54
  • dez
    Amúgy ez annyira tipikus: amikor az egyik cég elhúz pl. technikailag, a másik rágyúr a marketingre. És a birkák persze merre mennek...
  • dez
    Hm, Core Duo... És ezek után, ha egy AMD dobozon szerepel a "dualcore", akkor az Intel mehet perelni???
  • juniorjb
    Bandi adj a szájuknak!

• BiroAndras
    "Az Intel meg fejleszti rendesen a processzorait, és aki meg tudja venni a cuccait az megveszi."

Mit fejleszt? A 64-bites procikat az AMD miatt csinálta meg. A dualcore procikat az AMD miatt hozta ki. Órajelet alig növeltek évek óta. Sorra állítja le a fejlesztéseit, mert technológiai zsákutcába jutott. Teljesen új termékvonalat kénytelen kidolgozni, és hatalmas szerencséje, hogy ott van neki a Celeron M, ami tényleg jó.

"És ha megnézzük akkor az Intel már LGA775 procikat (is) gyárt, az AMD meg inkább a Socketekre fordítja a mérleget."

Mi van??? Hogy lehet összehasonlítani a tokozásokat???
  • BiroAndras
    "játsz amd vel, dolgozz intellel :)"

Ja igen, nálunk csupa Athlon64 3000+ van. Jó, igaz, játékokat fejlesztünk.
    Egyébként ha munka alatt nem videoszerkesztést, vagy hasonló streaming jellegű munkát értessz, akkor szintén AMD-t érdemes venni. Az Office-nak tök nyolc hogy milyen procid van, viszont az AMD olcsóbb, és kevesebbet fogyaszt.
  • BiroAndras
    "olcso kisgépet megveszi apuka karácsonyra"

Sajna az olcsó kisgépekbe még mindíg fos celeront raknak, hacsak nem direkt AMD-t kér az ember. Bár most már talán változik a helyzet.

"Van itt valaki aki probálta már mindkettöt ?"

Jelen. Nekem az AMD jobban tetszik. Mellesleg ha egy hangyányit értessz a témához, akkor el kell ismerned az AMD technikai fölényét (integrált mem. vezérlő, rövidebb futószalag, sokkal jobb dualcore architektúra).

"Azonos teljesitményen ?"

Azonos telejsítményen szerintem pont egyformán teljesítenek...
    Az azonos árúakat nézve (aminek egyedül van értelme), az AMD vezet.
  • juniorjb
    Csáá emberek!
    Nem nagyon akarok sem AMD-vel sem Intel-el fikázni. Attól függ ki mire akarja használja a PC-t (ez sztem világos azoknak akik Photoshop-oztak, Premiert vagy Catias-t nyomtak[nak] ill. épp gammát tolnak).
    De a cikkel kapcsolatban idézem: "Nincs többé Intel Inside", akkor az mia makkom ott minden SZÉP kis logo-n? Az inside™ még mindig ott van, nem azt írja hogy pl. mács bedör, még mindig ott wan. Csak talán nem a régi helyén. Lol
    Javítsatok ki ha nincs ott, mert már lehet hogy nem látok 16h monitor skubizás után.
    ... külben is új év, új logo. lesz ez így máshol is.
  • JTBM
    Ma már AMD-vel dolgoznak szívesebben az emberek, mint már írtam, a közepes szerverek (2-8 duálmagos proci + 4-16GB RAM + egyebek) magasabb teljesítményű fele AMD-s, az alacsonyabb (és olcsóbb...) pedig Inteles. Az Intelnek a mai napig nincsen igazi duál magos procija, csak egy olyan tákolmánya, ahol egy tokba kettő procit tettek, ami pedig nem jó, rengeteg okból. Az AMD már eleve duál procinak tervezte a Athlon 64-et.

Az egyetlen alkalmazás, ahol az Intel jobb a video és a hang tömörítés. De ki a fene csinálja azt egész nap??? De már az Office, az adatbázis kezelés, a programírás, a játékok mind gyorsabbak AMD-n.

Nekem AMD A64 3000+-om van, már másfél éves és ma is ugyanannyiért árulják, mint amikor megvettem. Pedig szeretném upgradelni a gépem egy AMD A64 X2 3800+-ra, csak annyit nem adok ki egy procira, mint amibe most kerül...

