136
Tegyétek ti is fel kérdéseiteket és ha valaki találkozott már ilyesmivel próbáljon meg segíteni! Semmi szükség itt a 14 alattiak beszólásaira! Arra ott a Gumi vagy a játszótér! Köszi!
 • Hixer
  #136
  Sajnos nem vagyok szakértő, az elmondottak alapján bennem és valószínűleg benned is dúlnak a kérdések. Nem tudom beszéltél-e ügyvéddel az esetről, egy ilyen ügytípusokban jártas ügyvéd sokat segít. Egy nem jártas meg többet árt.

  1. Addig oké, hogy melyik paragrafus megsértésével vádolnak, de mi a bizonyíték erre? Csak a "cégvezető" tanúvallomása? Te próbaverziót telepítettél (bár nem tudom azt lehet-e üzleti célra használni, ez a szoftver EULA-ban van benne, lehet azt érdemes kinézned, az mit ír a próbaverzió használatáról, ha azt, hogy simán használható mindenre az is segít).

  2. Ilyen tanúvallomásra alapozva börtönbüntetést kiszabni szerintem durva, mivel aki a vallomást készítette annak érdeke, hogy ne saját magát nevezze meg elkövetőként, vagyis az nem megbízható.

  3. Ha jól értem, amikor a rendőrség lefoglalta a gépeket akkor te még a céggel dolgoztál (bár hivatalos kapcsolat nélkül) és akkor nem volt semmi kalózverzió a gépeken, csak trial, meg a te MSDN cuccaid. Akkor a VMWare pl. még mindig ki kéne írja, hogy lejárt a 30 nap, aktiváld, hacsak közben valaki fel nem törte. Amit nem te installáltál azért ne te legyél már a felelős.

  4. Ha a Microsoft termékeket a cég telepítette fel akkor gondolom bemutatták az eredeti szoftverkulcsukat és az megegyezett a rendőrség által lefoglalt gépeken található installált szoftverkulcsokkal? És nem az MSDN előfizetők számára közzétett kulccsal volt installálva mind, amihez rajtad kívül másnak nem volt elérhetősége...

  5. Igen Magyarországon szerencsére még érvényben van az Ártatlanság vélelme. Nekik kell bizonyítani, hogy igen te raktad fel a nem jogtiszta szoftvereket, ha erre a bizonyítékuk annyi, hogy van egy tanúvallomás a cég egyik vezetőjétől erre... Szerintem erre nem lehet alapozni büntetőjogi eljárást. De ez csak vélemény.

  Ha pedig a Microsoft szoftverekről kulcs alapján kiderül, hogy tényleg a te MSDN elérésed segítségével történt az install, akkor meg megkérdőjelezhető a cégvezető vallomásának hitelessége, mert akkor erről a részről (is) hazudott.

  Szó ami szó nem tudom hogyan próbálják ezt rád kenni, amikor semmilyen jogviszonyban nem voltál/vagy a céggel és csak egy tanúvallomásuk van az ügyben érdekelt személytől. Nem kötelességed mindig végignézni a gépet jogtalan szoftverek után kutatva, te nem installáltál ilyet. Azt mondanám ne hagyd, hogy rád kenjék, nyilván szar a helyzet, de a vád ejtésén kívül más kompromisszum itt szerintem nem elfogadható... (ismét csak vélemény)

  Sajnos a formai követelményekben nem tudok segíteni. A vallomás előtt lehet érdemes lenne ügyvéddel is beszélned, hogy mi legyen benne és mit ne írj bele amit később felhasználhatnak a további bemocskolásodra és nem rontja a korábbi kihallgatáson mondottakat stb. (sajna ezt olyan információval is meg tudják tenni ami színtiszta igazság)

  Ezt a tanácsot korábban jó lett volna, ha megkapod, egy ügyvédi iroda honlapján található:
  "Tapasztalataink alapján, a hatóság a legtöbb esetben először tanúként hallgatja ki azokat, akiket később a bűncselekmény elkövetésével kíván meggyanúsítani, kihasználva, hogy a tanúnak a gyanúsítottal ellentétben nincs hallgatási joga, és igazmondási kötelezettség is terheli. Így ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy lehetőleg még az első kihallgatás előtt keressék fel Ügyvédi Irodánkat annak érdekében, hogy gyakorlott védőügyvéd védje jogaikat és ne legyenek kiszolgáltatva a hatóságnak."

