31
Tippeket kérek mivel lehetne egyszerüen vonalkodót késziteni
  • Sorsi86
    Sziasztok!
    Hozzáértők segítségére lenne szükségem. Egy meglévő terméknek kell új csomagolást terveznem a régi vonalkóddal. Utána olvastam a vonalkód készítésnek, úgy hallottam a 12-es Corel megfelel erre a célra.
    Miután a Corel Barcode Wizard-ba bepötyögötem a számkat, kell még vmire figyelnem? Ez mellett nem tudom, hogy mekkora méretben lehet a vonalkód, amit a leolvasó leolvas. Max. és min. értékét megtaláltam,de csak százalékos arányban.
    Ha valaki már találkozott ilyen problémával akkor kérem segítsen!!!
    Előre is köszi
  • SENNA001
    Hello!:)
    Szeretném kérni a segítségeteket,most próbálok először vonalkódot nyomtatni.
    Itt a neten már utánanéztem,de sok mindenre nem találtam sajna választ.
    Ezen az oldalon http://www.mymac.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=10
    generáltam egy vonalkódot,Ean 13 szabványban.Kinyomatattam de sajnos az olvasó nem olvasta be.
    A nyomtatóm típusa HP 2180 multifunkciós nyomtató,a vonalkódolvasó Metrologic 9520-as lézeres olvasó.
    Az olvasó minden gyári vonalkódot leolvas,csak amit én generálok és kinyomtatok,azt nem.:(
    Azt is olvastam hogy változtatni kellene a betűtípuson,de azt sem tom milyenre.
    Valahol azt olvasom hogy tintaugaras nyomtatóval ne mlehet használható vonalkódot nyomtatn,i valahol azt hogy lehet.
    Szóval elvagyok bizonytalanodva rendesen.
    A másik kérdésem,mondjuk minden jó és sikerül használható vonalkódot generálnom és nyomtatnom,a sokszorosítást utána fénymásolóval meglehet oldani?
    Kérném hozzáértő emberek segítségét!:)
    Köszi.
  • ZilogR
    kissé offnak tűnhet, de anno volt a japánoktól begyűrűző játék, hogy a vonalkódok mint "harcosok" szerepeltek és lehetett a vonalkódokat egymás ellen "játszatni". Tud ilyenről valaki? Persze arra ment az egész, hogy minél több cuccot vegyél.

-=ZR=-
  • DonPapa
    mi annak idején " preciz softver studio " ( aszem igy hivják őket ) progiját vettük meg nem volt drága 8-10 rugo körül volt aszem
    és ha jol emlékszem az tudta kezelni a vonalkodot is
  • Vorpal
    Ahamm köszi, megnéztem. Vonalkódot közvetlenül nem támogat, és az adókulcs is fix, nem átálitható ami nem igazán jó nekem.
  • milyenferi
    Próbáld ki: Raktár Expressz 2
    http://www.pont5n.hu/
  • Vorpal
    Ami a készitésen kivül jobban érdekel, az a raktárkészlet felügyelő szoftver. Van valakinek ilyen tapasztalata? esetleg vonalkóddal együtt, pici vállalkozás, számla nélküli raktárkészletezés.
  • milyenferi
    Tud valaki olyan megoldást, amivel PDF-ben lehet OLVASHATÓ! vonalkódot elhelyezni.
  • milyenferi
    Minden címke gyártónak van spévi címke nyomtató szoftvere, és többnyire ingyenes. Mi az áruházunk CD változata mellé az AVERY cég szoftverét adtuk. Design Pro-t.
    Itt letölthető egy (gondolom butított ) változat. Én a teljeset használtam.
    http://www.avery.com/us/Main?action=software.AverySoftwareDetail&catalogcode=WEB01&softwarecode=3200

