42
  • BONO
    #42
    Nem a gép fagy hanem az op rendszer!!!
  • arty
    #41
    persze h nem szedte le a kutya sem ... sajnos win alatt a sok láma a beépitet sz*rt használja, ami a wmp :( ezért winre sosem állnak le a fejlesztésével :(
  • intrex
    #40
    Ugyanúgy pezsgőt bontok most is, mint az internet explorer kinyírásakor. Végre elértük ezt is. A flip4mac eddig is jól működött, a media playert nem tudom hányan használták. Szerintem a legtöbben le se töltötték macen.
  • IoIa
    #39
    A valós helyzet az, hogy a nézhető/hallgatható tartalmak egy elenyésző részének van DRM-es verziója is. Felejtős.
  • IoIa
    #38
    A pontosság kedvéért: bele van fordítva abba az egyszál exe-be. Tahát nem telepít semmit.
  • droland
    #37
    "És még kodekeket sem kell telepíteni a gépre."

    Tudom, hogy !nem szándékosan! de féligazságot közöltél Monkey, ugyanis az "mplayer" saját codekkel dolgozik, melyek a program telepítésénél felkerülnek a gépedre, tehát egyben codeceket IS telepítesz mplayer telepítés közben.

    Csak a pontosság kedvéért.
  • Monkey
    #36
    Ha már ennél a témánál vagyunk, akkor ajánlom figyelmetekbe az mplayert. ( mplayerhq.hu ) Mindent mást el lehet felejteni. Sok lejátszót használtam már, de ez messze a legjobb. És még kodekeket sem kell telepíteni a gépre. A related projects menüpont alatt találtok linket a wines fordításokhoz. A wines gui-k (ill. grafikus frontendek) nem túl jók, de billentyűzetről remekül vezérelhető. Szedjétek le és próbáljátok ki, mert megéri!
  • IoIa
    #35
    Kimarad? Kiváncsi lennék, hogy mi az, ami csak DRM-el nézhető meg. Szerintem nincs ilyen.
  • arty
    #34
    akkor nézek más HD műsort, amit nem csak wmp10-el nézhetek meg :) nagy ügy ... nem halok bele, ha egy ADOTT film kimarad ;)
  • dester
    #33
    Hát az átlaguserek általában tényleg nem rendelkeznek rendszergizda képesítéssel, viszont ha valamit elb@sznak a hozzánemértésük miatt, akkor nem a win-t hibáztatják illetve fikázzák a különbző fórumokon.

    "Másrészt meg le a kalappal a MSoft-os fejlesztők elött igazi bűvészek feltaláltak egy olyan "dolgot" (másnéven egy nagykalap szart amit Windowsnak hívnak) ami a melegtől fagy ez csodálatos! Lehetne ez a világ nyolcadik csodája is akár"
  • Inquisitor
    #32
    "Talán ha értenél a Windows-odhoz és a PC-khez, nem fagyna annyit."
    Ez a vita azért értelmetlen, mert az átlaguserek nem rendelkeznek Rendszergizda képesítéssel, ezért többségük soha nem fogja olyan szinten érteni a dolgokat, hogy ne zakantsa meg valamivel a rendszert.
    Nem mellékesen meg rendszergazdák közt is elég nagy szórás van aközött, hogy mennyire értenek hozzá :(
  • Inquisitor
    #31
    "Öszintén, milyen fejlesztés kell egy médialejátszó megírásához?"
    Akkor fejtsd ki, hogy sok ugyanazon kódeket használó különböző lejátszók között mitől van ekkora difi gépigényben és használhatóságban?
    A Media Player Classic fényéveket ver az MS MediPlayerére, sokan használnak BSPlayert, VLC-t, Zoomplayert, vagy a "jó öreg" Mplayert.
    Nem véletlen.
  • sonicXX
    #30
    "a cég sok elemző szerint nyíltan monopolhelyzetét fitoktatja"

    Ez a világ egyik legnagyobb baromsága, amit valaha is hallottam. Ha meg folytatná a portolást, akkor meg azért sírnának. Szánalom. Inkább örüljenek, hogy nem nyomakodnak be még a Mac piacára is. Na akkor lenne monopol helyzet fitoktatás.

    A másik dolog meg, hogy ez egy érthető lépés egy fizetős OS esetén: hűségesek a vásárlókhoz. Ennyi.

