164
FTP progik
 • Adi
  #164
  Sziasztok!
  Olyan kérdésem lenne, h van a flashfxp progi és azzal kapcsolódok egy szerverhez. Na már most a gondom azt, h ha FlashFXP-vel kapcsolódóm akkor csak 300kb/s tudok letölteni. Ha viszont TC-vel vagy Filezille-val akkor kihasználja a szerver adta teljes sávszélt. Ami 500-600kb/s körül mozog. Szerintetek mi lehet a gond?!
  Néztem a FlashFXP-be és nincs korlátozva a letöltés.

  Másik kérdésem a filezille-val lenne: hogy tudnám rábírni, h a Queue-nek ne a MB vagy GB -ot mutassa hanem a teljes hátralévő időt. Válaszokat köszönöm előre is!
 • szoszibá
  #163
  Jah és akartam mondani, hogy ha felteszel egy Bulletproof-ot akkor szívesen megnézhetjük. Csinálsz egy szerót adsz egy könyvtárba írási jogot, spanom meg elkezdi a feltöltést. Ha neked is 2 megabit körül limitál akkor valami gebasz van. Ha nem akkor szomorú leszek mert akkor nálam a hiba valahol...
 • szoszibá
  #162
  Természetesen van! Én a Flashfxp-t használom!
 • szoszibá
  #161
  Szia!
  1. Azért írtam neked, mert úgy is csak te válaszoltál volna más nem.
  2. Milyen oprendszeren próbáltad én WIn7.
  3. Ha 15 megabit a kapcsolatom akkor nem 2 megabittel kellene feltötlenie. Biztos hogy szoftveres gond van. Még ha más fut is vagy más böngészik is! De amúgy természetesen nem torrenteztem, nem böngészett senki más, és nem csatlakozott a routerhez senki más sem.
  Egyéb ötleted van-e?

  Most barátnőmnél vagyok itt is feltettem a cerberust XP-re és gond nélkül megy. Nálam az interfaces ablakban jobb oldalt nem talál semmit, itt rögtön megvan beállítom működik. Ötlet?

  A cerberus forumát már néztem ott sincs semmi megoldás a problémára.
 • Dj Faustus #160
  "Kérlek írd meg azt is, hogy ha nem tudsz segíteni, ne várjam feleslegesen!

  Másik problémám a BulletProof FTP Server-el lenne. Van egy ismerősöm koliban felfelé tud tölteni majdnem 100Mbit-el. Én indítottam egy FTP-t itthon (bulletproof-ot) adtam neki írási engedélyt és elkezdte a feltöltést. Az én netem 15 megabites lefelé ezért kábé annyival kellet vona jönnie de valami miatt a bulletproof csak 2 megabittel hagyta feltölteni neki a cuccost! Azért nem fordítva csináltuk hogy ő indít ftp-t mert ő a koliban nem tud. Csak feltölteni.

  Most másik haver upc fiber power 120 csomagja van. Tölthetne felfelé 10 megával, én ugye lefelé 15-el szóval 10-el simán jöhetne, de bulletproof megint csak 2 megabittel engedi feltölteni. Sávszél korlátozás se a serveren se a gépen nincs beállítva. ÉS első esetben mikor kipróbáltam a bulletproof helyett a cerberus ftp-t az tökéletesen kihasználta a sávszélt és jött az anyag majdnem az én teljes sávszélemmel. Az egy cerberus korábbi verziója volt, azt be tudtam állítani. Most ezt az újat nem.
  Miért korlátozza a bulletproof és mit ronthatok el a cerberusnál?

  Kérlek ha van valami ötleted írd meg, ha nem azt is, hogy tudjam ne várjak semmit.
  Előre is köszönöm! "

