114
Azaz mi kell a strike-hoz!!!!!
  • lacidobi1
    #114
    Szia Pheel!
    Azután érdeklődöm, hogy eme eseményről vannak e fényképeid, vagy a pontos dátumra nem emlékszel véletlenül mert akkor a szon-os fényképész fiukat is meg tudnám kérdezni. Apropó a guinessnél űgy tudom akkor elismerték a rekordunkat (mert hogy én is végig gurítottam :) ) az valahol hivatalos formában elérhető?
    Üdv
  • sosobowl01
    #113
    Szia Tristis! Menj fel a www.latvanysport.hu ra! Én csinálom! Bowling oktatás mellett felszerelésekkel és amatőr versenyekkel is foglalkozunk. A facebook on látványsport Club ként elérhetsz minket. Vedd fel velünk a kapcsolatot! Soso
  • Tristis
    #112
    Sziasztok! Még amikor kint voltam Washington környékén egy nyarat, akkor kedveltem meg a játékot. Nagyon jó volt kint a hangulat, torony sör, sok pacsi, nagy ujjongások! :) Akkor kezdett furcsa lenni a játék, amikor 80-125-151-et löktem az első három játékra... Utána nagy nehezen hazaköltöztem Kecskemétre és néha el-eljárunk játszani. Sima, technikátlan játékkal (bár a négy lépésre, a mozgásra kb. magamtól rájöttem) olyan 120-160 között gurítok, de volt már 176 is. Ez eddig a bevezető, most jön a bajom.

    Megnéztem, hogy hogyan kellene gurítani rendesen.... ma le is mentem próbálgatni mi-hogyan van. A lendületvétel, az ellentétes kéz mozgása, a rogyasztás, az egyensúly, a kéz vonala mind rendben van, azt is értem hova kellene a golyónak felfeküdni a kezeden (hüvelykujj töve), de hiába tartom kicsit szögben és egy nagyon picit befordítva a csuklóm, és hiába mutat egy órát az ujjaim vonala egész egyszerűen nem ér semmit, mivel nem tudom megtartani a csuklómmal a golyót :S Esküszöm nem akarom vállból meghúzni, nem akarom könyökből tekerni, én csak szeretném jól csinálni de nem bírok "alatta maradni" a golyónak. Ebben szeretnék tanácsot kérni tőletek, hátha valaki tudna ebben segíteni nekem.... :(
  • SötétBarom
    #111
    Ha nem dőlt el, akkor nem -.-
  • Jocoke
    #110
    Sziasztok!
    Kivancsi vagyok mi a velemenyetek...
    Abban az esetben ha a guritas ugy jon ossze hogy ledol 9 babu a maradek 1 meg erthetetlen modon atcsuszik a 6 os babuhelyerol a 2 es babu helyere de nem dol le. Strike v nem strike ?:)
  • SötétBarom
    #109
    UP.

    Ma dobtam egy 300at. ^^
  • SötétBarom
    #108
    Na, fater 7. a világkupán, 8ból 220as átlag.

    WOW :D
  • cvt01
    #107
    Kösz, beírnád ide a pontos címet, nyitvatartást esetleg van a pályának honlapja? Zsinórós?
  • SötétBarom
    #106
    100% eséjed van :DD
  • cvt01
    #105
    nem tudja valaki véletlenül, hogy Szombathelyen van-e bowlingszakosztály? Esetleg Zalaegerszegen? Csak elavult oldalakat találtam 2006-07-es bejegyzésekkel azok szerint nincs, de lehet, hogy azóta már van.

