Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár hogy fel lehet gyújtani elefántot, az teljesen biztos, az ki van próbá'va. <#idiota>#idiota>
elértétek, hogy kiprószáljam a dánokkal is maj a gémet....kösz 😄DDD
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Ha engem kérdezel, annyi, hogy a tüzes nyíl szebb. 😛 Mint már az RTW-ben is szakjkóztam, és Agincourtál ismételten csak bebizonyosodott: a sima nyíl és a tüzes nyíl között nincs sebzésmódosítás, csak a sima nyílvesszõ "újratöltési ideje" sokkal gyorsabb, a tüzes nyílvesszõ cserébe ad egy "panicked by fire attack" bónuszt, ami semmire sem jó.
Talán egy helyzet van (vagy több, egy jut eszembe), amikor nagyon-nagyon kifizetõdõ viszont tüzes nyílvesszõt használni, ha ostromgépet akarsz egyszer és mindenkorra gyorsan és biztosan szétcseszni, legyen az ágyú, katapult, ballista, faltörõ kos, ostromtorony, vagy bármi egyéb ilyesmi.
Személy szerint még este is "kikapcsolom" az olyankor alapbeállítás szerinti tüzes vesszõt.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Na, a dánok is kiny.. 😄 Még szerencse, hogy elég messze vannak ahhoz, hogy ne sok vizet zavarjanak.
Egyébként úgy vettem észre, a csigazabálókat folyton még relatíve az elején legyilkolják. Ennyire azért nem voltak csirke nemzet, ehh... pláne ahhoz képest, hogy afféle Milánó-féleségek verik a németséget, meg Szicíliák pattognak jobbra-balra...
Foglyok? Arra jók, amire akarod. Próbálkozhatsz váltságdíjat követelni értük; elengedésükkel javíthatod a nemzetközi megítélésedet; illetve ha nem akarsz kockáztatni, de szarsz a diplomáciára, megölheted az összeset.
Amerikába úgy tudsz eljutni, hogy fogsz egy rakás hajót, és elhajózol. 😄
Squalor-t a megfelelõ épületek építésével lehet csökkenteni, illetõleg leginkább a város következõ szintre léptetésével (neccesen magas százalék a következõ szint elõtt közvetlenül szokott elõfordulni)
Vazallus? Igazából semmi komolyra. Gyakorlatilag egy (rákényszerített) szövetség, kölcsönös Military access-szel. Elviekben lennie kéne egy "Te vagy a legyõzött "szövetségi" fél, úgyhogy azt csinálod, amit mi mondunk"-oldalnak, de nem igazán jelentkezik ilyesmi.
A biztos választ meg megkapod késõbb valaki okosabbtól. =)
Elõre is kössz! <#worship>#worship>
Az elefántos megnyugtatást meg köszönöm. Bár ez azt jelenti, hogy taktikai szintre nem mehetek le timurida fõsereget verni, ami azt jelenti, hogy megint ott vagyok, ahol a part szakad... mert hogy az AI nem fogja legyõzni a majmait a seregeimmel, az is teljesen biztos.
Gyáááháhááá! 😄
Mindegy, lehetne rosszabb is.
Na most ez a demó hibája vagy a teljesnél is így lesz, mert nekem medium rendszerigény azért megvan -.-
Tudjátok, amikor egy települést kell bribeolni diplomattal, vagy elcserélni egy másikra. Ezt még sosem tudtam megcsinálni. Hiába cserélem be, failurenek veszi.
Valaki vmi tipp?
A medve nem játék.
srácok kaptamegy olyan feladatot h házasítsak össze az egyik emberemmel vmi borbálát...(?)
ezt hogy kell???elõre is thx
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Íme az eredmény
Elõzõ csatám során csatám során pedig Dublint vettem be egy másik sereggel. Miutána nehézgyalogságuk felõrölte 3 adag spearmenemet kénytelen voltam egy bugot kihasználni.. történesen ha az AI védekezik és kiszaladsz a várból nem jön utánad hanem visszamegy a fõtérre.
Így a megmaradt ijászokkal szépen kifárasztottam és megfuttattam a gyalogságát majd a lovasság néhány roham után az egyenes utcánb át ledarálta õket😊
Jó móka volt😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Thx, csak ezekért az alabárdosokért fogok még majd a dánokkal is játszani!
Elõször befejezem a spanyolokkal aztán vmi pápamentes iszlám jön másodiknak és harmadiknak 100% hogy Velence, azt sajnálom hogy nem velük kezdtem rögtön 😞
arrol valaki?
