32
  • AtisH
    #32
    Tény, hogy a régiókód nem megoldás a kiadók problémáira.
    1. "Feltörik" a filmet és már lehet is nézni a DVD lejátszón.
    2. Az asztali lejátszókat jószerivel könnyebb függetleníteni, mint a pc-kbe lévőket.
    3. Ha valaki költözik vagy máshonnan rendeli meg a filmeket, akkor vesz egy másik régiókódú lejátszót és akkor megint a kiadók szívták meg (nem náluk lesz a bevétel).
  • dez
    #31
    De hát ezt éppen hogy a kiadók erőltetik, és nem pedig a Sony, vagy valamelyik partnere. Legalábbis néhány nagy kiadó, a kisebbeknek mindegy.
  • Lame
    #30
    Nem hiszem, hogy ez akkora problemat jelentene, ha mar kikoltozol amerikaba az a +20e belefer egy lejatszora :) Sott talan olcsobb ott venni mint kivnni :)

    Egyebkent meg tenyleg hulyeseg az egesz. Meg, ha lesz is a kiadok donthetnek ugy, hogy 0-as regioval adjak ki a lemezeket.
  • mrzed001
    #29
    Hát igen, ha bantu négernek néznek (ezért nem nézhetem meg az ő felséges s.ggüknek készült szemetet), akkor jogos ha úgy viselkedem mint egy bantu néger (és mikor nagykésve hozzám akarják vágni a szarukat akkor egyszerűen nem veszem meg)
    Ameddig ezt nem értik meg én nem vagyok hajlandó fizetni érte.

    Úgy mellesleg csak nekem tánik úgy, hogy fokozódik a "hidegháború"/"gazdasági háború" az USA és az EU között (persze valahogy nem az EU gerjeszti :)) )
  • rolika
    #28
    a kalózkodás egy részét ennek a hülye régiókódolásnak köszönhetik. jó lenne, ha rájönnének erre
  • pemga
    #27
    Ehhez nem kell ingázni, ebay-en pl. az angolok is kínálják az amerikai dvd-ket. Egyszerűen azért mert _olcsóbb_, mint az európai változat (talán a kevesebb nyelv miatt). Röhely, de az ősrégi Airport sorozatot is EU-ban 4x-es áron kínálták, ami azért már szabadrablás...
  • arty
    #26
    nem úgy érti ;)
  • dez
    #25
    Feltörted?
  • lowdog
    #24
    ott se annyira... én a notebook infráján keresztül függetlenítettem az enyémet :)
  • Keem1
    #23
    "Előfordulhat, hogy az új BD-ROM-korongokat régiókódokkal fogják ellátni."

    Csak a hülye ember nem tanul a saját hibájából. Már a DVD-nél hiba volt a régiókód. De ugye a tudatlanságnak nincsenek határai... Borzalmas
  • benczurzs
    #22
    Jah, eredeti játékkal már jártam én is így.
    Feltörtem, innentől kezdve már tudok
    daemon toolson keresztül játszani.
  • MacrosTheBlack
    #21
    Nem kell ehhez ingázónak lenni, elég ha tudsz angolul és megjelenéskor meg akarod venni a filmet, nem 1 év múlva mikor a te régiódban is megjelenik, és már senkit sem érdekel, mert ltátta divx-ben. Meg sok film el se jut más régiókba, mert a kiadók, terjesztők nem látnak fantáziát és pénzt benne (kevés embert érdekelne). Ez a kevés ember megrendelné amcsiból, aztán meg anyázhat hogy nem tudja megnézni. Tiszta COCOM lista.
  • MacrosTheBlack
    #20
    Hát igen, ez a túlzott másolásvédelem már most oda vezet, hogy aki eredeti progit vesz, az is cracket keres hozzá a neten, mert nincs kedve cd-t cserélgetni (akár játék közben, akár ha más játékkal is kíván játszani), nem akarja minden indításnál megvárni hogy szép lassan felpörögjön a cd, cskhogy leellenőrizhesse az eredetiséget, és csak eztán induljon a game. Innentől meg egyenes az út oda hogy tulajdonképp mindek is fizetett a szoftverért, csak a baj van vele, a warezt meg nemcsak ingyenes, de kényelmesebb is. Legközelebb nem a boltban fogja keresni. Öngól a kiadóknak.
  • MacrosTheBlack
    #19
    Az lehet, de aki nem akar pc-t a nappaliba, annak is van már alternatíva: a HTPC (home theater pc), akár venti nélküli, abszolút hangtalan cuccot is össze lehet dobni, méretben se feltétlen nagyobb mint az asztali dvd vagy hifi, és lejátszik mindent.
  • MacrosTheBlack
    #18
    Ez a régiókód mekkora fasság... Mégcsak nem is véd másolástól se, bevételt se növel (sőt csökkent, mert nem veszed meg ha nem a te kódoddal van ellátva), értelme semmi, kizárólag a felhasználók szivatására jó. Nameg arra hogy az amúgy nem warezoló user is rászokjon a másolásvédelem kikerülő progikra, így aztán ezen felbuzdulva nagyobb eséllyel lépjen tovább az ingyenwarez irányába. Öngól a kiadóknak. Kíváncsi lennék akárcsak egyetlen értelmes dolgot fel tudnának-e mutatni a kitalálói hogy miért is követték el.
  • pumbaX
    #17
    Minek a régiókód? Aki NAGYON akarja az úgyis átmásolja, vagy megnézi!!!
  • Pharaoh
    #16
    Épp itt a gond, hogy aki legálisan veszi meg a DVD-t (pl kinegy nyaralni az USA-ba és meglát egy jó filmet) az itthon nem tudja megnézni, ha meg letölti a netről a DVD-t azt meg megtudja nézni,m mert azokon nincs régiókód.
  • onimusha
    #15
    figyu neten már fennvannak a top filmek high def változatai 9-11gb egy movie tölti le a rák :D mellesleg a régiókóddal azt érik, hogy nő warezolás illegális eladások ha 1 kód van akkor elméletileg 1 időben megjelenhet midnenhol (bár nem hiszem ,hogy ilyen valaha is lesz) vagy legalábbis ha megveszed bárhol akkor otthon is le tudod játszani, az UMD-s (psp-hez) filmek/játékok lemezei egységesek bárhol veszed menni fog, mondjuk ez egy handheld konzolnál nem is működne máshogy :D
  • arty
    #14
    köcsögök ... :( hogyan szivasuk a VÁSÁRLÓT, hiszen igy egyértelmüen a másolat használói kerülnek előnybe ...