    Más:
    Hétvégén Dunaújvárosban voltam játszani a Duna Fitt centerben. Az új pálya nem rossz csak egy kis olaj kéne rá meg rendes szellőzés (a pincében van). Egyébként nem is értem az üzemeltetőket, szerintem az olaj védi a pályát is meg a saját golyóikat pont azon nem kéne spórolni. A frissen felpolírozott golyóimon lettek olyan karcok három meccs alatt, hogy sírtam. A másik, hogy a rohamozó rész (bocs nem tudom mi a rendes neve) valamiért nagyon nem csúszott. Szerintem arra is ráfért volna egy alapos takarítás.
    Ha ráveszem magam, hogy felautózzak Sopronba, mi az esélye hogy egy jól előkészített pályán tudok játszani? Hol tudnám kipróbálni magam valami egyéni versenyben?
  • Fabio Capello
    #104
    Szegeden csak a Memphisben van pálya, ugye?
  • kiskisha
    #103
    Láthatóvá tettem az email címem, ezen kereshetsz.
  • csabeszcc
    #102
    kiskisha akkor adj magadra valamilyen kontaktot és megbeszéljük a többit. Aztán ha ugy van elugorhatunk sötétbaromhoz is, hátha tanulunk végre valamit :)
  • kiskisha
    #101
    Egyébként összehozhatnánk közösen egy soproni utat sötétbaromhoz, persze ha még lehetséges.
  • kiskisha
    #100
    Pont ezét nem vettem még semmilyen felszerelést.
  • kiskisha
    #99
    Én is odajárok, ismerem a pályát.
    Budaörsön is van pálya, ott is játszottam már. A két pálya közti különbség, hogy Budaörsön érezhetően olajos, sokkal jobban csúszott már az eleje ahol nekifutok a gurításnak, Párkányban pedig száraz.
    Párknyban a golyókkal valahogy nem vagyok kibékülve, a 12 be megfájdul az újam, most a 13 használom most.
    Benne vagyok egy közös gurításba.
  • SötétBarom
    #98
    "szerintem az ottani cuccok is elég színvonalasak"

    Ezt most felejtsd el. :D Olajozó és takarítógép van? Ha nincs, teljesen értelmetlen próbálkozni is.. Házi golyókkal meg főleg. Letépi az ujjad..
  • csabeszcc
    #97
    kiskisha én Párkány mellett lakom, általában 7végente járunk játszani Párkányba elég gyakran a bowling centrumba. Még nekem sincs saját felszerelésem, de szerintem az ottani cuccok is elég színvonalasak, ha esetleg komolyabb eredményeket érnék el, akkor elgondolkodnék a saját felszerelésen, addig jó az ami ott van. Viszont ami a lényeg, hogy azóta se jöttem rá a megfelelö technikára. Van már egy megszokott guritási stilusom, de azzal nem megy a "hook" féle csavarás:(néha megpróbálom, de annak mindig rossz vége van. Vagy majd kitöröm az ujjaimat, vagy a csuklom fázik rá. Jó lenne ha végre alakulna valami csapat és lenne valami oktatás.Egyszer elmehetnénk játszani együtt aztán majd összehozunk valami okosságot:)
  • kiskisha
    #96
    Sziasztok!
    Én is nem rég ismerkedtem meg a sporttal. Hasonló cipőben járok, mint csabeszcc, jó lenne ha valakitől lehetne tanulni. Jelenleg nincs semmilyen saját felszerelésem, és nem is tudom milyet kellene venni.
    Csabeszcc hova valósi vagy?
    Mert én Esztergomi vagyok.
  • SötétBarom
    #95
    Pólusban próbálkozz.
  • csabeszcc
    #94
    Esztergom környékén valaki? Esetleg Budapesten edzö ill. oktató?
  • csabeszcc
    #93
    Köszi az ajánlatot Sötétbarom, el is mennék szivesen, de sajnos nemigen tehetek meg egy 200km-es kiruccanást. :(
  • SötétBarom
    #92
    Sopronba eljössz, 2x2 óra alatt garantálom, hogy 140-50 alá nem fogsz dobni :)
  • csabeszcc
    #91
    Sziasztok!Én nemrég kezdtem bowlingozni.Mikor kicsit jobban utánanéztem a sportnak,megnéztem egy csomó videót.Gondoltam majd lelesem a technikát, aha, egy frászt!Sehogy se sikerül.Amig nem csavargattam,még csak-csak megyegetett, de most...örülök ha 100 fölé megyek:(Valamit tuti rosszul csinálok de nem tudom mit.Mondjuk ti hogyan tartjátok a golyot? és milyen erösen gurítotok? mennyi km/h val megy a golyó? Tudom igy elég nehéz orvosolni a helyzetet, de nem tudok rájönni a helyes technikara.
  • SötétBarom
    #90
    Hehe.. Hétfőn sikerült beállítani az eddigi legmagasabb eredményt Sopronban :) (ezen a pályán nem volt még ennél nagyobb sor versenyen)

