61
-
CsabiDuke #21 Tudod vannak akik erer szakosodtak, nem hiszem hogy ők bármi módon befolyásolhatják a problémákat... azaz csak 1 módon, bejelentik hogy meteor várható 2 nap mulva, és elszabadul a pokol!! -
Cat #20 tehát szüntessük be a csillagászképzést, és indítsunk a meglévő űrkutatóknak gyorstalpaló orvosi tanfolyamokat?
értelem... -
Cat #19 saját galaxisunk közepét nem látjuk, eltakarják a magvilágok. -
Ecology #18 Véleményem szerint az ilyen (az emberek számára lényegtelen) kutatások helyett inkább a földi problémákkal kéne foglalkozni.Modjuk a rák ellenszerével és még sorolhatnám. Ugyanis ez a felfedezés semmit nem mozdít előre ahhoz,hogy jobb élet legyen a földön. -
"Igen hosszú, eonokon át tartó spirális haláltáncot jár az az anyag, ami egy fekete lyuk fogságába esik, mire eléri végzetét, állapították meg tudósok"
és ehez egy 47 millió fényévre lévő galaxist kell vizsgálni? a naprendszer nem egy galaxisban van? a földön kialakult az élet ami nem megy egyik napról a másikra ugye? logika? -
Ez a hír arra jó, hogy megtudjuk, hogyha egy feketelyuk beszippantja a földet, akkor még van egy csomó időnk kitalálni, hogy hogyan másszunk ki a szarból :DDDD. (bár lelassul az idő, és akkor meg szopesz :)) -
A fekete lyuk valóban elég kicsi, de ami a képen van abból csak a középső legkisebb rész, néhány pixel a fekete lyuk, a többi az éppen beesni készülő anyag, stb.
Azért korong alakú a beeseő anyag, mert a nagy gravitációs tér miatt gyorsan forog és a centripetális gyorsulás miatt (centrifugális erő) egy korong alakot vesz fel. (ls Szaturnusz gyűrűi) -
szerintem meg nem egy pont a térben
bár ha neked mondjuk egy csillag pont a térben, akkor elfogadom ezt a szóhazsnálatot -
Sehány, a nap hamarabb elpusztítja. -
és a föld hány billió év muva fog beleszálni a galxisunk közepépbe ? -
és a föld hány billió év muva fog beleszálni a galxisunk közepépbe ? -
Thrawn #10 Nem feltétlen. A látható tartományban is van kiáramlás, sőt, gázkiáramlás is van (jet a neve), mint ahogy az az M87 galaxis középponti fekete lyuka esetén is megfigyelhető, földi telepítésű távcsövekkel is. -
Ironka #9 "A művész képén a lyukra merőlegesen ott a tengely, ami azért egy kicsit nekem is erős :)"
sztem az az akkréciós korongra merőleges röntgensugárzás akar lenni -
irkab1rka #8 amikor ilyent olvasok, mindíg eszembe jut, hogy az ilyen elméletek tök jól megmagyarázzák, hogy hogyan folyik le a víz a kádban otthon :)
Végül is ott nem sűrű az anyag, hanem besűrüsödik a tér, és ilyen térben "normális" távolság megtétele alatt valójában annak sűrűségszörösét (vagy szorosát :) értjük, tehát van olyan pont, ahol egy méter Euklideszi távolság valójában 10000000 kilóméter, és ha ott várnék el 1 m/s Euklideszi sebességet, az valójában (? :) sokkal nagyobb sebesség.
Rolika, biztos, hogy egy pont? Annak a sűrűsége végtelen lenne, de a jelen mérések szerint nem annyi a fekete lyuk sűrűsége. Az eseményhorizonton túl meg még én sem jártam :DDD
Cat: de igen. Gondolod, ha Vasco De Gama úgy gondolkozik mint te, akkor ma használhatnád a Google Earth-öt? ;) Nekem például kellett, mikor megnéztem, hogy hova megyek pár hétre lakni. Az igaz, hogy ott drágább a kenyér, de megérte. Szóval köszi Vasco, fasza csávó voltál.
Srácok: a lyuk meg forog, és a galaxis ritka kivételtől eltekintve lapos és nem gömbölyű (akárcsak a halmazot). A művész képén a lyukra merőlegesen ott a tengely, ami azért egy kicsit nekem is erős :) -
de a nyomorult galaxisunk eléggé egysíkú, és a rossebb tudja (azahogy én nem), hogy nem forog e mondjuk az a lyuk? mer akkor érthető, hogy a forgástenglyre merőlegesen rendeződik az anyag -
most mér mondod, hogy nem? tök illúzióromboló voltál :) de k. jók ezek a képek -
rolika #5 király :)
a fekete lyuk ilyen ábrázolása, mint az utolsó képen, eléggé leegyszerűsített, nem? úgy értem, a fekete lyuk egy pont a térben, így tk. minden irányból nézve valami hasonlót kéne látnunk... nem csak egy korongból szívja el az anyagot, hanem mindenhonnan... vagy mi... :D -
naja. én is ezt kérdem. -
Cat #3 annyi, hogy most már tudják hogy és mennyi idő alatt szippantja be a fekete lyuk a dolgokat - és nem, ettől nem lesz olcsóbb a kenyér. -
Prof William #2 Ez tök jó! És akkor most mi van? -
peterx #1 Tetszenek a képek (felnagyítva)