Mint korábban írtam, óriási problémáim vannak Bizánccal. A két timurida fõsereg sereg átjött Európába, és kénytelen lettem vazallusukká lenni. (hozzáteszem: egy olyan Bizánccal voltam kénytelen ezt meglépni, aki ledarálta a mongol inváziót; mi több, szembe ment vele, és területi nyereséggel zárt) Persze csak idõ kérdése volt, hogy mikor unja meg a szövetségesi jópofizást, ezért erõt gyûjtöttem, deee...
Szóval, mikoron végre(?) "hátbatámadott a szövetséges", megtámadta Thesszalonikát, íme az erõviszonyok (az alulra bevágott erõ össz-vissz a védelem, mivel a felmentõsereg nem ért oda idõben):
(mint látható, az ellenséges sereg - nem elég, hogy táposabb nem is lehetne - nem fér el két sorban, ez viszont a programot nemigen gátolja meg abban, hogy egy zászló alatt rohangáljanak. Ezúton is a qrwa anyját..)
Semmi gond. Esély mindig van. Mégha nem is túl sok. Hagytam, ostromtornyával hadd jöjjön. Jött is, a kaput elfoglalta, majd a fõtér felé vette az irányt egy alabárdos csapata, akivel leállt gyilkolászni jobb híján a gyalogságom.
Hullákat érdemes egyébként figyelni, körülbelül minden ötödik bizánci halottra jut egy timurida. De lehet, hogy keveset írtam... Ugyanakkor azért seggbelöktem lovassággal, az betett nekik, csak idõ kellett, míg az utcákon a hátába kerültem. Annyi idõ kellett, míg lemészárolták úgy körülbelül hetven lándzsásomat. (nyugodtan össze lehet vetni a felsõ képpel; bár már az sem a teljes létszámot mutatja sajnos)
Aztán - hogy, hogy nem, ez a dilettáns barom AI - függetlenül attól, hogy övé volt a kapu (!!), nem jött be. Úgyhogy szép kényelmesen felmásztam úgy tíz emberrel a kaputornyokba, és percek alatt legyilkoltam a torony ballistáival az elérhetõ közelségben semmit sem tevõ, állok-és-várom-hogy-felnyársaljanak timurida ostromlókat. Nyíllal lõttek ugyan a barmai, de kõfal mögött csak elvétve esett el egy-egy emberem, hiába hullott százával az áldás. Mikor a sereg nagyobbik része már a porban hevert, kimentem és eltakarítottam a maradékot:
Aztán szépen, egyenként körbevettem, és (továbbra is brutális veszteségek mellett) lebökködtem a hátul - mily meglepõ - szintén semmit sem csináló majmokat. Míg harminc méterrel odébb a legszebb elefántjaik döglöttek össze, a többi két elefántos egység - nem tett semmit. Ahogy az egyetlen megmaradt faltörõ kos is csak állt, mintha muszáj lett volna, mögötte az ötven alabárdossal.
Elképesztõ volt. Ez a csata azt jelentette, hogy stabilizálódtam belügyileg, ismét a határokra koncentrálhattam volna, a Boszporuszt és a Dardanellákat nagyon erõs flottákkal lezárhattam volna, mindazt a haderõt, ami meg a timuridák martalékának volt szánva, mehetett volna sokkal korrektebb súlycsoportban lévõ törököket, szicíliaiakat, mongolokat, magyarokat vagy németeket ölni.
És végre, az utolsó elefántokat ülöztem (öltem és kergettem mindenkit, az utolsó elefánt is számított - minél többet gyilkolok le futtában, annál kevesebb fog esetlegesen két év múlva visszajönni "megbeszélni" azt a kis múltkori nézeteltérést), a gyõzelemtõl nem voltam FÉL percre sem, amikor...
(dobpergés)
Kifagyott a játék.
Pontosan úgy, ahog Cápafogxy-nál. Holott eddig SOHA nem csinált ilyent. De MIÉRT PONT most kellett így beszopatnia? Gyász...
Betöltöttem ismét, ideges voltam - erõsítés végre odaért, elõzõ szituáció ezúttal tényleg biztos halállal - nyílt csatábal a fenti állatokkal.
Úgy húsz másodperc után kifagyott.
Most erõsen agyalok, hogy ugyan, mit lehetne tenni...
Cápafogxy: nekem is csinálja azt amikor kifagy a game de nekem is jolett egy restart után.
Egyébként a dánok iszonyatosan durvák ajánlom mindenki figyelmébe!!