Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
öbölben csak 2.4et találsz, én ruszki oldalról gubiztam ezt a verzsönt (2.5.12946.0 academic, professional Plus)

ha érdekel szólj😉

JoopZzz
Elnézést,ha kicsit nyersnek jött ki,nem úgy gondoltam!😄 Ám innen hiányzik valami,vagy a mókus magára szórja a földet?<#hehe>

polluxware
igen gondoltam, hogy megint offin kap a társulat, de akkor is kikívánkozott belőlem mindez a KÖZ javára való tekintettel😊 persze mindezt a magam egyedi, és "egyszerű" módján

egyébként az 1.4 az 10perc után törlős volt.. ennek azért adok még egy kis időt

az igazi pozitívum, hogy relatíve rögtön megy amolyan "out of the box" módon

P3D fanokat nem akarom idegelni, úgyhogy ez maradjon csak "ide" 😉

Clidey
Hát nekem meg nem igazán klappol mostanában az FSX. Illetve egy dolgot már évek óta csinál (más, régebbi hardveremen is, meg a mostanin is), nevezetesen ezt a nem játszok-le-eksön-ripléjt-hanem-inkább-elhalálozok dolgot. Kezdtem már megszokni de néha azért bosszantó mikor egy-egy szépen kivitelezett eprocsot szerettem volna visszanézni.
A vicces az, hogy nem csak az FSX beépített ripléje produkálja ezt, hanem pl. az FSRecorder is. Szóval ezért is vagyok tanácstalan az ügyben továbbra is. És mint mondottam, ugyan ez a jelenség a régebbi hardveremen is már megvolt, pedig ott más proci, más memória, más alaplap, más vidkari, más vindóz, más lakás, más, város, más bolygó, más idő-tér-kontinuum... szóval, na. 😞
Aztán az utóbbi időben elkezdte tarkítani az életem ez a ground texture feketedés, melyet végülis sikerült a segítségetekkel megoldani, ám örömöm nem tartott túl sokáig: jöttek újabb bosszantó dolgok. Az utóbbi időben néha előfordul hogy alt-ra nem jön elő a menü, ha átváltok ablakos módba ilyenkor, hátha akkor elő bírom csalogatni, akkor meg elhalálozik az FSX. Aztán van ám más is. Lerepülök egy rövidebb útvonalat (mondjuk LHBP-LHSM), végig kokpitben, majd mikor leszállás után meg akarom nézni a gépet kívülről, akkor egy pillanatra bevillan, majd eltűnik, és nem marad más látható része, csak az ablakok, néha kisebb alkatrészek (futómű, villogók, stb.). Hát fasza. Arra gyanaxom hogy itt a highmemfix, megy a texturemaxload kavarhat be esetleg...de ki tudja...
Megjegyzendő, hogy a win7 telepítésem se régi (nincs összeszemetelve minden f.szsággal), és az FSX alá sincs sok minden rakva, csak egy REX (ja hát igen, ez is bugzott mostanság ugye...), a LHSim repterek, egy FSUIPC, meg pár fizetős röpcsi. Szóval tökre nem vágom mi a szitu, pedig már láttam ezt-azt "pályafutásom" során...
Aztán pár napja felraktam az FSX-SE-t is, mert mondtátok az atomstabil. Na, első körben Friday Harbor sárkányozás fél óráig, ripléjek, külső nézet, miegymás, ment mint a karikacsapás. Ezen felbuzdulva alá raktam Ferihegyet, Sármelléket, meg egy nem túl bonyolultnak mondható Carenado C-172-est, szépen leröcögtem vele a Balcsipartjára, majd a leszállás utáni eksön ripléjkor ez is elszállt a p.csába. 😊
Most ott tartok hogy lehet letúrom a 'csába az összes FS-t és felrakom a P3D 2.5-öt, hátha azzal még többet fogok szopni! Mert ki nem állhatom ha egy stuffal semmi baj sincs!

