Második évfordulójukat ünneplik a marsjárók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocsi...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Vagy legalább a kerekeit megszerezni?
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
A fejlõdés tehát nem az élettartam terén lesz kritikus, hanem inkább a nagyobb önállóságot, jobb tudományos mûszereket, illetve a nagyobb adatátviteli sebességû kommunikáción lesz jelen. Ez utóbbi terén például most a lézer alapú kommunikáció az egyik legigéretesebb.
Bocsánat, de szót kell végre emelnem ez ellen a "respect, vagy "riszpekt"-ezés ellen. És nem azért, mert valami bajom lenne az angol nyelvvel, szerintem jobban tudok angolul, mint te, de tök fölösleges olyan dolgokat is angolul kifejezni, amelyekre megvannak a rendes, szép, kifejezõ magyar szavaink: minden tiszteletem/elismerésem/megbecsülésem stb. XY elõtt. Vagy: meghajlok XY nagysága/tudása/ismeretei elõtt.. Szóval sokféleképpen ki tudjuk ezt magyarul fejezni.
Eddig volt az OFF (ez indokolt, mert rövidebb, mint a magyar körülírása!).
Az ON meg az lenne, hogy én azt hittem, hogy a Föld körül keringõ mûholdakon keresztül zajlik a kommunikáció, és azok továbbítják a jeleket a Földre.
A Mars körül meg végképp nem értem, hogy miért nincsenek marsi stacionárius pályára helyezett mûholdjaink, de biztos nincs ennyi pénz (kellene belülük jó sok: 8, 12, 24).
Kara kánként folytatom tanításom.
Jó hogy vannak ilyen emberkék is....
Bár néhány ütödött nagyon szórakoztató, hehe
De azért ne ájulj el, van amiben nem értek egyet veled...és vitatkoznék napestig 😊 de ez benne a jó 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
A DSN egy jelenleg három bázisból álló antennahálózat, egy bázis az USA-ban, a Mojave sivatagban van, a második Spanyolországban, Madrid közelében, a harmadik pedig Ausztráliában, Canberra mellett. A három bázis kb. 120-120°-os szögben helyezkednek el a Földön, tehát így nincs vakfoltja, állandó kapcsolatott lehet tartani bármelyik bolygóközi misszió ûrszondájával, amelynek rálátása van a Földre. A DSN felelõs a bolygóközi missziókkal való kapcsolatfentartásért, már a Voyager és Pioneer küldetések idején is.
A DSN honlapja.
A pioneer-eknek, meg a voyagereknek még ha jól tudom a Föld fele kellett küldeniük a jelet.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
"...az ember csak saját magának árthat, és csak maga árthat magának, senki más." "Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
de: go rover go 😊
Egyszerûen hangzik? Pedig ennél is sokkal bonyolultabb. Tudnillik ez egy ideális világban lenne így, ahol a roverek és a Föld között állandó rádiókapcsolat van.
Mivel a Mars felszinérõl sem lehet mindig a Földre látni, így a rover szemszögébõl nézve a közvetlen kapcsolathoz a Földnek a Marsi horizont felett kell lennie. Ezt meg lehet kerülni úgy, hogy a szonda a Mars felett keringõ átjátszómûholdon keresztül küldi az adatokat a Földre, de a mûholdakkal is csak akkor tud kapcsolatot tartani, ha az éppen felettük jár, akkor is csak kb. 10 percig (a roverek esetén ezek a Mars Odyssey és Mars Global Surveyor).
A roverek ráadásul még ekkor sem lehetnek folyamatos kapcsolatban a Földel, mivel a Deep Space Network rádióantennahálózat, amelyen keresztül a kapcsolat fentartható más küldetésekkel is kommunikál, így naponta csak kétszer veszik fel a kapcsolatot a Roverekkel, egy-két óra idõtartamra.
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Igaz semmi értelme,mert csak pusztaság de azért jó móka lenne <#alien2>#alien2> Meg egy kicsit drága is.
Jó móka lehet ilyen távolról irányítani ezeket a robotokat.
Szeretem a körökre osztott stratégiát!😉))
De azért jól bírják! (Bár valszeg ezt az egyszerûségüknek is köszönhetik)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Emellett tönkre ment a robot irányítórendszere is" - a milye? Nincs semmi gond az irányítórendszerével, az egyik kerék parás.
"A Spirit ennél is megviseltebb képet mutat, esetében már csak egyetlen mûszer mûködik, amivel a kõzeteket kapargatja." - szintén error, a Spirit perfekt állapotban van, a legutóbbi (tegnapi) status report szerint:
"Spirit is in excellent health..."
"Sols 701 to 703 (Dec. 23 to Dec. 25, 2005): Spirit completed a long Mössbauer spectrometer integration on the brushed target "Palomino," along with an overnight reading by the alpha particle X-ray spectrometer on the same target. The panoramic camera took a 16-frame mosaic from Comanche over two sols. That camera and the miniature thermal emission spectrometer observed targets in the immediate vicinity with informal names "Cheyenne," "Apache," "Kickapoo," "Chickasaw," and "Winnebago." On sol 703, microscopic images were taken of a fin-shaped feature on Comanche."
Azaz MINDEN mûszere teljesen rendben van.
a még mûködõ karjával a robot feldobta a kamerát, amely gyors reakcióidejének köszönhetõen sok képet csinált, majd az elkapóautomatika a kar segítségével óvatosan elkapta a kamerát...szerintem