Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rendben ha sokan vágjátok, akkor válaszoljatok, de elõre szólok h off topik. Az lenne a kérdésem, hogy egy topiknak hogy lehet berakni ilyen bannert, vagy FAQ-ot vagy akármi mást? Mindent megnéztem már, hogy hol lehet kicsit belepiszkálni a dologba, de nem jöttem rá.

hiddel jópáran vannak még itt akik vágják...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Zsolo007
Érdekes. Míg háborút tényleg nagyon könnyen indítanak, a szövetség kicsit més nekem. Most a spanyolokkal játszok, és elég korán a játékban szövetségre léptem a Portugálokkal (õk ajánlották fel, házassággal egybekötve) és nagyon sokáig tartott a dolog. valamikor a 100. kör után mentem nekik mert kellett az egész félsziget 😊. És cak utána j9ttem rá, hogy ezek közben kiverték a franciákat a saját földjükrõl, és elég erõsek lettek, viszont ennek ellenére sem bontották a szövit. Szívtam is egyébkéntamiatt, hogy nekimentem. Utána kezdtem el jobban foglalkozni a pápával és az hogy nekimentem a szövimnek deceitful reputationt adott nekem, amit képtelem voltam a maradék idõben kijavítani. Ennek az lett az eredménye, hogy senki sem szeretett, fél európa folyamatosan ellenem van, max akkor állnak le, ha a pápa megfenyegeti õket a kiátkozással. Engem is megfenyeget néha....de még sosem átkozott ki, mert általában nem én voltam a támadó fél, meg elég jól álltam nála mivel jól kiporoltam a mórok hátsóját <#nyes>.

Egyébként nekem elég nehezen indult a dolog a spanyolokkal, az hogy nincs korán nehézgyalogságuk egy iszonyatos szívás, mivel én alapvetõen gyalogság párti vagyok és nagyon támaszkodom rájuk.

UI.: Amikor meg nagyon kiátkozásra állt a szénám akkor meg valami ismeretlen tõrt döfött a pápa hátába vagy egy kígyó kúszott az ágyába....hogy mik vannak <#hehe><#mf2>

itt nincs házigazda...
Semmi extra, csak õ vágja a témát.

Zsolo007
Sziasztok!

Valaki közületek játszott már a spanyolokkal kampányt 1.2-ben? Ugyanis az a problémám van, hogy már vége van a kampánynak (nyertem, csak folytattam) és még mindíg nem tudok muskétásokat termelni. Nincs olyan épület amiben ezt meg lehetne tenni. Kérdésem a következõ: Találkoztatok már hasonlóval? Egyébként mi az az épület amiben muskétásokat lehetne termelni?

Államtitkot sejtek a dolog mögött.

milyen olyan dolog van amire csak és kizárolag a topic házigazdája tud felelni? 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

A topik házigazdája legyen olyan kedves hogy küld nekem egy üzenetet. Megszeretnék tõle vmit kérdezni.Elõre is thx

Hat jonapot kivanok!
Gyerekek 1.2-es peccs 650 mega (10 eve ennyi volt egy game)!!!
Szoval rengeteg (nem irnam le oket, de kvasok) apro javitast vegeztek, foleg finomitottak a dolgokon.
Viszont azt az idiota dolgot, hogy a szovetsegeseim siman nekemszaladnak a sokkal konnyebb celpontok helyett nagyon ruhelltem mar Rome-ban is, de itt megjobban utalom, raadasul 1.2 sem "javitja" ezt az ocsmanysagot.
Azonban van egy ettol is idegesitobb problemam, megpedig:
A nemesi csaladom tagjai elobb-utobb ha governorkent hasznalom oket egy kastely/varosban akkor lehuzzak az income-ot (bevetelt).
Ezt foleg az un "extravagant" tulajdonsaguk csinalja (10-20% tax penalty es 20-30% trade income penalty). Rome-hoz volt egy olyan doksi, ami megmutatta melyik building/templomfajta milyen pluszt ad a csaladtagnak. Valami ilyen listarol nem tud valaki valamit?
felraktam a 1.2 patch de semmi különbséget nem vettem észre.van valami ötlet?
Egyébként a vikinges volt a legjobb, tök hülye a gép.
Megrohamoztam egy lovassal a középsõ egységet (amik baltások)
Ezze egy csomó lándzsás megiramodott a seregem felé, így lett a sorfalon egy lyuk amin bemanõvereztem az összes lovast, hátra a tábornokhoz. Körbeálltam a tábornokot (ezt bambán figyelte a sereg többi része), és egy rohammal megöltem, erre megfutamodottt az egész sereg, csak 1-2 baltás maradt, de azoknak is csak egy roham kelltt.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Egyébként, én úgy csináltam, hogy mindenkivel lerogantam a partra, azt a pár katonát aki arra volt simán ledaráltam.
A parton felálltam, ílyászokkal mindíg csak egy célpontot tõttem, ami rendszerint szépen lassan elfogyott, a gyalogsággal elálltam az utat, és aki fennakadt rajtuk hátbarohamoztam lovassággal