Na. Ennyi az utóbbi hetek-hónapok történései nálam. Okuljatok belőle! Tetrisezzetek inkább! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Pollux Papa!
Kérlek tedd meg, hogy be másolod a P3D topik-ba is ezt a hsz...
Valakinek talán hasznos lehet, arról nem beszélve, hogy legalább az a topik is frissül egy kicsit...<#nevetes1>
<#worship>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.12. 19:56:30
polluxware
Pár sort írnák a P3D 2.5-ről, hátha valaki filódzik rajta úgy ,mint azt én tettem..

Ami miatt érdekelt:
1.

ezen a videón nagyon megtetszett a fény és árnyák effekt
2.P3d 1.4 végtelenül lecsupaszított kompakt menüi

teszt alany egy prof. plus verzió volt (2.5.12946.0)

telepítés, beállítás pikk-pakk módon történt (nvidia ins-el bűgyüzni kellett egy picit az SGSSx4 élsimítás miatt ,de az is jó lett)
videó:

maga a túning része a p3d.cfg-ben "szinte" felesleges is volt. még1+

fsuipc4 is felment (ebből egy régebbit választottam, mert a legújabban blacklisztes lett a régi jól bevált kódom😊

ami miatt az egész-> A2A p3d gépek

C172 install+patch, nézem a göbbzit, nagyon szép a HDR effekt-el

és itt jön a gond... ami miatt már majdnem töröltem is volna a Steam-es fsx-et..

a HDR csodálatos csak éppen vagy ezt választom, vagy a szenery-t, és vagy egy 15perc után a fejfájást a szemem miatt.. a lényeg ugyanis az ,hogy nagyon reális az effekt, de amilyen fps zabber kb. ugyanolyan idegesítő is bizonyos napszakokban.. ahogy mozdítja az ember a fejét úgy megy el a fókusz.. (húúzzza az ember szemét)

mondanom sem kell ,hogy itt normál autogen, meg scenery-ről beszélünk

csak hogy a különbséget érzékeltessem, fsx SE alatt (+dx10fixer) HDR+self shadow :on A2A Comanche, Tongass x (PASI), extreme scenery, very dense autogen, dúrva felhőzet és csodálatosan megy... ja és nem húzza a szemem a HDR!

egyébként gyors a betöltés, meg hasonszőrű beállítások esetén ugyanolyan szmútos mint az fsx, sőt ha 24fps-re beraktam akkor az meg se mozdult.. nincs ugrálás mint fsx alatt (19-27-29)

biztos szép, biztos jó, de kezdem azt érezni hogy az egyre újabb és realisztikusabb grafikai megoldások, már nem ilyen "tompuló" szemű emberkének való mint én... másrészről SZTEM egy ponton túl káros is

ha valaki napot akar látni menjen ki az utcára😉 monitor képén koncentrálva ,műszereket tekergetve... "nem kényelmes"

lehet hogy nagyon rossz időpont volt beállítva, vagy rossz szögből néztem a gépet...

ha meg kikapcsolom! akkor meg ugyanott vagyok ahol az fsx-el látványilag hdr nélkül...

Áhhh. Akkor oké. Így már tiszta.😊

polluxware
azt elfelejtettem mondani, hogy időm javarészét 2D paneleken töltöm eme gépnél😊)

Kompromisszummal nincs baj. Csak ha a tied megy szépen NGX-szel akkor nekem is kellene hogy menjen.

polluxware
default scenery a lelke sajnos... komplex addon gépek csak 4 magos procikkal mennek szépen

viszont én inkább VFR cshávez vagyok, aki tud kompromisszumokat kötni

Azért kérdeztem mert nekem is az van és sehogy sem tudtam kihozni egy NGX és addon airportbol 15 fps-nél többet. Annyi hogy nekem 6gb memória van. Ezért nem mertem megvenni. Nem akarok én sem atom brutkót csak repülhetőt.

polluxware
ez van ,ezzel főzők...

ha meg valaki atom brutkó scenery-t, autogent akar annak ott az I5-t..

nekem spec tongass x, orbx SA szinte maxon megy Dx10-ben HDR, és self shadow-val, a2a comanche reppenve

elég

meg köbö a hold felszine felett tudok reppeni az NGX-el de úgy hogy fullos mindene 😊)

