11762Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.


A teljes magyarítás feltöltve.
 • Apa27
  #11762
  Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyik egység melyikkel ütős? (melyik erősíti és melyik gyengíti a másikat?) Mit mivel hasznos használni? Gondolom a lándzsát nem ésszerű felküldeni a várfalra. :) Ilyenre gondolok... Vagy az íjásszal az erőbe tüzelni... Vagy nem tudom.
 • ChuckYeager
  #11761
  Ok,de akkor az összerakottat már nem lehet rendezni az alsó panelen!csak a térképen?A stainless steel 6.4 ben van Amerika felfedezése?
 • Savaran
  #11760
  ja igen akkor a térképen úgy rakosgasd a katonákat ahogyan te szeretnéd, amilyen sorrendbe rakod úgy lesznek
 • ChuckYeager
  #11759
  Úgy nem müködik,visszaugrik!
 • Savaran
  #11758
  bal katt nyomva tart és odahúz
 • ChuckYeager
  #11757
  Üdv!Gondoltam előveszem.
  Hogy lehet az egység kártyákat rendezni pl egymás mellé szeretném az infantryt,cavalryt..stb
  most összevissza vannak ,és nem tudom rendezni őket!!
 • hejyjyjy
  #11756
  Épületek építésével úgy emlékszem.
  Városháza, faluháza pl.
 • imp99
  #11755
  Szenny-et mivel lehet csökkenteni egy városban?
 • atilla001
  #11754
  Sziasztok!
  Akinek megvan a teljes magyarítás, az megtenné, hogy elküldi nekem? Nagyon nagy segítség lenne, ezen a halott linken kívül pedig nem találok semmit napok óta.
  Előre is köszönöm!

  Attila
 • GaBika6
  #11753
  Lehet hogy hülyeség, de próbáld meg parancsikonról indítani és a tulajdonságokban kompatibilitást beállítani win7-re és rendszergazdaként indítsd!
 • matheus666
  #11752
  Sziasztok! Frissítettem a gépemet Win 7-ről 10-re és a Crusades kiegészítőben a szövegek eltűntek a Diplomácia, Pénzügyis stb. panelokból, csak a számok maradtak benne. Eredeti a játék egyébként. Van ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt a problémát kiküszöbölni? Így elég zavaró játszani :/
 • AlucardHuN
  #11751
  Hát akkor a dán példát kell követnem:D Volt egyébként hogy a magyar bíborosok többségben voltak, de egyszer volt egy igen zavaró dolog. Asszem milánónak volt még pár bíborosa és úgy jött ki a dolog hogy úgyanúgy nekik is 3-4 szavazata volt, meg az én jelöltemre is. És mégis ő nyert pedig őt is csak egy külön állam támogatta, ahogy engem is (ráadásul mégcsak nem is megvesztegetéssel). Szóval nekem gyanús hogy az AI "saját magát" támogatja akkor ha döntetlenre jön ki. Most egyébként rendesen beletanultam az assasin képzésbe is (régen alig foglalkoztam vele meg bénán, úgyhogy majd megyek a papjait is ölni).

