40
-
#40 Faszér szarakodnak.. -
Benoke #39 Nem értem hol okoz ez az egy másodperc eltérés problémákat, vagy hogy miért? Egy normálisan megírt informatikai rendszernek ez nem szabad hogy gondot okozzon (Ha még is akkor kukába való). Pontosan ezért időzítik az utolsó percbe ezt a különbséget, mert akkor a legjobb, és ekkor van a legkevesebb galiba belőlle már ahol lehet egyáltalán galiba. Egy másodperces csúszás meg egyébként se nagy szám. Nagyon sok helyen nem is szinkronizálják az órákat és perces eltérések vannak az idő kijelzésben. ez núdli, hangulat keltés, semmi több :) Nem lesz itt semmi sem, csak jól elvitázunk itt a fórumon :) -
#38 Ingyencirkusz. Emléxünk, mekkora pánik volt 2000-ben, és mégsem omlott össze az IT világ!
Egyébként nem értem, miért nem az internet időhöz igazítják a bolygókat? Nem lenne semmi baj . . . -
bifidusessensis #37 ...3...2...1...1...BÚÉK! -
Caro #36 De csak egy napon belül!
Ez a baj! -
gradU #35 "Nem a 2005 lesz hosszabb, mert mikor az egyzményes idő szerint lesz 0:00 akkor lesz és-es állítás, olyankor meg náluk, már 2006.01.01 01:00 óra lesz."
Igaz. Akkor viszont a cikknek rossz a címe!
Ez a mindennapokban gyakorlatilag semmi változást nem jelent a közemberek számára. A programozókat viszont rendesen szívatja. Csináljanak egy saját órát maguknak a csillagászok, és tekergessék azt. Ne a programozókkal toljanak ki a 61 másodperces perccel. -
gradU #34 'Felesleges tudni "hány óra", egy egységesített idő kell.'
Ilyen van már, az internetes idő (vagy hogy hívják), ami mindenhol uazt jelenti, és 0-1000-ig terjed egy napon belül. -
P3h3ly #33 komoly vita van kifejlődőben aminek a jelszava: tüntessünk egy másik időszámításért!!! -
Caro #32 Programozni is sokkal egyszerűbb lenne. -
digital #31 Jó, akkor ezt betudjuk nála eszelős szakmai ártalomnak. -
Caro #30 Pont ezért.
Mindenhol 10-es alapú átváltást használnak, kivéve a szögnél és az időnél.
Felesleges tudni "hány óra", egy egységesített idő kell. -
Alien_AM #29 es most nezem te vagy fizikus novendek caro :DDSD -
Alien_AM #28 ez mar leglabb 200 eve igy van -
Alien_AM #27 az idot mindig az adott bolygo forgasahoz igazitjak, ezert kell szakszeruen ugy mondani hogy a foldi idoszamitas szerint a marson ennyi meg ennyi ora. -
Alien_AM #26 ""Mindig is ostobaságnak tartottam, hogy a bolygónk keringéséhez mérik az időt.""
ez volt egy hozzaerto beszolas gratulalok :DSDSD -
waterman #25 az internet idő is a gmt szerinti éjfélkor 0. tehát még az internet idő is a bolygóhoz viszonyul. de milyen jó lenne egy nem bolygó alapú idő. tyűha! na ahhoz írjon programot egy programozó! egy olyan mukanapot hogyan vezet be valaki egy bérelszámoló adatbázisba, ami évente csúszik negyed napot? egyszercsak a "reggeli műszak" este 3/4 8kor kezdődne és másnap reggel végződne. aztán a program szerinti csütörtök elkezd belecsúszni a nappal-éjszaka periódus szerinti szombatba. szép! a nem bolygóalapú időszámításnak akkor lenne értelme ha már szétszéledtünk volna a világűrben.. -
RedPriest #24 És most mi legyen? Még ha +1óra lenne, de ez a másodperc röhejes. Amúgy a "nem bolygóhoz kötött időmérés" nem rossz ötlet egyáltalán. :) -
Aspirin #23 Mér, te csak világosban jársz dolgozni?
Vagy esetleg nem tudod lehúzni a redőnyt? -
whitehawk #22 Ezt már én is mondtam többször, de cenzúrázták, amikor írtam, hogy ez nem tudományos, hanem technobulvár magazin. -
LaPalma #21 és ezt miért nem tudták év elején mondani? ahhoz igazítottam volna a vekkerem. basszus, alhattam volna még egy kicsit -
Fenjoy #20 Sg-t átkéne már Írni BLIKK-re, ez egyre szánalmasabb:) Uristen, minden egység átállitodik 1 mp el mi lesz most... ez a VilágVége kérem szépen, de legalább röhögtem egy jot:)
-
Amadeoo #19 Ez aztan a nag hir! -
#18 Nem a 2005 lesz hosszabb, mert mikor az egyzményes idő szerint lesz 0:00 akkor lesz és-es állítás, olyankor meg náluk, már 2006.01.01 01:00 óra lesz. -
#17 Miért ne? Meg 1 központi idő, mint a internetidő -
Caro #16 Másodpercalapon kéne mérni, és SI prefixumok szerint váltani.
Az időt nem kéne hozzákötni ehhez az EGY bolygó keringéséhez.
Akkor majd külön lesz Mars idő meg Hold idő is?
Egy meghatározott időpont óta eltelt másodperceket kéne figyelni. -
fv #15 Ez a cikk aztán jól megmagyarázza, hogy miért kell a plusz másodperc! -
#14 Még jó hogy munkaszüneti napon teszik. Milyen rossz lenne ha mindez munkaidőben történne. -
waterman #13 kész vicc, hogy ez a 21. században probléma tud lenni.. -
#12 "Mindig is ostobaságnak tartottam, hogy a bolygónk keringéséhez mérik az időt."
De ha meg nem így lenne, akkor meg az volna a baj, hogy jéééé hajnali két óra van és felkelt a nap :) -
#11 és ez egy hír? -
Caro #10 Mindig is ostobaságnak tartottam, hogy a bolygónk keringéséhez mérik az időt. -
orkenyid #9 A legtöbb progi/oprendszer/hardware internetes időszerverről állítja be magát. Elvileg nem lenne szabad hogy gondot okozzon +1mp. -
Kannibal #8 nem fogja az megfektetni ez már jó ideje nem téma, mert ügyelnek rá, hogy ne legyen úgy. csak egy kis kellemetlenség a programozónak -
nowayout #7 Sok volt nekem ez az év. És akkor mnost kiderült, hogy egy másodperccel még hosszabb lesz. Mi jöhet még?... -
#6 Nem értem pontosan miért kell ez hisz a szökőévek között is évente 6 órával csúszik minden és szökőévnél sem lesz pontosan jó. Most ez az egy sec nem sokat ad hozzá. -
Mice #5 ha visszaállítódna, esetleg, de ha előre attól mitől fexene meg? -
Cat #4 Túlságosan magatokból indultok ki - egy ilyen változtatás megfektetheti az adatbázisokat. Gondoljatok a bankokra, a légiirányításra, vagy egyéb kritikus rendszerekre. -
#3 asszem, én... én ebbe... belebetegszem...
már kezdek is rosszul lenni... -
#2 ez aztán kurvasok^^^^._ -
#1 Ekkora baromságot, mitől okozna bármi gondot, hogy korrigálni kell az órákat? Tudtommal az atomorán kívül minden más órát utána kell állítani néha.