Ha jól értem akkor már i3-ra is jó lesz az fsx?

polluxware
te nyűvöd a p3d-t (2.5) is.. tudol mondani valamit arról, hogy hogyan múkszik? Annyiból érdekelne, hogy van már egy normálisnak mondható DX11-es kártyám (evga gtx750), és arra gondoltam látva a nagyon szép fény és árnyék effekteket, hogy szinte teljesen default scenery felett repkednék A2A gépekkel... tényleg csak amolyan tanulmány jelleggel, tehát a scenery; autogen elég lenne felesben is.

megéri feldobni azt a ~10gigát ?

Hypo
Én csak annyit mondtam, hogy a windows lelkivilágát nem befolyásolja jól a swap file-al való játék, hagyni kell megoldja azt a rendszer.
AMD-m sose volt...talán nem is lesz, FSX nek egy top CPU egy Kozepes VGA es SSD és normális settings, mert ugye a minden maxon egy baromság. Ha VFR-t repulsz akkor mas beallitás kell mint amikor FL360 on repkedsz.

Hypo
😊)

Sziasztok

Ez a laptop jó lenne az fsx-hez? Tudom hogy laptop de sokat utazom és játszanék 😊
I7 2670qm, 8gb ram, hd6470m 1gb, vagy ne is próbálkozzak vele? Youtube-on nagyon szép videók vannak fent hasonló konfiggal. Nekem az a minőség megfelelne nem akarom hiper realisztikussá tenni csak jobban tetszenek az fsx virtual cockpittek mint az fs9-ben köszi a választ
polluxware
fsx steam update list:

-The configuration file AFFINITYMASK value is now correctly calculated for all Core i3, i5 and i7 generation Intel CPUs.

szóval nem kell hozzányúlnom elvileg..

JoopZzz
Szerinted a memóriakártyáról gyorsabb a betöltés,vagy a virtuális memóriáról?Én észrevettem a különbséget,jóval gyorsabban reagál!Aztán jön a videokártya opsön.Nekem AMD radeon..rendszerbeállítások fül,és ha ott a vonalsimítás "szupersampling" akkor ez is elég nagy laggot tud okozni😞Viszont,ha Fsx hozzá van importálva,és csak ott használom,úgy már nem laggol.😮 Aztán meg az Fsx.cfg buherálás,ami megint csak sokat jelent.A háttérben futó dolgokat sem árt ellenőrizni,hátha feleslegesen fut olyan,aminek nem kéne.Amúgy meg ti vagytok a majszterek,én csak egy piskótatekercs vagyok.😄
srácok egy kérdés... eredeti a flight simulator x em valamint a REX 4 em. letöltöttem a ezdokcam ot és a immersion 777 et crackelve. ha felrakom eredetihez az gáz? nem bannol vagy valami?
Hypo
csak a swap file hoz nem kell nyulni, az a tevhit hogy ahhoz hozza kell nyulni mar reg megbukott, plane win7 64 biten

polluxware
hümm.. egész jó válaszok

sztem a kenyérpirítót választom, és megyek a 100.000ft-os kérdésig

viccet félretéve, Köszi!

JoopZzz
Ha van 8Gb ram a gépeden,akkor kapcsold ki teljesen a virtuális memóriát.Vírusirtó játék üzemmódban legyen,mert a hermatikus böngészése is odabasz neki..:S CCleaner mindennapos memória tisztogatás!Ezek betartásával,nálam elég simán fut.
Tiltsd le a BIOSban a virtuális magokat, mert az FSX-et megbolondítja.

A másik ok a hyperthrading/multithreading lehet, mert a virtuális magokkal nem tud számolni (így használni sem) az FSX. A multithreading-et ki kell kapcsolni FSX-hez. Az FSX szereti a CPU túlhajtását. Amit el lehet érni a fizikai magokon túlhajtással, azt ki is fogja használni. (viszont: stabilitás, stabilitás, stabilitás)

Forrás:
Microsoft%20Flight%20Simulator%20X%20tweak,%20avagy%20szellem%20a%20g%E9pben.htm

De nálam bejött.

