Windows Media Player se lesz Mac-re
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
persze h nem szedte le a kutya sem ... sajnos win alatt a sok láma a beépitet sz*rt használja, ami a wmp 😞 ezért winre sosem állnak le a fejlesztésével 😞
Forza.
Ugyanúgy pezsgõt bontok most is, mint az internet explorer kinyírásakor. Végre elértük ezt is. A flip4mac eddig is jól mûködött, a media playert nem tudom hányan használták. Szerintem a legtöbben le se töltötték macen.
A valós helyzet az, hogy a nézhetõ/hallgatható tartalmak egy elenyészõ részének van DRM-es verziója is. Felejtõs.
A pontosság kedvéért: bele van fordítva abba az egyszál exe-be. Tahát nem telepít semmit.
"És még kodekeket sem kell telepíteni a gépre."
Tudom, hogy !nem szándékosan! de féligazságot közöltél Monkey, ugyanis az "mplayer" saját codekkel dolgozik, melyek a program telepítésénél felkerülnek a gépedre, tehát egyben codeceket IS telepítesz mplayer telepítés közben.
Csak a pontosság kedvéért.
Tudom, hogy !nem szándékosan! de féligazságot közöltél Monkey, ugyanis az "mplayer" saját codekkel dolgozik, melyek a program telepítésénél felkerülnek a gépedre, tehát egyben codeceket IS telepítesz mplayer telepítés közben.
Csak a pontosság kedvéért.
Ha már ennél a témánál vagyunk, akkor ajánlom figyelmetekbe az mplayert. ( mplayerhq.hu ) Mindent mást el lehet felejteni. Sok lejátszót használtam már, de ez messze a legjobb. És még kodekeket sem kell telepíteni a gépre. A related projects menüpont alatt találtok linket a wines fordításokhoz. A wines gui-k (ill. grafikus frontendek) nem túl jók, de billentyûzetrõl remekül vezérelhetõ. Szedjétek le és próbáljátok ki, mert megéri!
Kimarad? Kiváncsi lennék, hogy mi az, ami csak DRM-el nézhetõ meg. Szerintem nincs ilyen.
akkor nézek más HD mûsort, amit nem csak wmp10-el nézhetek meg 😊 nagy ügy ... nem halok bele, ha egy ADOTT film kimarad 😉
Forza.
Hát az átlaguserek általában tényleg nem rendelkeznek rendszergizda képesítéssel, viszont ha valamit elb@sznak a hozzánemértésük miatt, akkor nem a win-t hibáztatják illetve fikázzák a különbzõ fórumokon.
"Másrészt meg le a kalappal a MSoft-os fejlesztõk elött igazi bûvészek feltaláltak egy olyan "dolgot" (másnéven egy nagykalap szart amit Windowsnak hívnak) ami a melegtõl fagy ez csodálatos! Lehetne ez a világ nyolcadik csodája is akár"
"Másrészt meg le a kalappal a MSoft-os fejlesztõk elött igazi bûvészek feltaláltak egy olyan "dolgot" (másnéven egy nagykalap szart amit Windowsnak hívnak) ami a melegtõl fagy ez csodálatos! Lehetne ez a világ nyolcadik csodája is akár"
"Talán ha értenél a Windows-odhoz és a PC-khez, nem fagyna annyit."
Ez a vita azért értelmetlen, mert az átlaguserek nem rendelkeznek Rendszergizda képesítéssel, ezért többségük soha nem fogja olyan szinten érteni a dolgokat, hogy ne zakantsa meg valamivel a rendszert.
Nem mellékesen meg rendszergazdák közt is elég nagy szórás van aközött, hogy mennyire értenek hozzá 😞
Ez a vita azért értelmetlen, mert az átlaguserek nem rendelkeznek Rendszergizda képesítéssel, ezért többségük soha nem fogja olyan szinten érteni a dolgokat, hogy ne zakantsa meg valamivel a rendszert.
Nem mellékesen meg rendszergazdák közt is elég nagy szórás van aközött, hogy mennyire értenek hozzá 😞
"Öszintén, milyen fejlesztés kell egy médialejátszó megírásához?"
Akkor fejtsd ki, hogy sok ugyanazon kódeket használó különbözõ lejátszók között mitõl van ekkora difi gépigényben és használhatóságban?
A Media Player Classic fényéveket ver az MS MediPlayerére, sokan használnak BSPlayert, VLC-t, Zoomplayert, vagy a "jó öreg" Mplayert.