  Csak anekdotám van arról, hogy sokszor komolyabbnak látszik a helyzet, mint ami lesz belőle a végén, öcsém elesett a biciklivel ami az esés után félig becsúszott egy parkoló autó alá, kis sebességgel. A közelben volt egy unatkozó rendőr egység, akik odamentek és felvettek 3 órán keresztül egy teljes baleseti jegyzőkönyvet, fotókkal mindennel. A kocsin 0 kár keletkezett, még karcolás sem, sehol. Azt hittük kijátszották magukat, itt vége. Jött egy levél 6 hónappal később, autó javítás és fényezési számla 600ezer forintról, újrafényezték a csomagtartóajtót, mindkét hátsó ajtót, két hátsó lámpa csere, fizessük be 10 napon belül.
  Kiderült a kocsi tulajdonosa járműbalesetek kártérítésére szakosodott ügyvéd. OK kissebb pánik.
  Nem fizettünk, jött levél vádemelésről, stb. Öcsém felhívta az ügyhöz kiosztott bírót, hogy most ez komoly-e. Az megnézte a mappát majd még a telefonban mondta, hogy nem kell izgulni ezeket a vádakat ejti a fenébe, semmi alapjuk nincs. Pár hónap múlva jött levél, hogy a vádakat ejtették.
  Szóval azért, mert a rendőrség vagy mer valami ügyvéd kitalált valami vádat, egyáltalán nem jelenti azt, hogy akkor jön a büntetés.

  A rendőröknek is vannak tevékenységi mutatóik, a mi esetünkben növelték a baleseti helyszínelések számát eggyel, nálad meg bekerül a statisztikába a szerzői jogok ellen emelt vádak száma eggyel. Ők sem egy feddhetetlen, mindig helyesen, megfontoltan eljáró szervezet.
  Remélem tisztán megoldódik az ügy, majd kérlek írj beszámolót mi lett a vége.
 • Beast Machine
  #135
  Sziasztok, Hozzáértő Népek!

  Először a törvénnyel szembekerülő (szembekavart?) emberként szeretném kikérni a véleményeteket az ügyemmel kapcsolatban.

  Az esetem a következő:

  2011 októberében másodmagammal egy operációs rendszer fejlesztésén dolgoztunk. Ekkoriban összeismerkedtünk egy emberrel, akit nevezzünk R-nek. R azt mondta, tesztkörnyezetet és eszközöket biztosít nekünk a rendszer befejezéséhez.

  Elmentünk az irodájukba, ahol összeraktunk egy 4 számítógépes kis labort, ebből két asztali gép volt a cégé. ezekre a gépekre kerültek Microsoft szoftverek, amiket bátran telepítettünk, mivel akkoriban még diák voltam, és emiatt volt hozzáférésem az MSDN rendszerhez, minek keretén belül ingyenesen és jogtisztán használhattam Microsoft termékeket. Kerültek fel ezen felül egyéb dolgok is, de emlékeim szerint ezek mind próbaverziók voltak (nem volt szükség kalózmódon "unlockolni" őket, mert a próbaidő alatt [30 nap] végeztünk volna).

  Ezután jött a hidegzuhany: a cég egyik régebbi stiklije miatt a rendőrség egyik reggel bement az irodába, és lefoglalta mind a 4 számítógépet. Nem voltam jelen, csak telefonon hallottam a hírt.

  2012 augusztusában behívtak tanúkihallgatásra, ahol elmondtam, hogy a 4 gépből az egyik az enyém (amin történetesen Linux volt, és semmi illegális szoftver). Más gépekre is telepítgettem programokat (pontosan már nem emlékszem, melyeket), amikért semmilyen díjazásban nem részesültem, nem utasításra tettem, és nem voltam semmilyen formában kapcsolatban a céggel (megbízás, alkalmazotti jogviszony, semmi). Elmondtam itt is, hogy a Microsoft termékekhez volt legális hozzáférésem.
  A cég egyik vezetője (nem R) ezek után azt nyilatkozta, hogy a Windowsokat ők telepítették fel, az össze többi programot én. Hogy R, mint az ügy gyanúsítottja mit nyilatkozott, nem tudom.

