26
  • BiroAndras
    #26
    Nekem Externet ADSL van. 1 hét alatt bekötötték, nincs gond, nincs korlát, de van 3 megabit.
  • CsabiDuke
    #25
    Hihetetlen hogy mindenki a korláttal jön... igaz az az egyetlen negatívuma...
    ADSL-t ismerem, barátnőm helpdesk-es inviteléknél, hát én aztán tudom menni problémája van. Chello legalább akkor van amikor én akarom, sosem szar a netem. Igaz a 60 giga kicsit kevés :S.
    3 felhasználót engedélyez, de azt is úgy hogy ad IP-t, amugy amennyit akarsz, nem foglalkoznak vele... lemmesleg 4 családból van összekötve otthon 11 gép, +nettelefon....
  • szemi89
    #24
    Azért egy kicsit nem rossz az a 24 mbit/seces net. Jó lenne egy ilyen otthonra is. 7500Ft ért megéri.
  • Caro
    #23
    Optika rulz.
    Ennek biztos jobban ki tudják még tolni a határait, és végre valóra válhat az informatikai közmű is.
  • mellon
    #22
    Nem azt mondtam, hogy odaköltöznék a jobb net reményében, csak azt hogy szép az a sebesség.
    Reméllem hamarosan sikerül fejleszteniük. Tőllünk kb 4 km-re van az átjátszó, így ha a közeljövőben lessz emelés, akkor eléggé valószínű, hogy még mindíg 1 Mbitel fogok töltögetni. De ahogy mondani szokták, "A remény hal meg utóljára" . Köszönöm a hasznos infót.
  • HUmanEmber41st
    #21
    A városban, ahol lakok, a fatáv elkezdte megcsinálni a városban az optikai körgyűrűt. Kiásták, becsövezték, aztán otthagyták a fenébe az üres csöveket a járda alatt..azt mondták, h elfogyott a pénz...ennyit a fejlesztésről.
    Már 2 és fél éve inviteles vagyok..
  • roliika
    #20
    1/1 M Zalaegerszegen létezik 5 ezerért. De feltétel a 200m-en belüli minimum 10 felhasználó /mert UTP kábeles mikrohullámú/, és 2 év hűség nyilatkozat.
  • pemga
    #19
    csabiduke, ja, csak 60GB korláttal. T-nél 150GB a korlát"LAN" :). Nem mellesleg papíron csak 3 felé osztást enged a szerződésed :).
  • CsabiDuke
    #17
    Kössetek Chello plus-t, 17000-ér 5M/512K, nekem is az van, és elégedett vagyok. persze jobban az lennék ha mindez 5000be kerülne úgy is, hogy nincs szétosztva 4 lakás közt.
    Kössetek PowerDSL-t, kicsit drága, de "közeledik" a francia színvonalhoz...
  • shabba
    #16
    Attól mert nagy adóssága van még nem jelenti azt hogy az alaptevékenysége veszteséges. Ez ugyanúgy igaz az összes nagy távközlési cégre világszerte, hogy nagy adósságaik vannak de attól még lehet nyereséges az alaptevékenységük. Az össze nagy európai telcót idesorolhatod.

    Az ADSL technológia feltöltési kapacitása igen limitált 512-768kbps maximum. Ezeket a sebességeket viszont meg szokták tartani a prémium vagy üzleti kategóriának. Így a átlag lakosságira csak kevesebb marad.
  • shabba
    #15
    Ha nem megy a DSL-en az emelés a technológia korlátai miatt akkor ezzel a franciáknál sem tudnál mit kezdeni. Max ott 20Mbps-es névleges sebességű csomag után fizetnél miközben egyet kapnál a valóságban.

    Azt nem szabad elfelejteni hogy franciáknál az up to 20Mbps-es csomagok, nem azt jelentik hogy ennyivel megy majd a letöltés, hanem azt hogy 512 kbps-18 Mbps között bárhol lehet a sebesség és a többre jóval kisebb az esély mint az alacsonyabb sebességekre.

    Ezért jobb az optikai kábel mert ott az adatátvitel nem csökken a távolság és más vonal jellemzők hatására hanem adott távolságig hozza a névleges sebesség értékeket. Így a technológia által biztosított maximum érték a valóságban is elérhető nem csak papíron van meg.

