398
Vélemények, tapasztalatok, kérdések a SoundBlaster új generációiról
-
SilentHill #78 Hopsz már megis oldódott 1 uj driverrel :D bár ez érdekes mert eddig nem volt semmi baja :) -
SilentHill #77 üdv mindenki! Tudom hogy ez X-fi fórum mégis lenne egy problémám az audigy 2 ZS kártyámhoz tartozo EAX console-al :( rohadtt idegesítő. Ha esetleg tudna segíteni vki megköszönném. TEhát az EAX-nél van egy default gomb véletleül rákattintottam és most nem müködik az effektek fele, köztük a Advanced EQ meg a poén hangok :(
bementem az edit menübe és azt láttam hogy mintha minden beállítás lenullázódott volna. Már 3x ujraraktam registriből is töröltem meg minden és így sem megy. Ha esetleg vkinek volt már ilyen pls segítsen.
Előrre is kösssz -
Attila 007 #76 Én nemtudom, de speciel amig nekem a régebbivel minden jól müködik, nemfogom lecserélni erre, meg idáig amiket lecseréltem régebben (olyanokra driverekre gondolok amik stabilan müködtek) újabbra azokkal 90% ban befürödtem. -
#75 azt tudja vki miert jo ez az uj driver? -
#74 FYI -> Creative: új (béta) meghajtóprogram X-Fi hangkártyákhoz -
#73 2.09 es driver -
#72 Ezt is néztem,ez a legutolsó teljes változat,de ezzel nem müködött.
Nekem a jelenlegi beta(SBXF_PCDRV_LB_2_09_0000.exe)oldotta meg a problémát.Tehát ez (lesz) a legújabb. -
#71 Sziasztok! Softpedia oldalán találtam új X-Fi drivert, bár a creative oldalán nyomát sem találtam...
Creative X-Fi 2.07.0004.15 -
#70 utánna néztem lehoztam remélem megoldja a webcam gondomat is..... -
#69 2.07.0004 nekem ezt adja be legújabbnak . honnan szedted ezt?:??? -
#68 nah!!! kircsi!!! igazsag szerint ezt nekem is ajanlotta anno a creativ csapat.. meg is tettem de nekem nem segitett... szal nekem csak a winreinstall volt jo.. -
#67 Yeeeeeeeess!
Jelentem sikerült megoldani Winreinstall nélkül.
Fel kellett tenni a legújabb(beta) drivert."SBXF_PCDRV_LB_2_09_0000.exe"
Most már minden faxszányosan mükszik -
#66 Alaplapi Realtec7.1 volt.Utána vettem egy 6csatornás fülest,de a Realtec elég halkan szólaltatta meg a Front és Rear oldalt,ezért gondolkoztam már egy hangkarin.Ekkor érdeklödtem egy boltban,hogy milyen hangkártyán érdemes gondolkozni.Mikor mondtam,hogy Zalman 6csatornás fülesem van,akkor egyből "rámsózták" a Zalman RSSC USB-s külső kártyát,mondván,hogy ez kifejezetten a fülesemhez van és ezzel fog a legjobban szólni...Hát a hangok nem lettek szebbek,de legalább a Front és Rear hangerejét fel lehetett tornázni.
Aztán most megvettem ezt az X-Fi-s X.Musicot.Hát ez tényleg gyönyörüen szól.Egyedül a BF2 közbeni X-Fi opciót nem tudtam még müködésre bírni.
Azért döntöttem az X-Fi-s kártya mellett,mert azt olvastam,hogy X-Fivel 128 hangot képes megszólaltatni a BF2 a 64 helyett.