  Előre ugrunk az időben, idén májusba, amikor is a rendőrség beidézett engem, hogy gyanúsítottként kihallgasson. Ez meg is történt, múlt pénteken (23-án). Itt ismertették velem, hogy összesítve kb. 1 millió forint értékben megkárosítottam 4 szoftvergyártót (VMware, Microsoft, Adobe, Cyberlink). A Microsoft termékek tisztázásához (amik ~800 ezer forintot tesznek ki ebből) szereztem igazolást az akkori iskolámtól, ma jött meg levélben. A maradék 3 szoftverből az egyiket emlékeim szerint próbaverzióként raktam fel, aminek ingyenes a használata 30 napig, a maradék kettőre pedig nem emlékszem, hogy felraktam volna, lévén nem volt rájuk szükségem a munkához.

  A kihallgatásomkor nem tettem vallomást, mondván azt írásban megküldöm.

  Remélem nem voltam túl tömény, most jönnek a kérdéseim:

  - Az 1978. évi IV. törvény 329/A § (1) bekezdésének megsértésével vádolnak. Mint elsőügyes, makulátlan előéletű ember, aki először áll bíróság elé bármi miatt is, és nem nyerészkedési céllal tettem, amit tettem, mekkora büntetésre számíthatok? A BTK. két év letöltendő szabadságvesztéssel, közmunkával, és pénzbüntetéssel fenyegetőzik.

  - Hogy néz ki egy szabványos, utólag benyújtott vallomás írásban?

  - Az irodába a cég alkalmazottainak, akiket én nem ismertem mind, volt bejárásuk az irodába. Jelent-e az valamit, hogy nem voltam mindig ott a gépeknél, és ezek alatt akárki azt csinálhatott rajtuk, amit akart? Lévén pl. az Adobe Photoshop telepítésére nem emlékszem, és okom sem lett volna rá, a VMware programokat pedig próbaverziósan telepítettem - tehát konkrétan bárki tehette ezeket. A kérdés, hogy ugye amíg nem tudják egyértelműen rámbizonyítani, ártatlannak számítok? Vagy csak fogják magukat, és mondván, úgyis én voltam ott, szarnak bele, és egyszerűen rámmaszatolják?

  - Milyen gyorsan várható az ügy lezajlása? Emlékezzünk, a lefoglalás 2011 novemberében volt, és 3 évvel később gondolták úgy, hogy márpedig én mocskos bűnöző vagyok.

  - Mennyi időm van a vallomásom megküldésére írásban, és számít-e valamit a nyomozásban, hogy mikor küldöm be azt?

  - Házkutatásra számíthatok a jelenlegi tartózkodási helyemen?

  - Megúszhatom felfüggesztett börtönbüntetéssel és/vagy szóbeli figyelmeztetéssel?
 • Mr_no_NaMe
  #134
  Te, mint a program használóját semmiféle büntetőjogi felelősség nem terhel, ugyanis a feletteseid neked azt mondták, hogy a program eredeti, neked pedig semmiféle magánnyomozást vagy eredetvizsgálatot nem kell végezned a munkaeszközeiden, hiszen neked csak az a feladatod, hogy dolgozz.

  A munkaeszközt a cég/góré adja, neked ahhoz semmi közöd, főleg úgy, hogy elmondták hogy semmi baj vele. Ha szoftveres problémád van amiért a program supportját akartad hívni, és pont azért nem segítettek mert útközben kiderült, hogy nem jogtiszta a cucc, akkor kérdezd meg a drága jó főnöködet, hogy hogyan dolgozzál ezzel a programmal úgy, hogy a supportot nem tudod használni...bár ezt valahogy úgy kéne csinálni, hogy ne te legyél már a hülye, hogy miért kell neked support :/
 • Xeler
  #133
  Sziasztok!

