24
Problémás HDTV lejátszás
-
#24 probléma megoldva. -
#23 Nufyhoz hasonlóan nálam is veszettül szaggatnak a HD filmek (régi a gépem, de ehhez elég lenne: Amd 2500+, Nvidia 6600 GT, 1gb ram) ezért (meg másért is) újraraktam a rendszert. nademost, semmit nem játszik már normálisan, azaz minden filmet elindít, csak éppen iszonyat sötéten játszik. nem tudom sehogyan sem világosítani... valakinek van vmi ötlete? próbáltam Divx-el, ACE megkodek packal, plussz xvid, ffdshow, vobsub, acfilter, de semmi.... -
Nufy #22 Hát sajnos nem jó úgy se. 8-(
Már próbáltam egy párszór, meg nálam 1 hónapnál idősebb rendszert ritkán lehet találni, ha már valami nem úgy működdik, mint elötte, akkor álltalába újrarakom. Illetve még arra is gondoltam, hogy a SimpliCity-s windows van fent, gondolom tudod melyik az, és az korlátozza le, valamikor kipróbálom a rendes, nem tört winXP SP2-est. -
#21 XP-n jobb mert Vistára nincs megfelelő codec még, sztem elégnek kell lennie a gépednek, lehet hogy újrarakást igényel és utána jó lenne... -
Nufy #20 Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nekemi miért szaggatnak néha néha a HDTV-s videók? Pedig dual core 2,8-as procim van Nvidia 7600GT-s videókarim van, viszont a memóriám az kicsit kicsi 512 DDR2, lehet, hogy amiatt? Illetve melyik windows alatt futnak jobban a filmek? VISTA, vagy XP?
jah és a lejátszó, amivel le szoktam játszani a HD-s filmeket: VLC media player. Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv.: Nufy -
#19 attól hogy gyenge a procim... -
#18 na
Megvan a Core AVC codec
Haali media splitter
FFDshow
AC3
Amíg nem volt fennt a haali media splitter addig kevés fps volt a kép, a hang tökéltes volt, felraktam a haali media splitttert, a kép tökéletes, de a hang beszaggat 20 mő-ként.
Ez mitől van? -
#17 megnéztem ezt a progit, de nem sikerült lejátszahtó verzióba kitömöríteni a wmv-t...
hogyan lehet? -
#16 torrent: isohunt, bithu, .... -
#15 sziasztok, sehol sem tudom letölteni a Core AVC codecet.
VKI HELP -
Inquisitor #14 A Matroska az kódek? Eddig azt hittem csak konténer formátum, mint az AVI. Azokban elvileg DivX vagy Xvid szokott lenni, nem?
Az az X264 gyanús, nem valami H264 alapú kódek kéne neki?
ACE megakódekpak meg a biztos út az OS és a videolejátszás kifingatásához ... -
#13 matroska codeckel hozzá
HELP -
raymond01 #12 Mplayer 11-el sem megy
-
raymond01 #11 hello
Leszedtem egy filmet és nem akarja lejátszani semmi, próbáltam az alul írottakkal de nem sikerült elindítani! Vmi mkv kiterjesztésű file (HDTVRip.x264.HunDub), a Bsplayerben és a Mplayerben is elindulna de se kép se hang csak megy az idő!? Codecet nem találtam semmit, de feltettem a legújabb Ace mega codec packot de ezzel sem lett jó! Mivel kellene lejátszanom? -
Inquisitor #10 A proci gyenge benne. Amúgy javasolt TMPC-vel, vagy lentebb említett Mplayer-el lejátszani ilyesmit. Viszont egymagos procival egész biztosan szaggat az 1080i vagy 1080p video 1920x1280-as felbontásban, kisebbe nézve meg mi értelme? -
#9 » MPlayer « -
zero_cool51 #8 Nekem is hasonló gondom van a HDTV cuccokkal. a konfigom 2500 Athlon XP 512Mb ram, 6600GT. Mi az, ami gyenge ebben? A CPU? Mi az, amit ki kellene bővíteni? Mert pár dolog elmegy, de akadoznak eléggé a dolgok... -
markastor #7 Megcsináltam, hogy menjen normálisan Bsplayer-el ill. MediaPlayerClassic-al is.
Ez kellett hozzá: MainConcept.H.264.Encoder.v2.0.15. -
markastor #6 Ehhez lehet valahogy feliratot is berakni?
Akkor tökéletes lenne ez a progi! :) -
markastor #5 Köszi, valami ilyesmire gondoltam. :) -
tehen_m #4 Használd ezt. -
markastor #3 Azt a bizonyos patchet honnan lehet leszedni?
S például MediaPlayerClassicban vagy BsPlayerben hol kell beállítani a hardveres gyorsítást?
WinDVDben 30-40% a CPU terheltsége lejátszáskor, ez ad okot reménykedni. :) -
Inquisitor #2 A HDTV WMV lejátszásához 3GHz-es P4, vagy vele egyenértékű AMD proci kell, de néha még az is kevés.
A Hardveres gyorsításhoz meg kell XP SP2, DX9.0c, a patch az MS oldaláról, és Catalyst 5.8(?) vagy újabb driver. De akkor is csak WMV-re működik.
Hivatalos HDTV videókat én csak WMV-be láttam, MPG2-t nem tudom ki gyártott, de annál talán kisebb a gépigény.
Ha bekapcsolod a gyórsítást, akkor nem csak a driverben, de a használt lejátszóban is be kell ...
Tekerésről fogalmam sincs.
Ha meg úgy is ott mászkálsz a HWSW fórumon, akkor ott a Multimédia topciban szerintem a HDTV topicban kérdezősködj, mert a többiek 99%-a nem is látott még HDTV videót. :) -
markastor #1 A probléma az, hogy nem lehet normálisan 1080i-s videókat nézni a gépemen (AthlonXP11*170; Radeon9600Pro).
BsPlayer,MediaPlayerClassic alatt nagyon kockáz a kép, de lehet tekerni a videót.
PowerDVD6, ill. WinDVD 7 alatt pedig bekapcsolt hardveres gyorsítással folyamatosan megy, de nem lehet tekerni a videóban.
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy a PowerDVD ill. WinDVD alatt lehessen tekerni?
Az is érdekelne, hogy MediaPlayerClassic/BsPlayer alatt hogyan lehetne bekapcsolni a hardveres gyorsítást, esetleg ezt a Catalystban kell beállítani? Ott csak olyat láttam, hogy WMV gyorsítás, de ez csak -értelemszeráen- a WMV-t gyorsítja, míg nekem ez .ts ill. .mpg fájlokkal is jó lenne.
Köszi