  A főseregem viszont "hazaért" kis hajóztatással egybekötve kifosztottam két bizánci várost, Ciprust elfoglaltam meg Ródoszt, így most hogy a Peloponnészoszt is megszereztem kicsit átugrok Krétára, mert régen láttam a Velenceieket (így lesz egy jó sziget hálózatom, mert Bizáncnak elég erős még a flottája). És mivel most már Milánó is bejelentette igényét Zágrábra így nem maradt más választásom, itt erőszak lesz:D Azért az mégse járja hogy minden szomszédom engem akár, a pápa meg azért utál mert ő dán (Akinek az elődje is az volt, és amint trónra lépett azonnal romlottak a kapcsolatok, de maguk dánok se békülési szándékkal jönnek csak vazallussá akarnak tenni)
  Utoljára szerkesztette: AlucardHuN, 2015.10.31. 19:09:59
 • Lysandus
  #11750
  És még valami: én anno a magyar moddal játszottam, és ott attól függött, hogy kiből lesz bíboros, hogy ki a kedvence a pápának. Tehát annak lett a legtöbb bíborosa, akivel a pápa a legjobb viszonyban volt. Nem annak, akinek a legtöbb papja volt.
 • Savaran
  #11749
  Egy jótanács: a játék kezdetétől fogva az egyik fő célodnak kell lenni hogy a pápa csak magyar lehessen mindörökké, tehát futószalagon kell gyártani a papokat építeni a templomokat hogy minél több 10-15 papot gyárthass akiket nem keresztény területre küldve feltápolhatod, majd elébb utóbb a bíborosok mindegyike magyar lesz és így a te szavazataid lesznek többségben és a te jelölted győz mindig, ha tied a pápaság akkor tied a hatalom.
 • AlucardHuN
  #11748
  Kíváncsiságból aki "segítséget" kérnék pár tapasztaltabbtól. Az a helyzet hogy 1300-as években járok a Magyar királysággal, és diplomáciailag nem állnak jól a dolgok. Jelenleg Európa úgy néz ki hogy: Észak EU a Dán birodalom része , Magában foglalja Franciaország észak keleti részét, Flandriát, a HRE északi részeit, Skandináviát, és a mai Lengyelországot, akiket a mongolokkal bedaráltak. (Franciaországot 4-en osztották fel). Emellett annyi papjuk van hogy innentől kezdve biztosított hogy csak dán lesz a pápa. A mongolok az orosz részeken szétkapták lengyeleket. A lengyelek azért élnek még mindig mert egy kereszteshadjárat során megszerezték Konstantinápolyt. Bizánc érdekes módon szinte kiszorította a törököket Anatóliából. A Velenceieket visszaszorítottam Krétára. (maga Velence később fellázadt, most Milánóé (vagy ezek Genovaiak?). A Német Római Birodalom Dánia vazallusa. Nos a probléma ott kezdődik hogy Milánó kivételével mind ellenem vannak. Enyém ugye Buda, Zágráb, Bran, Bucharest, Jászvásár, Szófia, Durazzo meg Ragusa. Közel keleten a keresztes seregem elfoglalta Jeruzsálemet meg két mameluk erődöt és azt hittem hogy ezzel el leszek egy darabig, csak megjöttek (túl gyorsan) a Timur Lenk féle csipet csapat szóval Jeruszálemből meg az Antiochia melletti erődöt hagytam lázadóvá lenni, Acre-ben hagytam pár embert (mert a timuridák a mameluk Antiochiára mentek rá, én meg így kénytelen vagyok Bizánci területen átvágni magamat a fősereggel. (néha kifosztva egykét védtelen várost)

  Hogy ne legyen ennyire egyszerű, egyik se akar kibékülni. A dánok a sokadik ostromot bukják el Budánál (családtagok pár számszeríjász, meg erdélyi parasztokkal védem, utóbbiak meglepően jók), meg néha az Alföldön téblábolnak, a mongolok Jászvásárt zaklatják, és emiatt katonákkal tele kell tartanom. Szófiát (erőd) felváltja zaklatják a Bizánciak meg a lengyelek (mostanában inkább utóbbiak), és most legutóbb a németek is belém rúgtak (két nagyobb sereggel nekiestek Budának meg Zágrábnak, mindkettőt elbukták )

  A pénzem meg ugye fogy (Jászvásár... meg a hazatérő fősereg de az néha tud fosztogatni), meg az hogy szinte már senkivel se tudok kereskedni. De ők szerintem csak úgy hajlandóak békét kötni ha piszkosul nagy pénzt ígérek nekik. A másik gátló tényező meg az hogy mindenki annyira összevissza van szövetkezve hogy mivel egy másik szövetségese tuti az ellenségem így biztos kiröhög.

  Szóval mit lehet tenni? védekezni hátha megunják vagy a pápa közbelép, esetleg egymás ellen fordulnak? Vagy amint hazatér a fősereg legyalulni akit csak lehet? (kezdetnek Bizánc Európai részei meg Konstantinápoly, vagy a másik irány a dán lengyelország.


