398
Vélemények, tapasztalatok, kérdések a SoundBlaster új generációiról
-
#358 Kicsit részletesebben :D
Mikor nem szól? Teszthangoknál se? Ha felcseréled pl a center/woofer - hátterek kábelét akkor az egyik háttér néma, vagy marad a center (tehát a hangfalat kizártad, tuti a hangkari nem küldi ki a jelet) -
#357 valakinek valami tipp, hogy mi a halál faszáért nem szól a center... ? -
#356 www.creative.com
Haználd az autoupdatert ha másnem. -
#355 Köszi, azóta összekötöttem optikai kábellel, szól, mint atom, de tényleg nem EAX :( Tehát driverprobléma van. Letöltöttem a legfrissebbet a Creative-tól, erre meg elhallgatott a két front is :(((
Nem tud valaki egy JÓ X-FI DRIVERT? Pls... -
#354 A digitálissal az a baj, hogy vagy stereo, vagy dd5.1, vagy dts5.1 üzemben működik. Pl egy játék EAX hangja nem jön ki rajta több hangszóróval csak stereo üzemmódban.
THX konzolban hangosítsd fel, húzz rá pár +db-t. -
#353 Sziasztok, segítség kellene... Problémám a következő: X-Fi gamer kártyám van, most vettem egy Logitech Z5500-as hangrendszert hozzá. A hangkártya teszteken nem szólt a center. A rendszer saját hardveres tesztjén persze minden oké, illetve ha a Logitech beépített pro logic II movie/music effektjével szól bármi, akkor is kifogástalanul szól a center. Ezek után vettem észre, hogy valójában nem süket, hanem extrém halkan szól, amikor lefuttatom a creative diagnostics-ot. Így persze játékok/filmek alatt olyan, mintha nem lenne center, tehát mindenképpen meg kell oldani a problémát. Jelenleg a gyári 3-jackes kábellel van összekötve a hangkártyával. Kérdésem az, hogy szerintetek driverre kell vedászni (tudtok ajánlani jót?), avagy kössem inkább össze optikai kábellel, hátha a nem analóg kimenet megoldja a problémát? -
#352 Ventrilo + Alchemy
Nekem csak most a frissítés után ment így, de legalább műxik.
"starters: i run vent now in xp compatibility mode. right click the icon for it, properties, compatibility tab: windows xp sp2 I did this since ventrilo was never really intended (that i'm aware of) for use on vista (yet).
uncheck direct sound
output: Speakers (creative SB x-fi)
uncheck direct sound
input: Microphone (creative SB x-fi)
mixer: creative x-fi audio processor " -
#351 aham. -
#350 #316 -
#349 mondjuk annyira nem fontos, nemsoká telepítem ugyis :D -
#348 valaki monnya meg pls pontosan mire jó az alchemy ? :) -
#347 http://ipon.hu/hir/teljes_erteku_x_fi_driverek_most_mar_vistara_is/3600 -
#346 Tuti nem, hacsak nem vág bele a villám a gitárba :D
Maxx a hangszóró fáradhat el a használattól a értelmes időn belül, az IC-k nemnagyon :D -
Hellion88 #345 Sok helyen azt írták hogy zeneszerkesztésnél baj ha 48000khz-be van a hang. Most úgy oldom még meg a felvételt hogy guitar rigben felveszem játék közben a hangot de az a hang nem lesz torzított(már az elmentett). Utána sound forge-al vst-ként teszem vissza az effekteket.
+ Én már használtam az x-fi-n kb.3 hónapon át a gitárt. Tehát ha eddig nem volt baj, akkor nem is lesz vele? -
#344 "Amúgy miért baj ha 48000-n megy a hang?"
Erről most hallok előszőr :) Ki mondta hogy baj ? Akár 96kHz/192kHz en is használhatnád, csak az a kérdés mire akarod majd használni. Mert ugye AudioCD-re kiírásnál.....
Ha sose torzított a gitár a régi hangkaridon, ezen is hibátlanul fog menni. Természetesen megértem ha félted, én is így teszek :D -
Hellion88 #343 Itt van még egy fontos dolog: Az ASIO-hoz a legjobb driver az ASIO4All. De X-fi-nél (legalábbis extreme audionál) a legújabb 2.8-as verzió nem működik. Úgyhogy a 2.7-t ajánlom. -
Hellion88 #342 Kössz a választ. De azért majd inkább erősítőn át rakom majd a gitárt a gépre. A hang magában nem nagyon torzított. Olyan tiszta minden, és olyan jók a programok amiket használok hogy úgy érzem mintha valami zenét hallgatnék. Amúgy miért baj ha 48000-n megy a hang? Mert így 1ms a késleltetés. 41000-en kb 15-25ms lenne asszem. Ja a DFX programot pontosítom: az inkább egy jó equalizer. -
#341 "Itt van egy progi ami szuperül javítja a minőséget: "
Ilyen csacsiságot ne írjunk azért :D Javítani a hangminőséget semmi nem tudja, az a felvételnél adott, maxx csak valami nem rontja el. -
#340 Nemtudom ,hogy milyen jelet küld ki magából az a guitar rig, vagy ha az csak progi, akkor maga a gitár ami a hangkarira van kötve. Ha azt keverőpultra szabad kötni közvetlen, akkor a pc-nek is kikell bírnia.
