34
-
Equ #34 outlookhoz is van egy "pár" de ez az alapokon nem változtat -
Caro #33 Most nézem, evolutionben van egy csomó extension, szóval lehet turbózni, ha kell. -
Gemnon #32 Ha jól láttam nem ajánlgatta senki csak valaki benyögte, hogy az Outlook jobb.
Én csak azt mondtam ha már hasonlítgattok azonos szinten ne egy e-mail kliens, egy PIM-el. Én is Outlookot használok (németet) (de nem e-mail kliensnek mert arra ott a thunderbird). PIM-nek is csak azért mert az MS vigyáz a monopoliumára, hogy a Smartphonejai által is használt ActiveSync csak a saját termékeivel szinkronizáljon. :) -
Munemori #31 szvsz az számít, hogy ki mire használja. Nekem a Thunderbird tökéletesen megfelel arra, hogy a napi 10-15 levelemet letöltsem vele. Akinek meg nem felel meg az használjon mást. -
Equ #30 tényleg összehasonlitsuk az outlook-ot az evolution-el? LOL
(de olvass vissza, nem én ajánlgattam thunderbird-öt outlook helyett, mert hogy ingyen van és ugyanolyan jó...) -
Gemnon #29 Na akkor hasonlítsunk.
Outlook is a full-featured personal information manager...
Evolution is a full-featured personal and workgroup information management tool
Outlook Express is a basic e-mail program that is included with Microsoft Internet
Explorer.
Mozilla Thunderbird is a redesign of the Mozilla mail component. Our goal is to
produce a cross platform stand alone mail application.
Csak előbb talán döntsük el mit mihez. Azért legalább egy súlycsoportba hasonlítgassál. :)
-
BiroAndras #28 "cégeknél Outlook + Exchange Server párosnak nem alternatívája a Thunderbird"
Attól függ, hogy mire használják. Ahol én voltam rendszergazda, ott szervernek ingyenes MailEnable-t használtunk, és tökéletesen jól működött. A klienseken outlook express volt az egyszerűség kedvéért.
Apáméknál Exchange van, és sokat szívnak vele. Volt hogy egy fontos leveleket egyszerűen nem engedett át, és nem tudtak rájönni, hogy miért. -
Equ #27 ha arra kellett volna programozni, akkor még valahol a prototypingnál tartanánk és még nagyon messzi lennénk attól az alapállpottól amit az outlook out of the box nyújt, nemhogy valódi problémák megoldásánál. Tudod komoly helyeken nem szeretik feltalálni a spanyolviaszt jóval gagyibb formában, hogy hirdethessék az open source erejét -
Equ #26 gratula, az nem kis teljesitmény manapság -
#25 TB pedig nyílt forráskódú, tehát akár erre is leprogramozhattál volna mindent. :D -
Caro #24 Nem, nem smartphone, és igen, tényleg tudok mobil nélkül élni :) -
Equ #23 mobilos a pda-d vagy tényleg tudsz mobil nélkül élni? -
Caro #22 Nálam éppen evolutionnel szinkronizál :)
Bár az igaz, hogy néhány dolog nem jelenik meg, pl hogy egy feladatnak milyen a besorolása, stb. úgyhogy még dolgozhatnak egy picit a sync interface-n.
Nálam ha nincs nálam PDA, akkor más nem jöhet szóba, mert mobil nuku, úgyhogy mindig nálam van :) -
Equ #21 "de én úgyse használnám ki"
az már egyéni probléma...
"mert az ilyen dolgaim nagy részét PDA-n csinálom."
én is, ha beérek a munkahelyemre akkor magától felszinkronizálja magát a pda az outlookra, exchange-re, ha hazajövök akkor az itthoni gépemre, a pda-ra visszatölti az elmúlt 1 hónap levelezését és naptár adatait, hogy nálam legyen... Ha nincs nálam a pda-m, akkor wap-on is elérem az exchangeből az egészet, ha kérem, akkor sms-ben értesülök a naptáramat érintő változáskérelmekről, fontos levelekről stb-stb
De egy pda sem tud annyit mint az outlook-exchange, de arra jó, hogy napközben beleirogassam a találkozókat, de az igazán komoly dolgok azután kezdődnek, hogy a pda szinkronizálta magát az outlook-al... -
Equ #20 "A TB, Opera ingyenes és jó, tehát hol jön be a kifizetett pénz?"
abban a párezer dologban amikről ezek a játékszerek nem is hallottak, kezdve a csoportmunka kezeléstől, a megosztott naptár és erőforrás kezelésen át egészen a teljes programozhatóságig... Nekem 1 hónap alatt többszörösen behozta az egész office árát a rá fejlesztett alkalmazásaimmal.
