Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hasznalati utasitas:
Unrar/unzip
Be aware that where you place the folder must remain or it will break its use and you will need to reconfigure the bat file
USE:
Run FPS_Limiter_GUI.jar and click SEARCH EXECUTABLE
browse for and select FSX.exe
set frame limit to 30 under MAXIMUM FPS
Click CREATE BAT
Once complete close the interface and use the created file fsx.exe.limited.bat to start FSX (double click it)
set frame lock to UNLIMTED in FSX and use the AG slider to tune
You MUST have JAVA installed to use that interface
http://www.java.com/en/
Now here is the deal... this attacks the UNLIMITED FRAME LOCK problem related to Vsync introduced by Aces in SP1/SP2. Instead of tuning the FRAME LOCK you will tune the AUTOGEN slider for smooth results where you are flying. Leave the FSX frame lock slider at UNLIMITED at all times.
You can fine tune this app as well...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
A traffic beallitasok meg lehetneka ludas hiszen pl new yorknal az ai forgalom es autok stb eleg sok lehet, mig ugyan ez a beallitas egy austrianal nem vesz vissza a teljesitmenybol.
fsx.cfg pedig
C:\Documents and Settings\YOUR ACCOUNT NAME\Application Data\Microsoft\FSX\fsx.cfg
VISTA
C:\Users\YOUR ACCOUNT NAME\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\fsx.CFG
Egyébként írtam, hogy minden scenery mash autogen stb csúszka a maximumon van, a water effect csak 2*es, a distance az minimumon van hagyva, és nincs light boom. Forgalom kicsit fel van húzva.
Megnéztem mégegyszer autogen szempontból New Yorkot. Ezzel a fenti beállítással egy alap szituációban 11FPS. Visszavettem az autogent 0-ra ! A többi scenerey mash csúszkákat visszavettem úgy közepesre.
Az eredmény midössze + 2FPS ! azaz 13,
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
FPS limitert en meg kiprobalnam kicsit lejjebb linkeltem mar. fsx.cfg hogy nez ki miket allitottal?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB
Bar nyernek a lotton kapna az osszes forumtag itt bazz egy csucs I7 et aztan repkedes bazz semmi tuning😊))
Illetve amit belinkeltem win optimalizalas azt ahogy le van irva pontossan ugy kell vegig csinalni tudom lassu folyamat egymas utan ennyiszer de en mar tobb gepen vegigcsinaltam nem fsx miatt es mindenutt a rendszer win xp eseten sokkal smoothabb volt. tehat ez fuggetlen fsx tol.
Nyilván az Acceleration is Service pack 2, de a többlet bepakoltdolgok miatt kérdem.
Egyébként Hypo, nálam nagyon jól mûködik az FPS limiter progi, köszönet érte!
Nagyon szépen simán fut az FSX, pedig nincs erõmûvem.
A Hypo-s féle linkelt optimizálás:
Végigcsináltam, és eléggé fura lett az eredmény, nem vettem észre, hogy bármi is gyorsult volna. Leírom mi a tapasztalat:
1. Az egész vinyón egy blokkba kerültek az adatok, tehát folytonos lett.
2. Az FS mappában lévõ dolgok ennek ellenére szét voltak szórva a vinyón, közte mindenféle mással, tehát az nem volt folytonos.
3. Benyomtam egy Complete/Name Defragot úgy, hogy csak az FS mappát dolgozza meg, tehát semmi mást. --->
4. FS mappa folytonos lett, és kikerült a vinyó szélére (legalábbis a cluster inspector alapján) A többi rész persze lukacsos volt mint egy sajt, mert onnan szivta ki a szétszórt FS dolgokat.
5. Na gondoltam nyomok egy complete/spacet az egész vinyóra: ---> gennyláda ugyanugy szétcincálta az FSt mint ahogy volt.
6. Megcsináltam megint az elsõ lépéseket, ugyhogy most az FS egyben van. Minden más nincs.
Konklúzió:
F*szom kivan az OOval. <#hehe>#hehe>
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Amit kivettem a csatolt linkbõl, az nagyjából az, hogy nem lehet 65 százaléknál jobban megtöltve a wincseszter, de ideális a 30 százalék lenne. Pillanatynyilag 60 százalék szabad. Egy partició van csak.
Mi lehet még fontos?
Az autogen-t majd megnézem, de ekkora különbség akkor is minimum aggasztó.
Ez a bizonyos CFF Explorer program esetleg hozhatna lényeges javulást WIin7 esetén is vajon?
Default alaska fsx ben neha 7 fps re ment le pedig eleg sivar atj felett repkedtem default geppel, tongass x ugyanott 25 fps😊)) szoval....