  1. Ne türelmetlenkedj. Pláne nem privát üzenetben.
  2. Ez egy fórum. Tessék a nem személyes kérdéseket a fórumban feltenni, nem privát üzenetben bombázni a delikvenseket.
  3. Attól hogy 15 Mbps-os az Internet kapcsolatod MAXIMÁLIS letöltési sebessége, attól még nem fog mindig maximum sebességgel feltölteni az FTP-szerverre (nem bérelt vonal).
  Másrészt fut még valamilyen letöltés a háttérben? Torrent? Valamilyen hálózati kapcsolat? A routerre csatlakozik még valaki?
  4. Említetted a régi Cerberussal nem volt ilyen problémád.
  Esetleg próbáld meg a régi változattal, hátha (A Cerberus letöltési oldalán fenn vannak régebbi verziók).
  5. Illetve ajánlanám figyelmedbe: Hogyan kérdezzünk okosan.
 • Dj Faustus #159
  Elfogtam egy üzenetet:
  "Hello! Láttam itt az SG-n leírtad pontosan a Cerberus ftp szervernek a pontos beállításait! Nos nekem lenne egy problémám, remélem tudsz segíteni! Elöljáróban annyit, hogy rendszerinformatikus vagyok és a Cerberus előző verzióival nem volt gondom.
  Nos a probléma a következő: A legújabb Cerberus FTP servernél akár mit állítok mindig olyan üzenetet kapok, hogy "unable to discover ipv4 address for... ... nincs ilyen ismert állomás"
  Routerem van, természetesen a 21-es port forwardolva van, sőt a passzív portok is 11000-től 13000-ig is. Mégis fenn áll a hiba. Bulletproof ftp server tökéletesen működik és tudok is rá csatlakozni csak ez a cerberus basz fel agyilag:D
  Remélem tudsz segíteni és van valami ötleted, mi lehet a hiba!
  Válaszodat előre is köszönöm!"


  Nos hirtelenjében én is feltettem a Cerberus FTP legújabb - 3.1.0.5-ös változatát, de nem futottam ilyen jellegű problémába (kliensként Linuxos FTP-klienset, illetve Internet Explorert használtam, ugyancsak router mögül).

  Szerény véleményem szerint - bár nem sikerült reprodukálnom a problémát - a Configuration/Server manager menüpont/PASV options résznél keresendő a probléma gyökere.
  Illetve itt egy ezzel foglalkozó téma a Cerberus FTP fórumán.
 • Icebarney
  #158
  Még mindig érdekelne!
 • Icebarney
  #157
  Van olyan FTP-kliens, ami képes folytatni a megszakadt feltöltést?
 • koko555
  #156
  Tényleg mindent sikerült beállitani
  DE ez a dolog ugy müködik hogy én mondjuk internet explorerbe beirom az ip cimemet és akkor ott láthatóak azok a fájlok amit az ftp mappámba tettem?
  Vagy total commanderben kell valamit alakitani?
 • koko555
  #155
  Hálásan köszönöm a segítséget mindenkinek!
 • Dj Faustus #154
  Telepítés után egyből bejön a beállításvarázsló.
  Ha nem jönne be, Configuration/Setup wizard.

  1. lépés: mivel személyes használatra használjuk, Personal Use

  2. lépés: beállítjuk a felhasználónevet (User Name), a jelszavát (Password), a gyökérkönyvtárat (az Inital Root mellett levő gombbal böngészhetjük ki, ahova az FTP szerver dolgozik). Ha engedélyezni akarjuk a feltöltést: allow upload, ha a letöltést: allow download.
  Ha anonymous felhasználót (aki jelszó nélkül használja a szervert) akarunk engedélyezni, jelőljük be az Anonymous gombot, és hagyjuk a felhasználót anonymous-on (jelszó nem kell neki).

  3. lépés: a program megpróbálja kideríteni az IP-címünket. Router mögűl nem fog menni, így válasszunk nemet.

  4. lépés: beállítható titkosított kapcsolattal ellátott FTP - viszont ehhez olyan kliens kell, ami támogatja azt.
  Ha bejelölnénk, meg lehet adni a szerver "nevét", a megyét, a "céget", a "szervezetet", a várost, az e-mail címet, és az országot az önaláíró SSL/TLS azonosítóhoz.

  Innentől kezdve a szerverünk elérhető, csak a tűzfalat, és a routert (port forwarding, virtual server néven keresd) kell beállítani (20-as és 21-es port kiengedése) ha van.
  Tesztelés:
  1. Nyissunk egy parancssort (Start menü futtatásba írjuk be: cmd).
  2. A fekete ablakba írjuk be: ftp <gép IP-címe>, ahol a gép IP-címe megtudható a whatsmyip.com weboldalról.
  Ha ezen az IP-címen nem érhető el a szerverünk, akkor nincs engedélyezve a tűzfalban és/vagy a routerben (utóbbi esetben próbáljuk meg a belső hálózati címünket - ha azzal megy, akkor tűzfal OK, router még nem).
  3. Adjuk meg a felhasználónevünket, és a jelszavunkat, amit a 2. lépésben adtunk meg.
  4. Sikeres belépéskor a képen látható kimenetet kell kapnunk.