  Annyi lenne a kérdésem, hogy jelenleg egy szerszámkészítő cégnél vagyok , és CNC marógépeken modellek alapján programozok. A feletteseim állásom betöltése napján azt állították hogy eredeti, jogtiszta programmal dolgozom. A napokban akadt egy komolyabb problémám, felhívtam a szoftvert forgalmazó DELCAM hungary-t. Beazonosítás után szomorúan tudtam meg, hogy bizony eredeti a szoftver és a hardware kulcs, ámbár azt az előző Cég amely sok éve felszámolásra került nem fizette ki és vélhetően a felszámolás alatt eladta annak a cégnek ahol jelenleg dolgozom. (2,5Mft a program). Mik a kilátások ?
 • Kovács legény
  #132
  Sziasztok szeretnék adószámot kiváltani önálló tevékenységet végző magánszemély státuszban (szellemi szabadfoglalkozás)
  Az lenne a kérdésem, hogy ehez kilehet találni egy egyszemélyes cégnevet? Tehát, hogy a számlán pl "hupikék" szerepeljen a névnél?
  Ha igen akkor mi a menete ennek?

  Válaszaitokat előre is köszi!
 • mámászítá
  #131
  Mikor lesz a következő tájékoztató ?
 • csudess
  #130
  Akkor neked hatásos volt úgy érzed?
 • mac12
  #129
  Eléggé megéri, én is csak azért döntöttem mellette mert sok ismerősöm tanácsolta.
 • mámászítá
  #128
  Megfűztél, szerintem én is elmegyek egy ilyen tájékoztatóra, hátha az én cégem is fellendül. :)
 • mac12
  #127
  Mi már igénybe vettük. Hát nekünk külön személyre szabottan segítettek. Beszélgettünk velük és ők rávilágítottak a problémákra és rengeteg hasznos tanácsot tudtak adni a hatékonyabb kezeléssel kapcsolatban. Szerintem megéri igénybe venni ezt a szolgáltatást, mivel nekünk hasznosnak bizonyult.
 • csudess
  #126
  Én is hallottam róluk! De sajnos én sem tudok semmi használható információt, ha valaki tudna megköszönném én is!
 • natihorv
  #125
  Igénybe vetted már a Comline szolgáltatásait? Csak mert a cégem engem kért meg, hogy keressek egy nagyon jó szervezetfejlesztő céget, és sajnos annyira nem vagyok jártas ebben, de vállaltam. Meg lehet bízni bennük? Tanácsadást is vállalnak? Köszi!
 • hullabaloo
  #124
  Ezekkel a problémákkal kell foglalkozni és ha már foglalkozunk vele miért ne vennénk igénybe külső, szakértői segítséget. Vannak már erre a feladatra specializálódott cégek is, amelyeknek a cégeken belül felmerült költségvetési problémák megoldása a fő profiljuk. Itt kell megemlítenem a Comline cég nevét, ahol szakértői gárda dolgozik.
 • jancso22
  #123
  Igen, ez fontos, de ha már egy ilyen szituációban vagyunk, szerintem még arra is van megoldás. Külső segítséget kell kérni, olyan emberekét, akik értik, hogyan is lehet ezeket a belső problémákat megtalálni és orvosolni. Egyre több cég kér segítséget, hiszen a munka hatékonyságának növelésével ma már tudományágak is foglalkoznak. Véleményem szerint hasznos az ottani ismereteket alkalmazni egy cég életében.
 • petragondolai6
  #122
  A dolgozókat ösztönözni kell arra hogy maguktól, mindenféle büntetés és felügyelet nélkül a lehető legjobb/leghatékonyabb módon végezzék a munkájukat. Ezt sokféleképpen el lehet érni, de legjobb ha az egészet megelőzzük, és elsőre megbízható munkatársakat keresünk..
 • hullabaloo
  #121
  Szerintem sokszor nincs is jobb módja annak, hogy a munkavállalóval való elégedettségünknek, dicsérő szavakkal adjunk hangot.
 • laserdawn
  #120
  mondjuk lehet nálam az is a probléma oka, hogy nagyon jutalmazni sem szoktam senkit, csak egy-két dicsérőszóval, lehet erre is ki kellene találnom valamit, kicsit növeljem a munkakedvüket
 • jancso22
  #119
  amúgy már gondolkodtam azon is,hogy érdemes lenne egy érdemleges személy vagy szervezet tanácsát kikérnem aki már nem 1 ilyen esettel találkozott
  ..nem kicsi a tét.
 • magenta point
  #118