Utoljára szerkesztette: bankii, 2015.09.09. 19:38:10
polluxware
mégvalami! jól tudom ,hogy a feladat kezelőnél balról-jobbra mutatja a magokat csökkenő sorrendben, és az első mindig a virtuális, és 2. valós, majd megint virtu és valós?

természetesen HT-s procik esetében..

polluxware
okosításra lenne szükségem!

adott egy mezei intel I3-as proci ami HT-s ugyebár

az első dolog amit csináltam vele, hogy az fsx.cfg-ben (FSX SE) affinitymask-ot 5-re raktam.. miután volt egy belépésem előtte ezen beállítás nélkül (default)

az eredmény adott elmentésnél ,hogy a két fizikai mag 100%on és szaggat egy idő után... kitöröltem ezen beállítást mivel default-on jobbnak tünt... így az eredmény ,hogy csak az egyik fizikai mag dolgozik köbö 80%on, a másik épphogy, és virtuális magok csak akkor moccannak meg, ha mondjuk opust indítok, vagy böngészőt... és így smúútosabb is

olvastam olyat ,hogy fsx SE már alapból úgy állítja a dolgokat ahogy neki jobb, de mi az igazság?

(DX10 módban használom ,oda állítólag jó ha megy a HT plusszban)

<#eljen> használ valaki Freetrack+ EZdok kombót? Valahogy nekem a kettő együtt nem nagyon akarja az igazságot. :/ A poén hogy amikor legelőször próbáltam működött....

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

JoopZzz
JoopZzz
JoopZzz
Fsx működéséhez egy jó programozóra lenne szükség,mert amíg az "ambiemet color" helyettesíti a Napfényt,meg a köd hozta low hatás jelen van,ne számítsunk olyan kinézetre,mint igazából!Ha most a valóságot nézzük,akkor láthatjuk,hogy 95%-ban nem a tárgyak,élőlényeknek van saját maga generálta fénye,hanem a Nap fénye verődik vissza!Igazán kitalálhatnák már,hogy jó fényviszonyok közepette is akadás mentes legyen a futás,nem hogy még így spórolva is rengeteg probléma adódik.:SS A mostani kedvencem directX 10 használatakor,szörnyek jelennek meg a sceneryn.?😮
JoopZzz
Valahogy megemésztem,mint ahogy a magyar műholdkép elérhetőségét is.😄 Igaz,hogy értek a 3dsmax,maya,ac3d programokhoz,de más szimulátoroknál is hadilábon álltam"modell vezérlés" szinten. Fs Gauge rész, valami horrorisztikusnak tűnik a működése.<#wow3> Visszatérve a Gawron-ra,szerintem szebb,mint a jak-12 még így Low poly kinézettel is!😊

Hypo
😊)))))

polluxware
active sky next nem gyó ,mert nem lehet krakkolni...

Opus rulez<#email><#eljen>

Hypo
Hát szerintem REX et csak a texturakmiatt erdemes hasznalni es ennyi, weather generation vagy OPUS vagy Active Sky Next

berczy
Miután Katmanduba ért az Antarktisz expedíció, ott állomásozok kicsit, mert nem álltam meg, hogy ne látogassam meg a Luklát, ha már erre járok. Onnan van egy missön, egy Mi-8-as megtalálása 20000 láb magasság körül. De sajnos emelkedés közben a jobb hajtómű kigyulladt, vissza kellet fordulnom és egy hajtóművel leszállni. Nem is lett rossz. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

polluxware
én amióta használom az fsx-se -t 1! db ctd -m sem volt, mondjuk én nem is NGX dugi-fuli reptereken mászkálós szenáriókban nyomom a dolgot..

múkszik stabilan... ebbe bele tartozik az UI is

(ha tudsz reality xp gauk nélkül élni, én merem ajánlani)

