27
Microsoft Windows Internet Explorer 7
  • Sanyix
    Hát a minta elküldése akkor nem jutott eszembe, de azóta sem találkoztam ezzel a cuccal, és valószínűleg nem is fogok, mert azóta operát használok, ami nagyon bejön nekem, és nem valószínű hogy visszaváltok firefoxra.
  • dester
    Illetve egy egyszerű megelőző megoldás:

Link

A hosts fájlt kezelő Hosts Manager letöltése:

Hosts Manager

És ami a legfontosabb:Nem rendszergazdai jogokkal kell használni a Win-t, főleg netezés közben.
  • SPANYOLVIgASZ
    a spybot jó kis program, de kicsi az adatbázisa. több spywareirtót is ki kell próbálni. ezeknek az adatbázisa nagyobb mértékben eltér, mint a vírusirtóké.

a2, ad-aware, spybot, vagy a nagyok közül a spysweeper, counterspy, pestpatrol, ms antispy, stb. stb.
  • SPANYOLVIgASZ
    én semmivel.:-)
    nekem nem volt ilyen:-)

ő hijack thissel kilistázta a futó folyamatokat és törölte a gyanús fájlt.
  • SPANYOLVIgASZ
    "Amúgy majd hallani fox a spywarekről a firefoxban, ahogy terjed egyre többet fognak írni rá :)"

Ezt nem is kétlem. Előbb utóbb előjön ez a probléma is.

"nem olyan hűdebiztonságos ahogy írják, csak még nem foglalkoztak vele a spyware készítők."

van egy nagy előnye. Gyorsabban kiadják rá a hibajavításokat. Az explorerre és programjaira a windows nagyon ritkán ad ki a tervezetnél előbb javítást. (azt hiszem eddig összesen kétszer volt). Plusz nincs benne active-x sebezhetőség.

Segíthetnéd a biztonsági cégeket azzal, hogy elküldöd a mintát nekik, ha újra előfordul ilyen. Mikor nem ismeri fel a szoftvered feltöltöd az adott biztonsági cégnek a mintát. Ezzel magad is segíted: ha újra bejönne megfogja az irtód, és mivel kézzel törölted ki valószínűleg egy csomó bejegyzést nem szedtél ki. Másokat is segíteheted vele, hogy feltöltöd.

Ez a névváltás elég sok trójaira ráillik. a Névváltós exe-k a netre jutással vannak kapcsolatban.
  • Garrett27
    és mivel szedted le ha szabad tudni? a spybot S&D jó erre?
  • Darkboy
    Amikor bekapcsoltam a gepet (meg net nem ment), mar akart ugrani az oldalra.. Es nem uj ablakba, hanem amikor olvastm pl. sg-t elugrott.. Idegesito volt :@
  • Sanyix
    Ez egy fájl volt ami minden indításkor más néven (véletlen betűkből) került be a folyamatokba, és más néven mentette magát a vinyóra.
    Azt nemtudom mivolt, mert semmien irtó nem ismerte fel, de azt tudom, hogy ha parancssoros csökkentett módban hijackthissel töröltem a regisztrációs bejegyzését, meg magát a fájlt (ami minden vinfos induláskor nevet váltott, és csak parancssoros módban nem indult el, így nem is váltott nevet, és amúgyis csak ott lehetett törölni, mert ha elindult akkor levédte a vinyón a fájlt), akkor nem indult a vinfossal, de egyszer csak mégis visszajött, akárhányszor töröltem, nem tudtam mitől. Aztán egyszer úgy indítottam a vinfost, hogy csak felcsatlakoztam a netre, torrentet be, aztán elkezdtem játsszani, böngészőt (akkor firefoxot) nem indítottam. Kiléptem 2 óra játék után és nem volt az a véletlen betűkből álló fájl a folyamatokban, mondom, jóvan csak leszedtem. Elindítottam a firefoxot, megnéztem megin a folyamatokat, és hoppá ott volt a fájl. Na mondom még egy törlés még egy próba, és megint úgy volt, hogy a firefoxot elindítottam, egyből be került a folyamatokba a fájl. Aztán uninstall firefox, megint hijackthis, törlés és többé nem jött vissza a cucc.
    Amúgy majd hallani fox a spywarekről a firefoxban, ahogy terjed egyre többet fognak írni rá :) nem olyan hűdebiztonságos ahogy írják, csak még nem foglalkoztak vele a spyware készítők. Még nem...
  • SPANYOLVIgASZ
    A firefoxban volt spyware, vagy előugrott egy külön ablak, ami akkor aktivizálódott amikor felmentél a netre?
  • Darkboy
    Ez komoly, nekem is volt benne spyware, 10 percenkent elugrott egy hirdeto oldalra... De kiirtottam :) ff rulez
  • SPANYOLVIgASZ
    Firefoxba spyware?
    Mi volt az?
    Ilyenről még nem hallottam.
  • Sanyix
    Nemtudom mikor próbáltad az operát. Merthogy én egy ideje azt használom, és tényleg voltak gondok néhány lap megjelenítésével, de az újabb verziókban ezek a gondok mexűntek. Bár nekem az IE-vel is annyi volt a bajom, hogy pár hónap használat után, megnőttek jó nagyra a betűk, és akármit állítottam, ez nem változott meg, winfos reinstallig. Viszont firefoxot is használtam egy ideig, addig amíg úgy bele nem épült valami kémprogram, de úgy, hogy azt még a frissítetlen védtelen ie is megirigyelné :)
  • dester
    Orca Browser:

Tulajdonképpen az InternetExplorer motorját használó AvantBrowser az alapja, de nem az IE motorját használja, hanem a Firefox motorjául is szolgáló Gecko-t.