    Vannak emberek meg cégek, akiknek mindegy mit lép az MS, azonnal megborítják a fekália-kondért csak azért, mert az MS lépte. Szánalom #2.
  • sonicXX
    #29
    Anyám évekig dolgozott Mac-en. Gyártmánytól, OS verziótól teljesen függetlenül is naponta többször szállt el az Adobe és a Quark programoktól. Nekem senki se mondja, hogy a Mac stabilabb mint a Win. A 98 nem fagy annyit mint egy PowerPC...

    Legyen már realitás!

    Talán ha értenél a Windows-odhoz és a PC-khez, nem fagyna annyit. Tény: tudni kell a hardvert összeválogatni, és kicsit érteni kell a 2+x gombos egérhez is. Nem olyan nehéz dolog.
  • Equ
    #28
    vagy el nem mented a license-eidet...
  • BONO
    #27
    Nekem egy PC-s notebookom van Windowsal és van 1 Mac mini is a tulajdonomban Mac OS 10.4-el igy érthető miért szidom a Windowst ha nekem Linux-om volna és világ életemben Linux-ot használtam volna nem tudnám szidni a WIN-t mert nem lenne rólla véleményem és a Macintosok-at sem tudnám isteniteni mert arról sem lenne véleményem! Igy már remélem érthető!
  • Gemnon
    #26
    Nagy tapasztalatod van ebben a témában is


    Kösz. Úgy látom neked is. 1x kell leszedned és örök életre a tied persze mindaddig amíg a licensz ott figyel a gépeden, vagy le nem cseréled az egész vasat. Mobilnál szintén, próbáld meg a régi mobilodrol egy DRM es csengőhangot,képet átteni az új mobilodra (mert örökre a tied lehet egy olyan bájthalmaz amit nem tudsz használni semmire :)).
  • Equ
    #25
    "Ezekszerint a DRM máshol nem így működik ??? :)"

    Nagy tapasztalatod van ebben a témában is

    Semmi köze a tekerésnek a drm-hez, van olyan amikor 1x kell leszedni és örök életedre tied, van olyan amit meg kell újitani adott időnként stb-stb...

    "Pl. Sony DRM rootkit"

    az szerinted hd videó anyag? Persze aki sony-t használ...
  • Gemnon
    #24
    A te dolgod, legfeljebb lemaradsz pár egyedi anyagról... :)


    Pl. Sony DRM rootkit. :)
  • Gemnon
    #23
    Ezekszerint a DRM máshol nem így működik ??? :)
  • Equ
    #22
    én nem nézek se üvegtigrist, se nem járok T-tékába, így ezeket te érdemled meg, nem én...

    Én inkább fizetős HD anyagokat nézek, ha már drm...
  • droland
    #21
    "Olvasd az alternativakat...."

    Én itt elsősorban arra gondoltam, hogy MAC vs. Windows alap media támogatás. Felesleges alternativ harcot kezdeni a két OS között, mivel azok függetlenek az OS-től. Én csak magára a két OS-re gondoltam.
  • Equ
    #20
    "nekem csak olyan média kell, ami kötöttségektől mentesen nézhető/hallgatható"

    A te dolgod, legfeljebb lemaradsz pár egyedi anyagról... :)

    Persze ennek az egésznek semmi köze a vitainditó hozzászóláshoz, hogy media player nélkül is le lehet játszani bármit. Hát mégsem lehet. Hogy most meg arra terelitek a témát, hogy azok a tartalmak nem is kellenek az már a ti szegénységi bizonyítványotok.
    (halkan jegyzem meg, hogy egy újabb "vita" végződik így, mégsem megy valami win nélkül, akkor az nem is kell... szánalmas)
  • Mo.Organ
    #19
    BONO olvasomit a különbözö hozzászolásaidat szidod elég rendesen a WIN-t. Neked ugye most LINUX van a gépeden? Mert ha nem akkor mér szidod azt amit használsz, nem kötelező a WIN használata.
  • Gemnon
    #18
    Egyetértek megnéztem az Üvegtigris-t a T-Online tékába (most 3 napig ingyen lehet), kiváncsiságból a végén nekiálltam ugrálni a film eleje és vége között hogy milyen gyorsan pozíciónál a harmadik ugráskor feldobta az WMP az ablakot, hogy szerezzek be új licenszet (mert a jelenlegi invalid :)). Equ, mert megérdemled. :)
  • arty
    #17
    1.) most először irigylem a Mac-eseket, hogy ez a trágya lejátszo nem fertőz az ő platformjukon tovább ... plusz IE sincs, maga a paradicsom az OSX!

