72
-
Zsoldos #32 Ja, meg annyit, hogy ajanlanam figyelmedbe a kovetkezo kis 2d tesztprogit (23 kbyte):
http://www.stereopsis.com/blttest/blttest.zip
A progi a 2d-s sebesseget, azon a modon, amit a win hasznal a 2d grafika megjelenitesere.
Futtasd le egy Nvidia kartyan, aztan egy ATI -n. Aztan amelkodva konstatald, hogy az ati kb 4-4.5x gyorsabb. Az nv teljesitmenye rohadtul nem elegendo ahhoz, hogy puhan szkrollozd pl ezt az oldalt. Huzogasd fol-le az ablakot kozepes tempoban, es ha van szemed, latni fogod ahogy erolkodik szegeny gf. Igazabol aki ehhez szokott hozza az nem is tudhatja milyen az amikor normalis.
Csak egy kis objektivitas kene emberek.. -
digital #31 "A Radeon X-sorozat számos képjavító eljárással többet tud, mint a 7800GT/GTX..."
Attól, hogy "többet tud" nem biztos, hogy szebb is... Sőt!
Ati vs Nv teszt! -
Zsoldos #30 ATI fan vagyok azert van gf-em, mi? uristen.. -
tehen_m #29 Elnézem te vagy a fanboy h ilyet állítasz.
És igen. Láttam egymás mellett két elérő videókártyás konfigot.
Vagy akár mutathatsz olyan HW tesztelő oldalt ahol más állítanak. -
Zsoldos #28 igen, sajnos en elhittem ezt, ezert vettem gf6-t :) De attol meg nem igaz. 3d-ben nem veszes, de a 2d gaz.
De legkozelebb inkabb jobban utananezek. Azutan hogy itt a forumon gyozkod egyket okostojas, hogy codot, cs source-t allitsam dx7-re mert ugyanugy kez ki es sokkal gyorsabb, mar semmin nem lepodok meg :) -
Zsoldos #27 A szinek picit fakobbak. A digital vibrance allitasa segit vmit ezen, de nem a tokely. Ami a fo problema, az a 2d-s sebesseg. Az nv lustabban pakolja ki a dolgokat. Scrollozasnal pl sokkal simabban toljak az atik. Az egesz attol fugg kit mennyire zavar, en szeretem, ha szepen siklanak a dolgok, es alig varom, hogy vegre nem-nv kartyat tegyek be otthonra.. (csak valtani kell pciE -re ..) -
#26 es milyert nem hajlandok agp fronton ujitani? :( -
gabeei #25 Meg azt se felejtsük el, hogy az nV-k drivereivel sokkal könnyebb beállítani a dolgokat, mint az ATi-éval...
Amúgy ez a "szebb a képe" szöveg max. a GeF FX vs. Rad. 9X00 szériánál lehetett téma, manapság már nem annyira... -
fawcet #24 Szerintem nézzézek a játékteszteket, mert 6600GT-t ezen tesztek alapján vásároltam.
Anti alising kikapcsolásával nem olyan sokban marad el 6800GT-től, amit valljuk be nem kis pénzmegtakarítást jelent számomra. (32.850 Ft-ba került nekem új)
És azt is nézni kell mik a kedvenc játékok, mert pl. mit tud a Tomb Raider alatt az lassan senkit nem érdekel. De ha Doom3, Cod2 és Half Life2 alatt mennyit teljesít akkor már összevetem a többivel a teljesítményeket.
Ja és nem mindenkinek van sok pénze, és én is bolond voltam hogy tavaly karácsony előtt 46-ot költöttem 256 megás 9600XT-re. És most meg 19ért próbálom megszabadulni.
Cod2 alatt főleg füst miatt nehézkes. 6600GT-vel már lényegesen jobb a helyzet. Végre nem csak puskával megy a harc, hanem közelharc géppityuval füstben rontva.
A Shader 3.0 meg milyen játékokra kell? -
#23 A "szebb a képe" szöveghez ennyit fűznék hozzá:
Volt rendesen ATI-m és NV-is, egyátalán nem vagyok elfogult.
Ez a: ennek vagy annak szebb a képe 2d-ben vagy 3d-ben, egy orbitális faszság.
