Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
FPS LIMITER

Hasznalati utasitas:
Unrar/unzip

Be aware that where you place the folder must remain or it will break its use and you will need to reconfigure the bat file

USE:

Run FPS_Limiter_GUI.jar and click SEARCH EXECUTABLE

browse for and select FSX.exe

set frame limit to 30 under MAXIMUM FPS
Click CREATE BAT
Once complete close the interface and use the created file fsx.exe.limited.bat to start FSX (double click it)
set frame lock to UNLIMTED in FSX and use the AG slider to tune

You MUST have JAVA installed to use that interface
http://www.java.com/en/
Now here is the deal... this attacks the UNLIMITED FRAME LOCK problem related to Vsync introduced by Aces in SP1/SP2. Instead of tuning the FRAME LOCK you will tune the AUTOGEN slider for smooth results where you are flying. Leave the FSX frame lock slider at UNLIMITED at all times.

You can fine tune this app as well...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

A traffic beallitasok meg lehetneka ludas hiszen pl new yorknal az ai forgalom es autok stb eleg sok lehet, mig ugyan ez a beallitas egy austrianal nem vesz vissza a teljesitmenybol.

fsx.cfg pedig
C:\Documents and Settings\YOUR ACCOUNT NAME\Application Data\Microsoft\FSX\fsx.cfg

VISTA

C:\Users\YOUR ACCOUNT NAME\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\fsx.CFG

Sajnos egyket sem találom :-) Sem az FPS limiter linket, sem az fsx.cfg-t, azt meg nem találja a keresõ. Olyan néven sem, ahogy mentettem a beállításokat. Melyik könyvtárban nézzem meg? (Valamikor tudtam...)

Egyébként írtam, hogy minden scenery mash autogen stb csúszka a maximumon van, a water effect csak 2*es, a distance az minimumon van hagyva, és nincs light boom. Forgalom kicsit fel van húzva.

Megnéztem mégegyszer autogen szempontból New Yorkot. Ezzel a fenti beállítással egy alap szituációban 11FPS. Visszavettem az autogent 0-ra ! A többi scenerey mash csúszkákat visszavettem úgy közepesre.

Az eredmény midössze + 2FPS ! azaz 13,

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Hypo
a cff explorer neked nem kell. foleg acc pack ha fent van es 64 bites cuccot hasznalsz.

FPS limitert en meg kiprobalnam kicsit lejjebb linkeltem mar. fsx.cfg hogy nez ki miket allitottal?

Sajnos nem. Csak olyan ami itt az aláírásomban :-(

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Hypo
vegre valakinek sikeruklt segitenem, mar mar kezdtem szomorkodni hogy a nagy okossag osztasban szivatok itt mindenkit😊)

Bar nyernek a lotton kapna az osszes forumtag itt bazz egy csucs I7 et aztan repkedes bazz semmi tuning😊))

Hypo
huha remelem nem ram haragszol hidd el nem en tehetek rola😊) egyebkent melyik O&O van?
Illetve amit belinkeltem win optimalizalas azt ahogy le van irva pontossan ugy kell vegig csinalni tudom lassu folyamat egymas utan ennyiszer de en mar tobb gepen vegigcsinaltam nem fsx miatt es mindenutt a rendszer win xp eseten sokkal smoothabb volt. tehat ez fuggetlen fsx tol.

Hypo
sorry kicsit osszekeveredtem neked I7 es rendszered van?

L Viper
Szerintetek több erõforrást eszik az FSX, ha rajta van az Acceleration pack és nem csak a sima Service pack 2-re van javítva Acceleration nélkül?
Nyilván az Acceleration is Service pack 2, de a többlet bepakoltdolgok miatt kérdem.

Egyébként Hypo, nálam nagyon jól mûködik az FPS limiter progi, köszönet érte!
Nagyon szépen simán fut az FSX, pedig nincs erõmûvem.
Falconer
És a raptor az nem nagyon hangos? Én is gondoltam rá, hogy veszek, egy 10k-s befektetés az belfér. Pár oldalon azt olvastam, hogy süvít mint a fene.

A Hypo-s féle linkelt optimizálás:

Végigcsináltam, és eléggé fura lett az eredmény, nem vettem észre, hogy bármi is gyorsult volna. Leírom mi a tapasztalat:

1. Az egész vinyón egy blokkba kerültek az adatok, tehát folytonos lett.
2. Az FS mappában lévõ dolgok ennek ellenére szét voltak szórva a vinyón, közte mindenféle mással, tehát az nem volt folytonos.
3. Benyomtam egy Complete/Name Defragot úgy, hogy csak az FS mappát dolgozza meg, tehát semmi mást. --->
4. FS mappa folytonos lett, és kikerült a vinyó szélére (legalábbis a cluster inspector alapján) A többi rész persze lukacsos volt mint egy sajt, mert onnan szivta ki a szétszórt FS dolgokat.
5. Na gondoltam nyomok egy complete/spacet az egész vinyóra: ---> gennyláda ugyanugy szétcincálta az FSt mint ahogy volt.
6. Megcsináltam megint az elsõ lépéseket, ugyhogy most az FS egyben van. Minden más nincs.

