398
Vélemények, tapasztalatok, kérdések a SoundBlaster új generációiról
  • pointer4
    #398
    PAX drivereket próbáltad?

    http://www.hardwareheaven.com/driver-support/
  • Mardel
    #397
    Soha életemben többet Crative terméket nem veszek.
    Legalja minőség szar supporttal.
    Win7-hez még mindig Beta driver van...
    Másik hogy azt hittme a mikrofonom volt szar, most vettme egy újat, bedugoma mikrofon aljzatba, aztán aztán semmilyen hang nem jön ki a hangszórókból.
    Próbáltam Windows audió ujraindítását a szolgáltatásoknál mert néha az szokott lehalni, nem segített.
    Újraindítottam a gépet, akkor már a hangkártyát nem látta a gép...
    Googleben meg egy csomó találatot dob, hogy Xfivel Win7-en nem működika mikrofon.
    Mindjárt kitépem a gépből az anno 40 ezer Ft-ba került kártyát és baltával szétvágom. Aztán lehet elküldöm creativnak hogy ilyen sz*rt többé soha.
  • Wanted
    #396
    Sziasztok!
    Sikerült beszereznem egy DDTS-100 dekódert a Creative S750 7.1-hez. A számítógépemben egy X-fi titánium hangkártya van. Optikai kábellel szeretném összekötni a hangkártyát a dekóderrel. Valamiért nem szólnak a 7.1 oldalsó hangszórói. Mi lehet a gond?
  • Regalis
    #395
    Sziasztok!

    Bocs ha rossz helyre írok!

    Van nekem egy Sound Blaster Audigy Platinum eX hangkártyám!

    Egy kábel kellene nekem ami összeköti a külső vezérlőt és a kártyáját!

    Az alábbi linken megtekinthető! A kisebbik kártyán a nagyobbik csatlakozóhoz kellene a kábel!

    http://szamitastechnika.vatera.hu/szamitogep_alkatresz_kiegeszito/hangkartya/sound_blaster_audigy_platinum_ex_0090_5_1_188376124.html

    Természetesen megvenném a kábelt!

    Ha tud valaki segíteni, kérném hogy erre az emailcímre írjon! E-MAIL: [email protected]

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv.: Gabi
  • pointer4
    #394
    Inkább egy jó füles. Előbb utóbb eljut az ember oda, hogy valakit zavarni fog.
    7.1 amúgy is értelmetlen, hacsak nem 8an játszotok egyszerre, és egymás mellett ültök, nagy térben.
    Ráadásul egy játék csak analóg kimeneten küld ki 5.1-et, amíg egy film DD vagy DTS-t is a digitális kimeneten.
  • steweee
    #393
    játékhoz melyik típust ? 5.1 hangrendszerem van, de lehet később lenne 7.1
  • Zenith
    #392
    Z 5500-as hangrendszerem van, azt elfelejtettem leírni.

    Peace
  • Zenith
    #391
    Sziasztok!

    Nekem az a problémám, hogy miután nagy nehezen rájöttem, hogy hogyan működtessem a headsetem mikrofonját, bedugtam a másik jack-et is és csak a bal oldalon szól minden. Be tudom máshova is dugni a jack-et ahol mindkét oldalon szól de akkor meg nem hallom más mikrofonos szövegét. Totálisan összezavart ez a dolog.

    Tudna valaki segíteni?
    Sound blaster x-fi titanium Fata1tys hangkártyám van és működőképes headsetem (leteszteltem más gépnél)
  • Serpike
    #390
    Sziasztok!

    Mit gondoltok mitől lehet az hogy egy 5.1es hangrendszert próbáltunk ki egy audigy 4es hangkártyával, és a subwoofer alig akart megszólalni csak akkor szólt ha ráküldtük a +15% bass gaint. Alaplapi hangkártyával szépen szólt alapból falat lehetett volna vele bontani. Namost kipróbáltunk egy sima x-fit, azzal is szépen szólt. Aztán jött egy x-fi titanium, mellyel ugyanaz a jelenség van mint az audigynél. x-fi titanium fatalityvel szintén jó.
  • Zsolt1964
    #389
    engedélyezted a hangbeállitásoknál a mikrofont?? alapból nem a SB-X-FI látszik!!
  • amdopteron
    #388
    halli tom nem ide tartozik de vki segítsen van egy 5.1esem win 64bit és kaptam egy audigy kártyát egyest na már most tesztnél szól az össze hangszóró mély is de zenénél nem szól a mély kéne egy audi kontroller ami mükszik ezalatt a rendszer alatt...vki help plííz nagyon fontos lenne mert már egy hete küszködök lassan
  • Zsolt1964
    #387
    frissits drivert
  • bertino
    #386
    bár most nézem, van a creative honlapján win7hez driver (XtremeMusic, többek közt), mind1 végülis.
  • bertino
    #385
    zsír, kösz az infót, hasznos volt.
  • Rage47
    #384
    ASIO mire jó?
  • Celeronikus
    #383
    Hello

