38
-
#38 Rubik Kocka gyűjtemény -
Stellum #37 A. J. CHRISTIAN (...) Christian nem érezte magát különleges gyermeknek. Saját szavaival élve: „- A környezetem véleménye ellenére átlagos kiskölyök voltam – bár igaz, óvodában a hátam mögött raktam ki a Rubik-kockát…” -
DBM #36 pf nekem kész, már a 2d vel is bajm volt, ez a 4d meg téleg lol... elmebetg szórakozás. csukotsemmel meg főleg... robotok... én nembíram, páfogatás után téptem szét, mindenfelé forgottmár :D
énis gondoltam rá h átragasztom d nemakartam mégjoban emgrongálni... -
#35 -
#34 Én 3 perc alatt rakom ki mostanában, de csak 1 hónapja kaptam. A szülinapomra meg 4x4x4 es kockát kértem :) -
RpPRO #33 Sajnalom. :(
en Media Player Classicot hasznalok es egy eleg friss standard Kazaa lite codec packot. -
rudiking #32 És a media player ténleg nem jácca!! -
rudiking #31 Bocsesz de az ember 4 dimenzióban él(előre-hátra,jobbra-balra,fel-le+az idő) -
AtisH #30 Asszem 12-13 éves koromban kaptam bűvös kockát és kb. 2 hónap gyakorlás után már eljutottam az 1 perc közelébe. Manapság is ki tudom rakni, de már jóval több "eltekeréssel". Ezek a tizen akárhány mp-es idők tényleg fantasztikusak. Kíváncsi lennék mi az az idő, amin már nem nagyon lehet javítani.
A lenti linken lévő 4D-s kocka tényleg elég gázos. Megpróbáltam összerakni, de a középső kocka feléig jutottam el. Nem volt türelmem tovabb tekergetni... -
Hegyikecske #29 köcsög media player azt írja h a fájl forrásszűrője nem tölthető le :( -
csomi #28 Gyerekkoromban magamtol nekem se ment, de 90-es evekben sikerult egy konyvet szereznem amibol megtanultam a mar emlitett forgatasok nagy reszet. Nagyon sokat forgattam a kockat akkoriban a legjobb idom azt hiszem 80 mp korul volt. De az nem igaz, hogy egyszeru dolog fejbe tartani azt a rengeteg forgatast. En kb 20-30-at tudtam zsigerbol, de ennel legalabb 2-3x annyi van amivel mar 30 mp koruli erteket el lehet erni. Igazabol ez nem tunik neheznek, de a forgatasok nemelyike nagyon hasonlatos egymashoz es leginkabb az nehez, hogy pillanatnyi ido alatt atlasd melyiket is kell alkalmazni. Le a kalappal a sracok (es lanyok ha vannak) elott. Elkepzelni sem tudom, hogy lehet ezt az eredmenyt elerni. -
#27 Nekem ha jól ment, kb 1-1,5 óra alatt sikerült.. :) -
archkoven #26 Emlékszem 10 éves korom körül nagy divat volt, volt nekem is, de senki a környezetemben nem tudta kirakni, úgyhogy meguntam és én is átmatricáztam:)
Már rég elfelejtettem a dolgot mikor a katonaságnál volt egy srác aki kb. egy óra alatt megtanította, hogyan kell kirakni. Valójában nagyon egyszerű, vannak rá megoldások mit hogyan tekerj ha két kockát meg akarsz cserélni stb.
Pár éve a kezembe került újra egy kocka és már fogalmam sem volt róla mit merre kell tekerni.
De tök mindegy is. Nem mozgat a dolog. -
RpPRO #25 Na megvan. Tessek:
29.5 mp -
#24 nekem egy haverom a suliban, mai napig szórakozik vele. Új rekordja az 5x5x5-öst vmi tizen akárhány perc alatt.. :D 3x3x3-ast már ő is kirakja 40msp körül. De ez a 11 másodperc nagyon kemény... Nem lehet valahol megnézni videón? -
RpPRO #23 Koszi a linket.