Konklúzió:
F*szom kivan az OOval. <#hehe>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Default, illetve a Terrain X USA az rajta van, viszont az az Europán is. Most néztem NY-ban még alacsonyabb az FPS. 7-14.

Amit kivettem a csatolt linkbõl, az nagyjából az, hogy nem lehet 65 százaléknál jobban megtöltve a wincseszter, de ideális a 30 százalék lenne. Pillanatynyilag 60 százalék szabad. Egy partició van csak.
Mi lehet még fontos?

Az autogen-t majd megnézem, de ekkora különbség akkor is minimum aggasztó.
Ez a bizonyos CFF Explorer program esetleg hozhatna lényeges javulást WIin7 esetén is vajon?

Hypo
A Washington az a default ? Mert lehet benne valami bug amitol a gondod van, austria pro eleg kidolgozott ha ott ilyen jo eredmenyeket ersz el akkor nem feltetlenul nalad a hiba.

Default alaska fsx ben neha 7 fps re ment le pedig eleg sivar atj felett repkedtem default geppel, tongass x ugyanott 25 fps😊)) szoval....

alert
Szerintem ott nem a mesh beállítás húzza le az FPS-t hanem az autogen vagy más. Emlékeim szerint eleve jóval több Washington felé az autogen és jóval többet is látsz egyszerre. Más. Javasolt az egész számítógépet úgy beállítani raptor vinyó esetén, ahogy Hypo írta a #7855-ben. Az számít ám.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Beszereztem kéz alól egy 150-es Raptort, Elsõ kísérletek alapján, kb. azt a pozítív változást hozta amit remélni lehetett Alert kitûnõ tanácsai alapján.

Valamit viszont nem nagyon értek.. Azt gondoltam, hogy az Austria Pro Sceneryt, ami elég jó kidolgozású és azon valóban kb. 30% ot csökken az FPS az eretihez képest, kísérleteim színteréül választhatom, mint valami etalont.
Itt mint említettem, gyakorlailag közel maximális display beállításokkal is tartani lehet a 20FPS-t ami, nekem tökéletesen megfelel. Viszont tegnap ellátogattam más helyszínekre is és némi csalódással vettem tudomásul, hogy pl. Washingtonban 10-14 FPS tartományban mozgok ugyanezen beállításokkal. Amikor megpróbálom visszavenni a csúszkákat (scenery mash-re vonatkozóan) érdekes módon olyan minimális mértékben emelkedik csak az FPS (1-2 FPS), hogy szinte nem is érdemes visszavenni, akkor már jobb, ha maximumon vannak.
Mivel magyarázható ez a jeleneség és tudok-e ezen javítani a jelenlegi konfigommal?
A wincseszteren csak a win7 és az FSX van, a win beállításokat a hivatkozott tanácsok alapján már ahol tudtam, módosítottam.

Megvan az a program, amivel

Hypo
[HUN]FaTaL
SCSI ugyanúgy 10k-t forog, gyorsabb mint a SATA, windows alatt észrevehetõen gyorsabb. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

alert
WD velociraptort próbáltam egy elég komoly q9650-es rendszer alatt. Az FPS természetesen nem volt több, de a betöltési idõk sokkal gyorsabbak voltak és leginkább fordulónál vagy amikor VC nézetben körbe nézelõdsz, nem voltak akadozások és textúrázatlan kockák a taljon, ami akár fs2004-nél is megfigyelhetõ egy jó rendszer alatt, mert nem tudja elég gyorsan betölteni amit kell. Persze valóban, ehhez kell a gyors memória és 1 gigás videókari is, de nekem nagyon tetszett. A windows is nagyon gyorsan reagált mindenre, sokkal gyorsabb az explorer, mint normál vinyó alatt. Persze ez sok fájl esetén fõleg képek vagy média fájloknál jelentkezik.

