90
  • galedki
    Tolkient megfilmesíteni kihívás... Majd legközelebb jobb lesz. Bár már most is voltak jobb percek a filmekben. Szerintem, ha az elme eléggé éles, nem a film, hanem a könyv a jobb. (lehet belémkötni, nem zavar... régivágású alak vagyok, aki az írott betűkben hisz, persze, nem mindig...). Anime!
  • Matyóhímzés
    Igazad van.

OFF

Bazz, má vagy 1 éve próbálom megszerezni a Szilmarillokat, azon kivül az összes tolkien művet olvastam (ami középföldén jáccódik). És most végre megvette barátnőm karácsonyra, de nem hajlandó odaadni előbb.........maj alszik még a drága. Muhahahahaaaa :D
  • winnie
    Minel hosszabb a film annal kevesebben mennek el moziba megnezni.

wow. ez nagy csacsiság.

minden idők 4 legtöbb bevételét hozó filmje 150 perc felett van. (LOTR 2-3, HP1, titanic)

ha pedig a legtöbb nézőt vonzó filmeket nézzük (vagyis az inflációval felszorzott eredményeket), akkor a top8-ban olyan 180-240 perces filmek vannak, mint az elfújta a szél, a tízparancsolat, a dr. zsivágó és a muzsika hangja.

Az egyik munkatarsam elment megnezni, az volt rola a velemenye, hogyha egy orat kesel a filmrol, semmirol nem fogsz lemaradni...

ezt nevezHETik nézői igénytelenségnek. tipikus mai nézőt nem érdeklik a karakterek, mert őt csak a majom és a dínók izgatják meg a menekülés. és ez a szomorú. abban az egy órában megismerjük a szereplőket, azt, hogy miért kerülnek a szigetre, mi a céljuk, stb.

minden irodalmi műnek és filmnek van bevezetése, nem?

tökéletesen megértem, hogy valakit ez nem érdekel, szó se róla, és csak a cgi-t megy megnézni a moziban (hiszen 2005-öt írunk), de akkor is szomorú valahol.
  • Malbeth
    Szia Inquisitor!
    Nemtom mennyire figyelmesen olvastad el a Szilmarilokat?
    Abban 10 mozifilmre való,izgalmas alapanyag van!
    Amikor a Valák serege Középfölde partjaira lép,hogy
    megütközzön Morgoth-al az nem izgi?
  • Yfel
    #22: "A King Kong nem fog megbukni!Már jóva 150 milla felett van abevétele!
    Minek írják ezeket a marhaságokat?"

Mivel vilagpremier volt 150m korul kellett volna jarnia nyitonapon. Konnyen visszahozza majd a befektetest (foleg azert, mert a DVD kiadas valoszinuleg nagyon jol fog szerepelni), de az is lehet, hogy a Titanic peldajat fogja kovetni ami ugyancsak gyengen nyitott.
    Az egyik munkatarsam elment megnezni, az volt rola a velemenye, hogyha egy orat kesel a filmrol, semmirol nem fogsz lemaradni...ha egy film ilyen tempoban nyit akkor nem csodalom, hogy nem nagy erte a lelkesedes.

#23: "mi az osszegugges a film hosszaval es a bevetellel? :)"

Minel hosszabb a film annal kevesebben mennek el moziba megnezni.

Attol fuggetlenul, hogy nem vagyok sem a tortenetert sem a megvalositasert oda, hogyha ez volt PJ alma, hogy feldolgozza ezt a filmet, akkor miert is ne? Ha megteheti akkor nyugodtan. Akinek eddig is tetszett a tortenet az ezutan sem fog benne csalodni.