Van egy videom, ahol 29 mp alatt rakja ki a srac 1 kezzel. Hmmm.
Ha megtalalom, felteszem. -
#22 én eddig csak egyszer tudtam kirakni. szétszedtem és összeraktam. :) -
#21 váá, mintha valami Vulkáni játék lenne a star trekbe:D -
#20 http://www.superliminal.com/cube/cube.htm
íme a 4ds rubik kocka, ki is lehet próbálni a képre kattintva.
érdekessége, hogy több variációja van, mint atom a világon :) -
#19 Szerintem csak számítógépen/elméletben létezik. A 3 dimenzióhoz szokott emberi aggyal nem lehet könnyű elképzelni. -
myke #18 4 dimenziós kocka valyon hogyan néz ki? -
vg #17 Természetesen! Bármelyik játékboltban... -
#16 Vajon lehet még boltban kapni valahol ? -
#15 Amivel versenyen játszanak azok általában eredeti Rubik kockák Rubik's Cube felirattal, standard felmatricázással (fehérrel szembe sárga, kékkel szembe zöld) aminek az oldalán a résekbe belefújtak egy bizonyos szilikon sprayt. a befújás után 30 percig kell tekergetni és valóban sokkal könnyebben lehet majd forgatni.
Az is lehet hogy tévedek, és ha van csapágyas rubik kocka kérlek linkeljen valaki be egyet mert engem is érdekelni -
#14 kicsit utánajártam a témának, és ezekre jutottam:
-amikkel ők a versenyen tolják azok nemh hagyományos kockák, hanem csapágyas mittoménmijen hogy egy kis kisujjpöccintésre is pont 1 tekerésnyit forgasson, szoval azért igy néz ki a dolog, persze elismerésem haverom csak 1-2 perc altt tudja max... -
#13 Nemnormalisak!! :D -
mrgenya #12 ez bizony respect!:) -
Unreal1942 #11 Jaja én is átragasztottam :) Egyébként csak két oldalt bírtam kirakni
6 éves lehettem kb. -
tehen_m #10 Kb 4 lépés van ami nehéz és bele kell gondolni.Onnantól ugyan úgy kell kirakni mindig. (persze ez messze nem olyan szint mint akik a hírben csinálják)
-
Achilles #9 1:40 :D -
Zedas #8 A leglustábbaknak, vagy végképp reményteleneknek itt az automata kirakó :)
Kirakó -
#7 Normál halandók részére minden pozícióra ( pl.: felső bal sarok, alsó oldal közepe stb. ) forgatási sablonok vannak. Amiket nem olyan nehéz mejegyezni. Ha ezeket veleki megtanulta nem olyan nehéz kirakni. Persze igy soxor több száz forgatásból jön csak ki. 2-3 pec kell hozzá. Kirakás. -
IStexI #6 Bazz nekem sem sikerült soha:) Dettó ugyan ez volt: gyerekkoromban sokat próbálkoztam de semmi. Kíváncsi vagyok most mire mennék.... -
tehen_m #5 Pedig nem nehéz kirakni. -
#4 Nevére nem emléxel? -
benczurzs #3 Én, mikor próbálkozásaimat feladtam, a neten találtam egy programot, melybe ha beadtam, hogy néz ki a kocka, mutatja, hogy kell forgatni, hogy jó legyen, és tényleg működik !
Egyszer ha majd sok időm lesz, meg szeretném tanulni, hogy is lehet kirakni a kockát. -
#2 Én sem tudom elképzelni, hogy lehet kirakni, pedig volt gyerekkori időszakom, mikor órákig próbálgattam, napogik rájönni; de csak úgy tudtam kirakni, amikor már lekopott a festék, és szigetelőszalaggal helyetesítettük, én meg átragaszgattam [cheater] -
#1 hát, nem tom. nekem sohasem sikerült, még fél óra alatt sem. bár mondjuk lehettem kb. 6 éves, mikor utoljára próbáltam...