42
-
#42 Tippem szerint alulrol(fold felol) teljesen le lehet arnyekolva, es felulrol kapja a vezerlest muholdon keresztul. Igy nem lehet megzavarni a foldrol, csak a muhold-gep kozti szakaszban. -
Szelep #41 Sőt, hülyeség ennek még hosszú pálya sem kell. Azért kíváncsi vagyok mi van ha viharba keveredik, túléli-e. -
Szelep #40 "Épp tegnap olvastam valahol, hogy egy hacker könnyedén bejutott egy atomtengeralattjáró rendszerébe.."
Lehet lesznek on-line robotrepülőgépek, amiket majd úgy lehet irányítani mint most a webkamerákat. Aki akarja, 30mp-re megkapja a kontrollt, és felderíthet, lőhet, vagy eltöri a rendszert, és leszáll vele Ferihegy 2-n. :) -
haxoror #39 aha
inkább meg se szólaltál volna... -
MacrosTheBlack #38 Dehogynem, az algyői olajmezőt is meglehet kaparintani. :DD -
MacrosTheBlack #37 Ja, a jereváni rádió közleménye szerint... Nem tengeralattjáró volt, hanem annak a bázisának valamelyik (gondolom internetes levelező) gépébe. Biztos jól megnézte milyen mailokat írnak a katonák a családjuknak, aztán ennyi. -
MacrosTheBlack #36 Így jár aki terroristákat bújtat. Még a BTK-ban is benne van a bűnsegédlet, ez sima köztörvényes bűncselekmény, amiért békeidőben is büntijár, hát még háborúban. -
MacrosTheBlack #35 Aztán öntudatra ébred a Skynet. :D -
MacrosTheBlack #34 Már mér ne lenne? Az emberi észt megközelítő AI-t egyelőre lehetetlen megvalósítani, innentől kezdve meg csak idő kérdése bármilyen szgépes rendszer gyenge pontjának megtalálása, és onnantól halott az egész. Hiába akármilyen profi manőverezés, csinál egy olyan manővert az emberi pilóta hogy a robotrepülő sw-je elszáll egy errorral, aztán viszlát. :) -
Sámson #33 Írd meg!
-
#32 Kiváncsi lennék ezzel kapcsolatban egy normális cikkre, mert amit eddig erről olvastam, az inkább csak bulvárszint, annak megfelelő tálalásban. -
CeleronMaster #31 az usa, irak ellentétet mérnem intézik el cs:source-al kevés lóvé, csak pá prót kéne felfogadni. Amugy meg amiket mondtatok hogy meglézerezik meg gps zavarás stb...biztos vagyok bent hogy ez a tervezőknek és készítőknek is eszébe jutott már és szerintem meg van rá a megoldás hiszen nem lehetnek anyira hülyék hogy ilyen instabil géppel harcoljanak -
G0blin #30 Mi biztonságban vagyunk, nekünk nincs olajunk. -
Hegyikecske #29 ezen tuti nem vindóóz wan :D
Ja, és nehogy terroristák kezébe kerüljön :D -
#28 En nem messze lakom a Norfolki katonai tamaszponttol. (~100 merfold) De gyanitom, hogy nem ez az egyetlen kiserleti brit gep. Nem csak repulogepeket kiserleteznek, hanem foldi jarmuveket is.
IMHO nekem egyre jobban ugy tunik, hogy nem csak a meglevo technologiakat akarjak lecserelni, hanem vmire nagyon keszulunk. -
Pepemix #27 2-3 ezer dodoert mar meg is kapod!!! -
dez #26 Épp tegnap olvastam valahol, hogy egy hacker könnyedén bejutott egy atomtengeralattjáró rendszerébe... -
Me Ga #25 persze, nem tudtad, hogy van ilyen?
jó kis repcsiket építenek velük, pl. van egy kb 5-6 méteres 747-es modell 4 hajtóművel... -
SonicBoom #24 C:\>SKYNET.EXE <enter>
SKYNET v1.1 STANDING BY.
C:\>NUKE *.* <enter>
HAVE A NICE DAY... -
bunny #23 EZ senkinek nem tűnt fel?
"amit egy kereskedelemben is beszerezhető modellrepülőgép sugárhajtóművel szereltek fel"
Modell repülő sugárhajtómű ???? -
#22 Egy kis adalék a cikkhez:
-Az angol kormány jelenleg is közelharcot vív saját magával, hogy részt vegyen-e az F-35 programban. Anglia 2 milliárd dollárral a második legfontosabb befektetője a programban az USA után, de az USA bizonyos technológiai részleteket nem akar kiengedni a kezéből (konkrétan a szoftverek pontos forráskódjáról van szó). Angliában felháborodtak, miszerint két milliárd dollárért (ez a fejlesztési költséghez való hozzájárulás, a gépek beszerzési ára e felett van) gyakorlatilag egy harmadrangú afrikai országként kezelik őket. Most azon fáj a fejük, hogy vagy bennmaradnak az F-35 programban, és valahogy lenyomják az önérzetükön esett csorbát, vagy kiszálnak, és akkor a készülő Queen Elizabeth-osztályú repülőgép-hordozókat áttervezik az Eurofighter tengerészeti változatához - ezzel csak annyi a probléma, hogy az Eurofighternek nincs ilyen változata, azt is ki kell fejleszteni, ráadásul a Queen Elizabeth-et és testvérhajóját (amelyek a kötetkező évtized elején-közepén állnak hadrendbe) eredetileg a Harrier utódjának szánt F-35B gépekre tervezték, nem pedig a sokkal nagyobb, nehezebb Eurofighterekre.
