583
 • imuthesz
  #583
  http://www.azevolucioscsalas.com
 • Tiberius B
  #582
  Megtisztelő, remélem hamarosan lesz időm, megígérem, akkor felmegyek és hozzáírok, amennyit csak tudok. Vmiért ez a kép nagyon meggyőző.
 • Epikurosz
  #581
  I want you! Enlist now!
 • Tiberius B
  #580
  Tudom: haggyam abba az önsajnálatot. A kérdés viszont él: What could we write to that? Én nem tom. Sajna, mint már montdtam.
 • Tiberius B
  #579
  Erről nem is tudtam, nincs vmi közelebbi, ok tényleg egy képernyőnyi, de akkor is kevésnek találtam, ahhoz képest, amire számítottam. Egyszerűen csak kevés az önbizalom a lelkemben. Talán kisebbrendűségi (kisebbségi)-komlpexus vagy mifene, egyik osztálytársam mondta. És talán hiba volt hangot adni neki. Közben megértettem az utsó mondatot. Szerinted mi a fenét tehetnénk MI hozzá? (7-en vagyunk egy testben, a 6ökör meg az ÉN) Na jó abbahagyom.
  De tényleg: szerinted miről kéne még beletenni infót(???), azon kívül, hogy némely megfogalmazás finomításra szorul. Ha jól emlékszem.
  Legalábbis a mi fejünkből?
 • Epikurosz
  #578
  Kicsi betyár!
  Valaki beírt egy mondatot az egész "Világegyetem"-ről és törölni akarták az egész pereputtyot. Azért azt mégse!
  Erre fel most van kb. egy képernyőnyi.
  Akkor mit akarsz? Amúgy értem a hozzáállásod, poénkodni okés, de amikor komolyra fordul a dolog, elhúzás....? :-)
  Talán úgy kellett volna fogalmazni, hogy: Your help is BADLY needed. (?).
 • Tiberius B
  #577
  Where do you see any young titan??? Who can ask the "Ultimate Question of Life, the Universe and Everything", I know the answer: 42.
  Visszatérve magyarra, szerinted melyikünk tudna ehhez érdemileg hozzáfűzni vmit? Én szerintem nem rendelkezek ehhez elég önbizalommal. A többiek viszont: Előree!!! Írjatok hozzá vmit!
 • Tiberius B
  #576
  Azé ez a szócikk kicsit tényleg csonk, azt hittem tele lesz vele legalább két oldal.
 • Epikurosz
  #575
  Young Titans! Your help is needed!
 • Tiberius B
  #574
  Sokszor felrótták már néke mezt a hibát, néha elszállok, majd igyekszem ezentúl visszafogni magam. Remélem sikerül.
 • dez
  #573
  Ne általánosíts.
 • dez
  #572
  Természetesen nem az egészet, hanem pl. olyan alaptételeket, hogy a nagyobb átalakulások is mindig lebonthatók kicsikre, és amikor nem, az is csak a véletlen műve.
 • HUmanEmber41st
  #571
  visit : www.szkepszis.hu
 • Tiberius B
  #570
  Mit értesz ezelatt???
  Na jó azért értem, de nem fáradnál egy iciri-piciri gyorstalpalóval, please.
 • HUmanEmber41st
  #569
  Tanítványi láncolat..nézz utána..olvass stb..
 • Tiberius B
  #568
  És érdekesség: azon bölcsek szerint hétféleképpen értelmezhető:
  1. szó szerint
  2. szimbolikusan
  3. kódosan
