31
Tippeket kérek mivel lehetne egyszerüen vonalkodót késziteni
-
Sorsi86 #31 Sziasztok!
Hozzáértők segítségére lenne szükségem. Egy meglévő terméknek kell új csomagolást terveznem a régi vonalkóddal. Utána olvastam a vonalkód készítésnek, úgy hallottam a 12-es Corel megfelel erre a célra.
Miután a Corel Barcode Wizard-ba bepötyögötem a számkat, kell még vmire figyelnem? Ez mellett nem tudom, hogy mekkora méretben lehet a vonalkód, amit a leolvasó leolvas. Max. és min. értékét megtaláltam,de csak százalékos arányban.
Ha valaki már találkozott ilyen problémával akkor kérem segítsen!!!
Előre is köszi -
SENNA001 #30 Hello!:)
Szeretném kérni a segítségeteket,most próbálok először vonalkódot nyomtatni.
Itt a neten már utánanéztem,de sok mindenre nem találtam sajna választ.
Ezen az oldalon http://www.mymac.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=10
generáltam egy vonalkódot,Ean 13 szabványban.Kinyomatattam de sajnos az olvasó nem olvasta be.
A nyomtatóm típusa HP 2180 multifunkciós nyomtató,a vonalkódolvasó Metrologic 9520-as lézeres olvasó.
Az olvasó minden gyári vonalkódot leolvas,csak amit én generálok és kinyomtatok,azt nem.:(
Azt is olvastam hogy változtatni kellene a betűtípuson,de azt sem tom milyenre.
Valahol azt olvasom hogy tintaugaras nyomtatóval ne mlehet használható vonalkódot nyomtatn,i valahol azt hogy lehet.
Szóval elvagyok bizonytalanodva rendesen.
A másik kérdésem,mondjuk minden jó és sikerül használható vonalkódot generálnom és nyomtatnom,a sokszorosítást utána fénymásolóval meglehet oldani?
Kérném hozzáértő emberek segítségét!:)
Köszi. -
#29 kissé offnak tűnhet, de anno volt a japánoktól begyűrűző játék, hogy a vonalkódok mint "harcosok" szerepeltek és lehetett a vonalkódokat egymás ellen "játszatni". Tud ilyenről valaki? Persze arra ment az egész, hogy minél több cuccot vegyél.
-=ZR=- -
#28 mi annak idején " preciz softver studio " ( aszem igy hivják őket ) progiját vettük meg nem volt drága 8-10 rugo körül volt aszem
és ha jol emlékszem az tudta kezelni a vonalkodot is -
#27 Ahamm köszi, megnéztem. Vonalkódot közvetlenül nem támogat, és az adókulcs is fix, nem átálitható ami nem igazán jó nekem. -
milyenferi #26 Próbáld ki: Raktár Expressz 2
http://www.pont5n.hu/
-
#25 Ami a készitésen kivül jobban érdekel, az a raktárkészlet felügyelő szoftver. Van valakinek ilyen tapasztalata? esetleg vonalkóddal együtt, pici vállalkozás, számla nélküli raktárkészletezés. -
milyenferi #24 Tud valaki olyan megoldást, amivel PDF-ben lehet OLVASHATÓ! vonalkódot elhelyezni. -
milyenferi #23 Minden címke gyártónak van spévi címke nyomtató szoftvere, és többnyire ingyenes. Mi az áruházunk CD változata mellé az AVERY cég szoftverét adtuk. Design Pro-t.
Itt letölthető egy (gondolom butított ) változat. Én a teljeset használtam.
http://www.avery.com/us/Main?action=software.AverySoftwareDetail&catalogcode=WEB01&softwarecode=3200
vagy http://www.apli.com/index.asp?lid=3
Vonalkód olvasóval számot, de akár betűket is beolvashatsz a használt szabványtól és az olvasó képességétől függően, mintha a billentyűzetről pötyögnéd be. Figyelj rá, hogy az igénynek megfelelő olvasód legyen. Az a jó, ha a terméken van a vonalkód, mert ha mindenre nyomtatni kell az nagyon megdrágíjja. (Esetleg lapozó könyvet is lehet használni.)
-
#22 Szerintem a vonalkódolvasóval ha beolvastatod a vonalkódot, az olyan, mintha billentyűzetről begépelnéd az alatta lévő számot. Így aztán bármilyen egyszerű szoftver is megteszi, ami cikkszám alapján tudja kezelni a terékeket, ha kinevezed a vonalkódot cikkszámnak. -
#21 Konkrétan nonkommerciálisan egy üzletbe kéne, csak hogy házilag tudjuk számontartani a készletet folyamatosan. thx -
#20 Srácok, van valami elképzelésetek arról, hogy egy egyszerü raktárkészlet felügyelő rendszert vonalkód segitségével, hogy állitsak fel? a legolcsóbban természetesen.
Teszem azt van vonalkód készitőm nyomtatóm, hardverem leolvasni, és valami szoftverről vki?
tapasztalatok gyakorlatban? -
#19 hááát hiába ha az ember meg akar szerezni valamit -
#18 Keress meg holnap fater. -
#17 A vonalkódkészítéshez a CorelDraw Corel BARCODE Wizard-ja egyértelműen a legalkalmasabb. -
#16 jaaaaaa
hát nekem ez momentán eszembe sem jutott -
#15 szerintem a rafkósabbik fajtából volt a csávó aki bevitt egy sajátkészítésű "olcsó" vonalkódot a hipermarketbe és ráragasztotta egy nem is olyan olcsó dologra de a pénztárnál kibukott a dolog -
#14 winlabel plusz vesztek hozzá etikett papírt -
#13 papír minősége a fontos hogy ne folyjon szét stb -
#12 A Corellel profi vonalkódokat lehet csinálni, van benne vagy 50 fajta és ha legyártotta, utána úgy alakítod, ahogy tetszik. Csináltam sokszázat - mindenféle termék borítóját kellett tervezni és rá plusszban a megadott számsorral a vonalkódot. -
#11 kódmester
magyar, de asszem nem ingyenes... -
Monoton #10 én photoshop-al csináltam -
#9 ez egész jónak tünik és csak 25$
lehet hogy ezt meg is vesszük és akkor totál jól fogjuk használni
-
#8 Corelünk meg van is
na majd megkukmáljuk azt is -
#7 köszi az eddigi tippekt
amugy nem titok ( tehát azért nem értem igazán ezt a - yard - dolgot ) a cégnél kéne leltáraznom és egyszerübb ha rögtön a felvételnél felragasztgatok már vonalkodot mintha felviszem a készletett ( mert a programunk akkor tudna vonalkodot gyártani hozzá ) és utána megyek ujra ragasztgatni -
#6 Corel is tud vonalkódot gyártani, hogy milyen minőségben nemtudom mert nem használtam még soha:) -
#5 miért kötnék ki a " yardon " ???
tilos valamiért vonalkódot késziteni ? -
#4 nem túl nehéz... csak nehogy a yardon köss ki, mint én... :) -
#3 ez pl. ingyenes, nemtom magyarul tud-e. A többi kérdésedre a választ passz -
#2 http://vonalkod.lap.hu/ -
#1 Üdv mindenkinek!
Szeretnék tippeket kérni milyen programmal ( nem lenne nagy baj, ha magyarul is tudna ) lehet vonalkódot készíteni házilag ?
Szerintetek mennyire kivitelezhető és nehéz házilag legyártani a vonalkód etiketteket ?
A tippeket előre is köszönöm mindenkinek.