239
PSP vs NDS vs GBA SP
  • Petyus_
    "King Kong, Harry Potter, NFS Most Wanted"

Ezeknek a játékfrencsájzoknak a DS-en jön ki a valódi értéke (0). =)

Abban teljesen igazad van, hogy DS-en is mondjuk egy Advance Wars, Castlevania vagy Sonic jól bevált játékok új verziói, viszont "nagykonzolokon" már kihaltak, vagy átmentek minősíthetetlenül szar 3D változatokba. A DS-en viszont király játékok.

Az biztos, hogy nagykonzolos játékokat PSP-re lehet szinte tökéletesen portolni, DS-en viszont egy minősdégi játékhoz a készítőknek jó esetben agyalni kell, hogyan nyújthatnak valami pluszt az érintőképernyő/dual screen használatával, amiből egész kellemes dolgok is kisülhetnek. =)
  • Ersiman
    Crisis Core - Final Fantasy VII. de ezen kívül is készülőben van néhány ígéretes rpg rá: Breath of Fire, Suikoden, Tales of Eternia, persze ezek között is van ami remake, de attól még biztos jók lesznek, főleg ha valaki a PSX-es részekkel nem játszott.
  • Petyus_
    Final Fantasy DS-re lesz, a III. rész nagyon jónak ígérkező remake-je (meg Crystal Chronicles). Japán fejlesztőknél (ide értve a Square-Enixet is) a DS nyilvánvaló prioritást fog élvezni.. olcsóbb a fejlesztés, jóval nagyobb a japán install base.
  • Ersiman
    Hát ahogy olvastam a Gamespoton az Elf Bowling mindent alulmúl.
  • Ersiman
    Ne az 576 Konzol legyen már a mérvadó, ha lehet. Inkább ha teheted próbálj ki Te minnél több játékot DS-re is!
  • Sheltem
    Egyébként PSP re nem úgy volt hogy lesz final fantasy? Az dobna a dolgon..De sehol nem találok róla semmit.
  • Sheltem
    Nekemis tetszik a nintendogs
  • Max 36
    És hogy a PSP újabb gép?Ez igaz,de ha a szoftver ellátottsága egysíkú lesz,akkor nem terem nekik babér.Ha én most vásárlásra fanyalodnék, aV.Tenis,a Burnout,és a GTA:LCS,ami érdekelne,a többi program hidegen hagy,mert nem igazán köt le,pl. 1 Dead to rights
  • Max 36
    Európában és Amerikában talán,de Japánban... Ha a PSP-t nézed,ott s tudnék 10 játéknál többet említeni most,ami ténylegesen megéri az árát.És ha a Nintendogs-szal a csak a hölgyek,és a gyerekek játszanak,akkor mi baj?Épp elég nagy így a rajongótábora a gépnek.Ne legyél már ennyire szemellenzős Sony-fan,bakker!
  • orkenyid
    Na EZT utálom!
    Pont a 3 legszarabb játékot hozza fel mindenki ami valaha is kijött DS-re!
  • Max 36
    SZvsz a nagy helyzet az az,hogy hiába tud multimédia terén a PSP nagyon sok mindent,eleddig egyetlen[!],ismétlem egyetlen egetrengető játék sem jött ki rá,Mondom ezt annak ellenére,hogy asztali konzolok teréna PS2 és az XBOX nálam a favorit.Az NDS-nél viszont még kiaknázatlanok a lehetőségek,hála az érintőképernyőnek,pl. De ha veszi a fáradtságot bárki,és megnézi a japán hardver eladási statisztikákat,akkor látni fogja,hogy Japánban,ahol nem a hardver tudása,hanem a játékélmény a döntő,toronymagasan vezet a DS.
  • uu
    a sonic rush nem csak egy ujabb sonic resz, ha jatszottal volna vele vagy egyaltalan olvastad volna a review-okat irtak, hogy A legjobb sonic jatek ami valaha kijott (ezzel mondjuk en nem ertek egyet, sztem a klasszikus sonic gammak genesisre jobbak, dehat:P). a castlevania-rol kerdezd meg petyust hogy milyen, az elobb itt dobalta az agyat, hogy mennyire bejott neki. azt ne felejtsd hogy nem azt mondtam hogy az a problemam hogy csak folytatasok jonnek psp-re, nekem semmi bajom a folytatasokkal, nekem az a bajom hogy AZOK SE, hanem egyszeruen kiadjak a regi jatekokat ra.
  • SlickAdam
    Gran Turismo-val sose játszottam kormánnyal, mert eleve a Dual Shock kontrollerhez vagyok szokva. Azon is az irány gombokat használom mindíg, nem az analógot.
  • SlickAdam
    a #49-ben felsorolt játékokat nem ismerem mindet. De a Sonic is csak egy újabb Sonic rész (ki tudja megszámolni hanyadik?!), a Castlevania meg úgyszintén egy Nintendo-s klasszikus. Megvannak a Sony-nak és a Nintendo-nak is a saját egyedi játékai. És nem mondtam, hogy csak a Harry Potter jön DS-re, de az újságban sajnos más említésre méltó nem igen volt.
