Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudtok valami új infót Ivan Jurcaga féle MIG-21-rõl. Úgy két hónapja valaki azt írta 1-2 hét is ki lesz adva. :-(

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

Tud valaki valamit a Cargo Pilot nevû kiegészítõrõl?
Egy ideje nézegetem, de sehol nem találok egy normális review-t vagy tesztet róla. (Ez mondjuk üzenetértékû lehet 😊)
Most elég alacsony áron adják, akár meg is vehetném, mert egy ilyen karriermód feldobná a röpködést, de elõbb kíváncsi lennék a véleményetekre. Remélem, kipróbálta valaki 😊

http://www.wix.com/swatopluc/castles

[HUN]FaTaL
aida64

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok! Bocs az off-ért. Tudnátok ajánlani olyasmi toolt, ami figyeli a proci & videokari hõmérsékletet?

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

gaspen
Köszi ! Megvan ! Haladó kérdés : a scenery.cfg-ben szerepel a bejegyzés, FSX-ben a Scenery Library-ben szintén, viszont ha repülök, akkor a default scenery van alattam. Mit szabtam el?

polluxware
Sokan ott hagyják abba a vele való foglalkozást, hogy nem 'mentek végig' a teljes optimalizálósdin...

FPS_limiter rögvest az fsx feltelepítése után következik... és nyugodtan lehet akár 24fps-re is limitálni

fsx-et én személyszerint az ACCU-simes gépek miatt futtatom, és nem az fsxes scenery-k miatt... nekem egy 2,4es corával is vígan elfut a legújabb Spitfire😉

sõt! igaz hogy 0-ra leveszem az autogent de még a pmdg J41 is... 20000lábon kit izgat mennyi fa van alattam a felhõtakaró alatt... leszállás a holdbázis ugyan kicsit zavaró, de annyira lefoglal a mûszerfal hogy azért nem döccenek rajta akkorát

Ez elég furcsán hangzik... 😊
Magyarázd el, pls.

Hypo
FSX nel egy pont felett nem a hardware a szuk keresztmetszet

CptSAB
Az a vicc a Flight-ot illetõen, hogy az FS szériánál tudtuk, mi minek lesz a folytatása. Egy cseh oldalon van egy videjó, FS kronológia, meg lehet nézni a grafika mit változott. Én PC-én FS98, 2002, 2004-et használatm. FSX megvan, de .. A 98 még nagy pixel zsonglõr volt. A 2000-et kihagytam. 2002-ben még nem dominált az xml alapú programozás, grafikailag elmaradt 2004-tõl. Számomra a legföbb gond inkább az volt, hogy akkoriban nem volt ennyi ingyenes segédprogram, szerkesztõ. FSX grafikailag nagy ugrás, mert nagyon szép részletes sceneryket lehet rá készíteni, de két gond van vele. A, felületes kidolgozások továbbra is a nem kiemelt régiókban, horribilis gépigény. Amikor nézem youtube-on a videókat kinek milyen géppel fut így, azért elgondolkoztat, hogy hol van már 2007.. az akkori erõmûvek, és FSX még mindig nem tud domborítani. Pedig bõven alá lehet pakolni már minden csúcsketyerét.. ha valakinek van zsozsója.
[HUN]FaTaL
C:\ProgramData-ban is van egy, csalóka én is rohadt sokat keresgéltem 😄

gaspen
Halló! Valaki megmondaná, hogy az FSX-re telepített scenery-k melyik scenery.cfg-be írják be magukat? Én kettõt találok, (FSX mappa és a User/Appdata/MS/FSX mappa) azok közül egyikbe se és a Scenery Library-ban sem látszik a Scenery, sõt ott még manuálisan sem tudom hozzáadni. Hiába választom ki és okézom a megfelelõ mappát, nem történik semmi.