Illetve annyi igaz, hogy az NV a digital vibrance állítgatásával sokkal színesebb, élettel telibb képet tud kicsiholni magából /főleg tft-n/.
-
#22 X1800-at akartam írni...
-
#21 A Radeon X-sorozat számos képjavító eljárással többet tud, mint a 7800GT/GTX...
-
BiroAndras #20 Mit jelent az, hogy szebb a képe? Látható a különbség?
Én most akarok venni kártyát, és egyelőre a 7800GTX tűnik esélyesnek, de ha ebben a kategóriában is az X-eknek szebb a képe, akkor lehet h. inkább X1800XT lesz. -
#19 Nem rossz. Múlt év októrebében vettem meg a 7800GT-met, ami akkortájt még a legerősebb kártya volt. Asszem rá 2-3 héttel jött ki a GTX. Nem baj, én speciell nem vagyok ennyire "maximalista" megelégszek ezzel a teljesítménnyel, ugyanis egyenlőre minden game fullosan megy. -
Caro #18 Nekem a legtöbb gépbe itthon ati van, de van nvidia is.
Most pl. egy szegény régi Gef2 GTS-t cseréltünk le egy FX 5200-re.
OpenGL-ben meg jobb azért az nvidia, szóval attól függ mire használod. -
Keldor #17 HEHE az én vagyok pl. :D "Maximalista vagyok" és azért valjuk be, hogy a CoD2 Dx9-ben max 50FPS 6800GT-vel. :( (4xAA 16xAF melett persze) -
#16 Én a pc / videokártya/ játékra való fejlesztését befejeztem a 6600 gt vel, ezután játékra már csak konzolt, x360-ps3 veszek. Persze sokat számit a játékkinálat és ha pc re a jövőben ezeket alázó játékok fognak sorjázni akkor meggondolom magam esetleg, de ezt kétlem.. -
Keldor #15 Nekem most 6800GT van de ha valóban 13000 Pontot dob rá a 3DMark05 akkor én venni fogok egy 7900GTX-et. -
Zsoldos #14 Attol fugg milyen arkategoriat nezunk. Ebben a kategoriaban (<40 netto) szerinted jobban megeri a gto helyett egy feleolyangyors 6600gt? Sm3 ide sm3 oda, az nem sokat fog latbadobni az emlitett kozeljovo kinalataban, vagy kb annyira, mint a gf fx-ek dx9 tudasa. -
Zsoldos #13 sok gepet/kartyat hasznalok, van osszehasonlitasi alapom boven.. neked van? vagy csak sertodott fanboysag amit csinalsz? :) -
tehen_m #12 Szebb a képe...pff. -
#11 -
#10 Ha valaki most vesz videókártyát, akkor az nem a jelenlegi, hanem a közeljövő kínálatát nézi, ahol azért az SM3.0 már eléggé sokat nyomhat latba.
Az X800GTO tényleg igen jó ár/érték arányú kártya, de nem tenném rá a tízkopejkásom, hogy a legjobb vétel is. -
Akuma #9 jelenleg nem sok játék használja, de már most van néhány... tehát jó ha van :) teljesítményben szerintem a 6800GT még elegendő mindenre, persze van aki a 7800GT-vel sincs megelégedve, az ő baja :) -
Zsoldos #8 2.0b csak, ha jol tudom. De 6600gt penzert 6800gt-nel is jobb teljesitmeny, meg szebb kep. Ez szerintem rohadtul nem tokmindegy.
Amugy enis nvidiazok most, de nyugodtan valljuk be, a jatekok 99%-anal kitorolhetjuk a 3.0 -as séderünkkel.. :) -
Akuma #7 X800GTO már tudja az SM3.0-át? -
#6 Nekem 6800GT van, ami annyival jobb az x800nál, hogy SM3.0 :D Amugy tökmindegy:D -
Zsoldos #5 Hat a bestbuy most toronymagasan az x800gto.
Szvsz sokkal jobb mint a vetelytars kinalata -
#4 Pedig mostanában jobb mint a vetélytárs. -
#3 Miért? -
#2 Én mindig azt veszem amelyik a jobb. -
Shadow_THH #1 nem érdekel, én már soha többet nem veszek Nvidaia-t :)