Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
😞(( de azert gratula, es repulj sokat gyonyoru taj, ORBX a legjobb. ja es hat ha Pacific fjords is megvan akkor mistymoornings hihetetlen mennyisegben csinaltak mar free sceneryket, minden nap jon ki valami uj, javaslom az oldalukat.

orbx forumon a flight plan alforumban meg rengeteg erdekes utvonalat talasz.

Sziasztok! Nem tudja valaki véletlen hogy az ND EC 135 mikor betöltöm csak a P fülke jelenik meg hogy ez miért van nincs kaszni a gépnek 😄

PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!

[HUN]FaTaL
Mindegyik kívülrõl állítható, mivel te választod a textúrát a néhány darab közül. FEX régi, próbáld ki a REXet mielõtt kritizálod. Én elõre legyártott témát használok, idõjáráshoz úgy sem tudja betölteni lévén a célrepteren más az idõjárás, mint az indulón. Az FS egyszerre egy textúrát kezel, ezért nem megoldható.

http://goo.gl/gd6Zi5

Bronx South
Hát mivel a gépem még kb. 1 hónapos, így az i5 760 -at nem fogom cserélni, max a vga -t egy 69xx -re de azt se mostanában.

Amúgy aztmondod hogy szabad repülésnél, a grafika marad a régi ? Olyan kieg nincs ami teljesen kicseréli a textúrákat, és a telepítés után a játék minden körülmények között az újat tölti be ? Ezek a kívülrõl állítható kiegészítõk nem gyõztek meg, azthiszem hogy a flight Environment X is ilyen volt. A játékba belépve semmilyen változást nem tapasztaltam, csak mintha kicsit csökkent volna az fps.

PNW-t meg is vettem + Orcas island-ot. NRM lehetne még akciós. Sajnos sem az, csak a PNW-hez kapcsolódó repterek. Ausztráliáról meg jól lecsúsztam! Fene egye meg!
Hont
Ujjuj! Ez nem semmi!
Akkor Paks csak ide termel...
Kipróbálnék egyszer egy ilyen gépet!
Gondolom élmény lehet.
Az SSD én is agyalok.
bondi
Ariane 737-et elfelejteni!!!!!!! Voltam olyan ostoba, hogy egyszer pénzt költöttem rá (a mai napig a falba ütöm a fejem ha rágondolok mennyit), más ne essen ebbe a hibába! Az Ariane egy triplára árazott óriási grafikai parasztvakítás, a supportjuk egyszerûen kritikán aluli, a fórumukba csak a vásárlóik léphetnek be (vajon miért), az én általam vásárolt verzió(X1) egy bug-halmaz volt, rá 2 hónapra kiadták az X2-t, persze teljesen új repülõ gyanánt, ami a bugok halmazát felére csökkentette, de ezt persze nem lehetett upgradelni, újra meg kellett volna vennem vmi 80 fontért....LOL. A festésekért fizetni kellett, a normális hajtómû hangokért dettó, a használatikat tilos kinyomtatni, mert azt akkor majd õk küldik postán még egy kis pénzért...😊
Persze azzal kezdtem, hogy kihackeltettem , és kinyomtattam õket, azóta már a kukába landoltak. Az FMC nav adatait nem lehet frissíteni, csomó funkció nem is mûxik rajta, a VNAV nem mûködött rendesen, ha elkezdtél hõzöngeni hogy mi ez a szar ennyi pénzért, akkor egyszerûen kitiltottak a fórumból. Az egy igazi kabaré volt, sajna már én is kirakattam magam 😄. Tele volt BUG topicokkal, egyszerûen a 2 fejlesztõ nem volt képes kezelni a rengeteg hiba reklamációt.

Egyszóval FELEJTÕS !

bondi
A REX lényege, hogy tervezett útvonalakat valós idõjárással, és annak megfelelõ textúrákkal tölti be neked repülés elõtt.
Csinálsz egy Flightplant (mondjuk FsBuild-el), ezt behúzod a REX-be, az pedig elõre betölti a megfelelõ textúrákat neked az FSX-be. Repülsz egy EGLL-OMDB-t, és a valós idõjárás szerinti textúrákat fogja használni (felhõk, kifutó, utak, visibility, sky stb...)
Persze lehet csinálni custom textúra csomagokat, de én ezzel sosem foglalkoztam, az alap is elég komoly látványbeli különbséget eredményezett.

