Mercedes-Benz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
HBD!
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
E500 Coupe 7G váltóval:
Mercedes SL350 7G váltóval:

kellemes élményekkel lettem gazdagabb 😊
a tesztelõk, pedig a casco önrészt kifizettetik és a gyorshajtást is.
a 3 E500 Coupeból egyet már összetörtek és a C63 AMG-t is. helyette CLS van. remélem 6.3 AMG 😊
attól függ milyen módban van, mindig az ideálisat rakja.
2 kupplungosnál meg még faszább, azt is figyeli hogy nyomod a gázt, a stílusodhoz igazítja a váltást. Pl GTR el mész 70el, alig nyomod a gázt, lassan fékezel 40re így visszarakja 5be, majd gyengéden nyomod megint a gázt és 60nál ismét 6ba teszi.
Ugyanezt megjátszod ugy h fékezel 40re, visszarakja 5be, majd lepadlózod a gázt abban a pillben visszarakja 2be nem is érzed olyan gyors, azalatt amíg benyomod a gázt teszi a fokozatot, és már gyorsul is mint a golyó.
mert a kézit visszacsapom kettõbe és könnyedén felmegyek
de az automata hogy oldja meg,hogy az autó egyáltalán felbírjon menni?
BMW Über Alles!
egybként miért nem célszerû üresbe kirakni? <#guluszem1>#guluszem1> én mindiig azt csinálom az audival is meg a nissanokkal is, minek motorfékezgessen nekem? Amikor újra gyorsitani akarok visszateszem D-be és vagy visszarakja abba a fokozatba amibõl kivettem, vagy gondolkozik egy kicsit és kiszámolja melyik lenne az ideális és abba teszi vissza.
unokaöcsém kétszer ment az autómmal és azóta sóhajtozik az automata után.
unokatesóm németorszában egy mini couper-ral jár,ami automata...azt mondja városba kiváló,nem kell kuplunggal foglalkozni...
én nem tudnám megszokni..tuti kifejelném az ablakot,mert a fékbe taposnék 😄
BMW Über Alles!
üresbe kiteheted menetközben is , de nem ajánlott
D fokozatba teszed és gázt adsz ennyi
amikor megállsz akkor teszed P-be vagy N-be
igen az autó addig van egy helyben amíg a féken van a lábad utána elindul
gondolom akkor,ha már gurul az autó,nem lehet hátramenetbe tenni sehogy sem...
de üresbe kivehetem ezt is menetközben nem?
nem nagyon értek hozzá,mint látod,de nem is nagyon kéne automata váltó 😊
tehát,csak akkor indul el a kocsi,ha 1-be van rakva és gázt adok
és addig áll egyhelyben,amíg a féken tartom a lábam?ha leveszem a lábam,akkor elindul a kocsi?
BMW Über Alles!
Ha már a fokozatoknál tartunk, szót kell még ejteni az N és a P fokozatokról. N fokozatban a turbinakerék nem forog, ezért is nincs áthajtás. A P fokozat ugyanez, csak egy plusz mechanikus kapcsolat (körmös kapcsoló) is fogja a kihajtó tengelyt.
Sokan nem értik, hogy miért nem lehet vontatni az autót álló motorral, N fokozatban, hiszen "üresben" van. Ha jobban végiggondoljuk, a kerekek a féltengelyeken-kardánon keresztül közvetlen kapcsolatban állnak a váltó mechanikus részeivel akkor is, ha az N fokozatban van. Ezek a részek forognak, csak a motor mûködésekor létrejövõ olajnyomás nincs meg, emiatt a kopó alkatrészek semmilyen kenést nem kapnak.
mi kapcsolja szét a váltót?semmi?
egyes autókban van sport fokozat...ez miben tér el?
csúsztatja a váltást?úgy értem,nem 3000rpm-nél,hanem 5-6000-nél vált el?
BMW Über Alles!
R: Hátramenet
N: Üres
D: Sebességben van
Féket köll nyomni mikor beindítod,illetve beteszed sebességbe. Meg akkor is ha állsz a lámpánál. Nagyjából ennyi. Van két pedál,gáz és fék és csókolom. Nem egy bonyolult vezetni.
szükségem lenne egy kis fejtágításra...ti biztos tudtok segíteni
mivel soha nem volt automata váltós kocsink,így nem nagyon ismerem õket
annyi,hogy tudom,hogy létezik,meg tán nincs kuplung...de azon kívül mit kell róla tudni?
láttam,hogy van pár "fokozat" 1,2,P,R,N,D talán...
de hogy is mûködik ez??
kössz
BMW Über Alles!
Ink AMG set csináljatok hülye németek, nem káábrio kell nekem 😊
ugyanugy felfelé nyíló ajtókkal mint abban. És a kinézete is retro-modern lesz.
A belseje elég fasza, de kívülrõl nem hiszem hogy a gullwinget lepipálja majd. Látszik elején, ennek is olyan krómcsíkban lesz egy nagy merci embléma, mint az elõdnek 😊

Emlékeztet a régi SL-re,fõleg azok a szellõzõrostélyok.
bár nagyon hajaz az egyik új ferrárira az eleje...
BMW Über Alles!
350? hmmm... a 300M-ben volt 3.5ös motor finom duruzsolt, de a V8 az igazi :Ð
Na ma probáltam egy E coupét, 350CGI-t, egész jóó 😊 Tetszik, csak ennek balfasz hangja van még, kell az 5.5
az 500as és nagyobb motoroknál meg alap a 7G.
Igen automataváltóval van, mivel a kéziváltó nem képes átvinni azt a nyomatékot.
egyébként aki merciben kéziváltóst vesz az felér egy kisebb fajta öngyilkossággal. Eladhatatlanná teszi az autót, de nem csak mercinél, hanem alapvetõen a luxusautóknál.