110
Aki tényleg tudott
-
#70 Jeff Wincott: tüzet nyiss. Tudod mi tetszett a filmjeiben? Hogy nem feküdt meg senki sem miután 3-szor odavert. Az egyik filmjében volt egy olyan jelenet amikor a haverjával egy karate-iskolában ketten verekednek 6 emberrel 23(!) percen keresztül!!!!!! -
#69 A game of death nagyon kéne! Hogy van meg? DivX? DVD? Szinkron? Felirat?
Lécci lécci. -
#68 ennyi a harcművész múltja semmi kumite meg gerinctörés meg kínai maffia -
#67 1970-ben Délkelet-ázsiai shotokan bajnok volt -
#66 Nézd! Miután valaki úgy csinál verekedős filmet hogy telerakja trükkökkel, nekem ne mondd, hogy Bruce Lee kaliberű! Kisköcsög, mert nem meri felvállalni, hogy mit tud! Bruce trükkök nélkül lett akkora amekkora. Ez a Jet Li meg csak azért lett eladható pár filmben, mert szerepelt a Halálos Fegyver 4-ben, de ettől még egy senki Bruce Leehez képest!
Egyébként nem vagyok Bruce Lee hívő, csak tisztában vagyok ki volt ő (és ez a Jet LI egyporszem hozzá képest!!!!) -
#65 Az tuti -
#64 Elhiszem simán, hogy 70 hiszen már az 1973-as A Sárkány Közbelép-ben is szerepelt! -
#63 Épp akartam őt is említeni!Ő sem piskóta csávó,és hát mondjuk VanDamme-t a valóságban megette volna:-) -
a jóöreg bolo yeung-ot mindenki elfelejti pedig én olyanokat hallottam róla de a neten nem találtam magyarul semmit azon kívül hogy majdnem 70 éves -
#61 Jaja,repülni még Bruce Lee sem tudott,de amit a földön kézzel,lábbal meglehet azt Jet Li is megcsinálja.És nem csak betanulja a film kedvéért.
Ahogy olvastam ez a Donnie Yen "gyerek" is tud valamit,szülei mesterek voltak,mondjuk volt kitől tanulnia.
-
Gabyee #60 Nem azt írtam bazze hogy amit a filmben látsz azt élőben is megcsinálja!!
Szarrá meg nem tanulmányoztam,ezt alapból tudni illik annak aki betolja a képét egy ilyesmi topikba...
Azért mert Bruce hívő vagy nem kell hülyeségeket állítani.
Ez olyan mintha egy kalap alá vennéd a mátrixban lévő ugrát Li-ével,pedig mindenki tudja hogy az ott szereplő emberkék 98%-nak köze nem vót a harcművészethez -
#59 Én úgytudom,hoyg Don Wilson thai boxos,mert volt valami dokumentumfilm abban is volt,hogy Thaiföldön indult valami nyílt versenyen és ott nyert,és aztán kezdett filmezni.
Dolp Lundgren is bajnok volt,azthiszem európabajnok.Bár utánnalehetne nézni.
Seagal is tud,ő meg ugye az első nem ázsiai aki oktathatott a keleten.
Norris,meg Bruce tanítványa is volt.Azthiszem Carradine is,vele is jóban volt.
Tudod ki jó még?Sammo Hung.Az alkata nem ideális,bár ő is inkább ügyességével tűnik ki.Jackie,Sammo,meg Yuen Biao akik sok filmet csináltak együtt.
Bár kicsit már körbejártuk a témát,átlehetne keresztelni a topicot Bruce és "társai"-ra:-)
Én még anno kedveltem Jeff Wincott-ot is,bár egyszerű filmjei voltak.Cynthia Rothrock-kal is pár.
Jeff Speakman,ő meg kempobajnok volt.
-
#58 Hát mondjuk az tény, aki a maiak közül tényleg tud, az Jet Li, Chuck Norris (ő azért szintén valaki ugyebár) és Seagal. Szerintem Van Damme és Dolph Lundgren csak ki vannak gyúrva és ennyi.
Don"the dragon"Wilson ha jól tudom akkor a capoeira mester. De nem biztos -
#57 Ahhoz képest elég tájékozottvagy Jet Li ügyben is.Egyébként ha valódi gyorsaságát mutatná,az ellenfelei nemtudnák kivédeni vagy megsérülnének.Így lassabban nyomja,és ha kell trükköznek.Bruce is ugyanezt csinálta, a valós gyorsaságánál lassabban oldotta meg.De ezt Jackie Chan filmjeinék is látni.
Ott áll veled szemben Jet,és csapó,védd ki a kombóját,de úgy hogy eredetiben nyomja?Lehet megsem moccannál rá,tehát nemlehet megcsinálni,még ha begyakorolod akkor sem biztos,főleg ha nincs dinamika,elveszti az ember a kontrollt a mozdulatok felett,ha meg túljó akkor könnyen megsérülsz.Csak visszafogva lehet,de mondjuk az a vásznon már nem tűnik élethűnek.Mert a mai filmekben már nemcsak 1 rúgás vagy ütés van,komplexebb mozdulatok, akrobatikus elemek szerepelnek.