bondi
Azt írják az NGX fórumokon, hogy a 747X-hez képest óriásit optimalizáltak az fps-en. Most akarom még megvenni az MD-11-et, állítólag az is jobb framerateket tud. Vki használja esetleg innen?
Az a baj, hogy imádom a 747-et, nagyon sokat repültem már vele, és nehéz leparkolni 😛

bondi
i7 870, Gigabyte GA-P55A-UD6, 8G Kingmax DDRIII, Gigabyte GeForce 480 GTX, Win7 64 Prof, a rendszer és az FSX egy 120 GB-s OCZ Vertex2 SSD.-n fut.
A rengeteg tweak közül az nvidia enhancer-t javaslom, illetve az fsx.cfg-t optimalizáló oldalt (bocs de ez nem az FSX-es gépem, így fogalmam sincs a linkekrõl).
Ez a videokártya FSX-hez szvsz fölösleges, de a proci meg az SSD rengeteget számít.
Én is MyTraffic X-el repülök, azzal a beállításoknál 30% fölé ne tedd a traffic density-t.

Üdv

Bronx South
Kár hogy Angliában vagyok, és mivel nem teleportálgatok így nem tapasztalom meg milyen most a nagy szélben leszállni Ferihegyen. 😊

#15525: Erre válasz ?

Hypo
akcio akcio orbx akit erdekel 19 dodo minden...
PFJ,NRM, NWN szerintem kotelezo mar ha GA repules

Hypo
na crossfire-t azt szerintem felejtheted ebben az esetben. meg ugy az egesz vga oruletet. nem az a szuk keresztmetszet, hanem a cpu, memoria savszel

Hypo
Mindig rohognom ekll az ilyenen, jon egy uj, szebb, tobbet tudo dolog, es akkor meg gyorsabb is lesz az fsx persze😊))))

Bronx South
Ha támogatja a crossfirex -et a játék akkor van, a procit meg csak meg kell húzni 4 ghz -ig.

beállításokból vissza kell venni, nincs az a vas ami full-full-ba, kiegészítõkkel elfogadható fps-t ad véleményem szerint
Bronx South
Ja és a beállításokhoz is dobhatnál ötletet, most épp ott vagyok a Heathrowon, My Traffic 2010 telepítve, forgalom maxra nyomva, és igencsak 13 fps -em van. 😄 Lehet kéne a játéknak még egy 6870, támogadja ez a crossfire x -et ?

Bronx South
Telepítettem én is, de segíts ki vele kapcsolatban. Szóval felraktam külön mappába a cuccost, beállítottam amiket kért, mentettem és ott vagyok a programban. Lehet repülni, tervezetet csinálni, stb, de van egy olyan hogy téma készítõ. Tulajdonképpen ha azt nem instalálom akkor nem jelennek meg a textúrák a játékban, vagy csak az egy plusz kiegészítõ hogy szabadon alkothassunk ? Hogy van ez ? Én általában olyan textúra kieggel találkozok amit egybõl bele kell telepíteni a játék folderjébe, kicseréli az illetékes fájlokat és szevasz. Ez más, és megállt a tudomány. 😊

[HUN]FaTaL
"Ezért várom az NGX.-et már nagyon, sokkal fps barátabb lesz állítólag és remélhetõleg "

Ne nagyon reménykedj. Egyébként az fps-t a forgalom fogja nagyon durván. Nem véletlen repül szinte mindenki fs9el. 😊

Leo747
Szia Bond!

Leírnád, hogy mibõl áll a géped? Csak kíváncsi lennék rá, hogy milyen az, amin elfogadhatóan fut az FSX, a kiegészítõkkel együtt.
Elõre is köszi!

bondi
Bizony ám😊 REX2 nálam, és a PMDG 747 -el izzad a vasam rendesen. Elõtte próbáltam a z X Graphics.-ot is, az RT Vector Europe-ot, de az igazi feeling a REX-tõl jött meg <#worship>
Egy komolyabb addon sceneryvel (Aerosoft LHBP, vagy FlyTampa Marteen) 13-23 fps, de ha van erõsebb traffi,c akkor van hogy 8-15 közé is leesik. Pedig komoly vason futtatom. Ezért várom az NGX.-et már nagyon, sokkal fps barátabb lesz állítólag és remélhetõleg <#finom>
A többi addonommal (Twin Otter, Carenado gépek) brutálisan megy, min.30 fps max grafikával, és úgy már lélegzetelállító látványt nyújt. Mint a sceenshotok az oldalukon.

Nekem Saitek X52 pro-m van ,de hogy miért drágáb azt nem tudom , én nem jártam utána hogy a régebbi miért olcsobb !de a pro-val teljesen megvagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom ,nagyon kifinomult proff kis joy......
Sziasztok!