Nálam majdnem mindig 4 progi fut + virusirtó + firewall + egyebek, a gépem biztosan kihasználná a dualmagos procit...
  • lindemann
    A játsz amd-vel dolgozz intellel nem rossz szöveg,, de különben ki az akinek annyira fontos, hogy pl. 1 óra alatt ír meg egy dvd-t pentiummal, vagy 1 óra 5perc alatt athlon 64-el... szoval.. mivel athlon ráadásul sokkal jobb játékra..
    vegyetek athlont :)
  • Molnibalage
    Na, akkor tessék kinyitni a Gamestar 2005/1 -es számát és elolvasni a procitszteket.Az Athlon64 2800+ is gyorsabb volt (5-10%) a P4 3.4GHz-nél Doom3-mal, Far Cry-jal és CS-el tesztleve. Athlon64 3400+ a Doom3 25%(!)-kal volt jobb azonos cuccokkal futattva. (Sapphire Toxic X800 Pro 256MB, 512MB RAM.)
  • KDOG
    játsz amd vel, dolgozz intellel :)

amd ? olcso kisgépet megveszi apuka karácsonyra, kisgyeknek meg kinyilik a csipája az sg forumon ;) Mert ha neki olyan van akkor az a jo.
    Van itt valaki aki probálta már mindkettöt ? Azonos teljesitményen ?

Ha meg nagykernél állunk, akkor nézzük meg az alaplapokat is hozzájuk.
    stb....

robie18 ne röhögtesd ki magad.
    "állitattam össze" :D ugyanaz mint a másik gép CSAK AZ ALAPLAP...."
    ügyesokos emberke vagy, amugy gyanum szerint a memoria se, de nagyon mehet ez neked ha összeállittatod.... :)

nagyon kemény gyerek vagy ;)
    Ráadásul 3dmark teszt....
  • robie18
    Ciao! Nah ehhez csak annyit tudok hozzászólni, hogy van 2 gépem. Van egy 2400es inteles gépem, meg egy 2600+ os AMD-s gépem. Az Amd-s gépet azért állítattam össze, mert az intelen eléggé szaggattak az új gémek. Nah most az új gépben szinte minden uaz, mint az intelesben (csak proci, alaplap nem :) ). 3Dmark 2003 inteles gépen: 2420 pont AMD-sen: 3870. Uh ne csesztesd az AMD-t amíg ki nem próbáltad, vagy nem olvastál utána, h mit tud. Szeva!
  • lindemann
    Aha.. nézd meg hol vannak az Lga processzorok.. kb bejöttek, és ki is mentek
  • lindemann
    Ezzel a hozzászólással csak magadat minősítetted, meg a hozzá nemértésedet. (gondolom még így se nagyon fogod fel hogy miért) Az ilyen embereket, akik csak ennyit tudnak nyögni, hogy szar AMD meg Intel forever,(közben a dolgok hátterét nem ismerik) azok elég nullák..Nem hinném hogy az AMD bármivel szarabb lenne mint az Intel. Tudod a konkurencia szóban benne van hogy az adott cégek versenytársak. Tehát.. (leírom a következtetést mert gondolom erre se jönnél rá..) Az AMD fel tudja venni a versenyt az Intellel (vagy forditva)nem csak azért, mert az AMD procik viszonylag olcsóbbak mint az Intelek, hanem azért is, mert jók, és megbízhatók.. szóval köszönjük az értelmes hozzászólást...
    jah, amugy a súlyos ly-os jé..
  • Visor
    Azért ha belegondolunk az Intel is csinál elég sok mérnöki munkát. Az AMD az azért nem fejleszt erősebb procikat, mert inkább azokra összpontosít akiknek nem nagyon adatik meg hogy új, modern számítógépet vegyen. Az Intel meg fejleszti rendesen a processzorait, és aki meg tudja venni a cuccait az megveszi. És itt szerintem az AMD próbál marketinggel versengeni. És ha megnézzük akkor az Intel már LGA775 procikat (is) gyárt, az AMD meg inkább a Socketekre fordítja a mérleget.
    Ezzel nem akarok vitatkozni, de ez a véleményem!
  • arty
    én meg azt olvastam, hogy az intel bejelentette a 286-os processzorait ... 12/16Mhz !!

Jaaa, hogy nem 5-15 éves hírekkel, tényekkel kéne dobálózni?