Ja, az FSX-et el már nem vehetik tõlünk 😊
Ennek ellenére nem látom ennyire borúsnak a Flightot. Persze, megy a hantázás, meg a "menjenek innen, nincs itt semmi látnivaló"-zás, de abban semmi logika nincs, hogy plusz energiát fektessenek valami olyannak az elvételébe, ami már megvolt. Hogy üzletileg mi a helyzet, az más kérdés - nyilván nem akarnak ráfizetni, és ha legalább olyan hosszú távon gondolkodnak, mint az FS sorozat kapcsán (pl. le merném fogadni, hogy ma is több százan vettek FSX-et világszerte, míg más ötéves programból a budget kategóriában se fogyott ötnél több), akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy nagyot hibázzanak. Az FSX ára még ma is ott van, ahol egy újonnan belépõ játéké, vagyis kelendõ. Nekik ez a pénz igazán, nem pedig az, hogy néhány árkád-zombit megnyerjenek egy kis joystickcibálásra, aztán három nap múlva ugyanaz a zombi máris egy másik színvonaltalan szaron rugózik.
Egy MS méretû cég talán nem ennyire ostoba 😊 Szerintem a Vistaból is tanultak 😄
Szóval én optimista vagyok.

Részemrõl rémesebb az elképzelés az új Flight-ot illetõen. Félek tõle, hogy a trendi megoldást fogják választani és el "WOWosodik" a játék. Itt nem arra gondolok hogy miközben landolnék LHBP-én átrepül elöttem egy hegyesfülû elf egy 4 méteres óriás sas hátán, hanem majd különbözõ csomagok mellett lehetõségem lesz a barátaimmal repkedni ha veszek "játékidõt"... persze ez csak az én szubjektív félelmem a jövõvel kapcsolatban. Ha netán úgy alakulna, hogy a fentebb említett leírtak manifesztálódnak akkor csak annyi a teendõm, hogy nem Flight-olok hanem maradok a jó kis FSX-nél.
😊

GA-EX58 Extrem,i7 960 @4.2 Ghz,6Gb DDR3,GTX-570, 1920x1080,SSDx2,Saitek Yoke,Rudder,Quadrant,Switch,Radio&Multi panel.ASE,EZdoc,FspassengersX,RadarContact,Trackir5

[HUN]FaTaL
Éreztem, nem volt gond vele. 😄

#15427: Akkor miért váltott mindenki szinte azonnal fs9re? FSXnél nem ez a tendencia. Mintha korábban zacsi említette volna, hogy ott azért elég hamar váltottak az emberek. Kisebb volt a gépigény az akkori vasakhoz?

Clidey
Amúgy érezd a kommentemben az iróniát.... 😊)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Kábé ugyanekkora szerintem. Bár nehéz megítélni.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Az FSX szinte semmivel nem nyújt többet, mint az FS9, ellenben 50x akkora a gépigénye. Mégis mire legyünk optimisták?😄

Igaz FS8 és FS9 között nem tudom mekkora volt az ugrás.

Clidey
Jajj de pesszimisták vagytok má'!!!

Hát persze hogy eyecandy lesz semmi mögöttes tartalommal! 😊))

Hypo
az igy latatlanban felejtos szerintem. inkabb a redbull air race kategoria a nyero itt

Papirzacsi
Engem is...

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
Mondjuk engem a táj zavar a legkévésbé, úgyis tele lesz scenerykkel. Sokkal jobban érdekelne, az atc és az értelmes forgalom kezelés, jegesedés stb. No és persze a gépigény...

Papirzacsi
Hááát... Képeket a legrészletesebben kidolgozott tájakról közölnek mindig, ez most Hawaii, hogy miért ez majd kiderül. Viszont az fsx esetében is csak ilyen helyekrõl kaptunk képeket. Addig titkolták az ocsmány sárga kidolgozatlan tájat, amíg végül meg nem jelent ez a fos. 😊

Hypo
Mivel ha megnezed a kepeket mind egy helyrol keszultek ezert gondolom hogy alapbol egy kis terulet lesz benne es a tobbit kulon kell megvenni

[HUN]FaTaL
Magyarul kapunk egy árkád szart, gondoltam.