-A Pentagon nemrég meglepetésre leállította a J-UCAS programját, amely egy az US NAVY és az USAF által közösen rendszeresítésre kerülő csapásmérő robotgép kifejlesztésén fáradozott. Az X-45-ről az SG már írt anno többször is, most egyelőre nem tudni mi lesz a program jövője, a Pentagonban most egy nagy hatótávolságú, nagy sebességű (esetleg hiperszonikus) bombázógépet vizionálnak. Persze ettől még ez is lehet robotgép. -
haxoror #21 hekkelj meg párat, nyilván könnyű és csak azért nem csinálja mindenki mert még nem jutott eszükbe hogy megtegyék :o -
haxoror #20 Ja és a környezetet sem szennyezi annyira -
haxoror #19 Tényleg, hiszen egy emberi pilóta nem vakul meg ha a lézerezik és radar nélkül is harcképes mert olyan faszagyerek -
roliika #18 Ha lefagy a szoft akkor a levegőben marad? -
lazsi #17 űrbe van kint egy csomó amcsi/orosz műholdmegsemmisítő műhold. Elég meghekkelni párat és a GPSnek annyi. Vagy meghekkeled a GPSműholdakat és pályát módosítassz velük hogy kirepüljenek a naprendszerből, vagy elégjenek a légkörbe :DDDDDDDD -
archkoven #16 Na bazmeg, szinte szó szerint én is ezt akartam kérdezin:)) Mármint hogy RPG-vel szedik le? -
Pash #15 Xantia: 'Terroristák meg egyszerűen leszedik a GPS műhódokat, és az egész amcsi hadigépezet lebénul.'
És hogy szedik le a műholdat? Rpg-vel? Vagy AK-val?:D
Saldi: itt a lényeg az AI-n van, nem távirányítják, magát irányítja. -
#14 Majd ezzel is jól lebombáznak valamit. Pakisztánban most is nagypontosságú preciziós bombázást hajtott végre a CIA gondolom robotrepülőgépekkel, Predator, vagy valami.
Csak egy gond volt a célszemély nem tartózkodott a helyszinen.;)
Mások viszont sajna igen;( -
KaBuTo666 #13 veszek ilyet -
#12 Irán! -
jzombi #11 "És kit fognak kémlelni-bombázni???
He?"
Jó kérdés... Ha már megépítették, egy komolyabb "tesztet" is biztos végre fognak majd hajtani... És vajon mikor? -
saldi #10 Igen-igen kiváncsi lennék, hogy hogyan akarják irányítani, ha az ellenség zavaróberendezést alkalmaz. Tegyuk fel hogy jon az ellen. Legjobb esetben műholdról irányítják, az min 5000 Km az adó és a vevő között. A földről meg 100 km távolságról zavarhatod. Sztem esélyed nincs távvezérelni. -
HUmanEmber41st #9 És kit fognak kémlelni-bombázni???
He? -
Caro #8 EMP-t neki 'oszt jóvan :)
Egyébként hol vannak a wingletek?
Vagy nagy sebességen már nem hatásosak? -
#7 Lehet mégsem volt annyira fantáziafilm aza Lopakodó amit mindenki lehordott, de szerintem 10 év és ilyenek lazán lesznek. A gépek látzadásáról inkább ne is beszéljünk. :)
Astala vista :D emberiség -
Cat #6 idővel kisebbek, gyorsabbak és alacsonyabban repülnek majd, azaz az észlelés lesz a legfőbb probléma. -
Xantia #5 Istenítjük a technológiát, de egy robotrepülőt várhatóan könnyebb lesz megzavarni, mint egy igazi pilótát.
Megzavarjuk a GPS-t, érzékelőket meglézerezzük, radar jeleket bezavarjuk. Diavetítővel a szomszéd ország tengerpartját vetítjük neki. Azt találja ki, hol a francba jár... -
#4 Ha megoldható a légi közelharc ezeknél, akkor az emberi irányítású gépeknek esélyük sincs ellenük. Ugyebár itt a G erők szintjét csak a szerkezeti stabilitás szabja meg, nem befolyásolja a pilóta tűrőképessége. Főldi célpont ellen is sokat segít a magas manőverezési képesség. Már csak azt kell megoldani, hogy képes legyen emberi irányítással vagy önműködően igen gyors irányváltoztatásokra. -
Xantia #3 Terroristák meg egyszerűen leszedik a GPS műhódokat, és az egész amcsi hadigépezet lebénul.