  Egyébként a programnak van súgója (Help/Contents menüpont). Igaz angolul van, de képekkel illusztrált. Segítségként még ott van a dict.sztaki.hu és a webforditas.hu szótára. ;)
 • koko555
  #153
  Ha valaki tudja, hogy hogyan kell a Cerberus FTP server programot vagy a freeftpd beállítani akkor kérem segítsen. Köszi
 • Dj Faustus #152
  Freeware változata nincsen, csak trialware.
  De ha freeware kell, ott a Cerberus, illetve a Filezilla Server.
  Vagy ott a FreeFTPd.
 • koko555
  #151
  Sziasztok!
  Valaki nem tudna nekem linkelni egy freeware Bulletproof ftp servert?
  nem találok sehol sem,és mit is kell még beállitani hogy routerem van,netán meg kell nyitni valmilyen portot?
 • KO
  #150
  Itt is van egy egyszerű, frappáns leírás a Bulletproof FTP Server konfigurálásáról.

  Ha routert is használsz, azt nem hagyhatod figyelmen kívül!!
 • Dj Faustus #149
  " egy ftp servert, bulletproof ftp server"
  Itt találhatsz egy kézikönyvet
  Itt meg egy gyors animációs segítség
  Cerberus - ez meg egy ingyenes alternatíva
  Filezilla server - ez meg egy másik
  Mert jók az ingyenes szoftverek

  "Kösz a választ, de ha tudnék angolul, akkor nem kérdeztem volna!"
  1. A számítástechnika nyelve az angol (pláne ha professzionálisabb talajra téved az ember). Vagy megszoksz, vagy megszöksz.
  2. A program funkciójának tudta nélkül nem szokás letöltögetni dolgokat - adott célra adott programot szokás keresni. Pláne hogy vírus bárhogyan elrejtőzhet (aztán mehet a felhasználó szervizelni).
 • jaki88
  #148
  Sziasztok! Kéne egy kis segítség, a gond az lenne, hogy szeretnék az itthoni gépen csinálni egy ftp servert, bulletproof ftp server-rel próbálkozok. Abban kéne segítség hogy hogyan állítsam be a progit, mert valamiért nem akar összejönni az ftp készítés, nekem valami részletes segítségnyújtás kéne a beállításokról vagy valami link ahol fenn van a leírása vagy valami amiből kitudom szedni mit rontok el. Először csinálok ilyet jól jönne egy kis segítség:D.Előre is köszi.
 • DarkSector
  #147
  Kösz a választ, de ha tudnék angolul, akkor nem kérdeztem volna!
 • zvaragabor
  #146
  FileZilláról gondolom hallottál már. Az is Opensource, pár napja jött ki a végleges 3-as verzió.
 • Dj Faustus #145
  1. Csőtök? Ez valami szexuális segédeszköz? Vagy újfajta tök-hibrid? Vagy újmagyar privi.hu-szintű "emós" "tini" duma?
  2. Ha nem tudod hogy mire jó, akkor minek töltötted le? És ha vírus? ;) És ha biztonsági rés van benne?
  3. Ez egy FTP szerver. Méghozzá kereskedelmi (tehát teljes változatáért fizetni kell). És mivel szegény ember vízzel főz, és magyar ember fél a pertől ezért inkább freeware és open source programokat használ, mert az sokkal jobb. Felesleges olyan szoftvert használni, ami bonyolult, drága, és nem használod ki a szolgáltatásait, meg kezelni sem tudod. Egyébként van súgó hozzá.
  Javasoltam már a Cerberus-t.
 • DarkSector
  #144
  Csőtők nekem megvan a titan ftp progi...
  Ez mire használható...
  És hogyan?
 • Dj Faustus #143
  "szóval nem érzékelte h bontottam a kapcsolatot. mit tudok ezzel csinálni?"
  Később próbálkozz vele, amikor a bejelentkezett felhasználót "dobja" az FTP szerver.

  "Tegnap volt egy BIOS elszállás mert gombelem nyista alaplapban. :(
  Miután helyreraktam a rendszert akkor tapasztaltam ezt előszőr."