Papirzacsi
Nekem is hasonló ütött szöget a fejemben. Valami letölthetõ tartalmas faszságra gondolok én is.
Na de majd meglátjuk, addig továbbra pesszimista maradok a Flightot illetõen. 😄

Csak a PMDG B747 a játékszer. ;-)
Más nincs is a gépen ("gyári" gépeket kivéve😊
Hajlok arra, hogy nem az FSX csinálja, hanem a PMDG !
Ebbe az irányba kutakodok tovább. Tesztelek ezerrel. Köszi.
Hypo
es MS game rendszeren keresztul jatszhatsz a barataidal.😊))

Mondjuk van egy tippem de nem szeretnem ha megvalosulna, de nekem nagyon ugy tunik hogy az Aerosoft os Rise of flight iranyba fog elmenni ergo lesz egy alap game egy szigettel, es aztan majd mindent lehet hozza kulon megvenni..... ne legyen igazam

És más repülõgéppel is ezt csinálja hogy kilép ? mert ha más repülõgéppel nem csinálja ezt akkor abban lesz hiba szerintem! 😊

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

Papirzacsi
Szokásos microfos porhintés. Aki régóta fsezik ,az megszokhatta. A leírtak alapján megint csak egy szebb(?), de nem jobb programot fogunk kapni. Több színes nyil fogja mutatni merre kell menni, de mondjuk jegesedés továbbra sem lesz.. :-/

[HUN]FaTaL
Forgatható nyéllel simán le lehet szállni oldalszélben, csak figyelni kell. 😊

Hypo
yoke hoz muszaj a pedal. ha GA gepeket repulsz es jobb kiegiszitoket beloluk akkor plane, foleg mondjuk egy j3 Cub flasp nelkul roviden letenni muszaj lesz belepni rendesen😊

INSTALLSZÖRNY!!!!! 😊))) ez rohadt jó!!
Köszi a válaszokat, úgy látom van mibõl válogatni. Ez a rudder dolog azért szívás mert gondolom ha valaki yoke-ot használ és nem akar autoruddert, akkor muszáj pedál is, különben nem lesz mivel bizdergálni az oldalkormányt. Stick esetében még ott volt mentõövnek 3D twist, bár elég szar volt az is, azon kívül hogy a gurulóutakon lehetett vele tekeregni, oldalszélben leszállni már elég érdekes volt vele. Jól gondolom, hogyha yoke yes, autorudder no, akkor viszont pedál mindenképpen yes? 😊

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Hypo
Iletve ott a VRinsight yoke ja ami eleg jo es meg a megfizetheto kategoriaba tartozik bar az se olcso, de legalabb minosegi.

Nekem Saitek Pro Flight yoke van, és meg vagyok vele elégedve... persze nem régóta van velem, akinek hosszabb ideje van, annak érdemes hinni. 😊
A pedál dolog viszont megfontolandó. A Wiley MFSX for pilots c. könyvben például egy rakás jópofa gyakorlat van, amit csak egy pedállal lehet megcsinálni (és így megérteni, mi miért fordul/dõl arra, amerre), de amíg nincs pedál (az ára közel annyi, mint a szarvkormányé...), addig félmegoldásokkal is el lehet repkedni.

Kicsit off:
A legfrissebb PCPilot magazinban van egy interjú (annak is az elsõ fele) a MS Flightról a készítõkkel. Derek elég masszívan kérdezget arról, hogy a "simulator" kitétel elhagyása a címbõl vajon mennyire hat majd a realizmusra. A válaszok javarészt kitérõek, mondván, hogy nem árulhatnak el részleteket még (blabla), de azt kétszer is kijelentik aprópuháék, hogy õk nem elvesznek, hanem csak hozzáadnak a profilhoz, hogy azok is csatlakozhassanak a játéktáborhoz, akik eddig megijedtek a hardcore jellegtõl, vagy csak lazán repkedni akarnak. Arra is utaltak, hogy igyekeznek a gépigényt normalizálni, hogy a megjelenés napján is lehessen új gépek vétele nélkül rendesen futtatni (amen), illetve nem akarnak több tíz gigás installszörnyet.
Kíváncsi leszek...

