630
Történetek, amik mindenkivel megesnek utazás közben
 • Mike
  #630
  erre jó a bicikli
  olcsó
  és nem kell a többi utast elviselni
 • ki mas
  #629
  Tegnap szörnyű élményben volt részem, ugyanis érzékeny szaglószervem ellen indítottak frontális támadást.

  Szóval a tegnapi napon, kora délután egy kültelki BKV-buszra szerettem volna felszállni a végállomásán, így nagyban csörtetek végig az odavezető utcán, amikor is megcsapta az orromat az a tipikus "tirpákszag". Ez az univerzális gyűjtőnév kiválóan összefoglal olyan különféle bűzöket, melyet igénytelen (de nem csöves) humanoidok szoktak árasztani maguk körül. Ennek a szagnak forrása igen gyakran valami nagyon olcsó, kommersz illatosítószer-szar, melyet a TESÓban szoktak árleszállításon forgalmazni főként, és a sok "büdös" birka megveszi, mert "ócsó és akkcijós!"
  Gratula.
  Miután a szag egyre erősbödött, elkezdtem gyorsabban haladni, közben a kabátujjamon keresztül vettem a levegőt. Rövidesen sikerült is megpillantani a bűz forrását, egy 60 év körüli, látszólag normálisan, de kissé ódivatúan öltözködött, vénlány-tanárnő kinézetű egyén formájában, akit nagy ívben ki is kerültem ebből kifolyólag, és mit tesz Isten? Amint elébe kerültem, megszűnt a bűz! Egyértelműen ő árasztotta.
  Most már több oxigén birtokában, és valamelyest jobb életkedvvel mászok tovább a buszvégállomáshoz, és bizony amilyen peches vagyok, éppen az orrom előtt távozik a busz. Jobb híján, várom a másikat, pár perc múlva be is áll a következő, felszállok, leülök elöl.
  Ekkor legnagyobb rémületemre észreveszem azt, amire a legkevésbé számítottam. Amit még a legszörnyűbb rémálmaim mélységeiben se tudtam volna soha elképzelni. A "bűztanárnő" is megérkezett időközben, és nagyon méregeti a járművet. De...még NEM száll fel!
  Ilyenkor még a hitetlen is nyomban vallásossá változik, én is könyörgök az égiekhez legalább tucatnyi imafélével fohászkodva, hogy ne szálljon fel ez a két lábon járó kíngázgyár, de persze nincs szerencsém: felszáll.
  És leül mögém!!

  A következő pillanatban szétterül az iszonyat ócska, nehéz pacsuli szaga, és mivel féltem a félórája jóízűen elköltött ebédemet, felpattanok a jó kis helyemről, majd Schumacher-t megjátszó sebességgel hátrahúzok a busz végébe.
  De egy bűz mindfelett, egy bűz kegyetlen, egy bűz sötétbe zár, beterít mindent, oda is elgyűrűzik a végzet illata, látványosan, akarom mondani szaglányosan bemutatva a fizika azon törvényszerűségét, miszerint a gázmolekulák rendezetlenül mozognak, és zárt térben ezen mozgás közepette mindenhová eljutnak.
  Oldal és tetőablaknyitás a következő műsorszám, mely tekintettel a még hűvös időjárásra, erősen ellenjavalt, de hát az álló buszba behányni sem éppen egy elegáns, higiénikus cselekedet. Ám ez sem sokat segít, mivel nincs huzat még.
  Ekkor jön a már bevált csodafegyver, mely nem egyszer és nem kétszer megmentett már meg az efféle aljas gáztámadás ellen: a bőrkabát!
  Mint egy jól kiképzett I. világháborús katona, az orromra-számra helyezem kabátom ujját, és így máris kirekeszthetem a nem kívánt bűzmolekulákat szaglószerveim környékéről!

  Innentől pedig már szép és jó minden: a fülemben szól a zene, a büdösség megszűnt, belemélyedek a dal élvezetébe miközben mondogatom magamban : "A lélegzés az életem, hát abbahagyni nem merem" kezdetű, független létigazságot.

  De mint kiváló megfigyelő, azt is kifigyelem, hogy kinyílik a sofőrfülke ajtaja, s a vezető bácsi valahogy nagyon néz engem. Erre persze a kevés többi utas is lassan hátranéz. Majd valamit mond a sofőr, de nem hallom a zenétől. Ekkor esik le, hogy ezek valszeg azt hiszik, hogy valami ágrólszakadt, csavargó szipus vagyok, és a kabátujjban hígítós zacsi van.
  No de emberek? Ki látott már jól öltözött, kulturált kinézetű szipust?! Mert én még nem láttam ilyet, de avval tisztában vagyok, hogy az istenadta népnek nem erőssége a logika, induljunk csak ki a 4 évente megrendezendő "választásokból" ugye.