Clidey
Jelen pillanatban elég távol állok mindenféle modellezéstől, szóval ne számíts ilyenre a közeljövőben. Régebben átalakítottam itt valakinek ezt az AI Gawron-t aminek volt belseje meg pakoltam bele pár 2D műszert, de már nem emlékszem kinek...majd talán jelentkezik. 😊

Jaja, jó a Win7, de lehetne jobb... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Én Win7 alól próbálnám használni, az már régóta megszokott dolog volt tőle hogy ha szerettem volna nyomni neki egy ripléjt, elszállt az egész a p*csába, de most a legújabb heppje az, hogy alt-ra nem jön elő a felső menü, hanem pár másodperc toporgás után ctd-zik...
Lehet meg kellene próbálnom az FSX SE-t, hátha abban már javítottak ilyen endzsin bugokat...? Bizonytalan vagyok...

Clidey
Hát most egyelőre használom Standard Mode-ban, ahogy nézem, ugyan olyan szép időjárást generál. Igazából nem is tudom miben tud többet az a WX Plus...?
Peccset meg nem találtam ehhez a REX-hez...lehet rossz helyen keresem? 😞
Gondolkodtam még ezen a Texture Direct + Weather Architect kombón, de nem igazán tetszik hogy külön-külön vannak a stuffok. Ez a REX OD tök jó és kényelmes hogy együtt van a textúra meg a wedör endzsin is. 😊

gfarkas
Így van, nekem ráfríssítette a Winfos 10-et, átírta a DX 11.5-re, ezzel kilőtte az Enb-met mert az csak 9 alatt megy, átírta az Asus EAH 6670 kártya driverét, katalisztjét, és a 9-es néhány beállítását, egy kedvenc gépem modelljével összeveszett, törölni kellett mert nem futott, most próbálom javítgatni újra belőni én is.<#action>
Utoljára szerkesztette: gfarkas, 2015.09.02. 11:34:30

hali skacok kezdő FSX es vagyok és az lenne a kérdésem hogy milyen grafikai módok vannak a játékhoz ami elég realistikussá teszi? persze ingyenes érdekel. googlin csak fizetősökkel találkoztam.
Hypo
jott egy uj😊 w8 az mint anno a vista lofos...

JoopZzz
#31031 Nekem nagyon tetszenek"főleg a Pzl Gawron 101 modellek..:L Reménykedem benne,hogy egyszer majd belülről is kiélvezhetem.Várható lesz valamikor?A plane góbét meg egyszer próbáltam fs-be varázsolni,de még nem sikerült rendesen.😞 Na a másik meg az,hogy nem illő..😄D

#31039 Pontosan ahogy mondod!Sima Win 7 az sokkal jobb,mint akár melyik!😊
Utoljára szerkesztette: JoopZzz, 2015.09.01. 21:20:50
Ahogy telik az idő és jönnek az új windowsok egyre nehezebb működésre bírni e FS-t :/

Hypo
faxa😞((( akkor uninstall rex de totál, aztán frissen rakd fel patcheld fel majd lesd meg hátha.......

Clidey
Nagyon köszi a helpet Zoli bátyó! Közben ráeszméltem hogy van nekem jogtiszta supportom a REX-hez, így én is végigböngésztem a topikokat, és pont ugyan ezt találtam meg én is. Illetve ezt is. De egy másik topikban volt egy hasonló leírás, de ott volt egy olyan option is, hogy kapcsoljuk ki majd be a Weather Engine Mode-ban a WX Plus-t. Namármost én megtettem.
Az eredmény: WX Plus dobálja a hibaüzenetet továbbra is, ellenben a Standard Mode hibátlanul üzemel; frissít, generál, süt, főz, takarít.

Na erre varjál patentot... <#fejvakaras>

Hypo
ja en a default fs weather-re irtam hogy az mar nem valos idojaras. REX EO-t nem hasznalok. de akkor service pack ok is fent vannak gondolom.

Ezt találtam még:
SSUE:
During the injection process of the WXPLUS mode, the user receives an error message within FSX/P3D, that the "The weather theme could not be loaded. Please check this file exists and try again."