Y
  • Inquisitor
    /OFF
    Minden tiszteletem Tolkien-nak, és mint rajongója el is olvastam a Silmarilokat, de azt megfilmesíteni annira lenne izgalmas, mint a telefonkönyvet ...
  • jin
    Aki a henry Polterre fizet be, az megis érdemli:D
  • fflx
    szerintem azert volt ilyen keves nezoje a majomnak (2908), mivel nem szerves resze a magyar mondakornek. talan, ha a feher lo fiaval probalkoznanak... :]
  • sajoati
    utolsó mellékmondat a nagy sietségben nem sikerült túl értelmesre, a lényeg gondolom érthető.

rohadtparadics.com-on is jókat írtak róla btw. :) (illetve az ott kigyűjtött cikkekben.)
  • sajoati
    imdb-n van egy eszmefuttatás, h kb. 700 millát kéne hoznia, akkor lenne kb. nem veszteséges; nekem mondjuk tetszett, PJ gyerekkori álma volt, hogy megvalósítja ezt a remake-et, de megértem azokat, akiket a "nagy majom szétzúzza a várost, aztán lelövik" storyline nem vonz annyira.

3 óra alatt persze jóval több minden történik, de egyértelmű, hogy bestseller könyvsorozatok filmátiratával, Star Wars-szal nehéz versenyre kelni.

a rossz start a szörnyfilm voltnak szerintem simán betudható, a jó visszhangok hatására azonban öles bukást nem várok. :)
  • kandeláber
    Hát én ezt nem nevezném "erőteljes hasas"-nak, sokkal inkább illene rá a "várakozások alatt szerepelt". Erőteljes hahasa a Sony Picturesnek volt idén egy pár, pl. a Lopakodó meg a Zathura. A King Kong worldwide bevétele simán lehet 500 miller, ami már vastagon nyereséges, úgyhogy a DVD, TV sugárzás, egyéb bevételek már csak a profitot termelik. (Pl. a HP és az Azkabani fogoly több pénzt hozott DVD eladásból, mint a moziban, pedig moziban sem szerepelt rosszul). A várakozások persze 7-8-900 millió dollárról szóltak, ahhoz képest az 500 valóban kevesebb, de azért ez sem rossz.
  • minx001
    Nem tudom miért megy állandóan ez a fikázás?!
    Én láttam a filmet és sztem jó volt.
    Ha valakinek nem tetszik, akkor nem kell egyből fikázódni!Különben, ha megnézitek nemsok filmről vannak pozitív kritikák, még a hatalmas bevétlt hozó filmeknek sem!
    Egy-egy vélemény a filmekről, gyakran 1 kritikus véleménye és nem azoké az embereké akiknek tetszett a film!!!!!!
  • HUmanEmber41st
    Aragon és az "elf csaj" igenis összeházasodott, még a gyerekeik nevét is leírta Tolkien, ki meddig uralkodott.
    A sok nyáladzás viszont tényleg nem kellett volna a GY.U. ba.
    Csinálnák meg sorozatban inkább akár CGI filmen, de teljesen történethűen. Megcsinálhatnák a többi Tolkien regényt is (A Hobbit, Szirmalirok stb..)
  • winnie
    Nézd má!Megint előkerült ez a megbukós téma!
    A King Kong nem fog megbukni!Már jóva 150 milla felett van abevétele!

ha értesz a témához, vagy józan módon gondolkodsz, akkor tudhatnád, hogy nem az a film számít bukottnak, ami nem hozza vissza a készítési költségeit. minden nagy film simán visszahozza. (nem csak mozi van a világon)

bukás nem azt jelenti, hogy nem nyereséges egy film.

(az, hogy a KK bukta lesz-e, arról fogalmam sincs, de akik 207 + 55 (vagy mennyi) milliót) belefeccöltek azok nem azért tették, hogy pénzüknél maradjanak, hanem hogy busás hasznot vágjanak zsebre) - ha egy hp4 900M fial világviszonylatban, és a KK csak 3-400M-ót, akkor a pl. bukta lenne. (az eleve bukta, hogy egy KK-ot első pár nap kevesebben néznek meg, mint egy csontdarálót)
  • Sliders
    te szegény
  • thecore
    Én most láttam a filmet a moziban. Hát ez valami elképesztően gagyi lett. Az érzelmi száll ami majd másfél órán keresztül szövődik, egy középkategóriás romantikus fimer sem ér fel.
    Ami ezután következett, az akció rész sem hozott semmi változást, a közönség nevetve fogatta a klisé szerű jeleneteket. Én is. :D
    De hűen követi az alap sztorit és elképesztően gyönyörűen animálták meg a gorillát.

