70
Borral és borászattal kapcsolatos témák
-
#70 Hétvégén megtartottuk a szüretet.
Lehet jövőre már nem lesz, : / -
#69 Ezt itthon is simán ellehetne adni. : ) -
#68 Szép. De ez valami nagy valami? -
kutyakiki81 #67
Sikerült beszerezni a két Sárkányok háza bort -
#66 Tegnap voltunk Badacsonyban túrézni nem ittam mert én voltam a sofőr.
Viszont hoztam haza kékrankos bort, majd apránként szépen megiszom.
A színe alapján meggyőző volt. : ) -
#65 Mennyire hasonlít az íze a kereskedelmi forgalomban kapható borokra? -
#64 Alkoholmentes borok:
-
Kepek #63 "A cider viszonylag új szereplő a magyar piacon, ám hamar megtalálta a helyét a könnyed alkoholos italok között"
"Közel 40 000 hektoliter cidert gurítottak le a magyarok egy év alatt 2017 június és 2018 májusa között: 15 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában"
"Magyar elnevezéséhez hűen valóban az alma ízesítésű cidereket emelik le a leggyakrabban a polcról, tízből kilenc eladott almabor ilyen."
"A cider népszerűsége évek óta töretlen, fokozatosan hódítja meg a fogyasztókat. Nem meglepetés, hogy a nyári hónapokban megugrik a kategória iránti kereslet, az egész éves forgalom több mint 40 százaléka ekkor valósul meg" -
KILROY #62 Üdv minden borbarátnak.
Új vagyok a fórumon, amúgy az sgt régóta olvasom, apró hiányosságoktól eltekintve remek és objektív.
Örömmel tapasztaltam, hogy van borászat fórum.
Engem ifj. Tiffán Zsoltnak hívnak, remélem ismertek minket, kíváncsi lennék a véleményetekre a borainkkal kapcsolatban. :)
-
#61 nem rossz -
Heimdall #60 Szerintem nem rossz :) -
#59 ha nem tetszik kiveszem a képet! :)
[GONDOLTA HANGULATOSABBÁ TESZI A BOR TOPIKOT] -
Heimdall #58 Én ajánlok mondjuk egy Günzer Merlot 2003 Jammertal Selectiont, vagy egy Villus-t ugyancsak Günzer Zoltántól. Lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok, de nekem nagyon ízlenek a borai. Bár ezek elég testes, szép borok, előtte ajánlatos jól bekajálni. Kaja alatt nem update salátát értek :D -
#57 nem ismerjük az ízlésed, neked kell tudnod mit szeretsz kóstolgatni kell :) -
#56 ajánljatok vörösbort! :) melyik szerintetek a legfincsibb? :) -
#55 Ciao amico! Tu sei un italo maniaco e non ami i vini italiani? -
#54 az másik topic már :) -
#53 Én a Tokaji borokat részesítem előnyben :)
5 puttonyos aszú mien finom is volt, Istenem :)
Mint a nektár :P
Utána már a szamorodni nem is izlett annyira :) -
#52 lololo, már nem dőlök be magamnak, tamultam az esetből -
#51 akkor azt hitted volna, hogy málnaszörp. :P -
#50 Jaja, ha megfelelően van tartva, ahogy Punker is írja, akkor igen, de a kamra általában nem az a hely... :( -
#49 rossz szokásom, hogy a vizespoharat használom (ez is kicsi)
inkább így mondanám
Ezért kell a bort a borospohárból MINDIG, MÁRIS kiinni :D -
#48 ezért kell a bort borospohárból inni :) -
#47 Tegnap estéről maradt borom a pohárban (érthetetlen) reggel kiöntöttem csípőből, azt hittem tea. Én állat!!! Csak később döbbentem rá mit tettem. na ezért jobb a vörös bor -
#46 ha megfelelően van tartva! -
Hajnalcat #45 Én is úgy kaptam egy ismerőstől ezt a palackot, ő tartogatta olyan sokáig. Mondjuk általában azt szokták mondani, hogy minnél régebbi a bor, annál finomabb, hát az íze az finom volt nagyon, csak a sűrűségével nem voltam megelégedve. :D -
#44 Szerintem amiatt, de én nem vagyok borszakértő.
Amúgy meg nem szeretem sokáig tartogatni a bort, mert akkor ha egyszer felnyitom jön a csalódás, hogy megsavanyodott, vagy nem olyan jó, mint amilyennek képzelem. -
Hajnalcat #43 Mondjuk, iszok egy 1991-es vörösbort (Soproni Kékfrankos), ha ilyen régi a bor, akkor előfordul, hogy sűrű lesz egy idő után, tehát, ha megnézem a poharat, akkor nem áttetsző a bor, hanem zavaros és dióízű. Az attól van, hogy ennyire régi a bor vagy más miatt? -
Gospel #42 ELADÓ egy 1969-es, 5 puttonyos, kalitkás Tokaji Aszú. A fólia és a keret is sértetlen, minden, eredetiségét igazoló okírat (bizonyítvány, pecsét, sorszám, tetején cimkézés) hiánytalanul megtalálható. Minőségét, szakszerű tárolását garantálja a Tokaj Kereskedőház Rt. által-az újradugózáskor (1996)-kiállított bizonyítvány, melyet bélyegzés hitelesít.
Képek:
http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=10553834
[email protected] -
#41 azt hiszem újévkor nem lesz minden világos :) -
_Vegeta_ #40 Igy mar minden vilagos. :D -
KILROY #39 Mit tudtok erről a Borpatikáról? Ki csinálja még Ákos mellett, és jó? -
#38 tisztán vörös
fröccsnek fehér -
#37 inkább kezdjünk vitát,hogy fehér,vagy vörös? :)))
VÖRÖS -
Aspyrin #36 Címek -
#35 Nem csak fejembeszált az igénytelenség:D -
_Vegeta_ #34 Igénytelenseg netovabbja. :D
Mr_no_NaMe: C:AC:DAC:DSGO:FD:SAXC:DXYC:ASDVCX:AS:ERFGDG:HBN:FGHF: Ugy latszik az ertelmi szinted megrekedt az ovodas szinvonalon. :D -
#33 C:AC:DAC:DSGHO -
bitubo #32 Tablettás POWa!!!!:d -
#31 Kannás az igazi...most vettünk 2 liter vörös édeset...olcsó is jó is csak már a fele elfogyott:(((