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Valamit viszont nem nagyon értek.. Azt gondoltam, hogy az Austria Pro Sceneryt, ami elég jó kidolgozású és azon valóban kb. 30% ot csökken az FPS az eretihez képest, kísérleteim színteréül választhatom, mint valami etalont.
Itt mint említettem, gyakorlailag közel maximális display beállításokkal is tartani lehet a 20FPS-t ami, nekem tökéletesen megfelel. Viszont tegnap ellátogattam más helyszínekre is és némi csalódással vettem tudomásul, hogy pl. Washingtonban 10-14 FPS tartományban mozgok ugyanezen beállításokkal. Amikor megpróbálom visszavenni a csúszkákat (scenery mash-re vonatkozóan) érdekes módon olyan minimális mértékben emelkedik csak az FPS (1-2 FPS), hogy szinte nem is érdemes visszavenni, akkor már jobb, ha maximumon vannak.
Mivel magyarázható ez a jeleneség és tudok-e ezen javítani a jelenlegi konfigommal?
A wincseszteren csak a win7 és az FSX van, a win beállításokat a hivatkozott tanácsok alapján már ahol tudtam, módosítottam.
Megvan az a program, amivel
http://goo.gl/gd6Zi5
http://goo.gl/gd6Zi5
Összefoglalva a végredményt: A WIN7-es RC lényegesen jobb eredményt ad mint a Vista 64. Számszerûsítve: egy azonos igényes szituációban 14FPS helyett 20FPS (Accelerator/Austria Pro)
A leggyengébb pont jelenleg a wincseszter, ami egy 120G Samsung SATA 7200RPM.
Hihetetlen számomra, hogy customban végülis szinte minden csúszkát maximumra tudtam húzni, ami a sceneryre és mashra vonatkozik ott mindent, (már csak a light bloomot nem tudom használni, ami egyébként gyönyörûen néz ki), és eddig tartani tudom mindenütt a 20FPS-t, pl. Austria Pro Sceneryn.
Kérdés, hogy wincseszter tekintetében mi lenne az ésszerû megoldás. A 74Giga nekem kevés. Kérdés, hogy két 7200RPM-es Raidb 0-ban vajon mennyivel lenne rosszabb megoldás?
Köszi a segítséget 😊
Official IVAO Member
Official IVAO Member
A lövöldözõs repülõs játékokat kedveli,-mondtam neki hogy akkor ez neked uncsi lesz mert "itt csak repkedni lehet" 😄DD
Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.
Ez valami megközelítési típus?
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
"Folks, we have reached our cruising altitude now, so I am going to switch the seat belt sign off. Feel free to move about as you wish, but please stay inside the plane till we land ... it's a bit cold outside, and if you walk on the wings it affects the flight pattern."😊
OFF vége!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ez sincs köszönõ viszonyban a hanggal én mégis könnyesre röhögtem magam rajta...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Atist hallgasd meg hogy tisztaban legyel a hasznalatos palyakrol, aztan amikor tudod melyiket hasznaljak akkor kivalsztod hozza a megkozelitesi eljarast ha van, es fs atc je amit felajaln azt nem fogadod el hanem kersz egy masikat lehetoleg amit kivalasztottal, de sid star okat nem tamogat ugy hogy azokat neked kell megoldanod.
Official IVAO Member
Egy barátomat is nagyon érdekli az fsx, noha sose volt még neki ilyen játéka.
A demó verziót letölteném neki,-kérdésem, hogy a demó-ra lehet pár add-ont nyomni?
Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.
Kis reptereken ahol nincs ATC semmilyen formaban, ott altalaban az a jo eljaras ( GA ) hogy el kell feletter repulni megnezni merrol fuj az a bizonyos hogy tud melyik palya iranyon szallj le.
En ha IFR szerint repulok akkor megtervezem az utat routefinder vagy fsbuild, kiexportalom fs-nek. ground es tower mehet siman fs atc, sot ha lerepulod az eljarast utana o mar nem szol es nem iranyit el sehova csak folytatod az utat. Az is megoldas ha jo latasi viszonyok vannak hogy leszallas elott torlod az ifr-t es vfr szerint kozelited meg a repteret, izlesek es pofonok, teny fs atc-je leg gyengus, de el lehet vele elni😊 Radar contact nem rossz sot de az is megkavarhatja az eleted.
A legjobb persze ha egy igazi elo ember iranyit
Official IVAO Member
De egyébként nincs ilyen lehetõség tudtommal. Jó verziót kell venni a boltban, ez a dolgok nyitja. 😊
http://www.ls2009-mods.gportal.hu/
Official IVAO Member