230
Meddig lehet elmenni?
  • OssianFan
    #229
    Az tuti.

    Kompromisszumot szeretnék énis, mert mindkettőnknek ez lenne a legjobb, de ehhez neki is, és nekem is engedni kell az elvárásokból. Én akár abban is benne lennék, hogy pl szeptembertől hétvégén egyáltalán hozzá se nyúlok még a dobverőimhez sem, de délután szeretnék gyakorolni mondjuk 3-6ig. Szerintem korrekt ajánlat lenne részemről. Persze nem tartunk még itt, hogy ilyen megbeszéléseket kéne tartanunk, de nincs kizárva, hogy ennek is eljön az ideje.
  • Retsu
    #228
    Nem egyszerű helyzet, az biztos. Próbálj valahogy kompromisszumra jutni vele, hogy azért bizonyos alkalmakkor gyakorolhass délután is. A sündőrség GYIKjának 1. pontjában mindenesetre ez áll:

    "Mit tegyen, ha csendháborítást tapasztal?
    A szabálysértésekről szóló kormányrendelet értelmében, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Azért, ha csak a szomszédban zajló buli hangerejével van baja, ne kiáltson rögtön rendőrért. Próbálja meg személyesen, emberi hangon megoldani a problémát. Ha bulit szervez, néhány nappal előtte értesítse - személyesen, vagy hirdetményben - az érintett lakótársakat és előre kérjen elnézést az esetleges zavarás miatt."

    hehh.. jó mi?

  • OssianFan
    #227
    Szevasztok!
    A következő a helyzet: vettem egy elektromos dobszettet, pénteken érkezett meg. Az elektromos dobszettről tudni kell, hogy direkt a panellakók részére fejlesztették ki, hogy ők is tudjanak min játszani. Rá lehet kötni fejhallgatóra (énis így játszom rajta), és akkor csak annyit hallani belőle külső embereknek, hogy egy gumilapot ütögélnek. Ha teljes erőből csapkodom, akkor sincs nagy hangja.
    Pénteken megérkezett a dobcucc, doboltam is rajta egyhuzamban vagy 6 órát, este 10 órakor is még ütöttem, de akkor már szigorúan fejhallgatóval, igaz, max hangerőn szólt. A felettünk levő lejött, hogy hát nem kéne este 10kor. Csodálkoztam, hogy a francba hallhatta, aztán ma reggel kipróbáltam, tényleg kihallatszik a fejhallgatóból a hang ha max hangerőn van, úgyhogy elismerem igaza volt neki tegnap, ezért a ma délelőtti gyakorlásom úgy folyt, hogy a max hangerő kb 1/3 részén volt a hangerő, direkt úgy kalibráltam be, hogy én halljam rendesen ha a fejemen van, de ne szűrődjön ki. Kb negyed óra dobolás után a felettünk lakó megint lejött, hogy zavarja. Rájöttem, hogy nem a dobhangokat hallotta, hanem a gumilap ütését. Ez ma délután 1 órakor történt, tehát még csak azt se mondhatja, hogy este volt, vagy hogy az utcán néma csend volt és nem nyomja el más zaj.

    Mit tehet ő, és mit tehetek én?

    A dobszerelés annál egy "picit" drágább volt, hogy hagyjam a szobámban porosodni, és csak akkor dobolhassak amikor ő nincs otthon. Tudom hogy az emberek nagyrésze utálja a dob hangját, épp ezért játszom fejhallgatón, de az ellen nem tudok tenni, hogy hallja a gumilap megütésének hangját, azt nem tudom lehalkítani.

    Aztmondta hogy hétköznap délelőtt nincsenek otthon, akkor doboljak nyugodtan, de délután ne. Hát kössz.. Oks, nyári szünet van, így még aránylag oké, de szeptembertől megint suli lesz, max hétvégén lenne lehetőségem a délelőtti gyakorlásra, de akkormeg őfelsége itthon van.