Nem véletlen.
Akkor fejtsd ki, hogy sok ugyanazon kódeket használó különbözõ lejátszók között mitõl van ekkora difi gépigényben és használhatóságban?
A Media Player Classic fényéveket ver az MS MediPlayerére, sokan használnak BSPlayert, VLC-t, Zoomplayert, vagy a "jó öreg" Mplayert.
Nem véletlen.
"a cég sok elemzõ szerint nyíltan monopolhelyzetét fitoktatja"
Ez a világ egyik legnagyobb baromsága, amit valaha is hallottam. Ha meg folytatná a portolást, akkor meg azért sírnának. Szánalom. Inkább örüljenek, hogy nem nyomakodnak be még a Mac piacára is. Na akkor lenne monopol helyzet fitoktatás.
A másik dolog meg, hogy ez egy érthetõ lépés egy fizetõs OS esetén: hûségesek a vásárlókhoz. Ennyi.
Vannak emberek meg cégek, akiknek mindegy mit lép az MS, azonnal megborítják a fekália-kondért csak azért, mert az MS lépte. Szánalom #2.
Ez a világ egyik legnagyobb baromsága, amit valaha is hallottam. Ha meg folytatná a portolást, akkor meg azért sírnának. Szánalom. Inkább örüljenek, hogy nem nyomakodnak be még a Mac piacára is. Na akkor lenne monopol helyzet fitoktatás.
A másik dolog meg, hogy ez egy érthetõ lépés egy fizetõs OS esetén: hûségesek a vásárlókhoz. Ennyi.
Vannak emberek meg cégek, akiknek mindegy mit lép az MS, azonnal megborítják a fekália-kondért csak azért, mert az MS lépte. Szánalom #2.
Anyám évekig dolgozott Mac-en. Gyártmánytól, OS verziótól teljesen függetlenül is naponta többször szállt el az Adobe és a Quark programoktól. Nekem senki se mondja, hogy a Mac stabilabb mint a Win. A 98 nem fagy annyit mint egy PowerPC...
Legyen már realitás!
Talán ha értenél a Windows-odhoz és a PC-khez, nem fagyna annyit. Tény: tudni kell a hardvert összeválogatni, és kicsit érteni kell a 2+x gombos egérhez is. Nem olyan nehéz dolog.
Legyen már realitás!
Talán ha értenél a Windows-odhoz és a PC-khez, nem fagyna annyit. Tény: tudni kell a hardvert összeválogatni, és kicsit érteni kell a 2+x gombos egérhez is. Nem olyan nehéz dolog.
vagy el nem mented a license-eidet... <#nyes>#nyes>
Nekem egy PC-s notebookom van Windowsal és van 1 Mac mini is a tulajdonomban Mac OS 10.4-el igy érthetõ miért szidom a Windowst ha nekem Linux-om volna és világ életemben Linux-ot használtam volna nem tudnám szidni a WIN-t mert nem lenne rólla véleményem és a Macintosok-at sem tudnám isteniteni mert arról sem lenne véleményem! Igy már remélem érthetõ!
Nagy tapasztalatod van ebben a témában is
Kösz. Úgy látom neked is. 1x kell leszedned és örök életre a tied persze mindaddig amíg a licensz ott figyel a gépeden, vagy le nem cseréled az egész vasat. Mobilnál szintén, próbáld meg a régi mobilodrol egy DRM es csengõhangot,képet átteni az új mobilodra (mert örökre a tied lehet egy olyan bájthalmaz amit nem tudsz használni semmire 😊).
"Ezekszerint a DRM máshol nem így mûködik ??? 😊"
Nagy tapasztalatod van ebben a témában is <#nyes>#nyes>
Semmi köze a tekerésnek a drm-hez, van olyan amikor 1x kell leszedni és örök életedre tied, van olyan amit meg kell újitani adott idõnként stb-stb...
"Pl. Sony DRM rootkit"
az szerinted hd videó anyag? Persze aki sony-t használ...
Nagy tapasztalatod van ebben a témában is <#nyes>#nyes>
Semmi köze a tekerésnek a drm-hez, van olyan amikor 1x kell leszedni és örök életedre tied, van olyan amit meg kell újitani adott idõnként stb-stb...
"Pl. Sony DRM rootkit"
az szerinted hd videó anyag? Persze aki sony-t használ...