    Azt szeretném kérdezni, hogy a mikrofont hogyan lehet beállítani Extreme gamer kártyánál, mert nálam nem működik, pedig a fehér színű dugóba dugtam a mikrofont.
    Emellett még az érdekelne, hogyha fülhallgatóval használom a CMSS-t és úgy nézek 5.1es filmet vagy játszok EAX-os játékkal, akkor a CMSS képes felkeverni azt a többcsatornás hangot sztereoba úgy, hogy ami hátulról jönne hang azt tényleg úgy érzékeljem fejhallgatón is mintha hátulról jönne stb...?
  • reaper4
    #382
    köszi
  • reaper4
    #381
    22k körül van az extreme gamer. használtan szvsz találsz 15k-ért (haverom most adta el pénz szűke miatt 12k-ért az övét...) és ,de kell a minőség :)
  • Neoncsoves
    #380
    Azért itt kérdeztem, mert ha vennék hangkártyát, az SB X-Fi lenne. Szóval valami jófajta SB-t 15k környékén monnyatok már ha az a Realtek kevés lenne :) Amúgy a hangfal játékhoz meg zenéhez kell, tehát nem kell olyan "hűdeperfekt" minőség
  • Neoncsoves
    #379
    Emberek... szerintetek egy alaplapi hangkártya egy ilyenhez jó? (Alaplapi Realtek van most. ASUS P5K alaplapom van)
  • pointer4
    #378
    Ha esetleg valaki Windows7-et akarna használni, és az X-FI-nél hiányolja az utilját, ami még nem jelent meg, annak itt van két segítség:
    Alchemy for win7
    Csa alatt teszteltem, műxik is!
    Illetve a Youp Pax win7 Driver csomag telepítésénél rákérdez ha valami újabbat talál (alchemy,driver) és így felcsempésztem az X-FI konzolt, illetve a THX konzolt.

  • himi007
    #377
    Köszi a választ! Maradok az optikai kábelnél. Ma megnéztem a Transformers-t 1080p-ben dts hanggal. Fülig ér a szám, hatalmasat szólt. Sima divx-et meg szépen viszi sztereóban...
  • pointer4
    #376
    Analóg kábellel kösd rá. A optikai kábelen erősítőd csak sztereó vagy ac3 vagy dts hangot kódol. Tehát egy ac3 vagy dts film 5.1 lesz, de egy teszt jel nem tartalmaz ilyen kódolást. Erősítőd nem cisnál semmit. Ugyan így van ez egy EAX játéknál is.
  • himi007
    #375
    Sziasztok! Nekem Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Audio PCI-Express kártyám van, ami optikai kábellel van rákötve a házimozi rendszerre. Az X-Fi volume panel-en keresztül nem tudom megszólaltatni (hangfal teszt) az összes hangfalat, csak az első kettőt. Filmeknél ffdshow segítségével pass-throuht-ra kapcsolok és a házimozi átveszi a vezérlést, és a hangok életre kelnek az össze hangfalon. Nagyon szépen szól így a rendszer, de jó lenne ha az x-fi szoftvere is felismerné a házimozi összes hangfalát. Tipp?
  • Mardel
    #374
    Nekem volt ilyesmi. Azthiszem annyi volt a gond, hogy a fejhallgatóm nem volt rendesen beduga. :)
  • bcrics
    #373
    Hell,

    Ezt a hangkártyát szeretném megvenni ,guitar righez használnám,sztetek érdemes e kiadni érte pénzt vagy hagyjam a fenébe?..hasonló árban esetleg tudnátok e alkalmasabbat ajánlani?,,legfőképp csak a righez kéne.