    Valakinek esetleg vmi tipp? Ha következőnek lejön, beszélek vele, megpróbálom higgadtan kezelni a helyzetet, megmondom neki, hogy beszéljük meg, hogy melyik az az időpont ami neki is meg nekem is megfelel, és felejtsük el egymást. Persze azt ne várja, hogy csak én tegyek az ügy érdekében, tehát ha én nekem pl délelőtt elfoglaltságom van (pl szeptembertől suli), akkor nem fogom aztmondani, hogy hát jó, akkor eladom. Megpróbálom akkor megbeszélni vele, hogy suliból hazaérek pl 2kor, 3-6ig dobolok fejhallgatón, ő meg addig vagy otthon van és nem jön le, vagy nemtudom, de vmi megoldás kéne, mert ez így tényleg nem lesz jó. Megértem a problémáját, bár kötve hiszem hogy annyira felhallatszana, mivel tényleg nem hangos annyira, ha a TV meg normál hangerőn, sztem még talán az is hangosabb.

    Vkinek vmi ötlete esetleg? Köszi!
  • mrzed001
    #226
    Nem sikerült elhallgattatni ezek szerint a renitenskedőt?
    Milyen módszerekkel próbálkoztál végül is?
    Nekem max 1x be kellett kopogni a szomszédnak (kissé morcos voltam) ... ki se nyitotta az ajtót, lehalkította a zenét és azóta is behúzza fülét-farkát.
  • Eca
    #225
    sziasztok, még 2007-ben írtam be ide, azóta eltelt ismét egy nyár és a helyzet változatlan...úgy néz ki, jövő nyáron inkább költözünk...veletek mi a helyzet? üdv
  • shipu
    #224
    Amúgy kertesházban történt
  • shipu
    #223
    És mi van akkor ha napközben rinyálnak?Megy a zene (nem olyan hangosan)és csak lazán átjön hogy 400km-t vezettem szeretnék aludni, meg hogy majd szétesik a ház.Pedig hanggal nem lehet házat rombolni.
  • Eca
    #222
    Akkor max várhatom, h kijönnek a rendőrök, és megerőszakolnak.:)) Ha mást nem tudnak tenni?!
  • mrzed001
    #221
    Lényegében a birtokháborítási per volt az egyetlen fegyvered. Ha az nem jött be (mivel utasították el, nem volt rendőrségi zajszintmérés?), akkor nem tudsz semmit se tenni.

    Engem is ma arra ébresztett egy k.csög, hogy 7:10-kor elkezdett fúrni és kopogni (és még csak azt se tudom ki a f.sz. Olyan vékonyak a falak, hogy volt már hogy 4 emelettel fentebb volt a zajongó, pedig a magam 140 kilójával én azért megkockáztatnám egy súlyos testi sértés keretében elkövetett házirend oktatás bűntettét)
  • Eca
    #220
    Azért azt vegyétek figyelembe, hogy én egy 54 kg-os nő vagyok, és tavaly kis híján már meglincseltek azért, mert szólni mertem, hogy vegyék halkabbra a zenét.
  • Eca
    #219
    Sziasztok! Nálunk nagyon gáz a helyzet, és már nem tudom, mit tegyek. Anyám vidéken lakik, külterületen. A szomszédban van egy üdülőtelek. Nyáron megszállják időről-időre szabolcsi és egyéb jövevények, és 3-4 napig irdatlan nagy buli van, éjjel-nappal. Most a legutóbbi hosszú hétvégén 4-szer hívtuk ki a rendőröket, akik a 3. alkalommal közölték, h ne hívjuk már őket többször, mert úgysem tudnak semmit tenni. Tavaly elindítottunk egy birtokháborítási eljárást, aminek egy elutasító határozat lett a vége az önkormányzat részéről. Egyszerűen gőzöm sincs, mit csináljunk?! Mostmár szándékosan provokálnak is, pedig mi semmi mást nem szeretnénk, csak nyugalmat. Valami tipp esetleg?
  • Bandew
    #218
    Hívd ki a zsarukat! Kötelességük kijönni. Aztán elmennek. Na ezután hívd ki őket mégegszer. Ennyi.
    Ha 2x kell kijönni a rendőröknek, automatikusan eljárás indul, de vigyázz, mert utálják az ilyen ügyeket, viszont kötelességük teljesíteni. :-)
  • mrzed001
    #217
    Ez egy nagyon jó kérdés, lényegében nyerni úgysem tudsz, hiszen mire kiérnek a yardról addigra leveszi a hangerőt. Ja, és persze hangerőt mérnek, nem rezonanciát, tehát megeshet hogy a szomszéd basszusa szó szerint mintha verné a fejed, de hangerőre az nem elég.

