Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
ez nem iris, carenado, virtavia, cs, vagy akármi

ez egy külön ágazat fsxen belül

polluxware
dettó...

ugynakkor az accusim miatt megtanulni, vmint pdf-et elolvasni hozzá önmagában is megéri

hidd el hogy jókat lehet vfr-kedni majd vele....

Clidey
Ezek a piccsörök odabasznak ez tény... 😊 Csak kár hogy távol állnak tõlem ezek a háborús ketyerék...pláne egy nem háború-specifikus szimulátorban...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
accusim modul a lényeg😉

Hypo
szép

polluxware

polluxware

polluxware
jobban szimulált.. quality féle amolyan "light"-os mûszerezettségû

Köszönöm a segítséget! CaptainSim lett megvéve.
cs
Hypo
CS757 nem rossz, de QW se rossz, sõt!
AVSIM en mindkettõrõl van review olvasd át

Van valakinek tapasztalata QualityWings 757-tel vagy a Captainsim 757-tel? Melyikre érdemes beruházni?
polluxware
szép gép nagyon.. A szibwings féle Zafír is nagyon ott volt......

azt tudni kell róla ,hogy ez is csak egy carenado, csak igényesebben kidolgozva

Papirzacsi
NUM5 visszaállítja a csürõt és oldalkormányt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
Nem, joysticknál sem húzza vissza. Egyébként ezt billentyûzettel nem lehet játszani.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
😊 szerezz be barmilyen joy-t!!!

Helló!
Tegnap szereztem meg a játékot, és máris lenne egy problémám.Én billentyûzettel nyomom és amikor nyomom a felfelé v. lefelé v. jobbra v.balra akkor úgy is marad és ki kell egyenlíteni.Ezt nem lehet v.hogyan megoldani, hogy automatán visszahúzza?
Hypo
Na FsAddon újabb terméke holnap már megjelenik Ben Gurion Airport for FSX

Üdv!
Nem tudom,hogy repül e valaki sibwings cessna bird dog-al?
Megéri az árát,(25 juró)?Kiváncsi vagyok mások véleményére,mielõtt beruháznék rá ennyi zsetont.

Hypo
jok majd megnezem az enyemet

polluxware

egyenlõre csak gauk.. maga panel feliratok még érintetlenek (.60view)

BÚÉK és GÚÉK(gazdag új évet) mindenkinek! 😊

Ha azt csinálod amit szeretsz, sosem kell dolgoznod.

Clidey
Háát, én még nem láttam szín józanul sose! Ott lapul a zsebében mindíg valami alkoholtartalmú flaska! Szóval vigyázzatok vele!!! <#eplus2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

akkor ez azt jelenti, hogy minden nap iszol?😄
egyébként igazad van
Krapo
Köszönöm !

Clidey
Én nem szarakodok ennyit a mipmap-ekkel. Ugyanis sosem használom õket, mert egy szar dolognak tartom. 😊

polluxware
Asszem itt az ideje Szerencsés Boldog új évet kívánni mindenkinek!

polluxware
elõször Köszönet! az eddigiekért (nagyon hasznos)

a végére pedig annyit mondok ,hogy lehet hogy vidkari függõ vagy az hogy csak 2-4x anizóval tolom, de nekem jobban mutatnak a gau texek így

mondjuk ez két külön téma..

általában természetesen sztem a bmp-ket DXT3,5be tömöríteni a 256mb framebuffer okán.. (x1950GT)

a másik meg egy konkrét példa:
van az AS Discuss glider aminél ha 1.00 nézetet alkalmazok szépek a texek.. ugyanez 0.60-0.50nél már olvashatatlanul mosódik -> tehát kiveszem mip-map-et

csak a saját tapasztalatomra hagyatkozhatok atekintetben hogy nálam ez így szebb is, meg nem eszi jobban a gépet egyáltalán..

csak azért nem csinálom ezeket, hogy aztán magammal vitatkozzak melyik énemnek van igaza😉

alert
Ugyanolyan nap mint a többi 😊 BUÉK!