Ha tehetném, akkor megnemtörténté tenném azt a kényelmetlen 3 órát.
  • Matyóhímzés
    Bevallom már nem nagyon emlékszem, hogy össze házasodtak-é vagy nem-é a film végén, elég régen olvastam a könyvet.
    Nekemm azzal semmi bajom nem volt, hogy "nyáladzottak" a film végén, sokkal jobban zavart, hogy kihagyták teljessen azt a részt, amikor visszatértek a hobbitok a falujukba, és előzték Szarumánt.
  • Sliders
    amugy a godzilla egy tömény akció film volt, hogyan nyirjuk ki a dínókat

ez meg egy kicsit más kategória. Romantikus, fantázia fikció! Schrank is túlságosan úgy közelíti meg hogy a mostani természetes világtól nem tud elvonatkoztatni. Ez egy fikció volt amiben bármi megtörténhetett. NEm a 100%-os valóságra hajaz.

A romantika és az akció kaland jelen volt benne faszán. És állítom hogy a Jurassice Park 3-ban nem voltak ilyen jó dino csaták.

A Jövőre érkező Jurassice PArk 4-nek fel kell kötnie a gatyát. Az animátorok nagyon ott voltak, tökéletes animációk, egyszerűen bravo.

A filmnek is úgyszintén.
  • schrank
    jna ha ezekután kiderül a filmből hogy a majom elveszi a csajt és boldogan élnek amíg meg nem halnak akkor elmegyek dolgozni
  • fv
    Vitatkoznék, ugyanis olvastam a könyvet. Nincs nyáladzás, csak összefoglaló, és még csak össze sem házasodik Aragorn meg az elf csaj. Szóval, lehet, hogy nem a rendező találta ki, de a könyvben tuti, hogy nem olvasott ilyet.
  • Matyóhímzés
    Egyébként nem fikázom a filmet, mivel nem láttam. Maj akkor irok róla véleményt, ha megnéztem.
  • Matyóhímzés
    fv: A Gyűrűk Ura 3. részének a végére nem a rendező találta ki az 1 órás "nyáladzást", tudod könyv alapján csinálták. :D

Azért beszélnek bukásról a King Kong esetében, mer hiába fial akár 200 millió dollárt, ha megnézed, hogy mennyiből csinálták (207 millió dolláros gyártási költség + 55 millió az amerikai reklámokra) akkor is elég nagy beégés lesz. Még a költségeket sem hozza vissza, haszonról meg inkább ne is beszéljünk.
  • haxoror
    újrafeldolgozás sux
  • Nyiri
    A King Kong kurva jo film.
  • joola

"Szerintem a Gyűrűk Ura 3. is nagy csalódás volt a nézőknek"
    Ezt ugye nem gondolod komolyan...
    A nyáladzással még úgy ahogy egyetértek, de el lehet viselni. Azonkívül viszont a 3. rész iszonyat nagy film. szerintem

• Atisz #25
    Én sem tudom mi szükség volt erre a remake-re. Az 1976-os verzió Jessica Lange-gal szerintem még ma is nézhető. Egy ilyen ötlettelen történetből nem kell 30 évente filmet csinálni. Ugyanez igaz a Világok Harcára is, igaz abban az esetben az 1953-as verzió tényleg röhejes, az ufók repülő asztali lámpák...szóval ott talán indokolt volt a remake. Tényleg ennyire ötlettelen Hollywood?
    Én erre a Narniára leszek kíváncsi. Tudom, hogy gyerekfilm, de még kiskoromban láttam a sorozatot és akkor tetszett. Kíváncsi vagyok mit hoztak össze belőle egy nagy filmben.
  • fv
    Szerintem a Gyűrűk Ura 3. is nagy csalódás volt a nézőknek, a történet befejezése utáni egy órás (vagy legalábbis egy órásnak tűnő) nyáladzás miatt. Homi hobbitkák. :-)

Az első rész újszerűsége és meglepő izgalmassága vitte el a hátán a másik két részt. (Meg az, hogy ha már elkezdtük, akkor fejezzük is be.)