  Rómához képest ez a rész szerintem nagyon durva (bonyolult európai politika, pápa hatalma, inkvizítorok, 2 mongol szuperhatalom), és total war játékban ez az első alkalom hogy így be vagyok kerítve:D
 • Zogu
  #11747
  Sziasztok!
  Újra kellett telepítenem a MTW2-t (alaplapcsere, procicsere, W10, stb.) Simán felkúszott, majd a végén megkérdezte akarom-e olvasni a segédletet, vagy azonnal játszani akarok. A másodikat választottam, majd utána semmi. És azóta is megkérdezi, hogy akarok-e játszani, de ezzel be is fejezi. Egyszerűen nem indul el. Hibaüzenet nincs.
  Ha tud valaki segíteni, azt megköszönöm.
  Utoljára szerkesztette: Zogu, 2015.10.26. 16:12:39
 • Savaran
  #11746
  Azért az Empire még jó szerintem, az még azért jó total war, ott kifejezetten tetszettek az új dolgok: gyárak, fejlődés fa stb. de a róma 2 tényleg egy kalap kaka :)
 • bgabor
  #11745
  Szerintem is a kingdomsos alapjáték. A Stainless Steel pont azt viszi bele a medieval 2-be, amitől az utána lévő Total Warok szarok lettek. Túl sok frakció, hosszú end turnözés. Nem kell.
 • bgabor
  #11744
  Sok pénz? Tengerparti nemzet, sok kikötő, fejlesztett kereskedelmi kikötővel. Maxra fejlesztett piacok és utak. Kereskedelmi egyezmények minden lehetséges néppel. Kereskedők ráállítva a legértékesebb nyersanyagokra(arany, elefántcsont stb).

  Ezen kívül érdemes megnézni a pénzügyi kimutatást, mire mennyi pénz megy el. Például a lovasok, különösen a nehézlovasság fenntarása irdatlan drága, nem szabad két-három egységnél többet építeni belőle.
 • bgabor
  #11743
  Akkor lenne szép ha nem a mostani, Empire óta csiszolgatott szar motorra csinálnák. A rome:tw és a medieval 2:tw 10-15 másodperc alatt end turnözik, az Empire motorosok (mind az összes rész az empire óta) több mint egy percig, és tele vannak felesleges mikronemzetekkel(50+ darab). Plusz hülyére vannak egyszerűsítve a régi részekhez képest. Tessék összehasonlítani egy Rome1 város építési fát egy Rome2-ével. Az enciklopédia is idióta módon van megcsinálva az új részekben.

  Egyszóval, egy ilyen Medieval 3 nekem nem kell.
 • bgabor
  #11742
  Nem véletlenül, a Medieval 2 az utolsó értelmes Total War. A többinél a többség nézheti a egy-másfél perces end turnözéseket, meg hasonló marhaságokat.
 • hejyjyjy
  #11741
  Jó lenne ha valaki megcsinálná!
 • hejyjyjy
  #11740
  Kösz a választ!
 • Musicking
  #11739
  Hozzá kell igazítani az 1.52es verzióhoz a magyar nyelvi fájlokat, nem kis idő és egy épkézláb editort se találtam bin fájlok korrekt szerkeztéséhez. Az ETW utáni részek ilyen szempontból sokkal jobban szerkeszthetők iletve fordíthatók, az viszont más kérdés hogy alig foglalkoznak vele.
 • hejyjyjy
  #11738
  Sziasztok újra!