Szal igazából az érdekelne leginkább,hogy valóban érezhetö-e a különbség,ha az X-Fi be van-e kapcsolva,avagy sem. -
#65 ja es 1 szobaban van a ket gep amin jatszottunk -
#64 mi volt elotte?
alaplapi? esetleg gagyibb??? nekem turtlebeachom volt.. amcsiban szvsz ez a masodik legelterjedtebb.. legalabbis ezt ajanljak a boltokban ha nem akarsz draga audigyt venni.. szal nekem ehhezkepest kurvasokat!
ha alaplapival nyomtad eddig akkor hubazz lesz!!! ha audigyd volt akkor 1-2 dolog mashogy fog szolni.. pl havernak audigy2 van.. de en messzebrol meghallom a dolgokat ( pl helikopter, tank stb...) de volt olyan is hogy neki nem is volt mar hangja az autonak top speednel de nekem meg igen -
#63 Az #58-as hsz beállításait megcsináltam(írtam is ).
Hát sajna kezdek beletörödni én is ebbe az xp reinstallba.Remélem utána jó lesz és kárpótol a sok bosszúságért a hangélmény.
Sokat dob a BF2-n az X-Fi?
-
#62 nekem hasonlo volt.. win xp reinstall ... sorry:(
amugy az 58 as hsz ben levoket beallitottad? -
#61 Hali!
Vettem én is egy X-Fi Xtreme Musicot.
A gondom vele az,hogy ha a BF2 játéknál bekapcsolom az "X-Fi"opciót,akkor kb 2 mp-re megáll a kép,s kilép a játékból...
BF2-t újraraktam.A legújabb hangkari drivert feltettem.Az #58-as hszben leírtakat megcsináltam.--->ugyanaz
-
pinehead #60 megnézem így is, bár nagyrésze stimmel sztem a leírtakkal.
köszönöm. -
#59 valaszd ki amelyik kell -
#58 a feletnem ertem de ha jatekokkal akarsz jatszani akkor:
1) game modra kell kapcsolni
2) Enablse CMMS !!!! tedd stereo surroundra es a csuszkat kozepre
3) 24 bit nem art semmit.. max szebbek elesebbek lesznek a magas hangok. nyugodtan kapcsold be
4) EQ ahogy akarod..
5)mixernel az EAX ot kapcsold be!! minden maradhat nullan de kapcsold be!
6) speakerst allitsd be es a bass redirectiont tedd 80 hz ra es subwoofer gaint kapcs be.
ha ez nem mukodik akkor reinstall winfos... feltesz driver. majd update es ujra probalkozik -
#57 Üdv!
Tudom, hogy nem ide való kérdés, de nem akartam külön nyitni neki topikot, szóval:
Van egy kb 4 éves Creative Sound Blaster 128 PCi-os hangkártyám.
Az lenne a kérdésem, hogy ennek a legújabb driverét hol lelem meg?
Gogliban már néztem, de nem tudom, hogy melyik lehet a legújabb driver és ehhez kérném segítségeteket!
Köszönöm a segítséget! -
pinehead #56 kérdésem lenne:
játékok alatt nem válik választhatóvá (commandos,etc.)az x-fi, ill más ezekkel járó dolog sem, netes driverről megy, utolsó hivatalos.
mi lehet a gebasz nálam??
-
#55 hiaba 400 as a tapod lehet mar megpusztult... -
rezo #54 Hát az egészben az a furcsa hogy egy helyen kipróbáltuk régi régi !!!230w-os!!! táppal, igaz csak a 2 kártya volt benne.
és ment vele rendesen. az enyémmel nem hajlandó. próbálok szerezni nagyobb tápot.
vagy valamilyen nem intel csipes alaplapot. bár olyan túl sok lehetőségem nincs.
Noninnyó az a baj, hogy nálam minden ki van szedve csk a két kártya van benne, és akkor is ezt produkálja. -
#53 Nekem is IC7-esem van. Decemberben vettem a 6600GT-met, és amikor beszerelés után elindítottam a gépet, 16 színben jelentkezett be, és nálam is kevés volt az erőforrás. 400W-os Azona tápom volt. Kiiktattam egy egységet (tv tuner kártyát), és minden ment faszán. Most egy 420W-os Thermaltake-em van, ez már visz mindent. Valószínű nem elég a tápod. Codegen-t nem tartják valami jónak, úgy olvastam. Próbáld meg valami márkásabbal. -
Attila 007 #52 Hello, nekem azt irja ki, hogy:1394 hálózati adapter V1394\NIC1394\612308508D00 Ez az eszköz le van tiltva.