    Viszont amit tehetsz:
    - brutalitás, fenyegetés (az ostobák ellen persze semmit sem ér, sztem ezen már túl vagy ;) )
    - retaliation - visszavágás: hajnal 2-kor te kezded el verni őrülten a falat, basszus ezerrel, felcsengeted többször .... aki fáradt nem fog zajongani ... ha pofázik: its payback time
    - ha felújítanak, vagy valami rendszeres zajjal járó dolgot csinálnak, akkor bírósági ügyet csinálhatsz belőle kártérítéssel, és az illetőre kötelező bírósági csendbetartási rendelettel (amit ha megszeg, nos igencsak szarul jár). Itt példának mindig a Juszt által bemutatott eset jut eszembe, ahol egy focipályát tudott bezáratni egy ipse, mert az az út túloldalán volt, és zavarta a nyugalmát (nyugalom zavarása = birtokháborítás !!!)

    Nos ennyi, nekem a 2. fázisnál tovább eddig nem kellett mennem. Általában mindenki csak addig egobuzi basszusbömböltető, amíg csak elköveti a csendháborítást, de ha a szenvedő alanya is lesz, nos egy kissé magábanéz

    Ja, és még egy precedens értékű ügy jut eszembe amcsiból (ami persze EU-ban nem releváns, bár akár...) szóval egy ipse nem tudott aludni, mert a háza előtt hagyott egyik kocsi riasztója egész éjjel bömbölt. A zsaruk le se sz.rták a bejelentést, ezért lement egy baseball ütővel, beverte az ablakokat, kinyitotta a motorháztetőt, és addig tépte a kábeleket, amíg el nem kussolt a gép. A bíróság természetesen felmentette vandalizmus bűne alól, sőt kártérítést ítélt meg számára.
    Szóval egy biztosítékszekrény leamortizálás lehet itt is megúszható ?
  • WolF21
    #216
    Sziasztok nem tudjátok mi az a zajszint határ miután fell lehet valakit jellenteni, (már napi rendszerességel kért hangerő csökkentése után)csendháborítás miadt??
    Fontos Lenne.
    Előre is köszi.
  • mrzed001
    #215
    Fejszével simogatás, FA testápolóval lekezelése biztosítékszekrénynek ....

    Komolyan: Ha sajátod, hungarocel (alá mindenképpen, elé nemtom ?), hangerő lentebb vétele, .....
    Ha szomszédé .... nos jóbarátod a FA testápoló :))
  • Tikal #214
    mélyládával mit lehet kezdeni? van vmi ami kicsit vissza vesz a rezgéséből? :)
  • Garrett27
    #213
    ...igazad vót.... lol
  • Bandew
    #212
    Itt én vagyok az áldozat. Nem hangoskodó vagyok hanem hallható, mint már párszor leírtam.
  • mrzed001
    #211
    :ppp
    OK okozat, nem összekeverendő !
  • Bandew
    #210
    De hisz te is emellett voltál. Te is kib@sztál volna a hangoskodóval, nem? Na én is a zaklatóimmal.
  • mrzed001
    #209
    inkább mint volt a "hogy b.sszunk ki a szomszéddal" téma
  • Garrett27
    #208
    akkor jó
  • Garrett27
    #207
    asszem igen :)
  • Bandew
    #206
    Most ezen foktok vitatkozni? :-)
  • Pheel
    #205
    Tekintve, hogy én zártam le, nem látom ugyanezt...
  • Garrett27
    #204
    békén kell hagyni az alvó oroszlánt

    [az az érzése,hogy vitát akarnak itt meginn látni]
  • Pheel
    #203
    Volt egy hét szünet. Remélem csillapodtak a kedélyek!
  • Garrett27
    #202
    hogy mi?
  • Pheel
    #201
    Nah lássuk, mire jutottunk!
  • Pheel
    #200
    Na most jött el az ideje egy kis kényszerpihenőnek...
  • Bandew
    #199
    Egyáltalán nem vagyok kimerült. Te vagy az aki lefáraszt és látom megint kezded. Minden amit leírtál ide, marhaság! Te nem tudod mi az az igazságtétel. Te a hangoskódót nevezed meg gyiolkosnak, nem pedig a hiba elkövetőjét (persze ő sem gyilkos, csupán balesetet idézett elő, ami emberéletet követelt, nyílván nem szánt szándékkal, de a te szótáradban az már felér egy emberiség elleni tettel is)