  Viszont egy főnöknek vállalnia kell a rossz szerepet is.. Én manapság nem vagyok túl népszerű az embereim körében..:S
  na de majd kidolgozok vmi normális bütetési-jutalmazási rendszert, hátha az megoldja a feszültségeket.
 • jancso22
  #117
  én is így vagyok ezzel...félek attól,hogy azt a kevés tekintélyemet is elveszteném. Szóval valami radikális de mégis humánus megoldást kéne találnom.
 • laserdawn
  #116
  a válasz: sehogy; igen erre én is gondoltam, hogy valami plusz munkát adok, vagy csak kevesebb fizetést, de nem akarok még rosszabban módon feltűnni
 • magenta point
  #115
  Hát igen, kellene vki, aki ellenőrzi őket, vagy nem tudom. Fogalmam sincs miért kell ennyit lógni.. De ha meg büntetek és megvonok valamit, akkor meg én vagyok a rossz és az is kiütközik. Akkor hogy lenne ez jó?:S
 • laserdawn
  #114
  Én azt éppenséggel megfigyeltem, hogy ha nem vagyok az irodában akkor minden olyan lassan folyik, alig halad a munka. Ha bent vagyok van egy lökőerő ami hajtja őket.
 • jancso22
  #113
  Az a baj,hogy nem tudom kiszűrni,hogy melyik alkalmazottam nem megbízható. Látszólag mindegyik az...de tudom,hogy innen ered a probléma. De sajnos ezek csak sejtések és addig míg nem tudok semmi tényt felhozni nem is veszik komolyan amiket ezzel kapcsolatban mondok. Kicsit lehet nekem se ártana átrendszereznem az embereket, kiszűrnöm,hogy kinek hol a helye és mit kell és mit szabad csinálnia. De ez se olyan egyszerű ahogy erről most beszélgetünk.
 • magenta point
  #112
  sajnos ez így van. de még a legrosszabb dolgozót is megfelelő ösztönzéssel rá lehet venni arra, hogy dolgozzon..
 • laserdawn
  #111
  Az én cégemnél a jó és megbízható munkatársakat volt nehéz kiválasztani. Sajnos sokszor előfordult, hogy le kellett őket cserélnem egy dinamikusabb csapatra. A cég mindenekelőtt.
 • magenta point
  #110
  Mikor én kezdtem neki a vállalkozásomnak, apámból merítettem, az ő cége elég sikeresen működik..meg elolvastam pár hogyan vezessünk céget könyvet, de nem kaptam igazi naprakész tanácsokat. gondolom neked is azok kellenének..
  én először mindig az embereimmel foglalkoztam, megnéztem kik ők, hogy végzik a munkájukat. ha kellett, átszerveztem, minőségi cserét csináltam, ilyesmit. A cég most egész jól megy. nem mondom, a válság minket is érintett, de kit nem?
 • jancso22
  #109
  Nos nekem egy kicsit sürgető és fontos kérdésem lenne.
  Belekezdtem 3 emberrel egy viszonylag komolyabb vállalkozásba. A tőke megvolt hozzá. Ötletünk is volt hozzá csak tapasztalatunk az kevesebb. Emiatt így azt vesszük észre,hogy lassan-lassan kezd kifolyni a pénz a kezeink közül és picit kezd káoszba borulni a helyzet. Tartunk attól,hogy ha valamit nem cselekszünk sürgősen akkor ebből csőd is lehet.
  Mit tudnátok ajánlani? Nagyon köszönöm előre a választ!
 • Cowie
  #108
  Hello!

  Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy cég kiadásában jelenik meg egy üzleti magazin, ami ingyenesen van terjesztve, de a benne megjelent hirdetésekből van bevétel, akkor ezután a bevétel után kell-e kulturális járulékot fizetni?
 • Max7
  #107
  Attól függ ez melyik országban van, nem vagyok ügyvéd de nyilván minden országban más más törvények uralkodnak, és az sem mind1 hogy mi van illetve az hogyan van megfogalmazva a szerződésben! Ha az van megfogalmazva hogy a rezsit neked kell fizetned ami a szerződéskötéskor 200euro volt akkor az nem azt jelenti hogy annyit fizetsz és nem többet!

  viszont ha úgy van benne a szerződésben hogy 1300 euro +200euro rezsiköltség címén és semmilyen más költség vagy egyébb felmerülő költség nem terhel akkor elvileg nem kell de ez mondom szerintem függ a szövegkörnyezettől!
 • Max7
  #106
  Szia!