Hamachi Network Interface ROOT\NET\0000 Ez az eszköz le van tiltva.
Multimédia-vezérlő PCI\VEN_14F1&DEV_8802&SUBSYS_663C107D&REV_05\4&1F7DBC9F&0&3AF0 Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve.
Mást nemir ki, tehát nincs erőforrás probléma. Szerintem nagyobb táp kéne neked ahogy azt Csocso is irta. -
rezo #51 Hello
frissítettem floppy nélkül meg is csinálta, de az eredmény ugyanaz.
próbáltuk 9600pro val. annál bejött a win rendesen, viszont a problémás eszközöknél megjelent a nincs elég erőforrás a működéshez.
Atti próbáld ki légyszi hogy neked mit ír ki a
futtatás - msinfo32(beírva) - enter - összetevők - problémás eszközök menüpont alatt, van-e erőforrás probléma a videokártyán.
-
Attila 007 #50 rezo, más vga val próbáltad az alaplapodba? Más helyre próbáltad rakni az alaplapon a hangkarit?Melyik X-Fi d van? -
Attila 007 #49 Kb annyi a lényeg hogy egy BIOS frissités hátha segitett volna, ennél az alaplapnál lehet úgy frissiteni, hogy egy gyári progi segitségével floppy nélkül lehet frissiteni a BIOST. (ABIT IC-7) Csocso melyiket nemérted még? más szerintem érthető, bár ha nem is nekem irtad amit irtál akkor sorry:) -
#48 ezt az utcso 3 at egyaltalan nem ertem... -
rezo #47 köszi a segítséget.
ezen is túl vagyok, semmi eredmény ugyanúgy indul. -
Attila 007 #46 Hello, nekem is Ic7 es alaplapom van, két lehetőséged van, biosfrissités, ez egy egyszerű dolog ennél az alaplapnál, tedd be az alaplapi install cd t tedd fel a flashplayert, és ott tudod frissiteni, és rebootnál a BIOSBA deafaultra tegyél mindent, ezt a load default al tod elmented kilépsz elinditod és utánna restart. ez volt az egyik lehetőség, a másik csak annyi amit megisnézhecc emez előtt, hogy minden jól illeszkedik e az alaplapra. Nekem ATI kártyám van, ilyen gondom nemvolt, persze a drivereket is frissitsd. Jó összevisszairtam de remélem érthető, ha van kérdés szólj nyugodtan. -
rezo #45 kb 1 éves.
az is megtörtént ugyanaz.
elvittem egy haverhoz neki asrock sima egyszerű alaplapja van, símán lekezeli, megy rendesen benne mind a 2 kártya egyszerre. via csippes, az enyém intel. -
#44 mikori?? lehet mar haldoklik.. amugy ha semmi nem jo akkor format.. nekem is az kellett a x-fihez mert amugy nem mukodott 100 osan -
rezo #43 400 watt codegen, próbáltuk 360w-os séftekkel vagy mi a neve
nem csúszott le -
#42 nem csuszott le veletlena a vidkarirol a tap??? ha nem akkor szvsz keves a tap neki -
#41 mekkora tapod van?
-
rezo #40 sziasztok!
abit ic-7 alaplapom van 6600gt vidkari, betettem mellé az x-fit azóta a winem 16 színben indul.
ha valakinek ilyen konfigja van nézze meg (bár mindenki megnézheti) legyen szíves.
futtatás - msinfo32(beírva) - enter - összetevők - problémás eszközök menüpont alatt van-e erőforrás probléma a videokártyán.
szerintem akinek ic-7 es lapja van annak lesz.
köszi. -
#39 egy kis izgalom az éterben :D