Innen letölthető:

Orca Browser
  • alert
    Egyébként nekem ha már nem IE akkor opera. Az is elég szimpatikus megjelenésre is. Nem is volt vele sok gondom de néha sajnos ott is felütötte fejét hogy csak IE-re volt optimizálva az oldal.
  • alert
    Persze én ezzel tisztában vagyok! Nem is hivatalos oldalakról beszélek hanem magán siteokról ingyenes tárhelyeken (de portálok nem pedig egyszerű html oldalak). Nem tudok most példát mondani ha találok megírom. Viszont én nem mondhatom neki hogy hééé optimizájjad már az oldalt mert nem jön be firefox-al. IE viszont megnyitja tökéletesen. Többször találkoztam már ilyennel. Egyébként az ActiveX plugin hiány sem olyan gyakori szóval nem szidni akarom a firefoxot csak pl egy hónapban egyszer előjön. Épp meg kell néznem egy oldalt és nem jön be rendesen természetesen pont az akkor azonnal kéne :) Nekem ez elveszi a kedvem mindig :) IE-vel viszont nincs gondom. Vírust nem kapok rajta.. semmi gondom vele. A 7-es bétája meg főleg tetszik, hogy végre ez is kapott füles megoldást. Ha megjelenik szerintem maradok ennél.
  • skristof
    a megjelenítés általában nem a ffx hibája, hanem a drága webmesteré, aki nem optimalizálja a webszájtot. nagyon sok ilyen oldal van. érdemes megnézni egy validatorral az oldalt, mielőtt a firefoxra kenünk mindent :)
  • SPANYOLVIgASZ
    az online víruskeresők active-x vezérlővel mennek. ezt az általad is használt FF nem támogatja. én egyetlen on-line víruskeresőről tudok ami active-x vezérlő nélkül megy.

amelyik oldalak meg elcsúsznak-én is tapasztaltam már ilyet-kisebb részben a böngésző hibája, és nagyobb részben az oldalé.
  • enkido
    :)))

en meg nem talakoztam olyan oldallal amirol irtal, egyedul az online viruskeresest nem sikerult megcsinalnom, ha jol emlekszek a pandaet - de valszeg en rontottam el valamit...

a nokia oldala egyebkent tokeletesen megy ;)

irhatnal par peldat mire gondoltal, mert kivancsi vagyok ;)))
  • alert
    Én IE-t használok :) próbáltam már mindent de IE-n kívül mindegyikkel bajom volt. Néha vannak olyan portálok amiket nem jól jelenít meg pl a firefox és az opera sem. Egyszerűen elnyújták az oldalon a kereteket stb. Nem jól jelenítik meg a szöveget egymásba csúsznak néha bizonyos elemek stb. Ja és sok ActiveX pluginos oldalt nem tudok megtekinteni mert egyszerűen nincs mozilla kompatibilis plugin hozzá. Mondjuk pl a nokia oldala ahol a 3D telefonnézegető nem jön be. De azt hiszem ahhoz már csináltak.. na mind1 szóval ilyen alapvető problémáim vannak az egyéb böngészőkkel egyébként én is áttérnék rájuk.
  • enkido
    en mostansag azon gondolkozok, hogy ki az a 87 szazalek aki meg mindig explorert hasznal... szinte egyetlen ismerosom se, pedig akad egy par.

valo igaz, hogy sokat vitatkozunk melyik a legjobb bongeszo, ki mit is hasznal, de firefox, opera, mozilla meg nehanyan mar seamonkey - de semmi egyeb...

en egyebkent firefox parti vagyok :)
  • alph4
    Az IE csak vírusgyűjtésre jó
  • alph4
    "vakmero12" - na erre mondom azt hogy no comment :DDD
  • Max7
    csukható
  • nf1
    Tűzre vele. Használj Firefox-ot!4
  • Garfield
    Az még egy dolog, hogy van már ilyen topik, de te valami fogalmazásgátlót szedsz? Ha feltetted, akkor hogy-hogy nem települ fel? Vagy mi van?
  • bertino
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1122977470

no comment
  • alberttibor
    Nem tudom miért feltettem az internet explorer 7 bétát de nem telepíti fel kérem valaki segítsen löszönöm. msn címem: [email protected] skype: vakmero12