurida. De lehet, hogy keveset írtam... Ugyanakkor azért seggbelöktem lovassággal, az betett nekik, csak idõ kellett, míg az utcákon a hátába kerültem. Annyi idõ kellett, míg lemészárolták úgy körülbelül hetven lándzsásomat. (nyugodtan össze lehet vetni a felsõ képpel; bár már az sem a teljes létszámot mutatja sajnos)

Aztán - hogy, hogy nem, ez a dilettáns barom AI - függetlenül attól, hogy övé volt a kapu (!!), nem jött be. Úgyhogy szép kényelmesen felmásztam úgy tíz emberrel a kaputornyokba, és percek alatt legyilkoltam a torony ballistáival az elérhetõ közelségben semmit sem tevõ, állok-és-várom-hogy-felnyársaljanak timurida ostromlókat. Nyíllal lõttek ugyan a barmai, de kõfal mögött csak elvétve esett el egy-egy emberem, hiába hullott százával az áldás. Mikor a sereg nagyobbik része már a porban hevert, kimentem és eltakarítottam a maradékot:

Aztán szépen, egyenként körbevettem, és (továbbra is brutális veszteségek mellett) lebökködtem a hátul - mily meglepõ - szintén semmit sem csináló majmokat. Míg harminc méterrel odébb a legszebb elefántjaik döglöttek össze, a többi két elefántos egység - nem tett semmit. Ahogy az egyetlen megmaradt faltörõ kos is csak állt, mintha muszáj lett volna, mögötte az ötven alabárdossal.

Elképesztõ volt. Ez a csata azt jelentette, hogy stabilizálódtam belügyileg, ismét a határokra koncentrálhattam volna, a Boszporuszt és a Dardanellákat nagyon erõs flottákkal lezárhattam volna, mindazt a haderõt, ami meg a timuridák martalékának volt szánva, mehetett volna sokkal korrektebb súlycsoportban lévõ törököket, szicíliaiakat, mongolokat, magyarokat vagy németeket ölni.
És végre, az utolsó elefántokat ülöztem (öltem és kergettem mindenkit, az utolsó elefánt is számított - minél többet gyilkolok le futtában, annál kevesebb fog esetlegesen két év múlva visszajönni "megbeszélni" azt a kis múltkori nézeteltérést), a gyõzelemtõl nem voltam FÉL percre sem, amikor...
(dobpergés)

Kifagyott a játék.
Pontosan úgy, ahog Cápafogxy-nál. Holott eddig SOHA nem csinált ilyent. De MIÉRT PONT most kellett így beszopatnia? Gyász...
Betöltöttem ismét, ideges voltam - erõsítés végre odaért, elõzõ szituáció ezúttal tényleg biztos halállal - nyílt csatábal a fenti állatokkal.
Úgy húsz másodperc után kifagyott.
Most erõsen agyalok, hogy ugyan, mit lehetne tenni...
nah végre enyém egész britannia😄

valaki tud valamit keszulo mtw2 realism modrol? vagy egyaltalan egy oldalt ahol nyomon lehet kovetni?
nekem mondod sultan lengyelekkel vok mondom kis béna nemzet(dánok) legyürüm lesz terülletem erre most sz*pok tölük :/ elég erös egységeik vannak és fürgék is 😄
az tetszik ,hogy csak 7ellenségem van és ,hogy az a 7egyfolytában támad arra leszek kiváncsi mikor ér ide a mongol sereg mert amikor legutoljáa megnéztem 10db fullos serege volt.

Cápafogxy: nekem is csinálja azt amikor kifagy a game de nekem is jolett egy restart után.
Opppss igazad van elnézést kérek <#idiota><#idiota>
Egyébként a dánok iszonyatosan durvák ajánlom mindenki figyelmébe!!

Curesz nehézségi szint? 😊