  Eredetiben van meg a játék, de nem a magyar változat.
  Találtam a neten hozzá magyarosító fájlokat. Magyar is lett sok minden , de a menüsor meg az egységek tulajdonságai és hasonlók meg kitörlődtek.
  Meg lehet ezt valahogy oldani?
 • hejyjyjy
  #11737
  Sziasztok!
  A mongolok elmennek valamennyi idő után?
  Azt hallottam egyszer elmennek mint a valóságban.
 • Hexex86 #11736
  Üdv!Megvettem (G2A) és nem Magyar.Valaki segítene nekem ebben, hogy hol találom és hova kell másolni Steamen belül? Valaki tudna ajánlani olyan modot amivel elkezdjem és jó a Magyarításal vagy az alapjátéknak áljak neki?
  Előre is köszönöm!
 • zmok
  #11735
  Láttam a YT-on videókat, ahol a Mongolokkal játszanak, ezt hogyan lehetséges?!
 • MarkBlade
  #11734
  1: Ha jól emlékszem, akkor olyan helyre kell küldeni őket ahol ellentétes a vallás. Ott aztán elkezdenek téríteni és nő a szintjük. csak vigyázni kell mert hajlamosak meghalni. :)
  2: Kereskedőket beállítod valami értékes lelőhelyre, kémeket pedig folyamatosan ellenség oldalán mozgatod és lázadásokat szítasz.. stb.
  3: Nyílvessző nem pótolható.
  4: Céhek lényeg, bónuszt ad. Amikor felkínálja leírja mit, de ha utánanézel le is vannak ezek írva valahol. Lusta vagyok megkeresni neked.
  5: Fantázia :P
 • Apa27
  #11733
  Pár kérdés!
  1, Hogyan lehet a papjaim fejlettségi szintjét növelni? Mit kell velük csinálni?
  2, Hogyan lehet a kereskedőim az orgyilkosaim és a kémeim tapasztalati szintjét tovább növelni, hogy ne tudják lefizetni őket, vagy sikeres legyen a gyilkosság és a kémkedés?
  3, Ha elfogy az íjászok nyílvesszője hogyan tudom pótolni nekik?
  4, Hogyan alakulnak ki pontosan a céhek? Mi a lényege?
  5, Hogyan, illetve mi a leghatékonyabb módja a gazdaság növelésének? Hogyan lehet sok pénzhez jutni?
 • zmok
  #11732
  .
 • zmok
  #11731
  Sziasztok!
  1280X720-as felbontású monitoron játszok, de így nem látszik a látómező széle, egy kicsit "levág" belőle.
  Létezik rá valami megoldás?
 • GaBika6
  #11730
  Lesz csak később, bár megerősítve még nincs... Előbb a rome2 kiegekből fognak profitálni!
 • Savaran
  #11729
  Nem lesz mert az új rész a TotalWar: Attila
 • kingtomi
  #11728
  Esetleg tud valaki valami hírt,lesz e medieval 3? :) napokban hirtelen eszembe jutott mekkora játék lenne,milyen szép is lenne az egész....
 • Savaran
  #11727
  Az nagyon sz_r akkor inkább az alapjáték, bár lehet valakinek bejön :)
 • LasCar16
  #11726
  Stainless Steel 6.4-et javaslom...( telepítés: Alapjáték-->Kingdoms, utána Stainless Steel 6.3 --> SS6.4-es peccs)

  Letöltés
 • Savaran
  #11725
  Szia, ha magyarokkal akarsz játszani mindenképpen a magyar modot javaslom.
 • Vaktermesz
  #11724
  Sziasztok!

  Gondoltam újra előveszem a játékot, egy olyan modot keresnék hozzá ami történelemhű és kicsit feljavítja a játékot, pluszt ad az egészhez. Az sem volna gond, ha egy olyan kezdő/gyenge játékos mint én is tudna boldogulni vele.
 • Zogu
  #11723
  Sziasztok!
  Játssza valaki a Deus LV változatot? De egyébként is, gondolom a másikakban is így van. Ha a családtag elveszti a lojalitását (loyalty - hűség) attól kezdve alig tud mozdulni. Sőt a vele lévők sem mozoghatnak. Na már most, mitől veszik el és mitől jön vissza, ha egyáltalán visszajön. Próbálkoztam sok mindennel. Nem jöttem rá.
  Tud valaki segíteni?
  Előre is köszönöm.