275
Mikor szeditek le a Karácsonyfát?
-
#74 az már bőven Június:> -
#73 Minek szeditek le? Jól be kell fújni vmi színtelen ragasztóval, akkor nem fog potyogni. Néha beállítani a kádba, hogy a port lemossátok róla, aztán vissza a helyére, így mindig karácsonyi hangulat lesz, ráadásul nem kell minden évben feldíszíteni
Ja mi amúgy május negyvenedikén szoktuk leszedni. -
#72 majd ha potyog. -
#71 tegnapelőtt. kivinni élvezet volt, fél lakást teleszórta a hamvaival :/ -
#70 :DDDDD
amúgy egyszerű, nem votl karácsonyfa :P -
#69 amíg le nem pállik. még mindig úgy néz ki, mint "új korában". szal marad egy darabig:) -
#68 olyan okos emberek vannak... mi is kib@sszuk az ablakon a fát, de előtte legalább lemegy vki, hogy még véletlenül se dobjuk rá valakire
Katze: persze le lehet vinni is, de most cibáljuk át az egész lakáson a szerencsétlen elszáradt fát? az egész lakás tele lenne fenyőfamaradványokkal :D
1ébként mi tegnap bontottuk le
és lol topic :D -
#67 szombaton szétkaptam. Úgy néztem ki, mint egy sündisznó :) -
Zozo76 #66 Tegnap, de mar hullott mint az atom... :) -
#65 január 6,vízkereszt napján. -
#64 tennap -
Jane Eyre #63 Nos ezzel nem sok újat mondtál nekem:)
Én is itt városon láttam először ilyet, mivel a 70-es évek idején még javában kis falusi földszintes házikóban éltem és ugye onnan nehéz bármit is kidobni emeletről...!:)
Amúgy annak akinek nincs 1 emeletes házban baltája vagy nyesőollója annak így a legcélszerűbb megszabadulni szegény fától, ami jobban szúr és szemetel már mint illatozik.
Amúgy nagy körül tekintést igényel ez a művelet ezért célszerű ha 2 ember végzi.
Egy aki dobja, és nem akárhogy hanem minnél távolabbra, hogy ne egy másik erkélyen landoljon, és lehetőleg szélcsendes időben, meg egy aki lent figyel a fára és esetleges gyalogokra, kocsikra, majd felszedi és elhurcolja biztonságos helyre a kukához úgy, hogy ne tudjon elszabadulni esetleges nagy szél alkalmával, mert akkor bizony okozhat nem kis meglepetéseket járókelőknek és autósoknak.
Ja és a helyszínen megszabadult leveleit sem árt összeseperni hogy nem maradjon ott a szemét...
Na szóval aki még sosem hallott ilyenről, és el képzelni sem tudja hogy is zajlik ez szakszerűen...:)
-
#62 -
#61 aha, akkor értem, azért hívják a vidékieket parasztoknak -
Dodo55 #60 Amikor panelba laktunk mindig tele voltak az ablakok alatti nagyobb fák fennakadt karácsonyfákkal -
#59 Amúgy mi január 6-án -
#58 -
#57 Hát ilyet még sosem hallottam, h a lakótelepeken kidobálják az ablakon a fákat, tök joo:))) Én is laktam lakótelepen kisebb koromban, de nem emlékszem ilyenre. -
#56 Nos, tudod honnan terjedt el ez a szokás?
Mikor kezdődött a Panelosítás a 70-es évek elején, vidékről felköltöztettek sok-sok embert, akiknek még nagyon új volt az, hogy van fürdőszoba, szemétledobó, lift..stb.
De ezek a szokványos jegyek, hogy kikúroma fát a xx emeletről, látom megmaradtak.
Na, ez abból az időszakból terjedt el, és inkább nem minősítek senkit ezen tettéért:( -
Jane Eyre #55 Mi tegnap szedtük le, de még ott van az erkélyen, mert a sok kocsitól nem lehet ledobni...
amúgy egyszerűbb ledobni egy hulló levelű fát, mint végigsöpörni a lépcsőházat utána, vagy nem?:))) -
#54 Landor: menj már, APád nagyon érzi!
Vegas: Miért, nálatok hanuka van? -
Newfronter #53 A szemben lévő szomszéd is kihajította ma az emeletről a fát, ezt láttam a két szememmel. De hogy rádobjanak valakire egy fát, nem tudom (lehet nem volt rajta szemüveg amikor dobta a fát :D). -
#52 esemény után:DDD -
#51 Én spec tegnap szedtem le...:DDD -
#50 azért nem kamu, mert egyes lakótelepeken bizony szokás kihajigálni a fát, miután nincs rá szükség.
Majd gondoljátok azok nem csinálnak ilyet, akik a szemétledobóba úgy ahogy van, moslékot öntenek? (zacskó vagy bármi nélkül) -
donoki #49 Hát a mostani világba...Már nem leeht tudni... -
Dodo55 #48 Lehet, hogy kamu, mert néha kicsit túloz a barátom, de azért valami igazság lehet benne. -
Newfronter #47 Már leszedtük... -
#46 kamu -
#45 ma szedtük le :D -
#44 nemtom mikor szedjük le. valszeg egy 7vége lesz. -
skristof #43 -
#42 mi pont tegnap szedtük le... -
#41 szedem, bár 200kb/sec fölé nem igen kúszik:(( -
#40 most a héten -
Grenzjager #39 jövőre megnyitom a "Ti mikor szeditek 2007"-et -
#38 nekem ma kellett volna de hmmm.... [nem lusta, sose] -
#37 én naponta kétszer szedem ja hogy a karácsonyfát :O -
#36 már szedem!:) -