Bruce stílusa,filmjeiben 1-1 erőteljes rúgás,ütés,védés szerepelt,bár azért voltak sorozatok,de mondjuk nem "repkedett",így egy kipárnázott emberke bőven megfelelt,hogy valőséghű legyen.
Vitázni nenakarok meg nem is érdemes,hisz abszolúte nemkedveled gondolom.
Bruce egy "Legenda" ez tény.Manapság nincs ilyen,mert sokan akcióznak.Belehet tanítani mindenkienk.
Keanu gyorsabb volt a Matrixban:-)Jó ez vicc volt.De azért különkell választani a Jet Li-ket,és a Keanukat.
Távolkeleten van pár emberke aki tud valamit,és azért európában is,hisz elég megnézni a bemutatókat.
Bruce tényleg egyedülálló tudással rendelkezett,vagy amit csinált kifejlesztett az magas szinten tudta művelni.Yip Man mestertől sokat tanult,majd csiszolta tudását.
És tényleg ő volt a legnagyobb aki filmben szerepelt.
A maiak közül a múltra való tekintettel,és képzettségre Jet Li aki még labdábarúghat.Ő azért konyít valamicskét a dologhoz.
Jó vannak még bajnokok,de mondjuk Chuck Norris,vagy Don"the dragon"Wilson,akár Dolph Lundgren,vagy Van Damme nem egy kategória. -
#56 Jet Li tudod, hogy gyors? Benn a stúdióban felgyorsítják! Ő maga vallotta be egy werkfilmben! Jaaa -
#55 Na de aztsem téveszd szem elől,hogy akkor nemvoltak még trükkök,csak a jól megszokott kötelesek.
A repüléseknél mindig alkalmazták,főleg a keleti filmekben.
Szóval ma már lehet bármilyen nagymester vagy jó harcművész,a filmekben egyértelmű a látvány miatt alkalmaznak mindent.
Hülyeség vitatkozni,Bruce a maga idejében nagyonjó volt,bár nem sportolt versenyszerűen,de népszerűsítette a műfajt,és a tudását.
Jet Li meg sportoló volt,ha nevezhetjük annak.És nem oknélkül ugrabugrál,vagy csak betanulja.
Többszörösen elismert volt kínában is,és az azért nemkisdolog.
Nézd meg azért Jackie Chan is megcsinálja a maga kis mutatványait,bár ő nem az a "képzett" harcos.Jet meg nem messze,hanem közel olyan gyors.
Sajnos nemlehet lemérni ki a gyorsabb,bár lehet van aki még Bruce-t is lenyomná.
Neki is megvoltak a korlátai,mint mindenkinek. -
#54 Te meg miután szarrá tanulmányoztad az életét, kérdezd meg tőle, hogy csinálta azt, hogy az egymaga 70 kilójával elhajított két 200 kilós szumóbirkózót! Nem csináljuk már! Bruce Lee semmilyen trükköt nem alkalmazott a filmjeiben, Jet Lié meg hemzsgnek tőle! Nem érdekel, mikor lett korosztályos bajnok, csak trükkökkel képest olyat csinálni mint a jó öreg Bruce, azonkívül messze nem olyan gyors! -
Gabyee #53 Jet Li csak ugra-bugrál?
Előbb olvass kicsit utánna az életének mielőtt ilyen baromságogat állítasz ember
Gyerekorában már bajnok volt abban a küzdősportban amit képvisel! -
#52 Asszen ez egy örökkévalóságig tartó vita témája. Mindegy, Szerintem egy boxoló édeskevés egy karatés legyőzéséhez -
reanimator #51 " Ami a box vs. karatét illeti: a karatés kirúgja a csak ütni "tudó" boxoló lábát és azzal vége is."
Erre nagy pénzben ne fogadj :) -
#50 Gyors, de Bruce Lee gyorsabb volt! :) -
#49 Hát ja. Színésznek nem volt valami nagy, de kurva jól bunyózott -
#48 Bruce szinte tökéletesre fejlesztete a saja maga által kreált stílust.
Gyors volt nagyon,és persze hozzá dinamika,erő is párosult.
Egyébként a hasonlítgatást,Jet Li sem kezdő,ha elolvasod az önéletrajzát,már gyerekkorban kitűnt.Akik dolgoztak vele sokan csodálkoztak,hogytud ilyen gyors lenni. -
#47 Iszonyatosan gyors volt ez a Bruce.....
Amúgy színésznek érdekes, de nem is emiatt néztem múltkor a filmet az RTlen -
#46 Amiket láttam tőle:
A láda szelleme
A fekete maszk
...
