Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AotS
Ha még eszembe jut valami, belinkelem... régebben sûrûbben jártam dinoszauruszos oldalakra, biztos volt még néhány

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

AotS
Igen.

FrezeR
köszi a linkeket!

ugye ez stegosauria?

aha

B0B0
A londoni példány volt vagy 15 méter, de liopleurodont én sem láttam

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

aha... és pontosan mekora volt a csonváz?

B0B0
Az van, hogy aki látja a csontvázat annak kell hinni 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

AotS
Ez gáz...ahány õslénykutató, annyifélét becsül. 😊

W B: Nem Kentrosaurus

akkor most mivan?

a képen Kentrosaurus?

B0B0
Én az adatokat onnan tudom, hogy a londoni természettudományi múzeumban ki voilt téve egy kronosaurus és ott írták, hogy nem õ volt a legnagyobb hanem a liopleurodon.

Na ez a jó. Kinek higgyél! 😊

ilyen kicsik?!

amúgy meg akkor egyféle tiposuak vagyunk

AotS
Itt azt írja, hogy a Liopleurodon 10 m körüli lehetett, a BBC-s mûsorban kicsit eltúlozták a méretét.

Kronosaurusból a kiállított példány 12.8 méteres, de a csontváz 1/3-a hiányzik és gipsszel pótolták ki...és állítólag legalább héttel több csigolyát tettek be neki a kelleténél.

Kicsit meglepõdtem ezeken az adatokon, nagyobbnak gondoltam volna õket. De persze a nagyon öreg példányok lehettek nagyon nagyok...

W B: A honlapot igazából egyedül terveztem megcsinálni, de lehet hogy túl nagy fába vágom a fejszémet. + ahogy magamat ismerem, a végén nem lesz az egészbõl semmi. De ha segítségre lesz szükségem, szólok 😊

B0B0
Összekeverem. A liupleurodon volt 23 méter, a kronosaurus volt kb 17. Bár ugye ezek a legnagyobb leletek. Lehet, hogy voltak ennél nagyobbak, de az is lehet, hogy nem ezek voltak a jellegzetes méretek.

B0B0
A liupleurodonra rápirított a Kronosaurus a maga 23 méteres hosszával

Dinosaurusokról van szó! Nem a rokon fajokról! Amúgyis a Liuleurodon 25m volt!

Hogy értitek,hogy a legnagyobb húsevõ? Mert a liupleurodon is marha nagy volt.és nem is kellett cipelnie a saját súlyát. Egy cikkben olvastam gyönge német tudásommal,hogy 18-20 méter hosszúra is megnõtt. De szárazföldön nem hiszem,hogy volt sokkal nagyobb,mint a Trex vagy a Megalosaurus. A fizika korlátai nem engedik. Max 2 méterrel lehetett nagyobb esetleg egy két példány.
én is akarok egy nagy dínós oldalt csinálni! úgy hogy ha lehet beszálnák...

AotS
Az a baj ezekkel, hogy soknak csak becsülni lehet a max testhosszát, mert töredékes a csontváz. Szerintem pontos rangsort nem tudnánk felállítani...

Kép:

AotS
A kedvencem sokáig a Dinosauricon volt, az összes faj adatai, képek stb. Aztán megújult az oldal, és már nagyon régóta félkész állapotban van fenn... :/
Viszont hatalmas galériája van, tudom ajánlani.
Új Dinosauricon

A másik nagy kedvencem a Dinodata, rengeteg adattal. Úgy látom most ezt is megújították, regisztrálós lett, de mûködõképesnek tûnik.

A Dinosauria Online is jó oldal, itt inkább cikkek vannak.

Részletes, átfogó magyar nyelvû oldalról nem tudok. Illetve vannak terveim, de egyelõre túl sokat nem árulok el 😉

mert ha azt veszük a T-rex a legnagyobb (?) ragadozó. CSak párcentivel marad le a Giganto és egy másik, a neve nem jut eszembe. Ezek kb egy szinten vannak egymással.
A SPino nagy de még egy 18mhoszu egyed sem igazán veheti fel a versenyt egy 10m hosszú Alloval...(Allo max testhosz 12m)

csak jó lenne egy ilyen listát felálítani

dobhatod a képed.
de én a maximális testméretet kérdezem! mert akkor a T-rex 15 méter. az átlag 12-13.

FrezeR
tudnátok olyan oldalakat mondani amelyiken sok kép található infókkal együtt? amit ti is látogattok pl😊 ha van ilyen persze

AotS
...és persze a Tarbosaurus, amikor éppen külön nemzetségnek tekintik 😛

AotS
A nagyobb carcharodontosauridák biztos ott vannak a top 10-ben. Carcharodontosaurus, Mapusaurus, Tyrannotitan, ezek 12-13 méter körül lehettek. A Suchomimus is megnõhetett kb ekkorára.
Aztán jöhetnének talán a nagyobb allosauridák... Allosaurus, Saurophaganax, 10-12 m körül.
Az Acrocanthosaurus is elég nagy volt...

Melyek voltak a legnagyobb ragadozó Dinosaurusok? Mai tudás szerint? (pl a nagy kezût ne vegyük most)

Az elsõ helyen a Spino álla a maga 18méterével.
A Második helyen a T-rex maximális 15méterrl.
A Gigantosauru csap párcentival kisebb mint a T-rex.

ez az elsõ 3 dínó. és többi?

azaz! Ezzel kellet volna Bambit megcsinálni, nem egy özzel...

AotS
Ha röhejes nevû dromaeosaurida, akkor Bambiraptor 😊

én a nevétõl röhögõgörcsöt kaptam

AotS
Megy ez 😊
Dobhatod a képedet.

Edmontonia

akkor nem tudom....<#sir>

AotS
Az sem

Panoplosaurus?

AotS
Nem

Polacantus?

hm ujabb gondolatom beigazólódot!
de ugyebár felmászot a fákra és onan siklot tovább. kétlábon ugrálva mint a veréb, haladt a talajon, helybõl felszálni nem tudott

AotS
Hehe, most olvasom, hogy a legújabb kutatások szerint a Microraptor úgy repülhetett, mint a régi duplaszárnyú repülõk. 😊
A lábán lévõ "szárnyakat" az igazi szárnyai alatt tarthatta vízszintesen...

AotS
Hím 😊

VÁRJÁL!!!

és mine nemü az egyed?!

nekem elég lett volna, hogy VERÉB

dobjad a képed...

AotS
Passer domesticus 😄

Yangchuanosaurus ami volt.

és az új kép:

itt vidéken annyi van, hogy az nem igaz.

aha... na ez is egy kivet faj a JP😮Gból... megnéztem... még 12 társaával együt veték ki(de szerintem több)

AotS
Én kiestem... gyõzött a kíváncsiság, megnéztem a kép címét :/

feladjátok? vagy mi?

nagytermetü húsevõ

AotS
A taraj kicsit Dilophosaurusos, de a fejforma nem stimmel és a kezén csak 3 ujj van... Ezt passzolom :/

Bocsi,de eléggé leköt a vizsgázás,képeket majd máskor adok be. Egyenlõre nincs is. Majd holnap jövök talán.