  • uu
    picit probalj mar meg racionalisan gondolkozni. gran turismo psp-re? gran turismo egy szimulator, kormany kell hozza minimum, egy handhelden mi ertelme van oszinten? tudom hogy tervezik kihozni a 4-et ra, de azzal a kis szar analog gumoval fogsz _autot vezetni_? ezt hivod te jatekelmenynek?
  • SlickAdam
    Szerintem azért én is játszottam 1-2 játékkal PS2-n, a Burnout kimaradt véletlenül. Ennyiből még nem látszik, hogy van-e perspektívám. Nekem az autós játék a Gran Turismo, és ha lenne PSP-re is, akkor azt vettem volna meg. De mivel nincs, és a legjobb autós játék jelenleg a Burnout PSP-re, így hát erre esett a választásom.
  • uu
    ez oriasi baromsag, az hogy kiadjak ugyanazokat a gameket is DS-re mint PSP-re baromira nem azt jelenti hogy csak azok vannak ra. igen, PSP-re csak king kong mer harry potter meg nfs van, de DS-re tele van allat jatekokkal, ismet atiranyatalak #49-re.
  • SlickAdam
    Egyébként meg ugyan azokat a szarokat adják ki a DS-re is, mint PSP-re, csak a DS esetében mégszarabb az eredmény (grafikailag és tartalmilag is). Nézzétek csak meg az 576 Konzol új számát. King Kong, Harry Potter, NFS Most Wanted <-- na ezekkel én sose fogok játszani. DS esetében annyi a nagy dolog, hogy tudod használni 1-2 dologra a dörzsölhető képernyőt. Az eredeti ötletes játékokat meg hagyjuk már. Nintendog-s, Wario Ware, ezekkel a húgom játszik. Meg a PSP újabb gép, úgyhogy majd behozza játékok terén (eladások terén esetleg alulmarad kicsivel), sőt! 3-szor le is körözi majd a Nintendo-t. Pont.
  • uu
    mondjuk nemazert de ha ilyen jatekokkal nem jatszottal ps2-n/x-en akkor mibol gondolod hogy mervado a velemenyed? ezt most nem bantasbol mondom meg ilyesmi, de rogton latszik hogy nincs perspektivad, azert mert te most jatszol veluk eloszor az egy dolog, de mi mar ezeket reges regen vegigtoltuk nagygepen, szal mi biztos nem vennenk meg ujra. persze ezt a "mi"-t most a hardcore gamerekre gondoltam, szal egy szoval se mondtam, hogy egybol DS-t ajanlanek barkinek, akik most kapcsolodtak be a jatekba, vagy egyszeruen kimaradt neki az elmult 5 ev, azoknak persze jobb a PSP, de most erted, meg1x mondom, ezekbe nekunk nincs semmi uj. igen, az elso 1-2 honapig meg nekem is erdekes volt hogy nagykonzolos grafika egy handhelden, de utana elgondolkozik az ember hogy miert kapcsolja ki 10 perc jatek utan es hallgat rajta mp3at. azert mert megyek egyet ujra ugyanazon a burnout palyan mint amit mar 40 millioszor megcsinaltam ps2-n, baromi unalmas.
  • orkenyid
    Én már csak azért is a Nintendo mellett vagyok, mert szinte semmi más konzolra nincsen ÖTLETES játék.
  • SlickAdam
    POP Revelations végülis ugyanaz mint a Warrior Within, és mivel azt nem játszottam végig, nekem ezzel nincs semmi gondom. Burnout Legends nekem bejön, ugyanis nem biztos, hogy minden PSP tulaj játszott vele nagykonzolon is. Például én se, és handhelden megismerve a játékot tetszik. A MGS tényleg megdöbbentett engem is, de pár óra játék után belemélyedtem. Ebben az esetben például újításnak vehetjük a Konami húzását. Itt-ott szidják a PSP-t a korábban leírtak miatt, de a hozzászólásodból is látszik, hogy te is egy megszokott folytatást vártál tőle szerintem, és ha mást kapsz akkor az nem jó.
    Ha meg nem akarja az ember ugyanazt a játékot megvenni msá platformra is, akkor először gondolkozzon. Nézze meg, hogy mely játék az, amit handhelden játszana, és mely játék az, amit a tv előtt (ha már ígyis-úgyis kiadják őket mindkettőre)
  • uu
    - en elegge mgs fan vagyok de az acid nem jott be. (ki a fasznak jutott eszebe az mgs-t kartyajatekka tenni azt nemtom)
    - gta:lcs egyetlen jo game psp-re
    - burnout legends: minek? az elso 3 burnout remakeje, mar 80x vegigtoltam oket ps2-n meg x-en, baromira semmi ertelme neki. megcsak uj content sincs benne.
    - prince of persia revelations: na ne szorakozz...
    - ridge racer: tok mas ez a game mint a tobbi ridge racer mert... mas a menuje!

oszinten szolva inkabb pisilo gyerekszoborral oltok tuzet minthogy megegyszer megvegyem ugyanazokat a jatekokat csak mas platformra...
  • SlickAdam
    Ja és ha vannak PSP-s játékaid amivel nem játszol, akkor leírhatod a nevüket és lehet hogy átveszem őket reális áron.