[HUN]FaTaL
Winchester rohadtul nem számít, felraktam egy 72es, Ultra320as, 10k-s fujitsu scsi vinyóra a játékot és semmivel sem volt gyorsabb mint a 750es samsung satarol.

http://goo.gl/gd6Zi5

alert
74 giga kevés egy windows-hoz és egy FSX-hez? Hát miket használsz Te? :-) Veszel egy használt 74 vagy 150 gigás 10.000 rpm-es raptort (10-14k között vannak) ezen van a Win és az FS. Minden másra ott a Samsung 😊 Lényeg, hogy a win és az FS a gyors vinyón legyen. A különbség szembetûnõ, nem mindegy, hogy 25-30 mega/sec-el olvassa töltésnél az adatokat vagy 280-300-al 😊

Köszi a segítséget!!!
Hypo
raid et felejsd el!! Raptor kene tudom nem olcso😞

Meglepõ eredményre jutottam. Az itt (többektõl) kapott tanácsokat megfogadva, amit mégegyszer megköszönök, nekifogtam egy wincseszter felszabadításának és egy új telepítésnek. A korábban használt Vista rendszerem ismeretlen okból, nagyon lomhán mûködött, igaz sok programmal volt terhelve.

Összefoglalva a végredményt: A WIN7-es RC lényegesen jobb eredményt ad mint a Vista 64. Számszerûsítve: egy azonos igényes szituációban 14FPS helyett 20FPS (Accelerator/Austria Pro)

A leggyengébb pont jelenleg a wincseszter, ami egy 120G Samsung SATA 7200RPM.

Hihetetlen számomra, hogy customban végülis szinte minden csúszkát maximumra tudtam húzni, ami a sceneryre és mashra vonatkozik ott mindent, (már csak a light bloomot nem tudom használni, ami egyébként gyönyörûen néz ki), és eddig tartani tudom mindenütt a 20FPS-t, pl. Austria Pro Sceneryn.

Kérdés, hogy wincseszter tekintetében mi lenne az ésszerû megoldás. A 74Giga nekem kevés. Kérdés, hogy két 7200RPM-es Raidb 0-ban vajon mennyivel lenne rosszabb megoldás?

sziasztok, tudnátok segíteni abban h ha letöltök egy repülõt a játékhoz akkor azt hogyan rakom be h mûködjön???
Köszi a segítséget 😊
Ombika
amugy röviden annyit takart az en esetemben, hogy reptetett egy iskolakört a repter körül, fokozatos ereszkedessel, 18k labrol elöször 10e-re aztan 5e-re aztan 2500ra 😊 latsz ebben barmi szokatlant? öszinten szolva en sem manövereznek 2500 labon a nyilt tenger felett es utana emelkednek, eppen tartalek benzinnel.

Official IVAO Member

pedig nem szokatlan jelenseg 😊 ha kis szigetre ereszkedsz az ocean közepen akkor elöször megtalaltatja veled a helyet az iranyitas es utana kezd el utasitast adni az ereszkedesre. Ebben semmi rendkivüli nincs szerintem, keves olyan pilota van aki 2500 labon akar esetleg korrigalni ha valamit elszurt 😊

Official IVAO Member

Hypo
CSAK😊

Kösz az infót, ezt nem tudtam...
A lövöldözõs repülõs játékokat kedveli,-mondtam neki hogy akkor ez neked uncsi lesz mert "itt csak repkedni lehet" 😄DD

Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.

m814
Ez a "spirálosan ereszkedtem" felcsigázta a fantáziámat.
Ez valami megközelítési típus?

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Hypo
Ok.

"Folks, we have reached our cruising altitude now, so I am going to switch the seat belt sign off. Feel free to move about as you wish, but please stay inside the plane till we land ... it's a bit cold outside, and if you walk on the wings it affects the flight pattern."😊

Rubio
Ez valóban a humor egyik formája! Az elõzõre is rá lehet erõltetni, hogy humoros és még nevetni is lehet rajta, de én azért akkorát nem nevettem rajta! Ez nekem jobban tetszett! Még mindig tartom: annyi erõvel be is lehetett volna gépelni!

OFF vége!

Hypo
😊))

Hatalmas
Clidey
Uppsz szorri, úgyértem az eredeti szöveggel nincs köszönõ viszonyban az általam belinkelt video...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Tudod, ez a humor egyik formája... <#fejvakaras><#szomoru2>
Ez sincs köszönõ viszonyban a hanggal én mégis könnyesre röhögtem magam rajta...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
fules nekul nezd akkor bazz unnepronto😊))))))))))) mondjuk en lepodtem volna meg ha a hang es a subtitles koszonoviszonyba lennenek😊

Rubio
Ezzel csak az a gond, hogy a felirat köszönõ viszonyban sincs a szinkronnal! Teljesen más van írva, mint amit beszélnek! Ennyi erõvel akár be is gépelhetted volna ide....

Hypo
Hypo
FSC hat nekem vegyesek vele az erzeseim, amugy a routefinder ingyenes.

