Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
ez szeretem retentõen benne... ezt az állandó bizonytalanságot😊

most nézem ,hogy az ngx-nél is érdemes egy két dolgot ellenõrizni, mert biza már itt is kifogyhat az oil

Papirzacsi
I know it. 😊

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
Rock it , to lock it!

😉

Papirzacsi
És hidraulika gondok? Jó szokás szerint nem szoktam csekkolni, hogy rendben kijött e a futó, mert akármilyen komoly kiegészítõvel is repked az ember fsben a2a-t kivéve, ezek valahogy mindig kijönnek. Hát itt nem. Történt egyszer, hogy készülõdtem leszállni, futó ki, fékszárny ki, aztán ahogy siklok be, nézem, hogy a megszokott gázkarállásnál kisebb gázzal siklok be, de még így is picit gyorsabb vagyok. Már jönnek a fák, a lebegtetés, valami nem stimmel, gyors körültekintés a kabinban, látom 3 zöld helyett 1 piros ég... na mondom "a hidraulika!!!" Gáz fel, aztán irány még egy kör. Nem sokon múlott, hogy megkarcoljam a hasát. 😄

Egyszer meg majdnem összetörtem. Általában nem szoktam ekkora reptechnikai hibát elkövetni fsben, de ezzel sikerült. Erõs oldalszélben szálltam le. Lebegtetés után elpattanás, ráadásul jó magasra. Sebesség még talán picivel a minimumnak kikiáltot érték alatt is volt már, és az erõs oldalszél hatására elpattanás közben, szinte irányíthatatlanul taszigatott le a szél a pályáról, egyenesen Jacksonhole reptéren álló gépek felé. Hát innen izzasztó volt átstartolni úgy, hogy a gép nyíl egyenesen a parkoló 757 felé ment. :-D Túléltük, még ha nem sokon is múlott. :-d

Egyszóval élmény ezekkel minden perc. 😄

polluxware
akkor jó😉 tehát erõsségünk a magyar nyelv😉

polluxware
jut eszembe olaj szivárgás.. az nekem is volt

a building crash😊) hát azt ki kell kapcsolni.... ezekkel az opsönökkel még hasra se tudod letenni... (összetör mindent a gépen, ha menne a levesbe ha nem)

[HUN]FaTaL
Akkor átfogalmazom: Nem lehet, mivel egy air file van.

http://goo.gl/gd6Zi5

Papirzacsi
A katonai verzióba toltam olyan 30 óránál valamivel többet, a civilbe meg olyan 70-et. 😊 Kíméltem a civilt rendesen, csak az olajnyomással terheltem a masinát (>150psi), de aztán egyik repülésnél egyik ORBX reptéren gurulás közben jött a building crash... Aznap még kétszer... Így ment a levesbe minden amit addig megóvtam a gépen. Így most van egy kis olajszivárgás, hidraulika szivárgás, szarok a szûrõk ,az egyik mágnes, meg a starter. Féket a sok kis reptér miatt gyakran kellett cserélnem, illetve azóta a hengerek nagyrészét is, mert gondatlan üzemeltetõként (aki ismer tudja, hogy feszegetem a virtuális gépek határait) egyik úton kifogyott az olaj, elteleportált az olajnyomás. Mivel hegyek felett voltam, nem volt más mód, mint addig járatni a motort, míg egy reptér nem kerül a közelbe, így bizony begyógyult a kicsike... vitorlázva mentettem meg a dög épségét. Volt ott aztán motor generál. 😊

Ez a B377 meg zabálja az olajat mint állat. A lent bemutatott út végére jelentõsen megcsappantak a készletek. 😄 Nembaj, Hawaii-t még megmászom vele, ha bírja ha nem. 😄

polluxware
igen

nem keverem

ebben hol lehet?

