38
-
#38 "az MS kisse elavult rendszere nem kepes telepedni ezekre a hardverekre." - Mint ahogy a MAC OS is elavult ezek szerint, mert az meg az én gépemre nem tud felmászni.
-
#37 Ahol en olvastam az EFI-rol (az intel oldalan) ott az irtak, hogy bar a BIOS tovabbfejlesztett valtozata, de kozelebb all a OpenFirmware-hez. Mar varom hogy kiprobalhassak egy inteles Mac-et, de van egy fogadasom, hogy ranezesre nem lesz kulombseg. -
Ulkesh #36 "annyival javul a helyzet, hogy a Mac tulajdonosok is korlátlanul igénybe vehetik a Windows platform nyújtotta kínálatot."
Ezt csak az arnyekolja be, hogy pillanatnyilag nem letezik olyan Windows, ami tamogatna az EFI-t, igy bar nem tesznek ellene semmit, de nem is kell, mert az MS kisse elavult rendszere nem kepes telepedni ezekre a hardverekre.
Leghamarabb 2006 nyaran lehet Windowst installalni rajuk, amikor kijon a Vista.. -
Athlon64 #35 Na az igazság az, hogy most olvastam egy másik oldalon, hogy mi is az az EFI.
Hát akkor azért elvileg ez még is csak másképpen indúl mint a régi Mac-ek, mert azt írták, hogy tulajdonképpen a BIOS egy továbbfejlesztett verziója az EFI és pl. a netre tud csatlakozni a gép ha egy drivert kellene letölteni!
Bár nem tudom amúgy miért lenne ez jó, mert a driver feltelepítése mégis csak az orendszerre történik és akkor meg már onnan is lehet a netre menni és leszedni a szükséges drivert. -
#34 Ugy tunik:) Eleg gaz lenne ha nem igy tennenek (sztem). -
Athlon64 #33 Akkor az új x86-os (inteles) MacBook-ok és aztali társaik a power gomb mágnyomásától kezdve ugyan úgy indúlnak mint a régebbi PowerPC-s gépek? -
#32 Ezt mondod te, akinek ezen a teren nagy tapasztalata van ugye??? -
#31 Azert nem teljesen u.a. mint egy PC. Kezdve ott, hogy az OS-t 100%-osan hozzaigazitjak, egy kis HW parkoz. Masreszt nincs benne BIOS, helyette van EFI, meg firmware. A kulombozo HW elemein is Mac-es firmware van. Azert kell hegesztgetni a Wint, hogy erre felkusszon. -
#30 A te primitívséged viszont egetrengető... -
#29 A Mac és a Linux is egy fostalicska !!! -
Mice #28 :) még jó, hogy tanítják az értő olvasást :) -
Zenty #27 Elterjedsége nagyobb ,mivel ingyenes a linux stb
De támogatottságban osx áll jobban!
Mindesetre érdekes dolgok jönnek az biztos ,hogy mindegyik platform egy egységbe zuhant :D! -
Caro #26 Igen, de most ugye az OSX is unix alapú, szóval onnan már elég könnyű portolni, úgyhogy lehet, hogy több linuxos szoftverrel is fogunk találkozni.
És azért ha amerikában nem is, de a világon a linux elterjedsége azért nagyobb az OSX-énél.
De azért hajrá Apple is! :) -
Garfield #25 És miért is? Mert felrakják a Windows-t egy IBM PC kompatibilis számítógépre? -
acdc #23 a 2004-es office is tökéletes fut a pc-men osx 10.4.3.-an pedig ez még nem is az inteles változat(: -
#22 ráadásul a MacOsre igencsan elterjedt programok is vannak, amik pl. Linuxra még nem. (kiadványszerkesztők, Photoshop, Illustrator és társai és ahogy olvasom Office is lesz). szal bővülnek a lehetőségek -
#21 jól járunk vele, mert választhatunk, hogy melyiket tegyük ugyanarra a gépre illetve, hogy milyen gépet tegyünk a os alá. bővülnek a lehetőségek -
#20 Láttál már szétszedve Mac gépet?
Ha csak a hűtéseit vesszük, már az is elég nagy különbség egy összetákolt géphez képest. Játékra, hobbira én is legózok itthon egy pcel, munkára viszont jobb egy Mac.
Ez a véleményem, köszönöm a szót! :) -
#19 Most akkor támogatják meg nem is?
Még az IBM nek kéne beállni a sorba, és megalapulhatna A CÉG. -
irkab1rka #18 Rolika: igen lehet, keress rá.
Intrex: többen esküsznek rá, hgoy igen, mert jobban össze vannak lőve az alkatrészek (szerintem ez nem igaz), és jobb a support (ezzel nem vitázom, csak annyit mondok, hogy Tesco gazdaságos support :DDDDDD). Annyit még, hogy ha minden igaz még a héten megjön egy zsák alkatrész a nagykerből, és új Irkab1rka-PC-t rakok össze. Ez lesz a második prototípus. Gyártsam tömegbe? :)
-
#17 MAjd ha a szívritmus szabályzódban vagy a lélegeztető gépeden is windows fut, akkor tiltakozz majd. :) -
Yfel #16 Az Apple meg a sajat hardware-en sem tudja megcsinalni az oprendszereit ugy, hogy teljesen stabilan fussanak. Mibol gondolod, hogy a PC-s verzioval jol jarnank? :o)
A driver tamogatasaval meg rosszabb lenne mint a Linux (az pedig mar mond valamit)
Y
Na lehet anyazni...
Y -
intrex #15 ddfg: szerinted van különbség a teszkós pécé és a Dell gépei között? Képzelj el egy olyan gépet, ami ezt a különbséget még továbbviszi annyival, hogy nem winszar, hanem OSX is elfut rajta. Én személy szerint SOHA TÖBBÉ nem fogok winszart használni. -
#14 hát nekem az jön le, hogy mostantól Apple design-nel lehet kapni gépet Winhez is és a Mac Os pedig minden PC-n futkározni fog. -
ddfg #13 "bár a Mac hardvert választották -" es mi a mac hardver? a doboz, meg az alma logo? A proci, ram pc alkatresz, a videokartya modositott pc-alkatresz. Mi a lenyegi kulonbseg az aron, es logon kivul? -
#12 Bizonyara a feltortet lehet, csak ezzel ugrik a frissithetoseg, es a stabilitas. -
rolika #11 a kérdés inkább fordítva érdekes: lehet-e egy sima pc-re macos-t rakni? :) -
#10 Mac fanatikus nem fogja winnel teleszemetelni a gepet: szoval fogalmazd ujra:) -
#9 Steve Jobs bácsi terpesztett egyet az intel előtt, majd bal kezével megfogta Bill Gates nemi szervét és mélyen belenyomta a szájába. A jobb keze még üres. -
Mice #8 jóvanna vazze, bonyolult szó! -
Mice #7 -h -
Mice #6 http://download.openoffice.org/2.0.1/index.html
select your os: machintos -
Mice #5 " és Microsoft Virtual PC for Mac Version 7"
eddig emulálni kellett, most meg majd natívan fog futni a kék halál :) -
#4 RIP Mac(i) :-( -
Mice #3 nesze nektek mac fanatikusok :D lassan bekopog szépen a kékhalál tihozzátok is :PPP -
strogg #2 hm.
OpenOffice nincs MacOS-ra?
-
kbupdate #1 jippé