    278 :)

    X X X X X X 9/ X X X X 9

    Teccet :D
  • iko
    #89
    Ma voltam, nem mondom hogy először de, a legutóbbi alkalom valami 4 éve lehetett azelőtt meg max kisseb koromban 2-3 alkalommal 1-2 gamet. Szóval most az első game 126 pontos lett, aztán a másodikat 3 strikekkal kezdtem, az lett végül 150 pont. Szóval eléggé jó móka volt, csak ezt akartam megosztani :).
  • zoltan009
    #88
    hali!vannak eladó bowling golyóim(7db,amerikai)akit érdekel küldjön e-mailt vagy vegyen fel msn-re.

    E-mail:[email protected]
    Msn:[email protected]
  • SötétBarom
    #87
    Én ugyan úgy dobom el, mint a kezdő golyómat, pörög is mint a barom, de az a X év, amíg ez a golyó nem volt letörölve és szívta magába az olajat nem hazudik :) Nyíl egyenes.. Azé' spare golyó.. Ha egyenesen rágúrítod a fára, akkor szvsz tökmind1 milyen golyóval csinálod...
  • cvt01
    #86
    Es egyenesen dobod meg vagy ugyanugy csavarod mint a strike-ot?

    Walter Williams azt tanitja, hogy minden spare-re egyenesen kell dobni es akkor jo a dobas ha halljuk ahogy a golyo a lukakon gurul :D ha ezt begyakoroljuk akkor teljesen mindegy milyen olajon jatszunk mindig ugyanolyan biztonsaggal le lehet szedni minden spare-t. Az egyenes dobast szerinte ugy kell csinalni, hogy hagyjuk kifordulni a csuklot az elengedes elott pillanatban. (nekem mar csak ezert sem megy tul jol mivel csuklomerevitot hasznalok :DDD)
    Egyelore nincs muanyag spare golyom es nagyon sok 10-es fat el szoktam rontani szerintem kb 30%-kot szedek le max 40-et.
  • SötétBarom
    #85
    Sparegolyót kizárólag 10es fára használok, egy számmal könnyebb mint a kezdő, de nyilván ugyan úgy van fúrva.
  • cvt01
    #84
    Ti hasznaltok muanyag spare golyot? Ha igen ugyanugy van kifurva mint a strike golyo? Suly - ugyanaz/kisebb/nagyobb?
    Jelenleg a 13-as regi Groove golyomat hasznalom sparekhez. A baj vele hogy majd egy kiloval konnyebb mint a masik es hogy hagyomanyos fogasra van kifurva (mig a strike golyo fingertip). Szoval teljesen mashogy kell vele dobni ami neha nagyon siralmas eredmenyhez vezet :D
  • ent
    #83
  • cvt01
    #82
    ent,

    amit flame-nek hivsz az nem a flare vagy track flare?
  • cvt01
    #81
    Ez az amator jatekos is bement a palyara es eszlelte, hogy a talp nem csuszik ugyanugy mint a masik de ott hibazott hogy nem probalt meg egy csuszast labda nelkul csak kapirgalt a base-en mint a vaktyuk