  Pár napra eltüntem de ha még aktuális akkor én inkább lebeszélek téged a céges autóról, ugyanis nem jut sokkal előrébb viszont sok a macera!

  Először is mielött elindulsz menetlevelet kell kitöltened, idővel idegesítő a dolog pláne ha sietsz!

  Nekem a könyvelő valahogy úgy magyarázta az üzemanyag leírást hogy nem kell áfás számlát kérnem mert az apehnak az oldalán fel van tüntetve milyen áron számolja az üzemanyagot így ők diktálnak, de ha magánszemélyként használod az autót akkor is irhatsz le bizonyos %-ot az üemanagból/hó mert használhatod céges feladatokra az autót!
 • DIESEL DOG #105
  Tisztelet Mindenkinek!

  Olyan kérdésem lenne, hogy immár 3-ik éve üzemeltetünk egy KFT-t mint családi cég. Tehát alkalmazottaink nincsenek, csak KFT tagok. A tegnapi nap folyamán felmerült az a dolog hogy vásárolnánk egy kishaszon gépjárművet. A kérdésem az lenne hogy a jelenlegi jogszabályok szerint milyen esetekben kellene a kishaszon gépjármű után cégautó adót, és ha kellene is milyen szankciók szerint kellene elszámolni vele. Pl: miként lehetne elszámolni az üzemanyag költségeket, útiköltségeket...

  Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
 • Gladiator
  #104
  helo

  Olyan problemam lenne, hogy elmeletileg 1300 eurot fizetunk havonta a lakasert, ebbol 200 euro a rezsi. Viszont most a foberlo bedobott egy levelet, hogy a mult evben sok energiat hasznaltunk, ezert ki kellene meg fizetni 4300 eurot pluszba. Van ennek barmifele alapja? A szerzodesben tisztan le van irva, hogy az 1300 eurobol 200 a rezsi, es nincs semmifele megjegyzes arrol, hogyha esetleg tobbet hasznalunk, akkor ki kell fizetnunk a kulonbozetet.
 • Nightwish006
  #103
  Jah lehet nemjó helyre írtam, sry
 • Nightwish006
  #102
  Üdv! Olyan problémám van, hogy a munkahelyemen memória kártyákkal dolgozunk. Bazi sok van belőle, és könnyü kilopni. Viszont hangsúlyozom, hogy én NEM loptam. Viszont nekem is ugyan olyan kártya volt a telómban. Namost a mai napon az történt, hogy a biztonsági őrök minden dolgozót kisgatyára vetkőztettek csak úgy, és mindenki öltöző szekrényét átkutatták. A telefonokat átnézték, és a memória kártyámat kivették, mondván biztos onnan loptam, mert ugyan olyan ! Azt mondják bizonyítsam számlával, hogy azt vettem máshonnan, de a számla nincs meg, mert egyszerüen minek tartanám meg 1 memoria kártya számláját? :D Namost mit tudok én velük csinálni? A kártya értéke egyébként kb.8000ft. Nem nekik kellene bizonyítaniuk, hogy én azt onnan loptam??? Megtehetik ezt??? Nagyon felidegesítettek, és rohadtul lincs hangulatom van, vki mondjon vmi okosat pls
 • gurubefree
  #101
  En kenytelen leszek mert csak az elso 1/2 ora van ingye. Mar azt sem tudom mit csinaljak . Irtam par jogi forumba de semmi valasz otlet mit lehetne tenni.
 • Max7
  #100
  Angliában vagy? Tré de én 3 dolgot elhadartam az ügyvédnek 40 perc alatt kérdeztem tőle tud e követni ha gyorsan elmondok mindent egybe utánna kérdezhet 40 percig beszéltem és 3 ügyet elmontam visszamenőleg kb 6 évre :D
 • gurubefree
  #99
  Ez tenyleg tatrhatatlan . Amugy hulyet csinalnak magukbol . Szerdatol fel voltam fuggesztve erre fel tegnap kaptam egy levelet hogy beszuntetik a vizsgalatot es Hetfoig minden kiesett napomat fizetnek :-) Szerencsere jelentettem hogy ilyen korulmenyek kozott nem vagyok hajlando dolgozni ugy hogy nem fogok vissza menni . Ha vissza mennek csak bohocot csinalnek magambol . Szerintem probalnak mosakodni , de majd az ugyved ugyis megmondja mit kell csinalnom.
  16.000 ........ itt olyan £80-£100 korul van orankent. Az elso konzultacio kb. 5-6 ora kb £500-£600 .( 200.000- HUF )
 • Max7
  #98
  Basszus kifolyt a szemem mire a végére értem és ott van a végén a megoldás... keress egy ügyvédet... és irány a munkaügyi bíróság! Ügyvédnek mond meg hogy vigyen bele mindent hogy megronlott az egéségügyi állapotod a folyamatos terorizálás és problémák miatt... stb stb :)