Asszem a fórumon lévõ vélemények és a saját tapasztalataim alapján is maradok a joy-os megoldásnál yoke meg rudder helyett. Szeretnék venni gázkaros joy-t, korábban kinéztem a Saitek X52-t, most már van X52 Pro, csak nekem nem nagyon egyértelmû, hogy miért kerül 15000-rel többe az egyik mint a másik. A Pro-val van valakinek tapasztalata hogy megéri-e és ha igen, miért a plusz pénzt?

Üdv
frecc

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Bronx South
Amúgy van itt valaki aki használ még grafikai kieget a játékhoz ?

...úgy is mondhatnánk, ez a játék megtanítja a nagyobb gépeket is az alázatra... 😊)
Hát még a tulajdonosukat 😉

http://www.wix.com/swatopluc/castles

Bronx South
Nameg jobb az egér mint a bill, de még mindig nehézkes, de lesz hamarosan joystick.

Bronx South
Felraktam az environment x -et, lehet nem kellett volna. Elég erõs gépem van, de ez a játék full graffon megizzasztja. Londonban képtelenség volt leszállni 4 fps -el.

FSX alá sikerült már valakinek mûködõképesen felapplikálni a VC Rain fixet? Mert nálam felrakja, minden rendben is van, de ugyanúgy nincs esõcsepp folyás az üvegen. Lehetséges, hogy a REX miatt?

It\'s good to be bad.

polluxware
nekem speciell nem jött át "úgy", de azért ott van még az MD-80 is.. jól tudom ezis exist fsxre

polluxware
immáron béta fázisban😉

[HUN]FaTaL
737esbõl semmi normális nincs FSXre jelenleg, talán az Ariane de az is egy rakás szar szerintem (drága, szar a support, festésekért is fizetni kell, nem frissíthetõ a navigációs adatbázisa). Nemsokára kijön az ngx és az ifly 737ng is, utóbbi $55 és az fs9es verzió alapján talán még jobb is mint az ngx, persze ez majd megjelenés után kiderül.

Airbusból sem túl jó a választék, épp a minap jelent meg a wilco felújított változata (Airbus Evolution), de evvel még senkinek nincs itt a fórumon tapasztalata, ha jól tudom. A régi wilco bugos nagyon. Ott van még az aerosoft airbus x, de az meg végtelenül le van egyszerûsítve, az FMCje buta mint a tök, még sidstar sincs, de elvileg készül egy advanced verzió, majd meglátjuk.

Jelen pillanatban szerintem normális középkategóriás vas a DA Fokker (ennek nincs VCje) illetve a Wilco ERJ v2 is egész jó. Nagyvasnak PMDG MD11, PMDG 747, Captain Sim gépek illetve Level D 767 (ha nem zavar a sok helyen nem 3D-s, régi VC).

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy amíg nincs PMDG 737NGX, szerintetek milyen 737-es addonokkal érdemes próbálkozi, illetve Airbus-ból van olyan ami kellõképpen realisztikus?

Üdv
Frecc

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Ej...
A múlt héten volt szerencsém megismerkedni egy idõs úriemberrel. Pat-nek hívják, és két nap múlva, amikor éppen elhajtott a kocsijával, tudtam meg, hogy Concorde-pilóta volt...
Tavaly nyáron, amikor az Airbus-gyárban voltunk megnézni, hogyan készül az A380-as, be lehetett mászni egy Concorde-ba is, ami a hetvenes évek végérõl maradt ott - óriási élmény volt.
Pat pedig ilyet vezetett. Hányan lehettek világszerte? Százan? Annyian sem?
Mindegy, fogunk még találkozni, abban biztos vagyok. Annál is inkább, mert ma itt volt a lánya és a családja - ránk bíztak egy kutyát egy hétig, míg síelni mennek Franciaországba. Kérdeztem tõle, mikor tudom beültetni az öreget a szimulátorom elé, hogy repülhessen mégegyszer a Concorde-dal, a nõ szeme felragyogott és biztosított róla, hogy nemsoká 😊
Azt is elárulta, hogy Pat egyike volt az elsõ tíz(!) kiképzett pilótának, akik repülhettek Concorde-dal, gyakorlatilag õ tanította be a következõ pilóták egy részét...

Azt hiszem, a legjobbtól fogok tanulni 😊
Csak jönne máááááááár! 😊
(És addigra nem ártana beszereznem a Concorde X-et)

Hogy mennyire messze a valóságtól, az némiképp mérhetõ 😉
Amikor sikerült saját kézzel repülnöm egy C172-est, igencsak meglepett, mennyire hasonló a szarvkormányos szimultátorirányítás, és egy joystick mennyire nem. Persze ha A380-ast kellene billegetni, akkor azért illik elõvenni a joyt 😊 A pedál is stimmel. Ha más nem, csak azért, hogy a helyes végtagokba oltsa a helyes reflexeket... A "tapos, teker" valósághûbb, mint a "forgat, húz" 😛

Ugyanakkor nagyon tudtam örülni az elsõ joyomnak, emlékezetes élmények voltak...