Atist hallgasd meg hogy tisztaban legyel a hasznalatos palyakrol, aztan amikor tudod melyiket hasznaljak akkor kivalsztod hozza a megkozelitesi eljarast ha van, es fs atc je amit felajaln azt nem fogadod el hanem kersz egy masikat lehetoleg amit kivalasztottal, de sid star okat nem tamogat ugy hogy azokat neked kell megoldanod.

oks, kösz, ha jol latom fsbuild es routefinder se egy olcso mulatsag, ugyhogy ezek lehet varatnak magukra nalam 😊 Viszont Ugye mivel Mo-n ENy-i szel fuj ezert ertelemszerü, hogy mindig DK-i iranybol akarja letetni mondjuk ferihegyen, ez ok is volt. En konkretan St Marteen-röl repültem Willemstaad-ba es mivel ugye az egy picit sziget, ezert spiralosan ereszkedtem es megis rosszul navigalt, raadasul mivel nekem be van kapcsolva a MyTraffic, meg szembejövö repülö is volt, tiszta katasztrofa. Flight Sim Commanderröl tudsz valamit? Azt en anno megrendeltem amikor beleptem az ivao-ba, de aztan kiderült, hogy majdnem felesleges volt, mert egy magyar srac megcsinalta ingyen a legfontosabb dolgokat.. De ha mar van akkor hasznalnam😊

Official IVAO Member

alert
Tudtommal nem, mert a demóban csak egyetlen sziget van és a Föld többi része víz. De nem is ajánlom elrontani a kedvét a demóval, mert még annyira rosszul optimalizált, hogy fele annyi az FPS érték, mint a teljes verzió SP2-vel, és ha még ma is mindenki azzal nyûglõdik, hogy szaggat.... persze ha atomerõmûve van, akkor hajrá. Vagy inkább add kölcsön neki a teljes verziót.

Sziasztok!
Egy barátomat is nagyon érdekli az fsx, noha sose volt még neki ilyen játéka.
A demó verziót letölteném neki,-kérdésem, hogy a demó-ra lehet pár add-ont nyomni?

Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.

Hypo
ellenkezo iranyba? altalaban a szel alapjan hatarozzak meg a hasznalatos palya iranyt, szoval ha lhbp-nj ep 13 a palya akkor te nyuigodtan tervezhetsz 31 re a kutyat nem erdekli. Ugyan arra a palyara persze bizonyos esetekben van lehetoseg masik approachot valasztani akkor nem feltetlenul vektoral ossze vissza de a palya irany igy is marad.

Kis reptereken ahol nincs ATC semmilyen formaban, ott altalaban az a jo eljaras ( GA ) hogy el kell feletter repulni megnezni merrol fuj az a bizonyos hogy tud melyik palya iranyon szallj le.

En ha IFR szerint repulok akkor megtervezem az utat routefinder vagy fsbuild, kiexportalom fs-nek. ground es tower mehet siman fs atc, sot ha lerepulod az eljarast utana o mar nem szol es nem iranyit el sehova csak folytatod az utat. Az is megoldas ha jo latasi viszonyok vannak hogy leszallas elott torlod az ifr-t es vfr szerint kozelited meg a repteret, izlesek es pofonok, teny fs atc-je leg gyengus, de el lehet vele elni😊 Radar contact nem rossz sot de az is megkavarhatja az eleted.

A legjobb persze ha egy igazi elo ember iranyit

hat igazan nem sürün repülök nagy geppel, atc alapjan (söt inkabb kisebbekkel, en azt tamogatom h elöször tanuljon meg vki egy tisztesseges iskolakört repülni) DE azert neha becsuszik egy 737es is.. es a gond az lenne, hogy jart mar vki ugy, hogy az atc kisasszony pont ellenkezö iranyba rakta le a kifutora? hiaba valasztottam masik approach-ot, megis rosszul koordinalt. Eleg gaz volt, epp baratnömmel repkedtünk, es ö jegyezte meg, hogy figyi... miert szembejönnek a nyilak? Vagy inkabb hagyjam az atc-t es FSC-vel tervezzek utat? De tudtommal abban ezt nem lehet megcsinalni, ott inkabb routing van es flight planning.

Official IVAO Member

Clidey
Magyaros legfeljebb a vajkrém. 😛
De egyébként nincs ilyen lehetõség tudtommal. Jó verziót kell venni a boltban, ez a dolgok nyitja. 😊

Taylor007s
Sziasztok! Letöltöttem a Microsoft Flight Simulator X-et de az a baj hogy francia a nyelvezete.:S Azt szeretném kérdezni hogy van-e hozzá magyarosítás vagy angol verzió ami nem teljes játék csak angol nyelvûvé teszi a játékot? Elõre is köszönöm!

http://www.ls2009-mods.gportal.hu/

erdekel bizony, nagyon köszönjük 😊 Kesöbb szinten jol fog jönni PPL utan😊

Official IVAO Member

de, te voltál a cukis bácsi😊
Clidey
Tim Conrad-nál lehet reklamálni! <#hehe>

figyu, ezt hogy képzeled, hogy nincs fs9 verzió és itt meg kicsorgatod a nyálam<#ejnye1>