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
vettem a lapot😉

alert
Leírásom sajnos nincs. Nem a kiterjesztés számít hanem a tartalom szóval nem elég a kiterjesztés.
A DDS-ek általában dxt5-ben vannak úgyhogy feltételezem ezt akarod továbbra is. Összeszedve:

Minden DDS fájl konvertálása DDS-be mipmap nélkül:
imagetool -dds -nomip -nogui *.dds

Minden DDS fájl konvertálása 32bites BMP-be mipmap és alpha nélkül:
imagetool -bmp -32 -nomip -noalpha -nogui *.dds

Minden BMP konvertálása DDS-be (dxt5 vagy dxt3) mipmap nélkül:
imagetool -dds -dxt5 -nomip -nogui *.bmp

Ha PSD fájlokkal dolgozol Photoshop-ban az a legegyszerûbb, mert ott bele tudod menteni az alpha channelt (ha kell). Ekkor ha DDS-t akarsz mipmap nélkül:
imagetool -dds -dxt5 -nogui -nomip *.psd

Nem tudom FS babrálással kapcsolatban kérdezed-e ezeket, de ha igen, akkor két gondolat:

1) Miért nem kell a mipmap? Lassítja az FS-t. Ha nincs mipmap az FS számolja ki szoftveresen és az alacsony felbontáson rondább is.

2)Ha bumpmap és specular map textúrád is van, ott egy kicsit más paraméterekkel kell játszani. Ha érdekel szólj.

Clidey
Jahh, amúgy BUÉK mindenkinek! 😄DDDD

Clidey
FSX SDK-t próbáltad már??? 😊
Abban le van írva minden gyönyörûen, ne Petit b*szogasd már szilveszter napján! 😄DDDDD

polluxware
avagy az hogy mi a kiterjesztés onnantól az már nem szempont az fsx-nek?

polluxware
"Az mappában az összes DDS-bõl kiszedi az elsõ számú mipmapet és elmenti 32bites BMP-be."

ha pedig DDS-be akarom továbbra is akkor?

-> imagetool "-dds" -32 -nomip -noalpha -nogui *.dds ez a helyes parancssor?

nincs véletlenül erre valmi leírásod? csak hogy ne kelljen zargatnom vele😉

prószáltam dos p-ben a "/?" kapcsolót......

Köszi
<#worship>

Hypo
Leszállásokban gazdag Boldog Új Évet Kivánok Minden FS õrültnek

polluxware
imagetool-al néztem😉

DDS kiterjesztés, és progiban az infó résznél azt írja 32bit /natíve/ with alpha channel

[HUN]FaTaL
BUÉK mindenkinek! 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

alert
imagetool -bmp -32 -nomip -noalpha -nogui *.dds

Berakod egy mappába az ImageTool-t, a DDS fájlokat és csinálsz egy akármi.bat fájlt amibe beírod a fenti sort. Az mappában az összes DDS-bõl kiszedi az elsõ számú mipmapet és elmenti 32bites BMP-be.

alert
A dds szerintem eleve dxt5 vagy dxt3 akkor meg nem 32bit. Akkor most mit is pontosan mire? 😊

polluxware
fúúú mégvalmi!

nincs ötleted véletlenül arra ,hogyan lehet olyan scriptet írni amivel egy adott (vagy inkább több) DDS fájlt amiben x számú mip-map level van abból csak az elsõt "kicsomagolni" ?

polluxware
úgy akarom... ,de nem most rögvest ám😉

polluxware
dds kiterjesztésû normál 32bit-es alpha csatornás fájlok (asszem sima 32bit bmp-k valójában)

ezt kéne dxt5-re (esetleg teszt céllal dxt3-ra)

Köszönöm!

BUÉK
Hypo
esetleg egy elotte kep es egy utana kep hogy lehessen latni a kulonbseget?

alert
De egy sor az egesz. Milyen tipusu fajlokat szeretnel konvertalni es mire? dxt1, 3, 5, dds jatszik? lightmap van? alpha channel? ezek a parameterek kellenek ha megmondod leirom.

polluxware
hát nemtom.. nálam ég és föld... átkonvertálom majd õket aztán max ránézel

apropó..

nincs valkinek valmilyen script-je vagy becccs file imagetool-hoz ami átkonvertál egy rakat fájlot dxt5-be?

Hypo
a js42 nel voltak beziel gondok a vc ben de driver megoldotta na meg ha 8S-t nyomod az segit csak birja e a kicsike😊

polluxware
videókarinak is lehet köze..+anizó beállítások

Hypo
hmm érdekes én duke-nál nem tapasztaltam ilyet.....