5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • FrezeR
    hú bakker, ez dúúrva
  • B0B0
    A híres neves csontbuzogány:

• B0B0
    Csak, hogy a méretekkel tisztában legyünk:

• B0B0
    Az Ankylosaurus volt az egyetlen olyan élőlény akitől még a zsarnok (T.Rex) is félt. Mert az Ankylosaurust, mintha csak ellene teremtették volna. Vaskos zömök test, páncélozott külső, zúzófarok.
    Az Ankylosaurus korának tankja volt, a legnagyobb ankylosauria és a legutolsó. A tüskönc csoport legfőbb tulajdonsága, hogy erősen páncélozott külsővel rendelkeztek, tüskékkel az oldalukon és hátukon. Az koraibb formák még nem viselték a farok végi csontbuzogányt, ami igazán félelmetessé tette az Ankylosaurust, növényevő mivolta ellenére. Az állatnak még a koponyája ispánzélozva volt, kevés az esély arra, hogy bármilyen állat is elejthette volna, leginkább a kimúlt példányok lehettek táplálékok a dögevők számára, bár aligha tudta más felszakítani a páncélvértezetet a T.Rexen kívül. A koponya páncélozottságának azért volt egy hátulütője. Az Ankylosaurusnak igen kicsi agya volt. Ez arra enged következtetni, hogy az állat igencsak egyszerűen reagált mindenféle dologra. Minden bizonnyal rögtön használni kezdte a buzogányát ha egy T. Rex a környékére került. Egy jól irányzott csapással csontokat törhetett, belső szerveket zúzhatott össze, egyszólván pillanatok leforgása alatt bármilyen állatot megölhetett. Efolytán és, hogy páncélzata rengeteg súlyt jelenthetett nagyon lassú állat volt. Az is szinte biztos, hogy sebezhetetlensége és tekintélye miatt egy sereg kisebb állat kísérte folyamatosan, akárcsak a mai cápákat.
  • B0B0
    A tank, az Ankylosaurus:

• B0B0
    :DDD
  • B0B0
    :DDD
  • sigmavirus1
    Ja, jó sok Jurassic Park alkalmazottat falt be...=D
  • FrezeR
    biztos jó sok zsákmányállat volt a területén belül:P
  • B0B0
    Kissé vaskos de jó! Gratula! :)
  • FrezeR
    hú, ez tök jó! gratula
  • FrezeR
    köszi
  • sigmavirus1
    Kicsit unatkoztam ma...:)
  • B0B0
    A compsognatus az egyik legismertebb dinoszaurusz, ám a laikusoknak általában paradoxont jelent kis mérete miatt a köztudatban megragadt óriások miatt. Mert a compsognatus nem volt nagyobb egy kisebb csirkénél. Apróbb állatokat, mint gyíkokat, rovarokat és esetleg emlősöket. Akkoriban amikor a compsognatus élt Európa lagunás ligetes táj volt, és a compsognatus lábnyomait megőrző iszap sok helyen kövült meg. Minden bizonnyal a partokon üldözte a szitakötőket, a ligetekben pedig vadászott. Legfőbb riválisa egy közeli rokona az archaeopteryx, egy ősi madárforma volt. Erős a gyanú, hogy a compsognatus a madarak ágának közvetlen gyökere. A két állat csontszerkezete (a mellső végtagokat leszámítva) szinte teljesen megegyezik:

COMPSOGNATUS:

ARCHAEOPTERYX:
  • B0B0
    Compsognatus:
  • sigmavirus1
    Szerintem próbáld meg, an én gépem gyakorlatlag mindenben szarabb atiédnél, csak a Celeronom 2.8 Ghz, sztem azé próbáld meg, bár X-re valóban jobb lenne...:)
  • koryne
    Jó, akkor most elmondom a konfigurációmat (bocs az offért):
    Celeron 700 MHz, 384 mega RAM, egy 64 megás KYRO II vidkártya (jó szar :D) Kétlem, hogy ezzel a géppel normálisan tudnék vele játszani. Tehát, megnézem xbox-on (leaglább azt is használom vmire) és ha tetszik, valószínűleg megveszem (xboxra)
    Mellesleg kár, hogy GC-ra nincs :(
  • sigmavirus1
    32mb-s prosavage kártyámmal elmegyeget, néha beröccen, annál sz*rabb videókártya meg nem létezik szal nálad is biztos elmegy....:D
  • B0B0
    Köszííííí :))
  • koryne
    Upsz, ez tuti meg sem moccanna a gépemen :) Pedig érdekesnek tűnik, még annak ellenére is, hogy nem szeretem a 3D-s stratégiákat (a ZT2 sem tetszik emiatt) Meglesem xbox-on inkább aztán még az is lehet, hogy megveszem eredetiben, ha bejön :)
  • sigmavirus1
    Nekem jó, de inkább beszúrom hogy mindekinek látszódjon mert télleg naon kafa kép..:)