Hont
Hmmm...Lehet igazad van, bár én igazából oldalszélbe szoktam csak korrigálni.
Azért ez gondolom jelentõsen függ a gép tömegétõl.Engem inkább a A/P útvonal követésének robosztus belépõi aggasztanak.Szegény sztyuik pont töltik a pezsgõt és bele kezd egy 45' fordulóba az összes nedû az utas ölébe megy...
Elvileg ezt az FMC be lehetne állítani nem?
Papirzacsi
Sajna az fs-ben be kell lépni egy picit, mert általában csúszva fordulnak a nagygépek is, fõleg kisebb sebességeknél, emiatt nem is lehet belépés nélkül olyan standard fordulót végrehajtani az fsben, mint a valóságban.

Hont
Idézet a remek FAQ-ból, amit az elejétõl a végéig érdemes átolvasni!
"Azt hiszem mindenki tudja, hogy a repülõ fordulás közben bedõl. Ezt a bedõlést a szárnyak végén lévõ csûrõlapok idézik elõ úgy, hogy az egyik lefelé a másik felfelé mozdul. Nagy sebességnél az utastérbõl ez szinte láthatatlan is lehet, mert pár centiméteres eltérés képes bedönteni a gépet. Attól, hogy be van döntve a gép, még nem fog érdemben elfordulni. A forduláshoz a függõleges vezérsíkra van szükség (farok), aminek a kilépõélén egy jobbra-balra fordítható lap, az oldalkormány található. Valójában ez fordítja el a gépet a bedõlés pedig értelemszerûen ahhoz kell, hogy ne "faroljon" ki a gép, valamint hogy ne préselõdjünk a falhoz fordulás közben (ez a kisebb gépeknél jellemzõ, a nagytestû modern gépek aerodinamikailag úgy vannak kiképezve, hogy bedõléskor forduljanak, nem kell oldalkormány rásegítés). Gondolj arra, amikor autópályán kocsival 130-al száguldva egy élesebb kanyarban mekkora erõ hat rád, ami oldalra akar mozdítani. Most képzeld el ugyanezt 800 km/h-nál. Azért kell bedönteni a gépet, hogy minimalizáljuk az oldalra ható erõt is. A modern gépeken egyébként nagy sebességnél elektronika szabályozza az oldalkormány kitéríthetõségének mértékét, mivel nagyobb sebességnél jóval kisebb kitérés is elegendõ ugyanakkora forduláshoz. Az oldalkormányra leginkább az oldalszeles leszállásnál van szükség, illetve hogy hajtómûleállás esetén kompenzálni lehessen a csak egyik oldalról ható tolóerõt. Az emelkedést a vízszintes vezérsíkon elhelyezkedõ csûrõlapokhoz hasonló elemek együttes felfelé vagy lefelé mozdulásával érik el."
nekem saitek pro flight yoke-om van, azt annyira nem ajánlom
sokan mondják, hogy ez kiváló
vagy amit Hypo ajánlott PFC
Na de most komolyan skacok, milyen yoke-ot érdemes venni? 😊

Figy. Rudder: Lehet hogy hülyeséget írok, de még vitorlázórepülõn azt tanultam hogy fordulásnál csûrés, lépés, aztán ha a kettõ együtt nem megy normálisan akkor csúszás lesz a vége (mint ahogy lett is általában 😊). Kérdés: Szimulátorban autorudder off esetén mi a helyzet a fordulással mondjuk egy 737-esen? A yoke / stick itt is csak a csûrõket vezérli és minden esetben pedállal kell irányítani az oldalkormányt vagy máshogy megy? Mondjuk a gyakorlatban sem tudom hogy nagy gépeken hogy megy a dolog, ott is csûrnek, lépnek? 😊 thx in advance

Hypo
Kell egy jo PFC Yoke😊))))))

[HUN]FaTaL
- Passz, szerintem csak újra kell aktiválni
- Hyponak voltak problémái a saitek cuccokkal
- Mindenképpen szerezz be egy pedált, hamár szarvat veszel, az autorudder egy fos. Szarv+autorudder kombónál részemrõl még egy forgatható nyelû botkormány is jobb.
- Ha mindenképpen fizetõs addont szeretnél akkor Flight1 Ultimate Traffic 2

Sziasztok!