  Amúgy a gatyád rá fog menni az ügyvédre én is most járok ügyvédhez lentebb olvasható probléma miatt... 16000ft csak az hogy meghallgatja a problémámat (óradíj=16.000) és 0.5%-ot kér abból amit követelünk .... pofátlanság... de ez van gondolkozok hogy elmegyek valami jogi egyetemre!
 • gurubefree
  #97
  Sziasztok

  Nem is tudom hol kezdjem. Kulfold mas jogszabalyok de jo lenne hallani masok velemenyet arrol , amit teszek meg kell tennem es van ertelme. Kisse el vagyok keseredve mert ami elott allok arra ramehet a hazassagom , mindenem de ugy erzem meg kell lepni nem csak ertem de masok erdekeben is.

  01.08.2007 Uj munkat kaptam hatalmas lehetosegek , karier , szebb jovo ( :-) ) Ez egy ugyfelszolgalat , biztonsagi felugyelet ( concierge service )
  A feladatunk tartani a kapcsolatot vevokkel , tulajdonosokkal ( lako park 50-400 millos lakasok ) es termeszetesen biztosagi feladatok ellatasa is CCTV rendszer kezelese , terulet ellenorzes stb.
  Minden tokeletes volt , nagyon jo kapcsolat a vezetessel mind az alkalmazo ceg eseteben mind pedig a teruletet felugyelo ceggel ( mas ceg az alkalmazo es mas cegnek " dolgozunk " a teruleten egyszerubben a teruletre felugyelo ceg berli ezt a ceget aki ezt a szolgaltatast nyujtja )
  Nem igazan ment meg az idegen nyelv de megkaptam az allast mert van katonai multam ( Idegen Legio stb ) Szepen ossze allt az elso csapat , traningek stb. Ment a munka is szepen de kezdodtek a problemak. Folyamatosan hullottak az emberek mellolem egyebb okbol kifolyolag . Itt kotelezoen engedellyel kell rendelkezni ha ilyen munkat vegez az ember es ennek az engedelynek a megszerzese nem egyszeru feladat . ( 6 het - akar 1 ev )
  Eleinte elsiklottam a problemak felett de , vagy inkabb nem akartam problemat abbol hogy kinyitom a szam. De tavaj tortent valami ami kiutotte a biztositekot . Kituntetett katona vagyok , nem tokeletes ember de probalok azon az uton jarni amin az ember ember maradhat. Nem igazan torelalom ha nem az en hibambol krealnak egy hibat amit nekem tulajdonitanak.
  01.12.2008 egy uri ember ( ?? ) aki a teruletunkon takaritokat alkalmaz megkert arra hogy ha tudok par szabad embert aki akar egy kis penzt keresni akkor 3 hetre tud nekik munkat biztositani. Ebben meg nincs is semmi rossz , es kozoltem vele semmi gond holnapra meglesz.
  El is inteztem neki ... 4 takarito kezdett dolgozni neki. Az elso dolog ami fucsa volt hogy penteken egy penzzel teli boritek vart es egy par soros level arror hogy fizessem ki a takaritokat. Nem igazan tulajdonitottam ennek semmit tehat megtettem. Ugyan ez tortent a kov. penteken is. Ezek utan a teruletre felugyelo ( nem az alkalmazom ) felhivta ra a figyelmem hogy ezt nem tehetem mert torvenytelen ( holott ez a ceg napi kapcsolatban volt a takaritoceggel ) mert o ( manager ) nem tud errol semmi . ( ????? ) Egyetertettem es azzonnal felhivtam a takarito ceg tuljdonosat es kozoltem vele hogy nem vagyok hajlando kifizetni a takaritoit .