Talán van valami technikai adata a kimenetének. Az alap vonal jel 0,775mV 47kohm ha jól emléxem. Na ha az e felett dolgozik akkor minden megtörténhet, ha ezek érték körül, akkor mehet a vonal bemenetbe.
Ha meg egy hangkari bírta, akkor egy másik is fogja. Amúgy ha magas lenne csak a bemeneti jel a hangkarinak, akkor torzítana mint a fene ha sokkal magasabb akkor kivégezné, ha neked jól szólt, akkor nincs mitől félni. -
Hellion88 #339 Egyébként mindenkinek ajánlom az X-FI-t. Amikor megvettem még annyira nem éreztem a hangminőség különbséget(persze jobb volt az integrált c-mediánál) De akkor látszódott a különbség amikor az apám laptopján akartam zenét hallgatni. Annyira elszoktam az alaplapi hangkártya minőségétől hogy egyszerűen nem tudtam sokáig hallgatni. +Itt van egy progi ami szuperül javítja a minőséget: DFX for Windows Media Player -
Hellion88 #338 Hello mindenkinek! Most írok először a fórumba. Lenne egy nagyon fontos kérdésem. Azt olvastam a neten hogyha közvetlenül kötök gitárt a hangkártyára akkor a kártya tönkre mehet. Én az extreme audio-mat használtam így kb 2-3 hónapon át. Szerintetek létrejött-e benne valamilyen kár amit így elsőre nem lehet észrevenni(pl. hangminőség romlás), mert azért még jól működik.
Amúgy a gitárral tökéletesen ment. + az öcsém basszusával is. A mikrofon portra kötöttem és guitar riggel, amplitube2-vel használtam. Előre is köszönöm a segítséget. -
Solt #337 Szép kis trió vagyunk... csak összehozzuk! :)) -
#336 Amíg nem írtam be oda a Cs-t, addig ugyan az a szimpla sztereo hang volt a fülesben mint eddig is. Szóltak a dolgok, de a távolságuknak semmi köze nem volt hangjához. 5.1 ben is szólt, csak olyan ultra gagyi házimozi módjára, mintha műanayg dobozok lennének. Miután Alchemybe bevéstem az elérését frankó hangja lett. Csak most a ventrilo szív. Viszont arra is van valami megoldás, azt olvasgatom épp. -
#335 még sose néztem :) csak felraktam és mivel volt eax, meg 5.1 ezért nem is foglalkoztam vele. most ,h elindítottam szerinte nincs 1 kompatibilis game sem a gépemen :). érdekes, h ettől függetlenül működik ahogy kell. -
#334 A jó hír hogy oda könnyen belehet rakni játékot ezen oldal alapján: itten
A rosz viszont hogy pl a Ventrilo közbe behal a köv restartig. Cóval XP:Vista 88:0, de még nyüstölöm, hátha a Ventrilot is belehet rakni Alchemybe. -
Solt #333 Nekem is az van fent! :) Amikor belépsz a programba, két oldal van. Balon ami telepítve van a gépeden, jobbon amit áthúzol, hogy támogassa! Itt nekem csak az ArmA-t látja! :) -
#332 amúgy a driverem az még a 2.15.0006 os és erre ment rá az 1.00.30 as alchemy. remélem megy majd neked, mert már felelősnek érzem magam :P:D -
#331 Jó hír :) Egyre jobban reménykedek ám :D -
#330 nálam megy. szal nálad is kéne :) -
#329 Kérdés hogy működik-e ? :))
Majd lehet este letesztelem :D -
#328 1.00.30 as van nekem fent, van újabb is , de ha ez működik akkor nem cserélem egyenlőre. -
#327 akkor lehet, h nekem régebbi alchemy van fent, mert azt csak feltelepítettem és kész. nem kell semmit beállítani... -
Solt #326 Az az... csak nem jutott eszembe! :))) -
#325 Én ezt sajtreszelővel ismerem, de oké :D -
Solt #324 Erről egy idézet jut eszembe: "olyan mint drótkefével recskázni... enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalma" :D Szóval azért nem mindegy, hogy jutunk el a célig! :)))) -
#323 Nem is kell :D csak szöveg filet átírni 2 ponton :D
Amúgy meg mindegy mi a szórakozás típusa/lefolyása, ha a végén sikerélményed lesz, az a szórakozás :D -
Solt #322 Az is... az én nézőpontom szerint a számítógép azért van, hogy engem szórakoztasson, nem azért, hogy én szórakoztassam őt! :)) Nem vagyok hajlandó a "nyelvén" megtanulni! :D -
#321 Sokk? :) -
Solt #320 No ez már nekem sok! :))) -
#319 Igen, ez jó kérdés akkor :D
Viszont érdemes lenne megpróbálni csak hozzáadni az exe-t.
Viszont! ha már ennyire vistát akarok használni, akkor valamit ki kell találnom hotkey-el való primary monitor váltásra, amit ugye vista alatt nvidia nview-ja nem tud mer nincs.
Meg sok sok util se támogat ilyet. (ha valaki tud ilyesmiről azért szóljon) Ma volt sok időm keresni melóba.
S találtam egy srácot aki magának otthon megcsinálta "commandline" ba. Közzétette hála ég: itt
Azért írom ide, mert képes a macro váltani X-FI beállítást is így.
Ha ez műxik, akkor részermről elhárult a vista összes hátránya :)