    Nem hiszem hogy azon fogsz megöregedni, a fatáv is fejleszti majd az infrastruktúráját. Nemrég vett fel egy 50 milliárdos hitelt, a tícom-tímobálj fúzió révén is 10 milliárd körüli fejlesztési keretet hívhat le amit eddig nem vett föl és gondolom lesz még önrésze is. Ebből bővíthetik a meglévő optikai infrastruktúrájukat hogy végpontban közelebb kerüljön az előfizetőkig. Nem teljesen, nem fog elérni a lakásokig de mondjuk az eddig max 4-5km lerövidül 1-1.5km-re az már igen jelentősen ki fog hatni a DSL sebességekre. A minimum sebesség 512kbps-ről felmegy úgy 15Mbps körüli értékre, ami azért igen nagy javulás. Persze kérdés mire költi majd fatáv a fejlesztési keretet, de Elek korábbi interjúja alapján úgy tűnik az optikai gerinchálózat tovább bővítése egyike a priorizált fejlesztéseknek.
  • GulaSoft
    #14
    Vaóóó! Apám!! Szolgáltatóváltással sporoltál havi 1500Ft-ot? És mér csak 10500Ft a 2 megabit! De jó neked! Most gondolom teljesen meg vagy nyugodva, hiszen a franciáknak 7500Ft-ba kerül a 24Megabit!

    Lehet hogy itt is autókat kéne gyújtogatni, és akkor nálunk is érdekelt lenne a kormány, hogy a gép elé kösse a fiatalokat. Szartaliga ország ez. A szolgálatók egyre növelik a profitot, és közben meg a gatyánkat lehúzzák rólunk, a Gyurcsányék meg verik a mellüket, hogy milyen jó nekünk.
    Nézted mostanában a villanyszámládat? Annak az 1/4-ét tuti a géped viszi el, és nem azért mert pasziánzozol rajta, de hogy odahassanak pl. az internetárakra, hát azt neeeeem! Hova lenne akkor az extraprofit?
    Egyébiránt ha már itt tartunk, az autópályákat is eu-s pénzből építették, erre a hálózatfejlesztésr vagy támogatásra nem lehtne eu-s pénzeket kérni? Csak egy kósza ötlet, de esetleg lenne valami haszna is annak hogy beléptünk.
  • mad mind
    #13
    Talán nincs lehetősége váltani, mpl., mert kábeles. Nálunk a kábelszolgáltató (t-kábel) kikötötte, hogy csak a T-online szolgáltatását lehet venni, ráadásul 14 ezer egy hónapban 1 Mbit. T-online.
  • Atomreaktor
    #12
    mikorra várható következő emelés? egyáltalán várható-e?:)
  • toyotakacsa01
    #11
    'Nekem is 2M van havi 12000 ft-'

    Nem tetszett még szolgáltatóváltásról hallani?
    Én áthúztam t-től E-hez, és most csak 10500 a 2 megabit.
  • silentb
    #10
    Nekem is 2M van havi 12000 ft-ért ami k***a sok.Szerintem nem sebességet kéne növelni hanem az árát kéne legalább harmadolni akkor felnőhetnénk a Franciákhoz.
  • ensomhet
    #9
    Én azt nem értem, hogy ha 40 milliárd adóssága van, akkor hogy akarja kiépíteni és még nyereséget is csinálni belőle...
    Másrészt sztem otthonra csak netre elég az 1/2M, viszont az upload nevetséges. 1M/512k havi 5ezerért - szerintem ez már korrekt lenne. Éljen a p2p :)
  • cSuwwi
    #8
    énmeg 12ért 2-vel, ami nagyonnagyon neméri meg. t-offline :C
  • mellon
    #7
    Elég szép az a 100Mbit, de az 50 se semmi.
    Én itt BP-en az 1Mbitel szórakozom, mert a kedvenc T betűs telefonszolgáltatónk nem tudja biztosítani a már több mint fél éve beigért 2 Mbitet. Már előre félek a legközelebbi emeléstől. 1 Mbiten fogok megöregedni.
  • The Termentor
    #6
    hahh, ha csak 3 X annyi lenne, a minimalber 1000 euro szoval meg ha feketen is tolod kapsz 700 at minimum
  • roliika
    #5
    Pfff...émmeg 1 megabittel szenvedek 6 ropiért. Bár ez is nagyon jónak számít errefelé...
  • Luminas
    #4
    Speciel én jobban örülnék, ha a latency csökkenne, de persze ez is üt ^^
  • craesh
    #3
    havi ~7500Ft, egy olyan országban, ahol az átlag kereset 3x annyi mint, szerintem a kisiskolás gyerek a havi zsebpénzéből (sőt) ki is tudná fizetni.
    50Megabit per sec / 8 = ~6Mbyte per sec. Azazért nem rossz basszameg. Mig nálunk 256-512 Kbyte per sec is privilégium.

    Hát ennyit jelent hogy milyen az ország helyezete a világgazdaságban...
  • Mynet
    #2
    szar lehet nekik!
  • Atomreaktor
    #1
    figyelitek az árat?;) ááááááá....... elköltözök:)