[HUN]FaTaL
Szerintem te kevered az iflyal, abban lehetett állítgatni.

polluxware
PMDG NGX

hajtómû verzsönt hol tudom beállítani? úgyértem ez az opsön nincs benne az Aircraft->equp. menüpont alatt

*.air fájlból is egy van csak, minden típushoz

vagy ezt csak a ripént pack tartalmazza?

polluxware
ó bazzz... én ezt már a BörtTréjnolc után nem mertem megejteni😊)

polluxware
én 50óra környékén járok csak vele, de eddig szûrõ meg fékbetéten kívül nem kellett mit cserélgetni rajta...

köbö 45. óra környékén jártam egy felszereltebb reptéren ahol volt motor diagnosztika😉 még faszányos a komprecció az összes hengerben

[HUN]FaTaL
Dévényi Tibi bácsi, az AI Traffic Pack for Hungaryból várható valamikor FSX verzió? 😊

Papirzacsi
Anélkül fel sem szállok. 😊

Mustangos beszámolót akartam csinálni, sokszáz képpel, de olyan sok a kép, hogy nincs hova feltölteni, nemhogy még a kommenteket megírni. Pedig ott történt sokminden érdekes dolog, meghibásodás, stb. 😊

Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon. Tudja esetleg valaki, hogyha szeretnék lámpaoszlopokat állítani egy repülõtérre (FSX), amik a terminált és környékét megvilágítják, azt hogyan tudom megoldani? (Melyik program, vagy hogyan kell ezt megcsinálni egyáltalán). Lenne egy freeware Varsó-Chopin reptér, ami elég szépen ki van dolgozva, de a reflektor-oszlopok nagyon jól jönnének (élethûség szempontjából mindenképpen), mert azok nincsenek.

Köszi
polluxware
<#eljen>

COTS-t is felraktad?

Hypo
cuki😊)) tegnap én is mentem anchorage es kornyeke egy b737 es egy avro utam is volt ido jo volt kicsit hideg, sakri feny szepen latszot, de sajnos fraps nem volt beinditva igy se kep se semmi.....na majd next time😊))

Hont
Olvasni is élvezetes volt!!!
Köszönöm szépen! Egy élmény lehetett!<#worship>
Clidey
Nagyon faszájos beszámoló és képek! <#eljen><#taps>
Csak kicsit sûrûbben kéne ilyesmivel elõhozakodnod... <#felkialtas><#papakacsint>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Tegnap elõtt gondoltam itt az ideje kipróbálni az A2A Boeing 377-et is. Ritka szép utat repültem vele, mert szinte az egész USA-ban felhõtlen égbolt fogadott. 😊 Kicsit lassú a gép, de hát ez van, 8:45 alatt nyomta le a transzkontinentális utat a keleti és nyugati part között. Itt található pár képecske kommentekkel az útról.

LeonSilver
Srácok. Van egy eladó FSX Gold-om, nem érdekel esetleg valakit?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nesu, ezek gyönyörû munkák... és már történelminek is számít :/

http://www.wix.com/swatopluc/castles

bondi
Vehetem ezeket is ? 😛

polluxware
pmdg ngx-el kapcsolatban egy tipp:

repaint javarészt 16megás 4096x os táblákból áll... nos ez egy piper cub-n még tök jó dolog, de egy ekkkkkkora gépre felesleges

2048asra méretezve sztem még jobban is néz ki 1366x768as felbontás környékén.. 0.80as tááágítással

nem beszélve az fps gain-rõl😉

gfarkas
Ott a pont.
<#eljen>

[HUN]FaTaL
A szárny színe borzasztó (teteje), legalábbis a valósághoz köze nincs azzal a sötétszürke résszel. De ez lehet nem is érinti a repaintet. 😊 Amúgy nem rossz repaint, de valahogy a project airbus wizz festése viszi nálam a prímet eddig. De lehet, hogy te meg azon találnál egy rahedli hibát 😄

Clidey
Igazán megtanulhatnál már helyesen írni! Borzasztó olvasni és bogarászni mit is akarsz tulajdonképpen...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Mi a bajod vele? Szerintem ahhoz képest hogy nem magyar ember csinálta meglehetõsen igényes repaint! Megkockáztatom én sem tudnék jobbat... Már ha egy és ugyanazon repaintról beszélünk (HA-LPO)... 😊))