Hypo
😊)) persze tök igaz izlések és pofonok, nekema kis pedálom bejön nem mai darab de szépen végzi a dolgát, engem idegesitett hogy forgatni kell a joyt, amugy az egesz szim messze a valosagtol ugy hogy ilyen alapon:Ö)ÖÖÖ

Ja Maestro mehetek orvosira lejart megint.hmmm apr 18 kaptgam idopontot pont jo mert 18-22 között terveztem orszagtúrát... de megoldjuk😊 gondoltam beiktatom majd a látogatást nálad is.

Igen érdekes dolgokat mûvel ma az fsx-em, nem tudok gamespy-hoz és simán közvetlenül szerverhez se csatlakozni! Ötlet esetleg?

It\'s good to be bad.

Ahány ház, annyi szokás...
Bronx South
Néztem pár kézikönyvet, de nem találtam a mûszerek elemzésén kívül olyat, hogy mikor total leállt minden számítógép, tehát a monitorok sötétek, hogyanis kéne bekapcsolni õket. Ezzel kapcsolatban tudna linkelni nekem valaki valamit ? Tehát a mûszerek elindítása, lekapcsolása.

Bronx South
Hát közbe haladok az elmélettel is, ivao.hu-n elkezdtem az alappal de már tudom alkalmazni a vor to vor repülést, és az ils használatát, nagyjából már ismerem az A321 mûszereit és ez arra késztet hogy játszak is valamit. Viszont ezt a csipogást az ivap program feltelepítése elõtt nem tapasztaltam, és zavarónak találtam. 😊

m814
Esetleg a nav rádió? Khmmm.
Az IVAO és a többi virtuális hálózat azért volna hogy a valóságot a lehetõ legjobban megközelítve szimulálja a repülést.Ezt gyakorlatilag minden téren kell érteni.Tehát mielõtt az ember nagy sungal nekivág nem ártana legalább a legalapvetõbb dolgokkal gatyába rázódni.Lásd pl. a lenti kérdésed.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Bronx South
Amióta telepítettem az ivao csatlakozáshoz szükséges programokat, idõnként elõjön egy ""tíí tíí tíí ti ti ti"" 😄 csipogás és nem tudom mi csinálja de nagyon idegesítõ. Valami ötlet ?

Bronx South
Jelentem megvolt az elsõ leszállásom Ferihegyen A321 -el, minden utas megmenekült 😄 ! 😊) Az ivao.hu-n elkezdtem a kézikönyveket tanulni, de hát nem tudom megállni hogy ne repüljek. A FAQ navigáció résznél lévõ mûveletet hajtottam végre.

exTrem
+1

Clidey
Nekem csak az a bajom ezekkel a pedálos cuccokkal hogy szerintem hót szarok. Még ha ugyanúgy lábbal is kell taposni az oldalkormányt mint a valóságban, akkor sem adja vissza még csak megközelítõleg sem azt az élményt/érzetet.
Régebben ugyanis én is gondolkodtam valami hasonlón, de aztán volt alkalmam kipróbálni egy-két ilyen cuccot (márkásat is), és villámgyorsan letettem az ebbéli felesleges pénzkidobásról! Jó nekem a kis tekergetõs dzsojom továbbra is!
Persze ízlések és pofonok, biztos van olyan aki él-hal az ilyen cuccokért és esküszik rá hogy milyen ûberfasza...de nálam nem jött be akkor sem.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sziasztok!

Korábban beszélgettünk a yoke-okról, akkor többélfe jó javaslatot is kaptam. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezekehez a yoke-okhoz "járó" throttle quadrantok, amik jellemzõen kisgépesek, hanszálhatók-e normális airlinerekhez is? Még még ez érdekelne, hogyha pedálról van szó, akkor mit ajánlanátok? Szeretnék egy yoke-quadrant-rudder combót, ami jó kisgépekhez (a lesson-ök miatt) és airlinerekhez is.

Köszi
frecc

Bronx South
csatlakoztam az ivao közösséghez, megpróbálok valami oktatásban részt venni.

[HUN]FaTaL
ápr 1

Viszont iFly hamarosan jön szerintem, mert fs9re megjelent az SP2.

Sharks
OMG, ez break-bõl szállt le? <#eljen>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

polluxware
áprilisi tréfa😉

Hypo
PMDG NGX csuszik, az indok itt talalhato, a ceg szamara es valoszinu nekunk is jo lesz
http://forum.avsim.net/topic/331558-ngx-release-temporary-hold-due-to-boeing/