    Ha megnezed a kepeket az oldalon ( http://www.dynothane.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=31 ) van egy foto a talpakrol ( ha a kep fole viszed az egeret akkor lathatod nagyobb meretben is) azok kozott van egy talp amin van 7 db luk a kepen alatta vannak korongok harom kulonbozo szinben. Ezek a korongok kulonbozo tapadasuak termeszetesen. Tegyuk fel befele fordul el a labad csuszas kozben. Ilyen esetben a kulso sorba raksz egy tapadosabb korongot valahova (ezt persze ki kell tapasztalni) ami ellentart a labad onkentelen befele fordulasanak mivel fekezi a talpad kulso reszet. Ha jol eltalalod milyen korongot es hova tegyel az eredmeny egyenes csuszas lesz. Mi ez ha nem a legnagyobb talalmany az urutazas ota Csak ezt nem volt kedvem kiprobalni miutan visszamasztam a nyilaktol a base-re

    Az orr a nem csuszo oldalon azon tul, hogy jo vastag meg cserelheto is ha elkopik... ez megint az urutazas magassagait csapkodo korszakalkoto ujitas ;)

    Nem probaltam a dexter-t de az sst6 egy nagyon szep cipo biztos jo is viszont az sst7-esrol azon tul hogy baromi randa meg eleg rosszakat is olvastam
  • ent
    #80
    Ha nem indiszkrét a kérdés, mivel foglalkozól az USA-ban? Merre laksz?
  • ent
    #79
    Egy profi játékos először bemegy a base-hez és kipróbálja a talpakat, amikre azt gondolja, hogy jók a pályára.

    Egyébként ha nem mondod, hogy van ilyen csuka, soha nem tudom meg, hogy van jobb is a dexternél. Nekem egy SST6lx em van és nincs a támaszkodó lábán lévő cipőnek ilyen komoly gumiorra. Ezt nagyon hiányolom, mert "elég" hamar elkophat az eleje.

    Ezt, hogy érted: "elfordul a csuszas vegere ami kijavithato ezzel a cipovel"???
  • SötétBarom
    #78
  • cvt01
    #77
    tegnap jatszottam 8 game-et es vegre volt idom tesztelni a csukat. A deerskin talp volt fenn a rippled sarokkal. Gondoltam kellene egy kicsivel tobb csuszas fogtam a diagramot ( http://www.dynothane.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=31 lap alja ) es kikerestem a kovetkezo fokozatot ami a flat heel + oiled leather kombinacio volt. Az oiled leather egy fokozattal jobban kellene hogy tapadjon mint a deerskin de mivel a sarok amit felraktam hozza kevesbe tapad emiatt a diagramon is azt jelzi hogy osszessegeben hosszabb csuszast eredmenyez ez a kombinacio. Nekifutok minden megy ahogy kell es amikor a csuszashoz kerult volna a sor a cipo letapadt mintha vizes lenne es a 15fontos golyobis ahogy kell berantott a palyara :DDDDDD viszonylag ures volt a center de azert korulottem voltak vagy 10-en :DDD nem tudom hogy birtak ki hangos rohoges nelkul a mutatvanyt. Azert leutottem 9 babat :DDDDD Ez egy kicsit elvette a kedvem a kiserletezgetestol pedig eszrevettem hogy a labfejem elfordul a csuszas vegere ami kijavithato ezzel a cipovel. Csak azt nem tudom mikor lesz kedvem szarakodni vele (es kockaztatni, hogy a fejelmmel utom le a tiz babat :DDDD ). Egy biztos az oiled-leather talp megy a fiok melyere, nem hiszem hogy jegen kivul van mas felulet ahol csuszna - es ettol meg van egy talp ami meg kevesbe tapad...
    Ezt leszamitva eleg jol ment 153 volt az atlagom amiben benne van az elso bemelegito game es az utolso ahol mar csak idetlenkedtem ha azt a kettot kivesszuk akkor 164 az atlag ami szerintem eleg jo foleg ugy hogy meg nincs is igazi spare labdam es elbaltaztam jonehany konnyu spare-t. Az is igaz, hogy a palya eleg olajos es az nagyon fekszik a golyonak amivel jatszok.

    Nektek volt ilyen palyara beesos sztoritok??? Velem most fordult elo eloszor (remelem utoljara)...
  • cvt01
    #76
    ja bocs :DDDD
  • SötétBarom
    #75
    A pineket én szerzem :P