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Agincourttal valószínû azért volt gondom, mert nem volt lovasság.
Arsuf szerintem tök könnyû nem értem mi vele a gond, azzal a sok lóval tök lazán lehet heroic victory-t csinálni.

Scottt
Hú uwu te ezt h csinálod???? Agincourt a legkönnyebb 😄 2jára megvolt..
AZ elsõt is azért néztem el mert közben ettem és nem láttam h hátba nyomtak😄... Ö Arsufot h kell megcsinálni??? Se hogysem tudom 😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Bocsi a smiley-t a végére szántam.
Sziasztok, leírom tapasztalataimat hátha ez másoknak is segít. Eredeti a Medieval 2. Total War-om van és amint megjelent az 1.2-es patch rögtön feltettem<#duhos2> mint azelõtt az 1.1-est, de sajnos a játék nem indult el. Ismeretlen hibát dob fel és kilép amint elindítom. Mindent megpróbáltam, még a DaemonTools-t is leszedtem hátha azzal akad össze. Végül úgy lett jó, hogy leszedtem a Medievel2-t, kitöröltem a maradék könyvtárat is, majd ujraraktam, és nem tettem fel az 1.1-est, hanem egybõl az 1.2-est. így jó lett, de ezt is egy német fórumból olvastam. Beszarás hogy már az EREDETI játékkal is annyit kell szenvedni, hogy elinduljon mint a crack-eltel.
Asszem hajlok az eredeti változat megvásárlásához.
Bár épp nem vet fel a pénz, nincs sok kedvem krekkelt pecsekkel veszõdni...
Milyen más elõnye van még a "tiszta forrásnak"? :-)

Magyar nyelvû leírás, ilyesmi...?
Athlon 3200-as procival, 2GB memmel, 6600GT-vel elfogadható lehet?
Apache00
CD Galaxisban biztos, hogy 5000, és ha jol emlékszem a Saturnban is láttam ennyiért. Amugy a TW: Eras is már "csak" 7ropi, de ezért az árért megkapod a Med2 kivételével az összes eddigi TW játékot diszdobozban.

576-ba 11e...

Kopiati
CD Galaxis vagy 576. 1024 memória kb 2800mhz-es proci videó kártya pedig
Nvidia 6600 LS 256MB. 3000-fõs ostromnál már szaggat......

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Üdv!

2 kérdésem lenne:
Hol lehet 5 rugóért megkapni a játékot?
Kb milyen gép kell minimum ahhoz, hogy az ostrom alatt elfogadhatóan fusson a progi?
Hmm.. Hát evvel nem lettünk okosabbak. Mi a fene lehet ez a .Net keretrendszer karakterlánc hiba. 😞

A híres csaatákat lejátszottátok?
Én megcsináltam mindet de érdekes módon az elsõ volt a leg nehezebb (Agincourt). Mindet sikerult elsõre, de ezt vagy 10-szor kellett újra játszani mire sikerült megnyerni, ráadásul avarge victory lett.
Ez mindenkinek gondot okoz, vagy bennem van a hiba, és nem tudok longbowmen-ezni?

Apache00
Sztem ez is egy épitöjellegü, segitö hozzászolás volt...
Ha megveszi, akkor az égadta világon semmilyen gondja nem fog adodni a peccseléssel és a modolással, és legalább a fejlesztöket is támogatja ezzel egyfajta elismerésként, ha ez egyáltalán számit vmit... (mert gondolom az ember azért játszik vele, mert tetszik neki)

5ezert mar vban meg lehet vasarolni,de az ilyen bolcs gondolatokat sztem nem kene eroltetni,ha nem tudsz segiteni akkor egesz 1szeruen ne irj ra semmit...!

Apache00
Vedd meg eredetiben és akkor nem lesz ilyen hibaüzeneted. Most már potom 4-5ezer ft-ért hozzá is lehet jutni, egy honapig maximum kicsit kevesebbet eszel.

Sziasztok.