    szánalmas, remélem lesz aki fel tudja törni ezt a BR szutyok :( (pedig nekik szurkoltam)
  • IoIa
    #13
    Nekem van asztali is, meg hordozható is. Mindkettő régiókód mentes :)
  • IoIa
    #12
    Felőlem olyan régiókódot raknak, amilyet csak akarnak. A filmeket továbbra is DivX/XviD formátumban fogom letölteni. Ahhoz nem lenne kedvem, hogy egy szar filmet 2-3 napig töltsek le - akár HD DVD, akár Blu-Ray. Annyit nekem nem ér meg. Ha meg valami nagyon jó lesz, azt megveszem legálisan, ennyi.
  • BlackVoid
    #11
    Szinte minden asztali player regikod mentesitheto a taviranyitoval. Csak meg kell talalni a neten a kodot hozza. Az enyem regiokodos volt, de mar nem az, viszi az amcsi DVD-ket.
  • roliika
    #10
    Ott sem. Másolt lemezekenek mind1 a régió. De ha eredeti akkor+ player sw frissítés + oldotta a gondot.
  • Pharaoh
    #9
    "Az egyes régióba tartozik majd Amerika és Kelet-Ázsia, Japánnal.
    A második régió kiterjed majd Európára"

    DVD-knél ahogy a kép is mutatja nincs gond, de a BR-nél már más lesz a helyzet
  • benczurzs
    #8
    Ahogy én látom de igazítsatok ki, ha nem jó,
    Jappán és mi ugyszintén 2-es kódot kapunk. Szóval nincs gáz a DVD-iddel.
  • Pharaoh
    #7
    Ez nem jó, hogy Japán más régiókódú lesz, mint mi. Eyg csomó DVD-m onoan van.
  • mrgenya
    #6
    ez tök értelmetlennek tűnik. semmi értelmét nem látom. az igaz, hogy túl sokan nem költözködenk kontinensek között, de azért akad jó pár ingázó is, mi értelme lenne pont velük kicseszni.
  • Dodo55
    #5
    Ebbe a régió kódba az a szar, hogyha veszek itthon egy csomó eredeti dvd-t, majd elköltözök amerikába(vagy valahova máshova ahol más a régiókód), akkor ott nem tudom lejátszani, esetleg itt vett dvd lejátszóval, de ha az elromlik akkor csak gépen tudnám lejátszani, de azt csak 5-ször lehet váltani, ezért kellene 2 dvd meghajtó a gépbe, egyik 1-es, másik 2-es kódra állítva. Tehát ez a régiókód még a legális dvd-k lejátszását is megakadályozza bizonyos esetben. Ez olyan mint a starforce: kaptam egy starforce-os játékot a videokártyámhoz, és nem megy, pedig eredeti. Valószínüleg azért lehet, mert fent van a gépemen alcohol 120%, volt rajta régen daemon tools is, és valószínüleg ezeket érzékelte az sf, de hiába töröltem le az alcoholt úgy se ment. Szóval ez a régiókód ugyanolyan legális használatot nagyonnagy mértékben korlátozó védelem, mint a starforce.

    Sokan azért szidják a starforce-ot, mert folyton szarakodniuk kell az ide kábelekkel, meg sfnightmare-el, ha nem eredeti sf-es játékkal akarnak játszani, de én azért szidom(és azért nem fogok venni semmi olyan játékot ami sf-es), mert beletelepszik a gépembe, az én időmet húzza az ellenőrizgetéssel, és a legfontosabb: nagyon nagy esély van arra, hogy nem fog menni az eredeti játék, és azért meg nem hiszem, hogy visszavennék a boltban. Szóval nagyon kockázatos dolog starforce-os játékot venni. Remélem sokan gondolják ezt a starforce-os játékvásárlást így mint én, és nem fognak venni sf-es játékokat, és így talán észhez térnek a kiadók, és kicsit kevésbé agresszív védelmet tesznek majd a játékaikra. Szóval számomra, hagy egy játék sf-es, akkor az azt jelenti számomra, mintha rá lenne írva: Made in Chine
  • strogg
    #4
    Szerintem is magukkal baxnak ki, de nekem tökmind1 :)
  • Caro
    #3
    Amíg le nem másolták a lemezt :D
  • k0zi
    #2
    Asztali dvd lejátszóknál működött :)
  • Caro
    #1
    Semmi értelme, már a DVD-nél sem működött, csak a hozzánemértőket tudták vele megszivatni.