Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
W B: Nem Kentrosaurus
Na ez a jó. Kinek higgyél! 😊
amúgy meg akkor egyféle tiposuak vagyunk
Kronosaurusból a kiállított példány 12.8 méteres, de a csontváz 1/3-a hiányzik és gipsszel pótolták ki...és állítólag legalább héttel több csigolyát tettek be neki a kelleténél.
Kicsit meglepõdtem ezeken az adatokon, nagyobbnak gondoltam volna õket. De persze a nagyon öreg példányok lehettek nagyon nagyok...
W B: A honlapot igazából egyedül terveztem megcsinálni, de lehet hogy túl nagy fába vágom a fejszémet. + ahogy magamat ismerem, a végén nem lesz az egészbõl semmi. De ha segítségre lesz szükségem, szólok 😊
Kép:

Viszont hatalmas galériája van, tudom ajánlani.
Új Dinosauricon
A másik nagy kedvencem a Dinodata, rengeteg adattal. Úgy látom most ezt is megújították, regisztrálós lett, de mûködõképesnek tûnik.
A Dinosauria Online is jó oldal, itt inkább cikkek vannak.
Részletes, átfogó magyar nyelvû oldalról nem tudok. Illetve vannak terveim, de egyelõre túl sokat nem árulok el 😉
A SPino nagy de még egy 18mhoszu egyed sem igazán veheti fel a versenyt egy 10m hosszú Alloval...(Allo max testhosz 12m)
csak jó lenne egy ilyen listát felálítani
de én a maximális testméretet kérdezem! mert akkor a T-rex 15 méter. az átlag 12-13.
Aztán jöhetnének talán a nagyobb allosauridák... Allosaurus, Saurophaganax, 10-12 m körül.
Az Acrocanthosaurus is elég nagy volt...
Az elsõ helyen a Spino álla a maga 18méterével.
A Második helyen a T-rex maximális 15méterrl.
A Gigantosauru csap párcentival kisebb mint a T-rex.
ez az elsõ 3 dínó. és többi?
én a nevétõl röhögõgörcsöt kaptam
de ugyebár felmászot a fákra és onan siklot tovább. kétlábon ugrálva mint a veréb, haladt a talajon, helybõl felszálni nem tudott
A lábán lévõ "szárnyakat" az igazi szárnyai alatt tarthatta vízszintesen...
és mine nemü az egyed?!
dobjad a képed...
és az új kép:
itt vidéken annyi van, hogy az nem igaz.