Az, hogy pár amatőr azt hiszi az outlook egy sima levelezőprogram az nem akadályozza meg a hozzáértőket, hogy kihasználják a valódi tudását... -
Caro #19 Ebben azért nem voltam biztos, azt tudom, hogy régen így volt.
Mindenesetre én elhiszem hogy sokat tud, de én úgyse használnám ki, mert az ilyen dolgaim nagy részét PDA-n csinálom. Az mindig nálam van. -
SymbioC #18 Hát ha 23-ért megveszed, egészségedre!
A TB, Opera ingyenes és jó, tehát hol jön be a kifizetett pénz?
Ha túl sok van, szóljál, segítünk elkölteni. -
Yv@n #17 "és akkor a mennyiségi kedvezményeket még meg sem említettük..."
Otthonra én is mindíg 20+ win példányt veszek, a mennyiségi kedvezmény miatt ;) -
Equ #16 "Pont az Outlook parancsnyelve teszi lehetővé hogy össze-vissza küldözgesse magát."
5-6 évvel ezelőtt még előfordulhatott, ma már csak a user engedélyével vagy trusted certificate-el alárírt program esetén... (a csak outlook-os kártevők már évek óta kihaltak a mostaniak - pl. kép dekódoló hibákat kihasználók - meg vígan elindulnak thunderbird vagy bármi más esetén is. (a csak text-re állítás nem indok, mert egyrészt használhatatlan a mai tartalmakkal másrészt outlookban is megteheted)
"Ja, és gondolom kifizetted a 80000 Ft-ot, csak hogy az Outlook 12-t használhasd."
Én meg azt gondolom, hogy egyetlen fillért sem fizetett érte ugyanis nem kereskedelmi termék, mivel még meg sem jelent...
A 2003-as (11-es) pedig nemcsak, hogy a a small businessben de még a basic edition-be is benne van, ami 40e ft körül van, de még azt se kell megvegye, mert 23-ért megveheti külön is az outlook-ot és akkor a mennyiségi kedvezményeket még meg sem említettük... -
Caro #15 Ja, és gondolom kifizetted a 80000 Ft-ot, csak hogy az Outlook 12-t használhasd.
Bár nem vagyok benn biztos, hogy a Microsoft Office Small Business Edition-ben benne van, de asszem igen. -
Caro #14 Frászt.
Pont az Outlook parancsnyelve teszi lehetővé hogy össze-vissza küldözgesse magát.
Ezért mondják, hogy a webmail sokkal kevésbé veszélyes.
Persze nem minden vírus így működik. -
#13 idióta baromság... ha vírus van a levélben akkor olyan mindegy hogy Thunderbird vagy más... mellesleg
én már az Outlook 12-t használom és hidd el hogy jobb a TB-nél -
pbes #12 EvilDevilnek igaza van, cégeknél Outlook + Exchange Server párosnak nem alternatívája a Thunderbird, még a Sunbirddel kiegészítve sem.
Otthonra viszont megfelelő, bár ott az Outlook Express előnyben van, mint az IE a Firefoxszal szemben. És akkor még nem is beszéltünk a többiről: Opera M2 (a beépített levelezőkliense), The Bat, Eudora, stb.
Linuxra ott van még az Evolution, KMail, Sylpheed.
Mindegyik hasonló, ha nem nagyobb tudású program.
szerk: Azért Outlook Expresst simán leveri :) -
#11 max az ir ilyet, aki soha életében nem használta ... -
PityBull #10 Kösz a tippet! :) -
pbes #9 nézz be az Opera topikba, ott leírtam párat (AdFilter, Adblock, Proxomitron) -
RpPRO #8 bocsi az offert, operahoz nem tudtok egy adblock szintu, egyszeruen konfigozhato progit? -
quantum #7 En nem tudom...nekem az Opera bejon... -
Caro #6 Vírusok terjesztésében biztosan. -
strogg #5 És fut linuxon is? :)
-
#4 Kit érdekel? az Outlook sokkal jobb.. -
#3 thx -
#2 Mar RC1 es RC2-bol is volt magyar...es a belso frissites is mukodott benne... -
#1 A MAGYAR THUNDERBIRD 1.5 letöltési helye itt:
Mozilla Thunderbird 1.5 HUN