  24.12.2008 delelott dolgoztam es a takarito ceg vezetoje felhivott es a takaritoi utan erdeklodott , mivel az egyik nem jelent meg a teruleten hogy elkezdje a munkat. Tudattam vele hogy fogalmam sincs az egeszrol de ha gondolja utana jarhatok . Meg is tettem es kiderult a takarito betegseg miatt nem jelent meg. Ekkor kezdodott a problema ..... Mit mondtam a manager elmondasa szerint ennek az embernek semmi dolga nem lenne a teruleten ( ettol fuggetlenul a manager beosztotjainak napi kacsolata volt ezzel az emberrel ) keresi rajtam a takaritot. A beszelgetes utan par percel 3 masik manager allitott be az irodamba es kozoltek velem hogy veszhelyzet van es hasznalniuk kell a teruletre kihelyezett allando ( ful time ) takaritott aki nem az emlitett feketezo takaritocegnek hanem egy jegyzett cegnek dolgozik mas feladatkorrel. En vettem a batorsagot es nem engedtem oket utasitani a masik takaritot hogy kozremukodjon veluk. Hogy miert : - Tisztaban voltan azzal hogy feketezo ceg informalta ezeket a managereket arrol hogy a takaritoja nem jelent meg a teruleten es szamara 24.en karacsony elott lehetetlen talalni takaritot aki elvegzi a munkat ezert kerte oket hasznaljak azt a takaritot aki amugy is ott van . Supervisor vagyok az teruleten tehat akarmi is tortenik a teruleten az az en felelossegem is. A nagy szovaltas kozepette elmergesedett a helyzet , es a 3 kozul az egyik felhivta azt a
  szemelyt aki utastott engem arra hogy fejezzem be a kozremukodest a feketezo ceggel es megkerdezte hogy hasznalhatjak e a teruleten levo takaritot arra hogy elvegezze azt a munkat amit masnak kellene .. ez a szemely azt mondta igen , szoval hagyta a 3 managert hogy kozremukodjon a feketezo ceggel. Bennem egy vilag omlott ossze hogy engem kerdore vonnak de masok problema nelkul tehetik. Hat nagyon beragtam es felhivtam a takarito figyelmet hogy nem kell elvegeznia a munkat ha ugy erzi es mindeneppen hivja fel a manageret es informalja az esemenyekrol. A takarito meg is tette es nem tett eleget az utasitasna. Engem jelentettek es a ceg egyik vezetoje ( a teruletrol ) kerdere vont hogy miert nem mukod egyutt az alkalmazottaival . En meg kerdere vontam ot hogy miert engedi a beosztotjait egyutmukodni azzal akivel valami oknal fogva nekem nem szabad. Ezek utan a kapcsolatom a vezetessel olyan szintre sullyedt hogy mar tarthatatlan.
  Par pelda mik tortennek :
  -Az alkalmazo es a teruleten jelelevo ceg vezeto mamagere zsarolja az alkalmzottakat ( ha nem csinalod elveszited a munkad stb. )
  - Engedely es kepzes nelkuli alkalmazottakat utasit hogy olyan munkat vegezzenek amit a torveny TILT !!!1
  - Ram ujjal mutogat ( vezeto manager ) es ellensegnek nevez es kozli velem hogy elveszitek mindent

  Felhivtam az alkalmazom figyelmet a problemara. Erre az alkalmazom ahelyett hogy orvosolna a problemakat megprobalt eltavolitani errol a helyrol es mas munkahelyet ajanlott . Ebbe bele is egyeztem volna de arra kertem irja le .. persze nem kaptam semmit , es az az uj munkahely nem is letezik . Ott jarok hogy a 4 havi terror utan felfuggesztettek visszaeles es a parkol engedely nelkuli hasznalata miatt.

  Eppen ugyvedet keresek.