Jogos ...
  • Sanyix
    Elég amatőr ha abból a tesztbő indulsz ki :) valóságban hol fordul elő hogy úgy leesik a hűtő? Ráadásul ez vagy 4 éves teszt. + aki nem állítja be az amd procis gépén a biosban a nagy hőmérsékletnél lekapcsolást az magára vessen. intelben, ezt a legapcsolás (inkább underclockolást) a prociban oldották meg. AMD-ben alaplapban. Sőt AMD-nél egy ideje már dupla védelem van, az egyik hogy ugye nagy hőmérsékletnél kikapcsolja a gépet (ha ez a funkció be van kapcsolva), a másik, hogy a hűtőventi leállásakor is kikapcsolja a gépet.
    Amúgy gondolod hogy az intel fel fog ébredni? Úgy hogy konkurencia nélkül jópár évig az intel volt az egyetlen procigyártó, aztán egy semmiből jött kis gyártó lenyomja? Hát nemtudom...
  • Zsolteeee3
    INTEL A KIRÁLY!!! Intelnek sokkal több tapasztalata van mint az AMD nek... Intel csinálja a dolgát egyszer csak jön a kis szar AMD (ami lehet hogy most azért nem annyira szar, lehet hogy ebben a pillanatban, jobb gyorsabb procikat gyárt mint az intel) de az INTEL fel fog ébredni!
    Jobb technológiárol meg csak annyit hogy, láttam egy olyan videót amiben levettek 2 intelről és 2 AMD ről a Hűtőt... a 2 AMD rögtön kisült... Míg az erősebb intelnél elkezdett beszaggatni a játék (nagy erőforrás csökkenés következett be) a gyengébb intelnél meg lefagyott... Szerintem azért ha elmegy a Proci az sújosabb egy esetleges hűtő elromlás esetén... INTEL 4ever AMD AMD
    Intel
  • Treblakos
    Ott a pont! :)
  • JTBM
    Az AMD ma (sajnos) toronymagasan vezet az Intel előtt technológiában, az Intel pedig mérnöki munka helyett inkább marketing munkával próbálja felvenni a kesztyűt.

Az Intel azért annyit tudhatna a piacáról, hogy a vásárlói jó részét nem lehet marketinggal megtéveszteni. Ezért az otthoni gépek piacán az AMD már csak azért nem monopólium, mert nem képes elég CPU-t gyártani.

De már a közepes szerverek piacán is a komoly gépnek a duplamagos AMD Opteronnal szerelt szerverek számítanak és Intelt csak akkor vesznek, ha nincs pénz AMD-re.

De ezzel a technológiai fölénnyel a vásárlók veszítenek, mert az AMD procik ára már 18 hónapja gyakorlatilag nem mentek le, tehát megállt a fejlődés. Az Intel nem tud, az AMD meg nem akar kiadni gyorsabb procikat.

Ez a helyzet egészen addig fenn is marad, amíg az Intel el nem kezd dolgozni a marketinges paraszthülyítés helyett...
  • asysoft
    Azt írtam, hogy az értékhez adnak hozzá, kb annyit. De akár meg is lehet fordítani: az ugyanolyan számozású Sempron és AthlonXP nem ugyanolyan órajelű. Pl a Barton magos AXP 3000+ 2,167 Ghz-n megy, míg a szintén Barton magos Sempron 2Ghz-en.
  • Sanyix
    Nem adnak hozzá. 400-at :) pl a socketA-s 2500+-os, eredeti xp 1850 mhz-n megy, sempron pedig 1750 mhz-n. Ez nem 400 mhz, csak 100 :)
  • Visor
    Ezzel a logóváltással azt akarták csak mondani, hogy másra IS fognak összpontosítani.(Ld.fent: Szórakoztató elektronika, különböző platformok, MAC gépek, stb.) De itt mindig a PC-s procik lesznek a no.1
  • axerow
    :))

Ezzel semmit se mondtál sorry.
    Vegyük például az IMac-et. Abban is PowerPC proci van és mégse IPowerMac ;))
    De, hogy még szemléletesebb legyek:

Ibook vs Powerbook. Mindkettőben ua a proci van csak más frekin... más réteget, más árral szolgálnak ki.