Én már egyszer végigtoltam az 1.1 patchel, de most feltetetm az 1.2-est
és el sem indul a gamma. Net keretrendszer hiba. Hmmm... ez csak a Launcher indításakor jön be. Mindegy hogy leszeded a vezérlõpultból, tök mindegy akkor sem indul. A medieval2.exe meg csak egyet villan és ismeretlen hibával elszáll! Már reinstalltam többször nem indul sehogy sem. Valaki valami ötletet tudna villantani? (Nekem sem gyári!) (még...)

ui. természetesen a legfrissebb 1.2crackkal

A net keretrendszert lehet uninstallálni vezérlõpult->programok eltávolítása, majd a desctopon az medieval2 ikonra jobb katt -> tulajdonságok és a célnál a luncher.exe-t ird át medieval2.exe-re és menni fog.Egyébként én nem crackeltem fel , hanem nodvd image-val játszom szóval lehet hogy a crack is bezavar ha valaki töri.
Suerintem még nem megy vele. Majd a következõ frissítés.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Cowek
Én leszedtem, mert eltûntek feliratok... Reinstall után már nem raktam vissza

http://www.f1-info.hu/

Looserke
a magyarítás megy az 1.2 patch-el?

Nem vészesen bugos az ostrom most sem. Ritkán jön elõ a hiba, és loadgame-el gyógyítható.
Viszont nem árt ha kicsit erõsebb gáped van, ha nagy a tömeg nekem is szaggat.

ne ostromolj minket ilyenekkel <#idiota>
Besz
A szóismétlést nem veszi zokon a Word. <#zavart1>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Besz
Hello!

Én még csak a demo-ját próbáltam ki ennek a játéknak, az sem most volt. Jelenleg nincs rá idõm, de azt tervezem, hogy a vizsgaidõszakban esti programként beszúrok valamilyen játékot.
Rome-ban legjobban a városok ostromai tetszettek a legjobban, nem pedig a nyílt téri csaták. Viszont ebben a fórumban azt olvastam többektõl, hogy az MTW 2-ben az ostromok játszhatatlanok a bugok és a nagy erõforrásigény miatt. Ezért aki játszik vele, és felrakta az új 1.2-es javítást, arra kérem, tesztelje le ezt a részét, és írja le, hogy történt-e ezen a téren valamilyen változás.
Én nem akarok ostromok nélkül játszani vele, akkor inkább újra felteszem az RTW-t, vagy mást. Ha ez sem javít semmi érdemlegeset ezen a téren, akkor jó darabig már nem is lesz más. Hisz a kiegészítõt írják már.
Elõre is köszi!

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

POI33
Tessék.
http://www.gameburnworld.com/gp/gamefixes/medieval2totalwar.shtml

Cowek
Nekem a net-keretrendszer beomlasztotta a játékot... nem akar elindulni sehogy sem. 3x reinstalláltam, restartoltam...

Scottt
Aki talál az 1.2 he crackot feltétlen szóljon

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Igen

Primary features for Update 2:

1) The Launcher
2) Cinematic Editor
3) Battle Editor (now fully functional)

Resolved Bugs/Issues:

AI
• Units do not clump together when told to complete a 180 degree turn.
• Janissary Musketeers now fire consistently.
• Enemy AI army formations in bridge battles now allow their own artillery to fire.
• Enemy cannons do not fire at unbreakable walls.
• Grouped archers out of ammo will attack enemy units in melee combat when ordered to do so.
• AI does not deploy outside of enemy gates.
• When defending an enemy settlement with multiple exits, taking your army out of the side/back door does not make it easier to defeat the enemy.
• Siege AI is not passive.
• Cavalry can now charge a spearman army.
• General's bodyguard unit now marches correctly outside castles.
• AI now effectively assaults 2nd tier of a Fortress.
• Sallying AI army now reacts properly to being assaulted from 2 sides
• Attacking Siege AI concentrates on taking the settlement rather than chasing down units outside the settlement.
• Generals are now more effective at chasing down routing units.
• Enemy AI reacts to being bombarded with Trebuchets while inside a settlement.
• Siege AI now more difficult to defeat if player places missile units outside the walls.
• AI controls it units more effectively in a Citadel
• AI artillery more decisive in its positioning
• Remaining AI army now advances to use siege equipment
• AI Cavalry can now flank a Spear Wall
• AI now responds to missiles when sieging settlements
• AI now crosses bridges to attack
• AI responds more quickly to gates that have been opened by Spies (while sieging).
• Units do not break formation when chasing routers
• Enemy AI effectively attacks when player's units in a settlement square
• Enemy AI now utilises spare rams
• Improved enemy AI response to stakes
• Shortened Siege attack timers
• Enemy AI will no-longer send out General's bodyguard on a suicide mission while defending