A lent látható konfig van rendelés alatt, ezen szeretnék épkézláb teljesítménnyel FSX-et használni. Szeretnék feltenni egy-két kérdést, mivel ahogy látom, nálam tapasztaltabbak vannak a fórumon, én még az FS9 korszakból csöppentem ide.
- Ha vásárolok egy FSX Gold-ot, akkor kell-e valami aktiválási gondtól tartanom ha megváltozik alatta a config? Mondjuk lap, proci vagy VGA csere.
- Tervezek épkézláb beviteli eszközöket is venni (szarvkormány és társai), ezzel kapcsolatban kérdés, hogy a Saitek szarvát + throttle quadrantját megfelelõnek tartjátok-e. (Saitek Yoke A korábbi joystickos megoldás sokszor nem volt nyerõ, pl ha egyszerre szeretnék kanyarodni és emelkedni is - mondjuk egy indulási eljárásban.
- Rudder téma. Szerintetek kezdjem a dolgot autorudderrel vagy érdemes pedált is beszerezni? FS9-ben persze autorudder volt,csak akkor szívtam meg amikor oldalszél volt leszálláskor, mert akkor ellene kellene lépni, viszont csak csûrni tudtam amibõl egy ronda elkanyarodás lett a vége és földet érés a Seremetyevo termináljában... 😊
- Milyen igényes AI traffic addont tudnátok ajánlani, arra most nem sajnálnám a lóvét mert imádom ahogy életet visz a repterekre. Jó lenne olyan, ahol az AI gépek nem olyan pakundekli szerûek mint egyik-másik FS9 addonban volt. Aztán vagy viszi a gép vagy nem. Ha nem, húzás lesz.😊))))

Köszi elõre is a segítséget:
frecc

Itt, http://www.repair-dll.com/Dll-Files/TCAS2v7.dll.html találtam egy dll javító programot (Fixhelpmate.exe)
Valaki használta már? Megoldást jelenthet a problémámra? Nem kellene ennyire szkeptikusnak lennem? Más helyeken meg azt olvasom, hogy nem oldja meg a problémát. Futtassam, ne futtassam, ez itt a kérdés. ;-)
[HUN]FaTaL
VCben nyomod a spacet és egérrel, vagy DBS Walk & Follow, Flight1 Ez Camera

gabesz2222
fsx-be hogy tudok olyan kamera nézetet használni ahol a kamera helyét én változtatom

Ja, jóvan... akkor én is passz 😄

Fel bizony 😊 Elég régiek, de ez lényegtelen.
Az Acceleration tartalmazza az sp2-t, de a kieg nélkül is letölthetõ az sp2 (nekem nincs Accelem).
Jelentõsen javít a teljesítményen, mindenképp tedd föl õket.

Most olvasom, ha van Acceleration, akkor nem kell. VAN. Köszi! Passz.
Hali!
Négy éve vettejm az FSX-et. Külföldön voltam és nem használtam eddig, csak elvétve. Most olvasgatok a Spack 1-rõl és a 2-rõl. Fel kell ezt tennem nekem? Mikoriak ezek?
Az FSX és a PMDG is eredeti vásárolt.
Újonnan lett telepítve egy teljesen új gépre (2 hete).
A régi gépemen sok-sok FSX fagyásom volt !!!
Semmi más nem terheli az új gépet jelenleg mint a W7 (64bit), FSX (sp1-sp2) és a PMDG kiegészítõ.

Jó leszállást.