    2.) Equ: már megfogalmazták előttem: hajrá DRM, nézegesd csak, nekem csak olyan média kell, ami kötöttségektől mentesen nézhető/hallgatható :)
  • Equ
    #16
  • IoIa
    #15
    DRM-es szarokat nézzél/hallgass te. Ezek a tartalmak DRM nélkül is hozzáférhetők, ráadásul jobb minőségben.
  • Equ
    #14
    na elég a bs-ből, térjünk vissza az eredeti Zöldalma által tett "feltételezésre" és lássuk akkor konkrét példával hogy is működik az alternativ lejátszókon, mondjuk mac-en a drm-es tartalmak lejátszása. Természetesen teljesen windows nélkül, nem az a kérdés, ha már fizettem érte, a media player letöltötte a kulcsot, akkor ki tudom-e a media playerből szedni a kulcsot, mivel az un. drm "hack"-ek erről szólnak, ráadásul az esetek nagy részében nem működnek...
  • Dömsödi
    #13
    Öszintén, milyen fejlesztés kell egy médialejátszó megírásához?
    A codec a lényeg. A többi csak rizsa.
    A legtöbb idő azzal menne el, hogy minnél csicsásabb legyen a program...
  • Laci73
    #12
    Equ: Tökéletes drm kikódolás létezik, melyhez a kezdő lökést maga a MS adta a WMP 9 japán verziójával :)

  • Equ
    #11
    "Feltörték a Media Player titkosítását"

    Ugye nem baj, ha ennek semmi köze a drm-es tartalmakhoz? Ez a sima drm nélküli media serverekhez való csatalakozáshoz kell, ezzel nem tudod megkerülni a drm-et valójában tök független tőle, csak a usereket kötötte adott stream connectionjéhez ip alapján...
  • Enkil
    #10
    meg hozá 1 pl: klite codek packot amivel még az ogm és az mkv kiterjesztésüek is szépen mennek
  • Enkil
    #9
    az ilyen cikek csak azoknak érdekesek akik csak maximum szöveget tudnak gépelni 1 számítógépen
    de odáíg soha nem fognak eljutni hogy letöltsenek maguknak 1 bsplayert
  • Caro
    #8
    http://www.sg.hu/cikkek/39162
    Feltörték a Media Player titkosítását
    "Szerinte ugyanis ezen vállalatok szempontjából a titkosításnál nem a tartalmat sugárzó fél védelme a legfontosabb, hanem a konkurens médialejátszók kiszorítása. Ezt a véleményét arra alapozza, hogy a sokat hangoztatott védelem nagyon egyszerűen megkerülhető."
    "Elmondása szerint kifejezetten a VLC érdekében szánta el magát a lépésre, és a lejátszó egyik fejlesztője már gőzerővel dolgozik a dekóder integrálásán."
    2005. szeptember 2. 16:17, Péntek
  • Equ
    #7
    "Olvasd az alternativakat.... "

    játszál le velük netes drm-es streameket, amikből ma már dunát lehet rekeszteni...
  • BONO
    #6
    Természetesen, hogy ezért hagyták abba... csak iszonyat sík hülye emberek vannak a microsoftnál, hogy ezt ennyi ideig tartott belátni, észrevenni!

    Másrészt meg le a kalappal a MSoft-os fejlesztők elött igazi bűvészek feltaláltak egy olyan "dolgot" (másnéven egy nagykalap szart amit Windowsnak hívnak) ami a melegtől fagy ez csodálatos! Lehetne ez a világ nyolcadik csodája is akár!
  • Zoldalma
    #5
    Olvasd az alternativakat....
  • droland
    #4
    Körülmetélheti a seggét a QuickTime programjával, ha a net 90% stream oldalról windows media...
  • Zedas
    #3
    fitoktatja -> fitogtatja

    Egyébként kíváncsi lettem volna hogy a MacOS felhasználók hány százaléka használt MediaPlayert vagy InternetExplódert amikor még támogatottak voltak. Szerintem ezt az "üzleti döntés"-t igazából az indokolta hogy a fióknak fejlesztettek feleslegesen temérdek pénzért.