Clidey
Értem én mit akarsz mondani, de ennek akkor lenne értelme ha minden egyes júzer gondot fordítana arra hogy bekalibrálja a kártyáját meg a monitorát... De szerintem az emberek 90%-a nagyívbõl sz*rik rá... 😞((

Clidey
Hát igen, valami ilyesmire...ez a festés meglehetõsen igénytelen. De láttam már ennél sokkal rosszabbat is sajnos. Valami A320-asra csinált valaki Maléves festést...na az volt még csak egy okádék munka! És volt annyira bátor (vagy naív) a gazdája hogy szemrebbenés nélkül felrakta a flightsim.com-ra... Inkább meg sem keresem nektek, mert annyit se ér... Aki nagyon mazochista megkeresheti maga! 😊))

A lajstromjel mostmár egész jó, talán egy picivel több szünet még ráférne a kötõjel és a betûk közt. 😉

Hont
Ami a mondat megfogalmazását illeti, tegnap óta nem fejlõdött szinte semmit!<#szomoru1>
Az én értelmezésem szerint illegális dolgokról faggatod a fórumot...
Egyébként mint mondani szokták...: Google a barátod!
vagy pedig 8?

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Hahó valaki segítség nem indul el az FSX 2. helyrõl szedem le de ott sem jó ott nem birom felrakni és 15 gigás nektek is vagy csak 3? az alap játék nagyon sok vele a gond!!!

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

gfarkas
Egyetértünk az általad leírtakban, én is általában most már több idõt fordítok az anyaggyûjtésre mint a festésre.
Ez itt nem a reklám helye, de itt egy link, hogy a színhelyességen én mit értettem :színbeállítás
Tehát azért nem mindegy, hogy milyen kártyán és monitoron dolgozunk ill. használják munkánk eredményét.

Nesu
Milyesmire gondoltál ?Tipust ,ha van kedved ,privátban .

A Malév Dash8 Q400 pótlására ,a festés nem az enyém

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
A CS 732 baloldalán van ez a jelenség egyedül csak .Láthatóan a baloldalra véletlenül egyel több ablak került .
A távolság az ajtó és az ablak között ,lehetõvé teszi ,hogy ezt a bakit kiküszöböljük azzal ,hogy megszüntetjük az utolsó ablakot .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

[HUN]FaTaL
Ha már repaintek: Én szívesen látnék tõled egy Wizz repaintet az Airbus X Extendedhez (ami van, az nem a legjobb, fõleg a szárny terén), ha van kedved 😊)))

Clidey
Részint van igazságod abban amit mondasz részint nincs. Ugyanis. Egy magára valamitis adó repainter úgy kezd el minden egyes munkát, hogy telihalmozza a vinyóját a neten fellelhetõ képek/fotók tömkelegével az igazi repcsirõl. Innentõl kezdve tökmindegy milyen videokártyán milyen színhõmérsékleten nézzük az adott gépet, mert az eredetirõl vesszük a színmintát, így az FS röpcsi is úgy fog kinézni mint az eredeti fotója, bármilyen monitoron is nézzük. Ha az eredeti kép szar akkor a modell is az lesz. Nem tudom sikerült-e érthetõen megfogalmaznom... Tehát e szempontból az se teljesen igaz amit Pollux írt, miszerint vannak erre szabványok. Nekem megvan a Malév komplett ofisül dizájn elõírása betûtípusokkal RAL-kódokkal, mindennel, de a repaintoknál gyakorlatilag semmi hasznát nem veszem mert fotosopban a léjerek sorrendje és azok egymásra való hatása miatt elcsúsz(hat)nak a színek. Ezért kell trükközni minden esetben. Személyes tapasztalatom szerint a legjobb módszer a rengeteg fotóból kiválasztani egyet ami szerintünk a legélethûbb színû, és arról dolgozni. És persze ahhoz is kell némi tapasztalat és rutin, hogy az adott kiválasztott fotóról is honnan vesszük a színmintát...mert az sem mindegy!