  a további négy még hátravan, persze az is lehet, hogy egy bazio nagy keresztrejtvény, a végén azzal, hogy "Gratulálok, tökfej. Felvételt nyerthettek a klubba, ha az univerzum épp 14 543 645 762 éves 10 napos és 5 órás, várunk rátok a Holdon, 10 perc a megengedett késés, ha késtek: viszlát Föld. Ketyeg az óra."
  Egy kicsit elszálltam a végén, bocs.
 • Tiberius B
  #567
  Már megnéztem, mik. Bocs a kirohanásért, de honnan veszed, hogy amit éppen te olvasol, az eredeti származású.
  Ami viszont közelebb áll hozzám, ha igazak: Isten vagy egy qrva fejlett civilizáció?
 • Tiberius B
  #566
  És mint már mondottam a Bibliát nem érdemes ilyen esetben védeni, több ezer éve volt sok zsidó bölcs, akik összeszedték minden tudásukat, leírták, lekódolták, és a kódot becsomagolták egy Biblia nevű, tanító jellegű könyvgyűjteménybe, vki mondta "benne van minden ami volt és ami lehetséges".
  Megintcsak: szerintem, tudtommal.
  Köszönöm annak, aki ehhez építőleg hozzászól.
 • Tiberius B
  #565
  Köszönöm annak, aki ehhez építőleg hozzászól.
 • Tiberius B
  #564
  Érdekes hova fajult a téma, nem tom kivel értsek egyet, de alapvetően nem hiszek a teremtésben, mint már mondta valaki: több kérdést vet fel, mint az evolúció.
  HUmanEmber41st:
  1. Mik azok a védák?
  2. Honnan tudod, hogy több ezer évesek, ma már mindent lehet hamisítani.
  Ezzel kapcsolatban vki említette az ufó-videókat, én már láttam olyat, amit vki egy sufniban vett fel, egy szegény kis állatról, aztán átvitte a gépre, és rendesen átdolgozta, később, ha jól emlékszem azt is leírja hogy csinálta, nagyon életszerű volt.
  MA már minden hamisítható.
  Szerintem egyébként sűrűn begurultok egymásra. Ilyenkor össze-vissza dobálóztok olyan szavakkal, mint: vallás, hit, egyház stb...
  Sokszor hibásan használjátok őket. Csak észrevételezek. De, hogy közeledjünk egymáshoz: olvassátok el azt a bizonyos színvonaltalan oldalt, mert igaza van. Láttad már Istent? Bebizonyította már valaki a létét?...
  Ha igen, szerencsés vagy, mi nem, nagy cucc.
  Örülj neki.
  Az emberi elme sok mindenre képes. Vhol még írtam is egy cikkről, amelyben arról is szó esik, hogy az emberbe bele van kódolva az "istenélmény". Már régen volt, vmiért mintha észre se vették volna az emberek, miért van ez? Mert az ember egy vitában nem nagyon figyel a külvilágra. Ettől eltekintve a vita nagyonis érdekes és építő jellegű, "a rendszer több, mint részeinek összessége".
  Egyre csak okosodom, de ezt már sokszor mondtam. Éljen a tudomány, hisz materialista vagyok.
  Vki beidézett ide egy zsinati határozatot, érdekes. Egyetértek a határozattal, és mint szintén régen írtam, egyes papok is, ha a többi nem is.
 • BiroAndras
  #563
  "Komolyan azt akarod mondani, hogy a "rengeteg" anyagban, amit eddig elolvastál, még csak utalás sem volt semmilyen (tudományos alapú) vitás kérdésre, stb.?"