CAUSE:
1. Improper installation of upgrade over full version.
2. Having full version and upgrade installed in Program Files.
3. Anti-virus software stopping file creation or file movement.
4. User Account Settings not being set to NEVER NOTIFY
5. Not having permissions between folders in a network setup.
6. Not having your CONFIGURATION MANAGER->GENERAL TAB->SIMULATOR LOCATION is set to the folder where FSX or Prepar3d Is installed.
7. Not having the correct Simconnect version installed.

SOLUTION:
CAUSE # 1 - Un-install the full version and upgrade version and re-install in a different folder that is outside of the Program Files, such as C:\REX. Be sure that you install the upgrade into the same folder as the full version such as C:\REX.

CAUSE # 2 - See solution to cause # 1.

CAUSE # 3 - Turn off the windows service for the anti-virus software, during use. We recommend Microsoft's Security Essential as a good anti-virus software.

CAUSE # 4 - Search for "UAC" under your "Search for Programs and Files". Be sure to set the UAC to "Never Notify". You must have Administrator rights to your system to change this settings.

CAUSE # 5 - Be sure that you have administrative rights set on both machines and folders if running a client/server setup. Go to the CONFIGURATION MANAGER->GENERAL TAB and be sure that you SIMULATOR FOLDER SETTING is set to the proper folder where FSX or P3D is installed.

CAUSE # 6 - Be sure to verify that your SIMULATOR FOLDER LOCATION is set to the folder where FSX or Prepar3D is installed.

CAUSE # 7 - Where REX is installed there is a Simconnect.msi file. Click that file to install the correct Simconnect.

VERSIONS AFFECTED:

REX Essential Plus 3.1.2012.1028
REX Essential Plus 3.5.2012.1029

Clidey
A fiókom eleve rendszergazdai, így installkor külön nem állítottam jogokat. Most a nagy próbálkozások közepette adtam az exe-nek külön újra rendszergazdai jogokat, csakúgy mint az FS-nek.

A settingsben természetesen minden oké, hisz az FS dobja a hibaüzit, tehát látják egymást valamilyen szinten ezek szerint. Sorry, REX EO-ról van szó, nem sima REX-ről, már kezdtem megijedni hogy tényleg tavalyit tölt be, de most lecsekkoltam, tökre aktuálisat használ. 😊

Hypo
Maestro pár dolog csak hogy tisztább legyen a kép és akkor lesz megoldás is. REX et admin modban installaltad? Ugy is inditod? REX settingsben FSX elerese okes?

PS: fsx weather a real time weather mukodik de egy 1 evvel ezelotti idot tolt be mert mar nem megy a service fuggetlenul attol hogy kiirja én ezt az infot kaptam kiprobalni meg nem volt idom..

Clidey
Srácok help me, pls! 😞

Történt, hogy egy este még kifogástalanul működő windóz reggelre megadta magát, és nem bírtam meggyógyítani. Így maradt a komplett reinstall...
Szépen felraktam minden stuffot, majd jött az FSX és a REX.
Itt is szépen beállítgattam mindent ahogy szoktam, aztán mikor indítanám a repülést, ez a kép fogad:

Na mondom ez meg WTF?! Nosza, gugli elő, bújom a fórumokat, topikokat. Mindenhol egyetlen megoldást javasolnak: teljes hozzáférést biztosítani, és rendszergazdai jogokkal futtatni mindent. Nos, én ezt reményeim szerint meg is tettem; az FSX is meg a REX is így fut, minden fájl és mappa írható-olvasható, mégis ezt a hibaüzit dobálja ez a szemétláda...nem képes betölteni a REX időjárást... Ha legalább tudnám hogy milyen nevű fájllal van problémája talán tovább tudnék hibakeresni, de így most jelen pillanatban lövésem sincs mihez nyúljak...
Kezd elegem lenni belőle, hogy ez a rohadék windóz minden egyes reinstall után máshogy és máshogy működik... 😞
Esetleg valamelyikőtök belefutott már hasonló problémába? És ha igen, hogy sikerült megoldania? Help me pls!! 😞