A te dolgod, legfeljebb lemaradsz pár egyedi anyagról... 😊
Pl. Sony DRM rootkit. 😊
Ezekszerint a DRM máshol nem így mûködik ??? 😊
én nem nézek se üvegtigrist, se nem járok T-tékába, így ezeket te érdemled meg, nem én... <#vigyor2>#vigyor2>
Én inkább fizetõs HD anyagokat nézek, ha már drm...
Én inkább fizetõs HD anyagokat nézek, ha már drm...
"Olvasd az alternativakat...."
Én itt elsõsorban arra gondoltam, hogy MAC vs. Windows alap media támogatás. Felesleges alternativ harcot kezdeni a két OS között, mivel azok függetlenek az OS-tõl. Én csak magára a két OS-re gondoltam.
Én itt elsõsorban arra gondoltam, hogy MAC vs. Windows alap media támogatás. Felesleges alternativ harcot kezdeni a két OS között, mivel azok függetlenek az OS-tõl. Én csak magára a két OS-re gondoltam.
"nekem csak olyan média kell, ami kötöttségektõl mentesen nézhetõ/hallgatható"
Persze ennek az egésznek semmi köze a vitainditó hozzászóláshoz, hogy media player nélkül is le lehet játszani bármit. Hát mégsem lehet. Hogy most meg arra terelitek a témát, hogy azok a tartalmak nem is kellenek az már a ti szegénységi bizonyítványotok.
(halkan jegyzem meg, hogy egy újabb "vita" végzõdik így, mégsem megy valami win nélkül, akkor az nem is kell... szánalmas)
Persze ennek az egésznek semmi köze a vitainditó hozzászóláshoz, hogy media player nélkül is le lehet játszani bármit. Hát mégsem lehet. Hogy most meg arra terelitek a témát, hogy azok a tartalmak nem is kellenek az már a ti szegénységi bizonyítványotok.
(halkan jegyzem meg, hogy egy újabb "vita" végzõdik így, mégsem megy valami win nélkül, akkor az nem is kell... szánalmas)
BONO olvasomit a különbözö hozzászolásaidat szidod elég rendesen a WIN-t. Neked ugye most LINUX van a gépeden? Mert ha nem akkor mér szidod azt amit használsz, nem kötelezõ a WIN használata.
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Egyetértek megnéztem az Üvegtigris-t a T-Online tékába (most 3 napig ingyen lehet), kiváncsiságból a végén nekiálltam ugrálni a film eleje és vége között hogy milyen gyorsan pozíciónál a harmadik ugráskor feldobta az WMP az ablakot, hogy szerezzek be új licenszet (mert a jelenlegi invalid 😊). Equ, mert megérdemled. 😊
1.) most elõször irigylem a Mac-eseket, hogy ez a trágya lejátszo nem fertõz az õ platformjukon tovább ... plusz IE sincs, maga a paradicsom az OSX!
2.) Equ: már megfogalmazták elõttem: hajrá DRM, nézegesd csak, nekem csak olyan média kell, ami kötöttségektõl mentesen nézhetõ/hallgatható 😊
2.) Equ: már megfogalmazták elõttem: hajrá DRM, nézegesd csak, nekem csak olyan média kell, ami kötöttségektõl mentesen nézhetõ/hallgatható 😊
Forza.
<#lama>#lama><#taps>#taps>
DRM-es szarokat nézzél/hallgass te. Ezek a tartalmak DRM nélkül is hozzáférhetõk, ráadásul jobb minõségben.
na elég a bs-bõl, térjünk vissza az eredeti Zöldalma által tett "feltételezésre" és lássuk akkor konkrét példával hogy is mûködik az alternativ lejátszókon, mondjuk mac-en a drm-es tartalmak lejátszása. Természetesen teljesen windows nélkül, nem az a kérdés, ha már fizettem érte, a media player letöltötte a kulcsot, akkor ki tudom-e a media playerbõl szedni a kulcsot, mivel az un. drm "hack"-ek errõl szólnak, ráadásul az esetek nagy részében nem mûködnek...
Öszintén, milyen fejlesztés kell egy médialejátszó megírásához?
A codec a lényeg. A többi csak rizsa.
A legtöbb idõ azzal menne el, hogy minnél csicsásabb legyen a program...
A codec a lényeg. A többi csak rizsa.