• sigmavirus1
    Én a Jurassic Park: Operation Genesis-t ajánlom, sztem aszottjóóó...:)

• koryne
    Hopsz, mégsem, valósznűleg törölték a szerverről...
  • koryne
    Csak úgy kíváncsiságból: játszottatok már a Zoo Tycoon: Dinosaur Digs-sel? Elég sok dino van benne és mindegyikről van leírás, meg ugye egy Jurassic Park szerű állatkertet jó dolog managelni :)
    A topic miatt újra kedvet kaptam hozzá!
  • koryne
    Jobb klikk -> kép megjelenítése és már látszik is :)
  • B0B0
    A Struthiomimus a Jurassic Parkban felbukkanó Gallimimus rokona, annál azonban korábbi és nem ázsiai. A Struthiomimus volt az első strucc-szerű dinoszaurusz, amit megtaláltak és ez azért bír nagy jelentőséggel, mert az a lelet segítette a felismerést, hogy a két lábon járó dinoszauruszok nem a régi póz szerint jártak (fegyenesedve, farok a földön), hanem a mai futómadarakéhoz hasonlóan. Miért hívjuk ezeket az állatokat strucc-szerű dinoszauruszoknak? Mert az ő nyakuk futás közben nem vízszintesen állt, mint ahogy a többi fajé, hanem függőlegesen. Viszonyleg feljett fejlett végtagjaik voltak amelyekkel a zsákmányt ragadhatták meg. Mert a Struthiomimus ragadozó volt, kisebb gyíkokat és más kisebb állatokat evett. Ezen kívül rovarokat kergethetett, mert találtak olyan csontvázat, ahol óriás szitakötők maradványai voltak a gyomortájon. A Struthiomimus szájában nem ültek fogak. Csőre volt, ez tojásrablásra utaló jellem.
  • B0B0
    Struthiomimus:

• B0B0
    Érdekes. Tegnap még láttam, most meg már nem :(((
  • FrezeR
    szuper:) a T-Rex kép tényleg hangulatos!
  • B0B0
    Ezen jobban látszik:

• B0B0
    A Leaellynasaura egy nagyon különleges dinoszaurusz volt. Leginkább azért, mert tovább szítja a vitát a dinoszauruszok melegvérűségéről. A Leaellynasaura ugyanis a bolygó déli felén, azon belül is a mai ausztráliában élt és ő az első dinoszaurusz, akit megtaláltak az Antarktiszon. E két kontinens kevesebb mint 100 millió éve olyan klímával rendelkezett mint ma Európa legészakibb vidékei. A táj az akkori faunához képest is különleges volt, sok olyan faj utolsó menedéke, akik az evolúciós versenyben alulmaradtak a kellemesebb, melegebb éghajlatú vidékeken. Kétéltűeké, sőt dinoszauruszoké is. Az Allosaurus ekkoriban már csak itt volt megtalálható (különlegesség, hogy a rivális modernebb ragadozót ma még nem ismerjük). A vidék tehát hűvös volt, voltak olyan tájak, ahol fél évig nem bukott le a nap. A dinoszauruszok mégis megvettték a lábukat itt. A leggyakoribb a most tárgyalt Leaellynasaura volt. Minden bizonnyal klánban élt, mert fészkeik feltárásakor egyfajta hierarchia volt felfedezhető köztük. A Leaellynasaura kecses kis növényevő volt, magokkal és egyébb termésekkel táplálkozhatott, amiket erős csőrével törhetett fel. Azt, hogy a hideg évszakot hogy vészelte át, máig rejtély. Minden bizonnyal társas életében keresendő a megoldás. Született több elmélet is, hogy összebújtak egy kupacban, barlangot ástak, vándoroltak ahogy a Muttaburrasaurusok (Iguanodon féle növényevő), stb... A legkézenfekvőbb az, hogy melegvérűek voltak, ami mindmáig vitatott ugye. Fürgék lehettek, más nem nagyon védhette őket a ragadozóktól.
  • B0B0
    A Leaellynasaura:

• B0B0
    Egy hangulatos Tyrannosaurus kép:
  • B0B0
    Na igen, csak ezt nem akartam mondani, mert valszeg nem Horner tette oda
  • sigmavirus1
    Hja, szép hosszú lábai vannak...xD
  • FrezeR
    igen, az a kép is elég béna amit ott kiraktak róla
  • B0B0
    Az addig oké, hogy dögevő is lehetett, de kétlem, hogy nehézkes mozgása lett volna, hisz az egész testalak a kecsesség jelképe...
  • B0B0
    Ja és nagyon örülök, hogy "osztódunk" (=egyre többen vagyunk) :))
  • B0B0
  • B0B0
    :)