  De hát éppen itt az ideje megtudakolni, mi is a helyzet, úgyhogy kiveszem a fülemből a mjúzikot, és barátságos vigyorral bámulok a sofőrre, azzal a tipikus "Mi van veled tesó?" tekintettel.

  - Vérzik az orrod, vagy mi a gond? Segíthetek valamit?
  Így nekem a sofőrbácsi.

  Közömbös hangnemben, teljes nyugodsággal válaszolom erre:
  - Az orrommal semmi gond nincs azonkívül, hogy valami rohadt büdös igénytelen szag van, és azért mentem hátra, de sajnos itt is érezni.

  - Behányt valaki?
  Kérdez vissza sofőrúr.

  - Nem tudom - válaszolom - de ez a szag csak pár perce van itt, de nem hányás, szerintem valamelyik kedves utastárs okozhatja.
  (Bűztanárnő mindeközben lapítva kussol)
  De köszi, hagyja csak, majd a huzat kiviszi úgyis. - folytatom, mire sofőrbácsi vállat vonva visszazárkózik, és elindítja a buszt. Végre!
  A huzat valóban kitolta a bűz egy részét, de persze volt utánpótlás rendesen: bűzölgött a vén Ká, és ha kicsit lassabban ment a busz, jött a szag. Persze a mozgó ármánykohó nem szállt le nálamnál előbb, így nem állt módomban bezörögni a sofőrhöz, és közölni vele hogy mi is volt ez az egész. Meg hogy nem vagyok bolond (annyira), csak nem bírom elviselni az ócska, nehéz szagokat.
  De jó volt végül leszállni, nagyokat lélegezni a kipufogófüstös, üde pesti levegőből, kész megkönnyebbülést jelentett.

  No igen. Régebben kissé hülyének néztem azokat, akik alacsony keresetük ellenére mindenáron fenntartanak valami ócska roncs, vagy éppen ratyi, de könnyen hozzáférhető autót (Szutyoki). Most már értem, és megértem miért tették-teszik ezt, és totálisan egyetértek ezekkel az emberekkel!
  Ami van a mai budapesti (és gondolom vidéken is) tömegközlekedésben, azt egészen egyszerűen ép ésszel képtelenség hosszú távon elviselni!

  És akkor megy a nagy barom pofázás tévében-rádióban, hogy csökkenteni kell az egyéni, és növelni a tömegközlekedés részarányát a városi közlekedésben!
  És persze kik szajkózzák ezt? Az Audi A8-asból és egyéb szolgálati kocsikból kiszállogató, fullmilliomos politikai agyamentek, meg a megrögzött BKV-fanok, akiknek minden buszvezető és ellenőr puszipajtásuk!
  Na persze, így könnyű pofázni, de aki mindennap kénytelen tömegközlekedni, ennyi mocskos büdös állat között, az valahogy nem igazán tudja az efféle jófejnek tűnő, de valójában ostoba és elmebeteg kinyilatkoztatásokat kellő türelemmel és átéléssel tolerálni!

  Mert más f*szával verni a csalánt nem nehéz dolog, de tessék már belátni végre, hogy ez így ebben a formában már nem mehet sokáig! Állítólag egy európai ország vagyunk, de nekem néha nem úgy tűnik, és nem csak közlekedésileg.

  De az a legborzasztóbb, hogy az emberek nagyrésze ennyire igénytelen, és sz*rik mindenre. Ha elég sokan felemelnék a hangjukat, el lehetne takarítani a járművekről a tetves, TBC-s hajléktalanokat, a koszos büdös ruhában csapatostul felszálló melósokat, meg a fenti történetben főszerepet kapott Bűztanárnőt és társait is!

  De mindenki sz*rik az egészre, és azt gondolja, hogy ez nem az ő problémája. Pedig dehogynem, ez a MI problémánk, az egész országé! Ez a kis pitiáner bűzeset is. És ha ez így folytatódik tovább, csak rosszabb és rosszabb lesz a helyzet, mert senki nem vállalja fel a véleményét, mert a butaság és a beletörődés mára már nemzeti sport lett.

  Valamikor ez nem így működött,a magamfajta békétlenkedő hülye maradi barom meg csak nosztalgiázhat a régi, szép Budapest után.