A többi dologban nagyon igazad van. Gyakorlatilag minden modellnél - legyen az free vagy bármily nagynevû payware cucc - belecsúszok kisebb-nagyobb hibá(k)ba, mely miatt nem lehet teljesen autentikus repaintet készíteni. Legutóbb pl. a CS 737 esetében a szárnyon tükrözött textúrák miatt nem tudtam lajstromjelet rakni a szárny aljára, valamint az utasablakok száma sem stimmel a törzs hátsó szekciójában, így nálam egyel több (3) ablak csúszott bele a kékbe mint az eredeti gépen van. Ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni, inkább a kék szín pozícióját tekintettem mérvadónak mintsem az ablakokét.

Azt már meg sem említem amikor egy modellnek rövidebb vagy hosszabb a törzse mint kellene, szarul van bemappolva, hiányoznak és/vagy torzak egyes alkatrészei...
Szóval igazad van: egy igényes repaintet elkészíteni nem egyszerû mûvelet, bár ha az ember rendelkezik bizonyos rutinnal és tapasztalattal, akkor már mehet a munka kicsit gyorsabban is - pl. a CS737 két rövid délután készült el kb. 4-5 óra ráfordítással.

polluxware
színek

van erre szabvány... csak be kell állítani

(ezzel csak azt akarom mondani, hogy van rá mód...)

gfarkas
Teljesen egyetértek veled !
Nem vitaképpen, csak mint megjegyzés:
szinek : legtöbbünk gépe, videokártyája, monitora ill. festõprogramja nincs egy megadott szabvány szerint (pl.: szinhõmérséklet) azonosra állítva (szabályozva) tehát egy adott szín nem feltétlen ugyanúgy jelenik meg mindenkinél.(lsd.: pl. nálam az An-26-os szürkéje, pedig saját ill. netes fényképek tucatjait néztem át, magát a gépet pedig saját két szememmel is láttam sokszor, mégse igazán tetszik.)
részletek : itt meg a modell kivitele köp bele legtöbbször a levesbe, egy-egy jelzés, betü, csík stb. sajnos a legjobb jóindulattal sem fog összejönni, odaesni ahol az a valóságban vagy a fényképen van (de ezt pont Neked nem hiszem, hogy mondanom kéne) Sajnos az élet kompromisszumok láncolata...;-)
Talán ennyibõl is látszik, hogy egy egyszerúbb gép "igényesebb" festése sem gyerekjáték, sok-sok munkát, elõzetes anyaggyûjtést és rengeteg türelmet, idõt igényel.

polluxware
Dentiszt érlájn....

jut eszembe.... nem úgy volt, hogy valmi szájápolási vazallusom veszi meg a malévtot?

mégvalmi!

csak most szólók elõre ,hogy közeleg az 1 éves évforduló 8tehát nem elfelejteni itten fórum szinten)

😉

[HUN]FaTaL
Fantasztikus, meg is vettem mindegyiket, egyszerûen nem hiányozhat a gyûjteménybõl. Ellenben sajnálatos módon tapasztaltam, hogy az abacus gépek simán oda-vissza verik.

Nem csoda, azoknál jobb kiegészítõ még soha nem készült, semmilyen repülõszimulátorhoz. 😊)))

Hypo
<#rinya><#phone><#gunyos1>

exTrem
Azért csodálkozom, hogy ilyet/eneket felengednek a simmarket-re ... Valami limit kellene mert ez így a színvonalat is képviseli ... Botrány.

Clidey
Én látom a képeket...
De nem tudnék együtt élni azzal a tudattal, hogy lemaradtál eme gyöngyszemek megtekintésétõl, ígyhát

Gripen

Berkut

Szuhoj-PAK

Szuhoj T-50

Külön felhívnám a figyelmet a részletekben elveszõ 3D modellezésre, a fotorealisztikus textúrák és valósághû materialok alkalmazására! És mindössze 80,92 EUR-ért tied lehet mind a négy remekmû!!!

Hypo
ezt a minõséget már a fórum se engedte megjelenni😊))

Clidey
Ismét két gyöngyszem, 17 ajróért darabonként! Kihagyhatatlan ajánlat! 😊))
Segítségül annyit elárulok, hogy az egyik képen egy Gripen, a másikon egy Szuhoj kabinja látható.......

Hypo
Közgépes festést nem csinálsz?😊)))

Nesu