  Természetesen vitás kérdés bőven van. De konkrétan olyat még nem olvastam, ami az evolúció elméletét megkérdőjelezte volna.
 • dez
  #562
  Komolyan azt akarod mondani, hogy a "rengeteg" anyagban, amit eddig elolvastál, még csak utalás sem volt semmilyen (tudományos alapú) vitás kérdésre, stb.? Hát ezért mondom, hogy egyoldalú, preszelektált forrásokból informálódsz. (Meg ez már korábban is feltűnt - nem csak nekem, ugyebár.) Ja, már emlékszem: hiszen magad mondtad, hogy te ilyen összefoglalásokat szeretsz olvasni, amiket adott területek elismert tekintélyei állítanak össze... Így már érthető.

  Nem lenne egyszerűbb, mert most nincs időm nekiállni keresgélni, meg vitába szállni veled.
 • BiroAndras
  #561
  Én rengeteg forrásból tájékozódom, mégsem találtam olyat még, amiről te beszélsz.
  Mért nem írsz te valamit? Nem lenne sokkal egyszerűbb?
 • dez
  #560
  Na jó, akkor lefordítom neked: 1. ásd bele magad jobban a témába, ne csak ilyen relatíve felületes, iskolás szinten (ez sokmindenre igaz, hogy a felszín, és még pár mm szép fényes, de egy kicsit megkapargatva más más is előjön) 2. ne csak azokat a forrásokat használd, mint eddig. Csak ez így mondjuk ellentétes a céljaiddal (szép kereknek látni a dolgokat, és ebből meríteni önbizalmat, stb.), így nyilván nem fogod ezt tenni.
 • BiroAndras
  #559
  Ha nincs benne értelem, hiába keresek...
 • dez
  #558
  Ha nem találsz benne értelmet, akkor nem is keresel.
 • dez
  #557
  Én azt a véleményt osztom, hogy ez a magyarázat önmagában hiányos. És egy hiányos magyarázat nem jó magyarázat. Legalábbis kiegészítésre szorul. Akkor miért fogadjam el úgy, ahogy ma kinéz?
 • echo
  #556
  hülye fasz
 • BiroAndras
  #555
  "igaz, h új fajokat csak vírusokból állítottak elő"

  Tévedés. Az összes háziasított állat és növény lényegében új faj. Pl. a kutyák közt elég sok olyan fajta is van, ami a természetben aligha lenne képes megélni.

  http://www.richarddawkins.fw.hu/Nagy_Ateista_Konyv.html

  Azóta különben mindenféle sugarazgatás nélkül is létrehoztak a tudósok új fajt épp a gyümölcslegyekből (csak hogy a fundamentalistáknak igazuk ne legyen), és ehhez még pók sem kellett, sőt mutáció sem! Mindössze annyit tettek, hogy szisztematikusan kiválogattak a gyümölcslegyek populációiból olyan egyedeket amelyek egy bizonyosfajta környezeti preferenciával rendelkeztek (=egy bizonyosfajta környezetet kedveltek inkább), ezeket egy kupacba rakva elkülönítették a többitől, és e gyümölcslegyek mindössze 35 generáción át csak egymás közt szaporodva, ezután már nem voltak hajlandóak párosodni korábbi „társaikkal”, a „normál” gyümölcslegyekkel: azaz létrejött egy új faj!

  "és az élet keletkezésére sem ad magyarázatot"

  Természetesen, hiszen az evolúció elmélete kiindulási alapként feltételezi replikátorok létezését. Arról nem tud és nem is akar szólni, hogy azok hogyan jönnek létre. Az már egy másik történet.

  "Igaz, h "hiányzik" az a rentgeteg átmeneti forma, de erre azt mondják, h azért, mert "lökészerűen " történtek a válltozások, természeti katasztrófák által."

  Tévedés, sok esetben van átmeneti forma. Egyébként az is igaz, hogy az evolúció nem konstans sebességgel dolgozik, hanem lehet lassabb és gyorsabb, attól függően, hogy mekkora a szelekciós nyomás.

  És ismét idéznem kell a már sokat emlegetett példát:

  A fundamentalista kritikájára azonban a legfrappánsabb választ az úgynevezett gyűrűfajok adják. Ezek egyik példája az ezüstsirály (Larus argentatus), amely közönséges faj Észak-Európában. Skandináviából nyugat fele haladva azt tapasztaljuk, hogy a populációk egyedeinek színe egyre sötétebb. Ez a tendencia folytatódik Kanadán és Szibérián keresztül mindaddig, amíg vissza nem jutunk Észak-Európába. A meglepetés itt ér minket: a fajt, mellyel érkezünk, itt már heringsirálynak (Larus fuscus) nevezik és minden tekintetben elválik az ezüstsirálytól, azzal nem is kereszteződik. Ugyanakkor azonban a Földet körbekerülő sirályfigyelő utunk során azt tapasztaljuk hogy minden egyes sirálypopuláció tagjai nyugodtan kereszteződnek a közvetlen közelükben élő populációkkal alkalomadtán! Íme két faj, amelynek átmeneti alakjai mindmáig egy teljes kontinuumot alkotva fennmaradtak! Ez egyben pompás bizonyíték arra is, hogy igenis lehetséges apró változások sorozatával átalakulnia egyik fajnak egy másikba!
 • Epikurosz
  #554
  Hát, egy "egyszerű melós"-tól ne is várható el ez.
  Én csak azon csodálkozom vazze, hogy egyesek nulla, vagy 1/10 tudással bepofátlankodnak ide az sg.hu fórumaiba, és a legnagyobb magabiztossággal állnak le vitakozni olyanokkal, akik legaláb konyítanak egy-egy témához.
  Én 2 felsőfokú oklevelem (egyik műegyetemi) ellenére kijelentettem, már a kezdet kezdetén, hogy tanulni jövök ide. Persze nem akárkitől.