Diplomacy
• Improved responses to monetary offers
• Bribery attempts do not always fail after an unsuccessful first attempt
• Diplomatic 'Just Rejected' response no-longer to 'Not Interested' response to counter-offer, no matter how generous
• Aztecs now appear in the correct year (for diplomacy actions)
• Generals in a Crusade do not get inquisition
• Improved diplomacy mechanic - AI Factions now stick with alliances and/or attack 'more intelligently'

Crash
• Soft-locks in MP Lobby no-longer occur
• Host random hangs fixed
• Resolved issue with client CTD when host ends game that client is joining
• Auto-resolve Siege battle hangs fixed
• Siege tower catching fire no-longer causes random hangs
• Random hangs after loading Campaign save game

Pathfinding
• Battering Rams no-longer stuck in gates
• Ship movement area fixed
• Ram crew no-longer stuck between rams
• Northern European Castle terrain fixed to allow docking of towers
• Improved use of ladders
• Southern European Fortress wall fixed to allow docking of towers
• Improved the way units use Way-points
• Siege of Setenil slow-down tweaked
• Units no-longer become stuck on canyon walls on 'Canyon' map
• Units do not ascend/descend invisible ladders
• Units do not get stuck on Siege towers
• Cavalry pathfinding improved when sallying out from a Fortress
• Bridge battle pathfinding improved (units do not constantly reform)
• Citadel and Fortress paths fixed so that units can avoid assaulting inner walls
• Breach pathfinding tweaked

Combat
• Enemy spearmen do not charge with raised spears
• 2H axemen attack tweaked, inc. Attacking Cavalry
• Defending units can no-longer enter a siege tower as soon as it docks with the walls

Mechanics
• Mouse Cursor position now updates when scrolling with the arrow keys.
• Assassination exploit fixed.
• Mission "Reinforce Region" now functions correctly
• Attacking an enemy army from inside a sieged settlement no-longer causes the enemy to lose all built siege equipment
• Fixed two family members (brothers) with the exact same name
• Rudder event now triggers at the correct time
• When an enemy sallies and is defeated you no-longer have to wait for the timer to run out in-order to win.
• Assassin mechanics tweaked
• Mercenary recruitment tweaked
• Diplomatic Information scroll updates correctly.
• Online replays now match
• Slowdown fixed on Desert Sanctuary
• Metallic Resource now support Mines
• Cavalry charges do not fail when charging skirmishing/moving units or if a knight is out of position
• Units can now withdraw on the Eifel Mountains Battle Map
• Construction queue exploits fixed
• The carroccio standard can now fit through the gate on a sally out battle.
• Southern European > Fortress: routing Enemy AI now leaving the map
• Printing press event triggers at the correct time
• Ladder docking/undocking tweaked
• Faction standings tweaked
• Priests no-longer convert to heretics if travelling on a fleet
• Hotseat Game-mode added
• Upper limit added on how long units stay in loose formation for.
• Traits/VnV triggers tweaked

Camera
• Camera height does not drop under bridge in River Po Custom Battle map.
• Camera does not drop below water's surface in Palm Beach, Andalusia and Italian Wars map/scenarios.
• Camera does not show the underneath of a bridge when General is killed on the bridge

Controls
• Drag Deploy functionality tweaked
• RTS camera functionality tweaked

Graphics
• Princess character now greyed out upon death on Family tree
• Venice battlemap ambient building placement tweaked
• Fixed issue with trees disappearing when panning camera
• Added paths to doorways in Southern European Large City
• Added paths to doorways in Southern European City
• Fixed minor lighting issue in Southern European City
• Fixed misaligned platforms in Southern European Large Town
• Tweaked Crusade Army banner
• Fixed texture gaps and unwelded verts on Middle Eastern Huge City buildings.
• Fixed incorrect Tower Path in Mesoamerican City
• Fixed path through wall in Mesoamerican City Wall
• Fixed floating buildings above the battle map in Aztec Gold Scenario
• Fixed floating spikes in Mountain Redoubt scenario
• Added correct image for Paladin ancillary
• Fixed grey reinforcement area that states that 'This army cannot fight in night battles' even though the current battle is not a night battle.
• Added correct image for Aztec Rebel - Native Archer
• Added correct image for Aztec Spearmen
• Fixed floating torches in SE Citadel courtyard
• Garrison quarters no-longer change to Town Guard when in Construction queue
• Armoury building image in construction queue no-longer changes to an armoury
• Fixed issue with Trebuchets sometimes disappearing when zooming in close
• Fixed maps have the winter option but don't have winter texture on the battle map
• Night attack selection tick and reinforcements do not disappear if user selects night attack option and then views enemy army details.
• Fixed officers not animating while riding
• Removed trees in the water in The Battle of Otumba.