  Valószínűleg az óra kavarodhatott meg - és ezért dobál le (?)
  Vagy nézz utána a beállításoknál valamilyen Timeout értéknek - hátha csak egy elállított beállítás...
 • tyler82
  #142
  A problémámra nem tud valaki megoldást?
 • macipuszi
  #141
  sziasztok! nem biztos h ez a legjobb hely erre a kérdésre de jobb ötletem nem volt..szóval, épp töltöttem fel a honlapomat total commanderrel mikor elment a netem. mikor újra visszjött nem engedett kapcsolódni, azzal az indokkal h csak egy felhasználó kapcsolódhat egyszerre...szóval nem érzékelte h bontottam a kapcsolatot. mit tudok ezzel csinálni?
 • tyler82
  #140
  Ja és ezt tegnap kezdte el csinálni!! Addig semmi ilyen baja nem volt. Tegnap volt egy BIOS elszállás mert gombelem nyista alaplapban. :(
  Miután helyreraktam a rendszert akkor tapasztaltam ezt előszőr. Kb. 3 hete használom a progit eddig tökéletesen működött.
 • tyler82
  #139
  Megint problémám van BlackMoon FTP Server progival.
  Szóval egy idő után kb. 15 perc lekapcsolódik a program.
  csak úgy lehet újraindítani ha belépek újra.
  Ezt írja ki: You have been disconnected from the FTP Service.
  Már mindent állítottam tűzfaltól kezdve portokig át mindent, de semmi se segít. A legidegesítőbb, hogy amikor töltenek fel nekem akkor is lekapcsol szóval nem lehet a gépet magára hagyni mert kb. 15 perc múlva szétkapcsol.


 • donoki
  #138
  jogyorsan válaszoltál Faustus, thx :)
 • tyler82
  #137
  Igen.
  Köszönöm. Erre voltam kíváncsi. Aztán végülis rájöttem magmatól is, hogy a write files opció a titok nyitja.
 • Dj Faustus #136
  Ez a telepítési leírás elmondja. Ki kell keresni a köyvtárat és beállítani a Write files opciót.


  Bár minek fizetős szoftvert használni, mikor ott vannak az ingyenes alternatívák... Cerberus, vagy Linux alatt ProFTPd, freeSSHd...)
 • tyler82
  #135
  Valaki tudja hogy mit kell beállítani Black Moon Server FTPn hogy fel tudjak tölteni?? Vagy annak mit kell akinek fel akarok tölteni? Ugyanazt a verziót használjuk. 2.9
 • donoki
  #134
  igen, én is azt akartam mondani a passzivitásnál
 • Dj Faustus #133
  Lehet, hogy a szervernél van gond?
  Vagy nézd meg a passzív módot (vele vagy nélküle), illetve a tűzfaladat.
 • Nagygm
  #132
  megtudná valaki mondani hogy a total cammandernél amikor próbálok csatlakozni egy ftp szerverhez miért írja ki hogy időtúllépés?
  Mert letöltöttem egy újabb verziót de ott úgyszintén ezt írja ki.
 • Dj Faustus #131
  Biztos van valami beállítóállománya, vagy regisztrációs adatbázisban bejegyzése amit le kell menteni. Kutakodj a program könyvtárában, vagy a regisztrációs adatbázisban. (Ahogy látom a honlapjuk megszünt, úgyhogy tölük már nemigazán tudsz érdeklődni).
 • tyler82
  #130
  Az lenne a kérdésem hogyan lehetne az Ultra FXPben a tárolt servercímeket portokat és egyéb beállításokat valahogy archiválni? Hogyha pl. újra kell telepíteni a rendszert akkor csak feltelepítem a programot és betöltöm ebből a fájlból az összes beállítást servercímet stb.
  Meg lehet ezt oldani???
 • GyPeter
  #129
  ftp:// rel csináltam és pár gépen kipróbáltam
  egyiken időtúllépés a másikon meg hozzáférés megtagadva
 • tyler82
  #128
  Én sokáig a Flash FXP-t használtam, azt hittem nincs jobb nála. Pedig van: ULTRA FXP. Akinek kell tőlem leszedheti DCn.
 • Dj Faustus #127
  Semmi.
  Csak simán be kell írni a böngészőbe az oldal címét ftp:// protokoll előtaggal a http:// előtag helyett.
 • GyPeter
  #126
  csináltam egy ftp servert (gyimesi.homeftp.net) és nem tudom megnyitni explorerben csak a total commanderrel vagy kliens programmal
  kell valami fájl vagy program a serverre ehhez?
 • Dj Faustus #125
  "Nem ez az, nem is klienst keresek."
  A klienssel nem tudsz csatlakozni, az inkább a gond...

  "és asszem hozzám sem tudnak csatlakozni."
  Mármint min keresztűl? FTP-n? Netbios-on? vagy hogy?

  Alkalmazási réteg átjárószolgáltatása
  DNS-ügyfél
  Hálózati kapcsolatok
  Windows tűzfal/internetkapcsolat megosztása (ICS)
  Útválasztás és távelérés
  Távelérési csatlakozáskezelő
  Munkaállomás
  Hálózati helyfigyelés (NLA - Network Location Awareness)

  Ezek mind hálózati dolgokhoz köthető szolgáltatások. Az első szerintem a hunyó.