  Szal minden összegezve a F*SZ kivan, már elnézést.
 • askfhioé
  #628
  én szeretem az öreglányokat, olyan viccesek:DDD
  egyzer 9es busszal mentem suliba mert nem volt első 2 órám. felszállok a buszra haverommal és leülünk egy kettes ülésbe. megyünk tovább a buszal kb 10 perc múlva full tele volt a busz, de csak öreglányokkal meg ugye mi 2en voltunk. azztán hallom hogy hurrognak mögöttünk egymás közt az öreglányok hogy "há nem rösteliik magukat hogy nem adjáék át a helyüket?" meg stb.. azt haver ilyet mondd nekem direkt jó hangosan hogy: "mi van?? 10 forintal olcsóbb a krumpli a Lidlben?"
  szakadtam XDD
 • Voltan
  #627
  Csak hogy frissítsünk, ellenkező sztorim van.

  Évekkel ezelőtt történt, de emlékszem rá a mai napig. Ülök a trolin, velem szemben - trolin járatosak tudják, hogy van 1 db. üléspár, ami egymással szemben van - szóval velem szemben egy cserzett arcú öregúr. Én épp vizsgára mentem az egyetemre, és folyamatosan agyaltam, hogy mit kéne még gyorsan átnézni, agyaltam, nem figyeltem az eseményekre. Szemem sarkából látom, hogy az öreg feláll, gondoltam le akar szállni. Mire leült a helyére egy ritka ellenszenves apuka egy kengurutáskában ülő kölökkel - a mögöttem lévő ajtón szállt fel. Megrúgja a bokámat (!) és beszól, hogy "Mit képzelsz, hogy hagyod felállni ezt a vénembert (sic), és te ücsörögsz, he?" Körülnéztem, és az öreg tényleg ott állt kapaszkodva mögöttem. Felálltam, és átadtam a helyet az öregnek - úgy kellett győzködni. Majd közöltem a faszparaszt apukával, hogy nincs hátul szemem, talán, ha szólt volna, akkor. És egyébként is kellemes szellemi épülést kívánok a gyerekének, de kétségeim vannak. Erre elkezdett hőbörögni persze, mire az öreg megfogta a karomat, és a fickó szemébe nézve ennyit mondott:
  - Hagyjad csak fiam, ez az úriember egy bunkó. :DDDDDD

  Ezekkel a szavakkal. Zseniális volt:D
 • King of Roads
  #626
  hála Istennek október vége óta nem nagyon ugyanis nem vagyok diák már és 2szer annyit nem költök bérletre, jegyre meg pláne. igy marad a gyaloglás ami mellesleg egész jó dolog...
 • macleod2005
  #625
  dehogynem, de már több mint 2 éve Pesten vagyok, már hozzászoktam. Komolyan, amikor azokon a viharos reggeleken, amikor az eső a mátrix befejező részének a végéről, csodálatos módon megemeli a reggeli mosópor árakat, már hiányzik, hogy verekedni kelljen, hogy ne a lépcsőn álljak, és a bizsergető érzést is hiányolom, amikor áthúzzák a banyatankot a lábamon.
 • sonic syndicate
  #624
  október közepe óta senki sem buszozott?
 • Ronny
  #623
  fi]Egy középkorú nő (oké, még nem nyugger, de már közelített hozzá)[/i]

  Jobb ha tudod, hogy Magyarországon 1,4 millió középkorú(tehát nem öreg)nyugger van.
 • TDantes
  #622
  Én csak azt nem értem, azt hogy csinálják hogy mindig olyan gyorsan felugranak a buszra...

  Szóval várom a buszt, még nem állt be. Emberek sincsenek sehol, hát oké, oda állok ügye közvetlenül legelőre. A következő percben beáll a busz, a majd semmiből 25 ember áll előttem. Honnan kerülnek elő, és hogy állnak elém, mikor egy perccel azelőtt semmi hely nem volt ott? Tiszta természet feletti..