A legtöbb idõ azzal menne el, hogy minnél csicsásabb legyen a program...
Equ: Tökéletes drm kikódolás létezik, melyhez a kezdõ lökést maga a MS adta a WMP 9 japán verziójával 😊
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
"Feltörték a Media Player titkosítását"
Ugye nem baj, ha ennek semmi köze a drm-es tartalmakhoz? Ez a sima drm nélküli media serverekhez való csatalakozáshoz kell, ezzel nem tudod megkerülni a drm-et valójában tök független tõle, csak a usereket kötötte adott stream connectionjéhez ip alapján...
Ugye nem baj, ha ennek semmi köze a drm-es tartalmakhoz? Ez a sima drm nélküli media serverekhez való csatalakozáshoz kell, ezzel nem tudod megkerülni a drm-et valójában tök független tõle, csak a usereket kötötte adott stream connectionjéhez ip alapján...
az ilyen cikek csak azoknak érdekesek akik csak maximum szöveget tudnak gépelni 1 számítógépen
de odáíg soha nem fognak eljutni hogy letöltsenek maguknak 1 bsplayert
de odáíg soha nem fognak eljutni hogy letöltsenek maguknak 1 bsplayert
http://www.sg.hu/cikkek/39162
Feltörték a Media Player titkosítását
"Szerinte ugyanis ezen vállalatok szempontjából a titkosításnál nem a tartalmat sugárzó fél védelme a legfontosabb, hanem a konkurens médialejátszók kiszorítása. Ezt a véleményét arra alapozza, hogy a sokat hangoztatott védelem nagyon egyszerûen megkerülhetõ."
"Elmondása szerint kifejezetten a VLC érdekében szánta el magát a lépésre, és a lejátszó egyik fejlesztõje már gõzerõvel dolgozik a dekóder integrálásán."
2005. szeptember 2. 16:17, Péntek
Feltörték a Media Player titkosítását
"Szerinte ugyanis ezen vállalatok szempontjából a titkosításnál nem a tartalmat sugárzó fél védelme a legfontosabb, hanem a konkurens médialejátszók kiszorítása. Ezt a véleményét arra alapozza, hogy a sokat hangoztatott védelem nagyon egyszerûen megkerülhetõ."
"Elmondása szerint kifejezetten a VLC érdekében szánta el magát a lépésre, és a lejátszó egyik fejlesztõje már gõzerõvel dolgozik a dekóder integrálásán."
2005. szeptember 2. 16:17, Péntek
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
"Olvasd az alternativakat.... "
játszál le velük netes drm-es streameket, amikbõl ma már dunát lehet rekeszteni...
játszál le velük netes drm-es streameket, amikbõl ma már dunát lehet rekeszteni...
Természetesen, hogy ezért hagyták abba... csak iszonyat sík hülye emberek vannak a microsoftnál, hogy ezt ennyi ideig tartott belátni, észrevenni!
Másrészt meg le a kalappal a MSoft-os fejlesztõk elött igazi bûvészek feltaláltak egy olyan "dolgot" (másnéven egy nagykalap szart amit Windowsnak hívnak) ami a melegtõl fagy ez csodálatos! Lehetne ez a világ nyolcadik csodája is akár!<#worship>#worship><#wink>#wink>
Másrészt meg le a kalappal a MSoft-os fejlesztõk elött igazi bûvészek feltaláltak egy olyan "dolgot" (másnéven egy nagykalap szart amit Windowsnak hívnak) ami a melegtõl fagy ez csodálatos! Lehetne ez a világ nyolcadik csodája is akár!<#worship>#worship><#wink>#wink>
Olvasd az alternativakat....
fitoktatja -> fitogtatja
Egyébként kíváncsi lettem volna hogy a MacOS felhasználók hány százaléka használt MediaPlayert vagy InternetExplódert amikor még támogatottak voltak. Szerintem ezt az "üzleti döntés"-t igazából az indokolta hogy a fióknak fejlesztettek feleslegesen temérdek pénzért.
Egyébként kíváncsi lettem volna hogy a MacOS felhasználók hány százaléka használt MediaPlayert vagy InternetExplódert amikor még támogatottak voltak. Szerintem ezt az "üzleti döntés"-t igazából az indokolta hogy a fióknak fejlesztettek feleslegesen temérdek pénzért.
fõleg, ha kb. olyan "jól" sikerült volt, mint a kviktájm a vinre. brrr.