szal ;)))
  • reechike
    Ez az órajel mánia, meg az Intel-minőség télleg megaLOL...
    Drága EvilDevil, tudod mit jelent egy 31 lépcsős futószalag téves elágazásbecslésnél? Hát csöppet tovább tart újraindítani, mint egy 12eset. Amúgy erre már az intelesek is rájöttek, lásd pentium m.
    A minőségről meg ne beszéljünk, mert nem olyan mint a kínai cipő, hanem vagy működik, vagy nem. Ráadásul az AMD az IBMmel közösen fejleszti a gyártástechnológiát, de biztos azok is csak bóvlit csinálnal. De ha neked van olyan AMD procid, amelyik pl. rosszul ad össze két számot, met szar minőség, akkor nekem szólj elsőként!
  • Visor
    Így igaz. Az árak magukért beszélnek. Remélem hogy még egy ideig az asztali PC-k felé összpontosítanak. Bár ha tényleg eltér az asztali PC-ktől akkor az AMD fogja uralni az asztali PCkhez készített processzorok piacát, és az monopóliumhoz vezeti az egész piacot, és ugyebár ez nem lenne az Intel érdeke. És ezért szerintem továbbra is a PC-khez készített procikra fognak összpontosítani elsősorban. Szerintem lehet másra is összpontosítani, csak az már inkább pénz kérdése. ÉS higgyétek el ez csak egy egyszerű logóváltás.
  • NEXUS6
    "Talán mert a 'Power' nem azt jelöli, hogy milyen prockó dolgozik benne, hanem hogy mely "réteget hivatott kiszolgálni".. :)"

Aha...;)))
    "In 1994 Apple announced the PowerMac (offsite link) family, the first Macs to be based on the PowerPC chip, an extremely fast processor co-developed with IBM and Motorola. The PowerPC processor allowed Macs to compete with, and in many cases surpass, the speed of Intel's newer processors."
    Powermac töri lecke
  • Mike at home
    "árak is mutatják hogy az intel minőség"

ez mekkora LOL
  • maestro85
    Ha az anyagiakat nézzük lehet az Intelnek több tőkéje van. De nézzük a te szemszögödből... és akkor nkeed újévre valami 4x1GHz-es Cyrix procikból álló servert kivánok (Már ha létezne ilyen) az összesen 4GHz legyen efektíve 3GHz minden apró probléma miatt. Remélem megleszel elégedve a teljesítménnyel....
  • CyrSyS
    árak is mutatják hogy az intel minőség. Az hogy jobb-e az amd-nél ez köztudott vita. Akik mindengyiket mindenre használták ezt mondták nekem: az AMD játékra the best. Intel ha érdekel az informatika :)
  • Molnibalage
    Aki mégegyszer arra hivatkozik, hogy jobb az Intel mert magasabb azh órajele azt orrbaverem. A Me-109b - ben (1937-ben) 960 lóerős motor volt és a csúcssebessége 570km/h volt a mostani Forma 1- es autókban is volt ehhez mérhető erőforrás mégsem olyan gyorsak. (Sántít a példa, de gondolom érthető.) Nem mindegy mi van a "motor" körül.
  • ZoliJ
    ja csak nem az órajel az egyedüli lényeges dolog
  • axerow
    Tipikus "MHz Myth" hívő, ahogy az Apple fogalmaz. :))))
  • axerow
    Talán mert a 'Power' nem azt jelöli, hogy milyen prockó dolgozik benne, hanem hogy mely "réteget hivatott kiszolgálni".. :)

• asysoft
    Az átnevezés azért a számozást is érinti, hiszen az AthlonXP-s értékhez még kb 400-at hozzáadnak, így lesz pl a 2Ghz-s AXP 2400+ból Sempron 2800+...
  • asysoft
    "Ja csak a 3200+-os AMD valódi órajele nem 3200 mhz.."
    Való igaz, csak van ahol így is gyorsabb, mint a P4... Persze, van ahol meg a P4 vezet. De ha neked még mindig az órajel az istened, akkor nagyot fogsz nézni a Conroe bevezetésénél...
  • EvilDevil
    Most is az Intel az első számú procióriás... az AMD jön föl rendesen, de még igy is toronymagasan az Intel vezet..

arty:

"a64 3200+ 45250ft
    p4/640 3200mhz 56000ft"

Ja csak a 3200+-os AMD valódi órajele nem 3200 mhz..
  • Sanyix
    Hát azér egy sempron enyhén szólva jobb mint egy cerka :) a socket a-s sempronok pl 3000+-ig throughbred b magosak, 3000+ felett barton magosak, szóval semmi butítás csak átnevezés. A cerkák viszont tényleg butítottak.
  • Mike at home
    de mielőtt vita lenne ebből!
    mindenki olyan procit vesz, amit akar, nekem édesmindegy
  • Mike at home
    ne hasonlítsunk már egy cerkát egy sempronhoz

az a64/3000+ pedig csak 30k
    az a plusz 200 nem ér meg +50% árkülönbséget