  Most csak azon csodálkozom, hogy akit érdekel egy-egye téma, miért nem iratkozik be valamelyik egyetemre, akár látogatás nélküli tagozatra. Jah, hogy ahhoz legalább érettségi szintű ismeretek kellenének...
 • BiroAndras
  #553
  "Ha nem találsz magadtól ilyen kutatókat, nem ástad bele magad igazán a témába. Illetve kissé szelektív az információs forrásod, de ezt már megszokhattuk."

  Esetleg értelmes választ is remélhetek?
 • HUmanEmber41st
  #552
  Ha nincs Isten, akkor a biológiai változatosságra a logikus válasz tényleg az evolúció elmélete.
  igaz, h új fajokat csak vírusokból állítottak elő, és az élet keletkezésére sem ad magyarázatot ( mivel csak aról szól,[nagyjából] h a fajok egymásból alakultak ki) de amíg nincs más, addig jó címszóval mindenki elfogadja.
  Igaz, h "hiányzik" az a rentgeteg átmeneti forma, de erre azt mondják, h azért, mert "lökészerűen " történtek a válltozások, természeti katasztrófák által.
  Bár ez is csak a tényeknek az önmagukkal való magyarázása..
  De ez a legjobb magyarázat..
 • dez
  #551
  Ha nem találsz magadtól ilyen kutatókat, nem ástad bele magad igazán a témába. Illetve kissé szelektív az információs forrásod, de ezt már megszokhattuk. Persze nem vagy ezzel egyedül.
 • HUmanEmber41st
  #550
  Hiába..akkor sem értem..
 • BiroAndras
  #549
  "Na csak annyi, hogy azért egy kicsit erős, hogy még azt sem lehet "elárulni" a gyerekeknek, hogy nem mindenki veszi készpénznek a "steril" evolúcióelméletet, azaz vannak (kutatók is), akik nem zárják ki teljesen valamely nem egyszerűen megfogható, így eleddig közelebbről meg nem határozott erő közrejátszását itt néhány dologban."

  Megnevezhetnél már 1x egy ilyen kutatót. Én még nem hallottam olyan valódi kutatóról, aki ilyesmit állított volna. Egyébként is elvi gondok is vannak ezzel a feltevéssel, és kísérleti bizonyítékról sem tudok.
 • Epikurosz
  #548
  Még gondolkozz.
 • HUmanEmber41st
  #547
  Ez igaz..de hogy jön ez most ide?????
 • Epikurosz
  #546
  ha nincs hardver, akkor nincs szoftver sem.
 • dez
  #545
  Ugh, ebből meg még jobb, hogy kimaradtam. :P

  Na csak annyi, hogy azért egy kicsit erős, hogy még azt sem lehet "elárulni" a gyerekeknek, hogy nem mindenki veszi készpénznek a "steril" evolúcióelméletet, azaz vannak (kutatók is), akik nem zárják ki teljesen valamely nem egyszerűen megfogható, így eleddig közelebbről meg nem határozott erő közrejátszását itt néhány dologban.
  Ez a ló túloldala... Tudományos dogmatizmus.
 • HUmanEmber41st
  #544
  Erre csak azt tudom mondani, h nem volt technikai civilizáció.
  Se autó se bányák, se földművelés műtrágyával...ha elolvasnád, meglátnád, szó sincs ott ilyesmikről...
  És semmi eltűnés a ködben, hiszen még mindig olvashatunk róla (~ 1 millió év után is )