  • SlickAdam
    Mivel nincs azért olyan sok pénzem, hogy mindent megvegyek ami megtetszik, de ami van néhány játékom, azzal én meg vagyok elégedve.
    Metal Gear Acid (más mint a megszokott Metal Gear-ek, de jó játék)
    GTA: LCS (no comment)
    Burnout Legends (szép és jó)
    Prince of Persia Revelations (ezzel nem vagyok teljesen megelégedve, de ez is egy megszokottan jó POP játék)
    Ennyi van, megpróbáltam nevesebb játékokat beszerezni így első körben. Meg jön nemsokára a Ridge Racer, ami nem új játék PSP-re, de jó értékelést kapott.
    Tudom-tudom jobb a Wario Ware, amikor a pisilő gyerekszoborral kell tüzet oltani, vagy a DS mikrofonját kell fújni lilulásig, de ... nekem az enyémek jobban tetszenek. Ízlések és pofonok. Hozzáteszem azért mégegyszer: NEM mondtam hogy ROSSZ A NINTENDO DS!!!
  • uu
    el tod mondani hogy mivel jatszol psp-n? sorold fel az osszes gamet. nekem is van es nekem a polcon porosodik mer nemtok rajta mivel jatszani. de lehet hogy az en hibam, lecci sorold fel mik a jo jatekok psp-re.
  • SlickAdam
    Tisztában vagyok vele, hogy MÉG nincs sok jó játék PSP-re (bár azért akad az is), de nekem valahogy mégis ez a konzol tetszik jobban. A Nintendo név nekem valahogy "gyerekjátékok" érzést kelt bennem. Egyébként említettem hogy el lehet ezekkel is szórakozni, nem vagyok 100% Hardcore Sony fanatista. Volt SNES-em, N64-em, legelső Gameboy-om, ..., szóval jó a Nintendo, de akkoriban még én is kisebb voltam, mostanában engem mondjuk egy Sony-s Metal Gear ragad meg. Ugyanakkor szebb a PSP, mind külsőleg, mind belsőleg. Elismerem azért hogy a DS a legnépszerűbb handheld jelenleg, mert olcsó is, és fiatalabb korosztálynak szól alapvetően. És ezt a tényt nem tagadhatjátok le!!! Másik dolog amit olvasni lehet sok helyen, hogy kevés a PSP-s egyedi játék. Ez RÉSZBEN igaz, azt mondják csak a nevesebb nagykonzolos játékok további részei jelennek meg rá. Na de akkor a Mario (több cím is), a Wario, a Resident Evil, az NFS, ... azok nem csak újabb részei régebbi sikerjátékoknak???
  • Ersiman
    És természetesen a DS mellett szól a GBA játékok futtatása, ami hatalmas játékválasztékot jelent.
  • Ersiman
    Én, ha most kellene választanom biztos DS-t vennék. Egyszerűen jobb játékok vannak rá, vagy már készülnek. Persze előbb-utóbb a PSP-re is jelenik majd meg olyan amiért valóban érdemes lesz majd venni.
  • Ersiman
    Nézd, lehet hogy szerinted a Mario gyerekjáték, de nekem már a könyökömön jön ki a sok fps meg hasonlók, viszont a Mario Sunshine-nal (GC) nagyon jól el tudok szórakozni, pedig így saccra minimum 20 évvel vagyok idősebb nálad :)
  • uu
  • orkenyid
    Mario? Gyermekjáték? no comment...
    Azon kívül: advance wars, another code, warioware, castlevania, phoenix wright, meteos, sonic rush, metroid pinball, trauma center, project rub, asphalt urban, lost in blue, ... meg még sorolhatnám.
    De ha valakinek a PSP-s tömegszarok jönnek be hát jó szórakozást hozzá!
  • SlickAdam
    Nem fikázok senkit és semmit, mert nem ez a célom, meg azért se mert van a háztartásban DS és PSP is (na vajon melyik a húgomé?), de az lenne a kérésem, hogy mondjatok már valami jó játékot DS-re, mert én nem igen láttam még. És ilyen Mario-t meg mittoménmit ne is hozzatok fel, mert azok gyermekjátékok. Persze el lehet velük szórakozni, de nem hosszútávon. Nekem speciel a PSP jobban bejön, de a DS se rossz, főleg emiatt az érintőképernyő miatt.
  • Sheltem
    Szóval ezzel az 1-2 rongyos izével simán fel tudom másolni a .nds romokat a flash kártyára?
  • uu
    neem 1 progi van amivel patchelheted mindet.
  • OrioN the S
    :D otthon
  • Sheltem
    Minden romhoz külön saját patchet kell keresnem hogy cfre mentsen ? Vagy van 1 univerzális mindhez.
  • uu
    hol?:)
  • uu
    1-2 rongy.
  • OrioN the S
    POCKET HOCKEY ...ezzel nem jáccottatok? innyé van és tökj jó :D
  • Sheltem
    Van egy canon kamerám de szerintem csak letölteni tudok képet róla és törölni...Ilyen kártyaolvasó mennyibe kerül ?