2
  • Dr4gonlord
    Jaja, az én villanyborotvám használati utasításában is lépésről lépésre benne van, hogy hogy szedjük apró darabokra, és szelektíven dobjuk ki, stb... És az is igaz, hogy rengeteg ember cseszik elolvasni a manualt, aztán meg nyavajog, hogy mivan. RTFM! Jó lenne ez a szelektív hulladkékgyűjtés, ha mondjuk a szemeteskocsiban nem kevernék újra össze, lenne sok helyen szelektív kuka, stb.
  • waterman
    sajna le vagyunk maradva.. bár ez csak tőlünk függ. vannak azért ahol igen komolyan veszik a környezetvédelem/újrahasznosítás dolgot. nemrég vettem egy villanyborotvát és lépésről lépésre le van írva a használíti útmutatóban, hogy az aksit hogyan bányásszam ki belőle majd és hogy mit kezdjek vele, ha majd egyszer kiselejtezem a borotvát.
    a gond szerintem ott kezdődik, hogy el sem olvassuk a készülékhez kapott papírokat és hogy magasról teszünk rá, hogy mit hová dobunk ki. itt tornyosul mellettem két szatyornyi pillepalack, kupak nélkül, összetaposva. a szelektív hulladékgyűjtés a minimum amit a környeztünk érdekében meg kéne tennünk. (az megint furcsa dolog, hogy a gyűjtőkamionnak egyetlen platója van és amit nagy nehezen szétgyűjtögetnek az emberek az ott újra egybekerül...)