vagy http://www.apli.com/index.asp?lid=3

Vonalkód olvasóval számot, de akár betűket is beolvashatsz a használt szabványtól és az olvasó képességétől függően, mintha a billentyűzetről pötyögnéd be. Figyelj rá, hogy az igénynek megfelelő olvasód legyen. Az a jó, ha a terméken van a vonalkód, mert ha mindenre nyomtatni kell az nagyon megdrágíjja. (Esetleg lapozó könyvet is lehet használni.)
  • atlagember
    Szerintem a vonalkódolvasóval ha beolvastatod a vonalkódot, az olyan, mintha billentyűzetről begépelnéd az alatta lévő számot. Így aztán bármilyen egyszerű szoftver is megteszi, ami cikkszám alapján tudja kezelni a terékeket, ha kinevezed a vonalkódot cikkszámnak.
  • Vorpal
    Konkrétan nonkommerciálisan egy üzletbe kéne, csak hogy házilag tudjuk számontartani a készletet folyamatosan. thx
  • Vorpal
    Srácok, van valami elképzelésetek arról, hogy egy egyszerü raktárkészlet felügyelő rendszert vonalkód segitségével, hogy állitsak fel? a legolcsóbban természetesen.
    Teszem azt van vonalkód készitőm nyomtatóm, hardverem leolvasni, és valami szoftverről vki?
    tapasztalatok gyakorlatban?
  • schrank
    hááát hiába ha az ember meg akar szerezni valamit
    Keress meg holnap fater.
  • atlagember
    A vonalkódkészítéshez a CorelDraw Corel BARCODE Wizard-ja egyértelműen a legalkalmasabb.
  • DonPapa
    jaaaaaa

hát nekem ez momentán eszembe sem jutott
  • schrank
    szerintem a rafkósabbik fajtából volt a csávó aki bevitt egy sajátkészítésű "olcsó" vonalkódot a hipermarketbe és ráragasztotta egy nem is olyan olcsó dologra de a pénztárnál kibukott a dolog
  • NeoMaN
    winlabel plusz vesztek hozzá etikett papírt
  • Punker
    papír minősége a fontos hogy ne folyjon szét stb
  • PiR8
    A Corellel profi vonalkódokat lehet csinálni, van benne vagy 50 fajta és ha legyártotta, utána úgy alakítod, ahogy tetszik. Csináltam sokszázat - mindenféle termék borítóját kellett tervezni és rá plusszban a megadott számsorral a vonalkódot.
  • Zetorg
    kódmester
    magyar, de asszem nem ingyenes...
  • Monoton
    én photoshop-al csináltam
  • DonPapa
    ez egész jónak tünik és csak 25$
    lehet hogy ezt meg is vesszük és akkor totál jól fogjuk használni
  • DonPapa
    Corelünk meg van is
    na majd megkukmáljuk azt is
  • DonPapa
    köszi az eddigi tippekt

amugy nem titok ( tehát azért nem értem igazán ezt a - yard - dolgot ) a cégnél kéne leltáraznom és egyszerübb ha rögtön a felvételnél felragasztgatok már vonalkodot mintha felviszem a készletett ( mert a programunk akkor tudna vonalkodot gyártani hozzá ) és utána megyek ujra ragasztgatni
  • Met
    Corel is tud vonalkódot gyártani, hogy milyen minőségben nemtudom mert nem használtam még soha:)
  • DonPapa
    miért kötnék ki a " yardon " ???

tilos valamiért vonalkódot késziteni ?
  • 3Error #4
    nem túl nehéz... csak nehogy a yardon köss ki, mint én... :)
  • artschi
    ez pl. ingyenes, nemtom magyarul tud-e. A többi kérdésedre a választ passz
  • gabber_saviola
    http://vonalkod.lap.hu/
  • DonPapa
    Üdv mindenkinek!

Szeretnék tippeket kérni milyen programmal ( nem lenne nagy baj, ha magyarul is tudna ) lehet vonalkódot készíteni házilag ?

Szerintetek mennyire kivitelezhető és nehéz házilag legyártani a vonalkód etiketteket ?

A tippeket előre is köszönöm mindenkinek.