Mind mind felnagyított ökörködés. Megnézném mit tud a krapek valójában, de, hogy annyit mint Bruce Lee azt kétlem. Messze van tőle mint Makótól Jeruzsálem
Ami a box vs. karatét illeti: a karatés kirúgja a csak ütni "tudó" boxoló lábát és azzal vége is. Mellesleg 1,5 évig birkóztam, fél évig karatéztam. Ennyit a küzdősportokról -
reanimator #45 "Ami Alit illeti, aki csak egy kicsit is realisztikusan gondolkozik, az tudja, hogy egy közepesen jó karatés simán elintéz egy profi boxolót"
Héj héj héj. Ember te nem űztél küzdősportot.Ez rossz kijelentés amit irtál.Tudod milyen nehéz megütni egy embert szabályos keretek között? Úgy értem ringben,nem kocsmában.Ugorj le egy box edzésre és próbáld ki.Én sem hittem el amikor mondták nekem de rohadt nehéz.Azt irod ,hogy közepesen jó karatés elintéz egy profi boxolót.Lehet,hogy egy szar kezdő boxolót simán elintéz de egy közepesen jót cseppet sem biztos.Nincs értelme ezeket összehasonlitgatni-ez az amit realisztikusan gondolkodó ember felmérhet.De érdekes ötletet adtál.Jó lenne egy torna ahol össze lehetne ereszteni a különböző harcművészeteket.(nem a K1 -re gondolok mert az csalóka)
De nem hinném,hogy az is végleges választ adna.Mindenesetre amit a sport igazolt az annyi,hogy minden bajnok legyőzhető.
Jet Li-t pedig ne alacsonyitsd le a spec effektek miatt.Tudd az hidd el, töltsd le a filmjeit meglátod .De ne az amerikában készülteket,hanem az ázsiai filmjeit:)
Stephen Chow is jó lenne csak ő inkább kung fu vigjátékokat csinál már:) -
Unreal1942 #44 Egy könyvben hozták fel hasonlatnak. -
#43 Szerintem Jet Li és a többiek elbújhatnak. Mind csak ugrálni tudnak a vásznon a spec. effektek meg felnagyítják azokat! De Bruce Lee más volt! Láttad tegnap a filmben amikor a manuszt berúgta a dobozok közé? A kurvára nem volt trükk ám! És nem hinném, hogy van olyan statiszta, aki 60 km/h-s indulósebességgel hátraveti magát úgy, hogy összeomlik a dobozrakás.
Ami Alit illeti, aki csak egy kicsit is realisztikusan gondolkozik, az tudja, hogy egy közepesen jó karatés simán elintéz egy profi boxolót. -
reanimator #42 Bruce volt a legnagyobb.De semmi értelme az összehasonlitgatásnak,hogy a maiakat megverné meg ilyenek.Az meg ,hogy Alival hasonlitják össze egyenesen baromság.És azt sem szabad elfeledni,hogy Ázsiában ma is remek bunyósok vannak: Jet Li-Stephen Chow-Tony Jaa ésatöbbi.... -
#41 A macsek eléggé girhes volt ott a végén. Mellesleg tényleg sokkal jobbak a harci jelenetek a Sárkány közbelépben -
#40 Jaja! Fel is veszem! Chuck Norris megkapja a végén a magáét -
Unreal1942 #39 21:40 A Sárkány útja RTL KLUB -
#38 Az öszehasonlítás nem egyszerű, de ha belegondolsz hogy olyan tanítványai is voltak mint Chuck Norris, aki elég szépen szerepelt nemzetközi karate bajnokságokon (hányszor is nyert ?), és hát Chuck azért persze a nyomába sem ért a nagy Bruce Lee-nek, szóval igencsak verhetetlen volt :)) -
#37 Jól tudom, hohy azt a filmet 78-ban mutatták be és azért kellet dublőr mert mikor meghalt a film készülőben volt? -
#36 csak szegény meghalt a holló forgatásakor -
#35 Ami nagyon jó volt tőle az a Halálos Játszma c. film volt.Kár, hogy a film felét nem is ő hanem egy dublőr játsza és igazándiból egy teljesen más stílusú film lett volna, de olyan jól megcsinálták és összevágták, hogy az még ma is példanélküli.Ha valaki ismeri a forgatás és a film elkészültének történetét tudja miről beszélek.Jó film lett belőle és sokkal hitelesebb lett mint korábbi filmjei amik SZVSZ ma már inkább "akció" művészfilmekké váltak.Ezt a tüzet és lángot Brandon tudta volna továbbvinni a 21.ik századba de sajnos tudjuk mi történt vele.De azért Ő is beírta magát a Holló-val a filmtörténelembe. -
Zsoldos #34 ird be hogy isohunt.com aztan lehet csemegezni.
fist of fury, game of death es enter the dragon-t onnan szedtem, szerintem a tobbit is meg lehet ott lelni. Nem tul gyors de egyszerre elinditod oket 1 nap alatt biztos leernek. -
Takezó #33 az életvitelére gondoltam, és a gondolkodására... -
Unreal1942 #32 Ha megverné valaki akkor kidolgozna ellene valamit :) Persze ez csak fikció és tényleg felesleges is foglalkozni vele. Pusztán csak érzékeltetni akartam a nagyságát. -
#31 Szerintem elég annyi, hogy ő volt azon ritka esetek egyike, aki tényleg tudott