  Amúgy bánna a franc, menjenek csak előre, csak nem értem hogy csinálják.
 • CseNo
  #621
  Drága a jegy!
 • Fresh Duke
  #620
  Múlt hétről egy másik sztori:
  Megyek haza a busszal, ami (mivel péntek volt) fullon volt egyetemistákkal, épp ezért állóhely se volt. Jó pár táska/bőrönd a buszon volt, mivel a busz csomagtartója már tele volt. Egy középkorú nő (oké, még nem nyugger, de már közelített hozzá) mellettem kb fél órán keresztül morgott a hasonszőrű társának, hogy "miért nem lehet a csomagot oldalra betenni?"... -.-
  Sokat gondolkodtam, hogy odaszóljak, hogy "mert talán már tele van? -.-", de inkább felvettem a fülhallgatómat, azt feltekertem olyan hangosra a zenét, hogy ne halljam a puffogását...
 • Ladykillerke
  #619
  Arról nem is beszélve hogy muszáj az embernek olyan helyre ülni ahol nem tudják rugdosni a szék háttámláját, na az még rohadtul idegesítő és nem szólhatok a gyerekre hogy állítson magán akkor meg fel van háborodva a mamó hogy ki vagyok én hogy rászólok, illetve de lehet mert utazási feltételekbe le van írva asszem hogy a többi utast ne zavarjuk vagy valami ilyesmi. Az örömlány édesanyjukat.
 • davidka003
  #618
  Első velem is volt már. Nekem nem csak beszólt hanem rábaszott a kezemre egyet. Vaslapáttal ..... az ilyet.
 • Fresh Duke
  #617
  Én ma reggel a buszsofőrre várva akadtam ki az egyik nyuggeren.
  Éppen az 5:30-as busz előtt vártam, mikor egy nagyi megjelent. Már messziről látszott rajta, hogy a kötekedős fajta. Jön, jön, jön, aztán beáll a sor legelejére, az első ember és a busz ajtaja közé, hogy a pofájáról nem szakadt le a bőr...
 • Willenbrock
  #616
  Kötekedős vén bolond.
 • RatBaG #615
  senki nem utazik már busszal?
 • Mike
  #614
  A TESCO-ba is hajnalba mennek
 • chhaya #613
  Amúgy nekem általában csak kellemes élményeim vannak a nénikkel kapcsolatban, nem is találkoztam még olyannal, aki patáliát csapott volna. Sőt, távolsági buszon nem egyszer fordult már elő, hogy a néni leültetett maga mellé, merthogy szimpatikus voltam neki, kinézett magának már a buszmegállóban, merthogy ő megválogatja, hogy ki üljön le mellé. :DD Az egyik még azt is megmagyarázta, hogy át ne adjam semmilyen felszálló nénikének az ülőhelyem, mert az ő bajuk, ha állniuk kell, miért nem mentek másik busszal. :D

  Egyetlen rossz élményem egy bácsival volt. Barátnőmmel sétáltunk a tömött sétálóutcán, közvetlenül velem szemben jött a bácsi, egy nénivel az oldalán. Én megálltam, hogy barátnőm mögé lépjek és így kikerüljem a bácsit, de az nem próbált kikerülni, még csak le sem lassított, hanem teljes lendületből nekem jött és megtaszított... Utána gonosz pillantásokkal szitkozódott és neki állt feljebb. :D
 • chhaya #612
  Azért mert kollektíve az összes mama kora reggel megy a piacra, hogy elsőnek válogathassák ki a legszebb árut. Ha később mennének, már lehet, hogy nem is kapnának. És amúgy igen, melegben pár óra alatt is veszít a zöldség-gyümölcs a frissességéből. :) Szóval ezt kollektíve kellene beadagolni a mamáknak, hogy ne kora reggel menjenek bevásárolni, ez rögzült náluk... Meg így a nap hátrlevő részében már nem kell sehova menniük. Úgyis korán ébredősek, hát akkor letudják a piacot reggel. Az meg hülyeség, hogy a mamák egész nap ráérnek, csak mert nyugdíjasok. Kaját mindenképp kell magának készíteni (pláne ha egyedül él), takarítás, apró-cseprő dolgok.
 • Jagi
  #611
  ja és sry for english kiosztás...
 • Jagi
  #610
  de mi a gyászér'?
  Mert a gyümölcs-zőccség akkor sem frissebb ha 9-kor mennek, úgyis tegnapi xD
  Láttam már olyat hogy 8 áves gyereket tolt arrább csípőből mert neki fel kell szállnia, csőri gyereken meg 10kg-os tatyó+tornacucc mindez 30 kilóval.
  Na akkor gondoltam olyat, hogy vissza 2, fel a járdára vénasszony kilapít és még rá is tolattam volna...
 • Mike at home
  #609
  a nyuggerek általában reggel a piacra nyomulnak, banyatankjaikkal
 • Willenbrock
  #608
  I-Phonozó öreglány buszon-mikre nem tellik a kisnyugdíjból...
 • Willenbrock
  #607
 • Willenbrock
  #606
 • Willenbrock
  #605
  Mekkora beállás
 • csgery
  #604
  Utolsó mondatodban van valami, csak ha pl Téged hívnak valahova 9re, akkor nemmehetsz 5kor:D

  Szerencsére nemutazok tömegközelekedéssel, bár néha szaris, mer így én sosem tudok ilyen történeteket mondani :/. csak vonaton max:/
 • hol9672
  #603
  Nos, ezekből a szemét öregekből nekem is elegem van. Vissza is ütöttem már, elvégre ha nekemtámad a hülyéje, magára vessen.