    kösz.
  • PLackó
    #372
    oké,köszönöm!
  • qetuol
    #371
    hali,

    szóval van egy creative sb x-fi xtreme audio notebook pci hangkártya a laptopomban, és a következőt csinálja:
    ha kinyitok vagy becsukok ablakot, görgetek,linkre kattintok vagy új lapot tölt be,akkor egyszercsak elkezd sípolni/recsegni a hang. legelőször asszem ezt nem csinálta.ötlet h mért van ez? természetesen a legfrissebb drájverek vannak telepítve.
  • tugyiti
    #370
    csak spdif digitális kimenet van rajta optikai nincs,arra rákötsz egy 3,5" jack rca kábelt azt meg az erősitő digital rca bemenetére és így lesz stereo hangod dvd filmek meg egyéb dolby források esetében pedig 5.1
  • PLackó
    #369
    Üdv!
    Van egy Xtreme Gamer-em.
    Szeretném a optikai bemenettel rendelkező házimozimat rákötni, hogy a gépről lejátszandó filmet 5.1-ben halhassam. Hogyan lehet ezt megoldani,milyen átalakítóval?
    Köszönöm!
  • benlude
    #368
    :'(
  • czky
    #367
    Hát sztem win reinstall. Utána csak a legújabb driverrel próbálkozz!
  • benlude
    #366
    Helló!

    Kezdek kissé ideges lenni... Vettem egy X-Fi Platinum Fatality Champion hangkártyát. Telepítés után (Vista SP1 64bites oprendszer a gépen) viszont nem akar megszólalni. Ha bármilyen creative-os programot elindítok (pl Volume Panel Creative SB X-Fi) az egy "There are no supported audio device available. You need to close the application. ..." hibaüzenetet dob. Az eszközkezelőben ott van a hangkártya (Creative SB X-Fi), az szerinte működőképes, a távirányítóra reagál is a szoftvere. De hang az semmi. Kb 3x telepítettem újra a drivert, a legújabbat raktam fel, utolsó telepítés előtt a cd-n található eltávolítóval szedtem le az előzőt. És még arra is figyeltem hogy a vista-s cd-t használjam.

    Léci valak megoldást! :) Köszi!
  • reaper4
    #365
    a telepítő cd-jén van olyan elvileg, h : x:\audio\drivers\setup.exe. indítsd el azt és úgy uninstalláld a drivert. talán utána engedni fogja a régebbi drivert felrakni.
  • manutdzoli
    #364
    ziasztok!
    Nem tudjátok miért fagy le játék közben a gép?Játszok vele kb.fél órát,megáll a kép,elkezd szakadozni a hang és újraindul.A gép stabil,prime-al ellenőríztem,csak a hangkártyára tudok gyanakodni.X-FI Fatal1ty Platinum Champion kártyám van,legújabb driver van fent(Sound Blaster X-Fi Series Beta Driver 2.18.0006).Amikor lefagy és újraindul,bemegyek a console launcherbe és mindig beállításomat visszállít alapra :F Vissza akartam rakni a régebbi drivert(2.18.0004),de nem engedi.Meg volt olyan is hogy nem szól két csatorna,nem szól1 csatorna,csak hátul szól stb.stb. :W Lehet ez a driver hibája?Vista SP1 alatt vagyok.Valakitől valami ötlet?
  • FlyHigh
    #363
    Szerintetek megéri beruházni egy xtreme gamer-be? Vistára váltás óta az alaplapi realtek-et nyúzom, hát messze nem tökéletes. Néhol hang lagg játékban, ultra magas basszust tisztán lehetelenség kihozni, az öreg sb-hez meg már nincs sajnos normális vista driver.
  • pointer4
    #362
    Van ez így néha :)
  • reaper4
    #361
    legalább megvan a megoldás.
  • bertino
    #360
    én kurtam el bazdmeg... ajh... annyira no comment, ilyenkor eléggé felmegy a pumpa, mikor rájövök, hogy milyen egyszerű a megoldás... rossz kábelt dugtam rossz helyre.. aaaa gecc.
    nah most megyek és leugrom az emeletről.
  • bertino
    #359
    valami letiltotta, mert egyébként maga a hang (ha más csatornára állítom be) akkor szol, szal kábel/hangszoro hiba kizárva.

    tegnap vetem észre, néznék filmet, erre bazeg minden szol, csak center nem... és gép bekapcsoláskor is megy az a kis roppanás, amikor letiltom az adott csatornát.
    valoban le volt tiltva a line-in, de levettem rola a tiltást.

    így mostmár folyamatosan pittyeg minden hangszoro... kurvajo ha elszállt a kártya, mert akkor tuti falhaz vágom az egészet.
    még beprobálkozok egy reinstallal majd.

    teszthangoknál csak a center nem szolt, ja.

    csak azt nemtudom mire fel történt ez, kurva ideges lettem, hogy 20k-s kari (amennyit én soha a büdös életbe nem veszek többet) ilyen problémákat csinál :|||||||wwwwww