Deployment
• Units can no-longer be deployed on inaccessible sections of wall
• Fixed deployment issues with Southern European Wooden Castle on either side of the main gate.
• Units no-longer deployable in buildings in Mesoamerican City

Collision
• Ballista collision improved
• Southern European Citadel gate collision improved
• Middle Eastern Gatehouse collision improved
• Issues with units getting pushed into areas that can't be deployed into.
Battle Editor/Cinematic Editor
• Numerous issues with both editors fixed and improved so that they can be released for public use.

UI
• Mission scroll hotkey added
• Financial Details hotkey functionality and tooltip added
• Reveal/Advance advice hotkey functionality added
• Battle Tutorial Dismiss advice functionality added
• Magnifying glass added to Disaster Strikes scroll
• Princess appears correctly on family tree
• Chat Window errors fixed
• Family Tragedy scroll triggered correctly
• Console text appearance tweaked
• Now possible to launch game from autorun launcher
• Fine Grain time control added (accessible by holding Shift and clicking + and - on battle UI)

Save/Load
• Loading saved game of the same turn no-longer allows user to keep both allies when they declare war
• Russian and Czech autosave fixed

Audio
• Movement_Embark speech now triggered correctly
• Allies breaking through gates of citadel now triggers correct speech
• Battle ending in draw when timer runs out now triggers correct speech
• Campaign Map interface sounds added
• End Turn sound now fades out nicely
• Win/Lose music is now representative of the Faction
• Enemy King killed speech now triggered
• Enemy Reinforcements arrive speech now triggered correctly
• Player Army Tired Battle Event Speech is now triggered.
• Player Army Half Gone Battle Event Speech is now triggered.
• Enemy Army Half Gone Battle Event Speech is now triggered.
• Player Under Attack Idle Battle Event Speech is now triggered.
• Player Winning Combat Battle Event Speech now triggered correctly.
• Player Losing Combat Battle Event Speech now triggered correctly.
• Leaves Fleet speech now triggered correctly.
• Player Tide Of Battle Up Battle Event Speech now triggered correctly.
• Player Tide Of Battle Down Battle Event Speech now triggered correctly.
• Muslim Enemy General Killed Battle Event Speech now triggered correctly.
• Christian Enemy General Killed Battle Event Speech now triggered correctly.
• Allied General Captured Battle Event Speech now triggered correctly.
• The "spy infiltrated our settlement" audio/speech is now played when "Start battle" is pressed during cutscene
• Correct region music plays when loading a saved campaign game.
• Added sound trigger for planting archer stakes in ground.
• Clicked-on characters on the Campaign Map no-longer stack their audio response if clicked multiple times.
• In the Historical battles, Battle of Otumba and the Battle of Hastings the music speeds up when you attack
• Other minor audio tweaks also carried out.

Text
• Minor grammar/spelling errors fixed

Edit: We have received word that the Shield issue WILL be addressed in update 2. :-)

Hát.. Gondolom nem lehet továbbra sem replayolni a kampánycsatákat, amit a Romenál vettek el, és nem lehet sétálni a városokban, amit viszont a Romenál adtak... <#confused>

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Cowek
Lehet tudni hogy mit javítottak, változtattak?

Scottt
Igen de újra kell rakni és egybõl 1.2 kell

ha felrakom az 1.2 patch lehet folytatni a régi játékot?
Attol hogy kiírja hogy victory, még lehet utána játszani.
Egyébként tök jó volt amikor azok a szánalmas mongolok megpróbáltak bejönni a nagy Magyarországba, ami az egész térképet magába foglalta.

Az is tetszik, ha tied a világ õrültsok pénzaed lesz. Én pl milliomos leszek mire jön Timur Lenk.

PrasCo
Aztán 18 kör alatt kijátszod a játékot, és nem láttál az egészbõl semmit...
persze mondom, így is lehet.
igazából pontosan azok az egységek, amiknek a nevében militia van

Apache00
Kijött az 1.2-es patch. (613 mb-os)
peccs

Town militia, levi spearmen, milicista íjász. Cityben van csak, fortressbe nincsen. Az amikor ilyen kékes az ikonja ott lenn, az ingyenes. Asszem 6 lehet max, ha a falat fejleszted akkor lehet mindíg több.