  Az öregek tiszteljék a fiatalokat és a középkorúakat, mert a kor nem érdem, csak egy állapot!

  És aki egésznap ráér, mert nyugdíjas, az NE utazzon a reggeli csúcs idején, amikor mindenki iskolába, munkába utazik, mert így sem férünk el.
 • Atti12
  #602
  Hmm nekem eddig 2 ilyen alkalom volt :)

  1. Edzésről jövünk hazafele, ülök a buszon. Felszáll 1 mami és egy papi, tényleg látszott rajtuk hogy nagyon öregek :S. Felállok hogy átadjam a helyem, erre lazán elporoszkálnak mellettem és egy 30as nő beül a helyemre :D:D.

  2. Az a dúrva hogy ő nem is öreg volt :D. Tömve a busz, közel az ajtóhoz állok, előttem jópáran. Jön a megálló tömeg elkezd helyezkedni. Kinyílik az ajtó erre az előttem lévő emberkék nem szálltak le hogy a többiek leszálljanak, és egy kb 20 éves srác elkezdett szidni hogy én milyen g*ci vagyok hogy nem szállok le :D Nem szóltam semmit, aki hülye az így járt :).
 • Z
  #601
  Hétvégén az épülő M0-s melletti egyik körforgalomban majdnem meghaltunk, mert egy papi, és egy mami a tömegközlekedés helyett az autót választotta A-ból B-be való eljutáshoz. Megyünk nyugodtan az úton, erre megjelenik a forgalommal szemben hajtó idős pár az egyes Swifttel...hát inkább szidjanak engem a BKV-n, vagy a Volán buszokon, de már ne jöjjenek ki a forgalomba szegény szerencsétlenek. Az ő idejükben körforgalom nem is nagyon volt a Clark Ádám térit leszámítva.
 • PyRex
  #600
  ték
 • vasutas1
  #599
  Ez csak azért volt,mert már kapásból tudta hogy le anyázzák!
 • Zsolcz
  #598
  hallotam valakitől hogy este 1 tök üres buszon ült, és ráadásul 1ik legnagyobbon fajtán, felszállt 1 nyugdíjas, odamegy a gyerekhez és elkéri a helyét, mire a gyerek mondta hogy teljesen üres az egész busz, minek adjam át? utána a nyanya elkezdte a nyomni a szövegét, utána a buszvezető meg a gyereket küldte le
 • Zsolcz
  #597
  "vérgeci":D:D:D::D
 • nickwearby
  #596
  Hadd dobjam fel a fórumot egy lightos sztorival.

  3-as metró,
  felszállok a.. asszem Deákon....
  Eggyel később felszáll egy idős néni,
  gondoltam magamban, úgysincs nálam semmi súly, átadom neki a hely.

  Hát még össze sem hangolódtak az izmok a lábamban, a nénike célba vett egy tágas üres helyet a kocsi távolabbi részében , a következő ajtóhoz közel és pilanatok alatt odasprintelt, leült....
  ...és a következő megállóban leszállt, de ott, ahol fel is szállt, pedig az messzebb volt. :)

  Ja és meg sem szólalt, senkit nem akart sehonnan kitúrni,
  szolid kisöreg volt.

  Na, hát vannak ilyenek is :)
  Mindenkinek ilyen élményeket kívánok.
 • csgery
  #595
  Látom faszagány stílusod miatt vannak a büntetőpontjaid is... megnézném még öreghercost gépenéd le...-.-
 • stoner27
  #594
  amelyik öregharcos szájkaratézik,versz rá kettőt,már vissza is vonul,ennyi,na csöcsi
 • Mike at home
  #593
  merhogz mipaj azzokal akikk nemirrnak hejesn?
 • [Walaki]D`Lair
  #592
  Nem bírom, ha valaki nem ír helyesen...de ha diszgráfiás a lelkem, hát akkor visszavontam...
 • wordsworth
  #591
  Tényleg ennyire kötekedős vagy?