A King Kong-ra viszont ki kíváncsi? Én nem tudom, hány éves koromban láttam moziban, de már akkor kiakadtam, hogy miért kell sajnálni az óriás majmot, amikor az - miközben mély szerelmében tomból - kinyír vagy száz ártatlan embert. Így felnőtt fejjel meg még gagyibb az egész: a gonosz emberiség kiszakítja otthonából szerencsétlen majmot, hogy cirkuszi látványosságként mutogassa; a majom pedig beleszeret (!) egy nőbe, aki számára szintén nem közömbös.

Ha meg alázattal nyúltak az eredeti filmhez, akkor minek? Én biztosan nem fogom megnézni.
  • Zsoldos
    (Természetesen például a Gyűrűk ura 3. részének 34 milliós dolláros szerdai nyitását nem is lehet egy lapon említeni a King Kong kezdésével - pedig mindkét film hossza erőteljesen nyaldosta a 180 percet.)

mi az osszegugges a film hosszaval es a bevetellel? :)
  • Malbeth
    Nézd má!Megint előkerült ez a megbukós téma!
    A King Kong nem fog megbukni!Már jóva 150 milla felett van abevétele!
    Minek írják ezeket a marhaságokat?
  • GodBadka
    Godzilla mikor volt főemlős? :)
  • 3P
    Csak aki ismeri az IMDB-s szokásokat vigyorodik el ezen a hozzászóláson. Minden film magasabban nyit, mint ahol végzi...
    Nézd meg úgy nyáron, s akkor írd ezt! :)

ps. King Kong újkiadású filmet még nem láttam, de a Világok Háborúja kiábrindító feldolgozása után ettől sem várok sokat.
  • schrank
    az IMDB-t nem a magyaroknak találták ki úgyhogy ezzel nehéz lesz takaróznia a "maki"-nak
  • schrank
    minek pénzt kidobni erre a filmre amíg a charley majom a családba megy minden hétköznap délután
  • EvilDevil
    IMDB Star Wars 3 8.0
    King Kong 8.3 a 10-ből!!

ez alapján minimum egy szinten vannak...
  • 5i
    A sok fikázás ellenére ki lehet jelenteni, hogy a King Kong az év egyik legjobb filmje. Biztosan sokan utálják, mert hosszú (bár nekem csupán másfél órásna tűnt), mert hosszan kitartva mutatja az érzelmeket és elsősorban nem az akciókra helyezi a hangsúlyt. Valamint nincs benne igazi világsztár, ám Jack Black, Naomi Watts és Adrian Brody is mind a maximálisat nyújtják. Tom Cruise például nekem teljesen hitetlen volt a Világok háborújában.

Egy szó, mint száz a film tuti nem fog megbukni! Nem bukhat meg! Ekkora alázattal még egy filmet sem dolgoztak fel. Ha az olyan remake-k, mint a Világok háborúja sikeres tudott lenni, akkor a King Kong is az kell, hogy legyen!
  • Darth Sith
    év filmje? ÜBER LOL!!! Az év filmje a Star Wars volt. :)

King Kong történetét amúgy sem szerettem, így történetileg enm alkothatott újat PJ, de amúgy ahogyana film megvan valósítva az elképesztő. Mint film látványilag meg kivitelezésileg majdnem hibátlan, de a történet nem teccik...
  • Gladiator
    a filmről jó sojkat írt.
  • Broafka
    egyszerűen nem tudom elégszer hangoztatni :)
    az év filmje!!!
    baromi jó!!
  • echo
    ááááááááááá, az egy szoknya, egy nadrág, hogy az istenbe ért el 100m+ bevételt? Elég pervez a mozilátogató közönség :)
  • Gabest
    Akinek hiányzik: t.