    "NODE MIÉRT NEM TUDTA ELÉG GYORSAN??"
    Mert figyelmetlen volt! Pont! És nem azért mert nem tudott rendesen aludni, hanem mert b@lfasz. Itt nincs egyenlőségjel, meg más matematikai jelek. Itt nem arról van szó, hogy már nem képes odafigyelni. Itt csak pár órányi alvásproblémáról van szó. Az pedig nem elég ahhoz, hogy valaki minden erejét összeszedve se legyen képes figyelni.Ameddig az emberben van annyi erő, hogy figyelni tudjon, addig nem a hangoskodó a hibás, értsd meg!

    És nem, ma nem voltam rákényszerülve a vezetésre. Mamámmal találkoztam, ha akarom lefújom.

    A viccben sem a fickó lelkén szárad az emberek halála, ez gondolom nyílvánvaló.

    Na de komolyan az a 8 pont...
    Hihetetlen, hogy te ezt komolyan is gondolod. De komolyan!
  • mrzed001
    #198
    Ha jól olvasom ki a soraidból akkor eléggé fáradt vagy .... és ingerült (5 óra alvás, nos megértem).
    Ha most nekállnának és holnap 5:00-ig nyomnák a bulit a szomszédaid, és nem 5 (ugyanmá :pp) hanem >6-os szinten (esetleg jó 8-9-es), akkor most mit csinálnál?
    Holnap esetleg melózni mész, vagy vizsgaidőszak lévén esetleg egy szigorlat vár. Na, most mit csinálnál ebben az enyhén ingerült fáradt és kimerült mivoltodban, ha a szomszédodnak hála nem tudnál aludni?

    Persze mondhatod azt, hogy hát azt nekik szabad, SŐT örülnél neki hogy jól érzik magukat, de valójában akkor is azt gondolnád, hogy a K.RVA ANNYUKAT fejezzék már be, holnap dolgom van és olyan leszek mint a mosott szar.

    És igen, látom hogy lassan kezded megérteni, hogy miről is beszélek: "100%-osan fitt vagy, akkor is elbambulhatsz, csak ha fáradt vagy könyebben megy, ennyi". És itt a mennyivel könnyebben a lényeg. Kipihent vagy szarvaspróba gyerekjáték, fáradt: végzetes is lehet. Az ő hibája? Igen. Ő volt aki nem tudta elég gyorsan lereagálni a dolgokat és elkapni a kormányt (ami normál ment volna neki).
    NODE MIÉRT NEM TUDTA ELÉG GYORSAN??

    De térjünk vissza rád mint példára.
    5 óra alvás után levezettél 120 Km-ert. Miért ?
    Miért nem maradtál ahol voltál, és tetted meg másnap az utat ??
    Tippelek: mert rá vagy kényszerülve vmilyen okból kifolyólag (ami lehet annyi is, hogy az asszony otthon akart tusolni :)). Ez a kényszerűség.
    És gondolom tudod mi az a pillanatalvás. A vezető észre sem veszi, de ahogy pislog ha fáradt (meg uncsi az út + este pl üres főút, autópálya) a szemhélya >4 másodpercig is csukva maradhat (ennyit alszik). (Külön ezt figyelő rendszereket fejlesztettek profi sofőröknek.)
    Ez idő alatt oldalra sodródhatsz, nem veszed észre a szabálytalanul előzőt, vagy elránthatod a kormányt is.
    BBUUUUMMMMMMMmmm!!!!
    Ha nem vagy fáradt sose történik meg.

    Térjünk ki egy kicsit a teóriákra. Egyes teóriák szerint minden döntéseddel egy új univerzumot hozol létre (párhuzamos univerzumok elmélete)
    Döntési pont: megtartom-e a részeg haverjaimnak megfelelő magas hangerővel a bulit
    univerzum 1) nem tartom meg: szomszédok életébe nem szólok bele, minden megy ahogy mennie kell: az ő életük az ő döntéseikkel.
    univerzum 2) megtartom: és ha tudnád, hogy kik a szomszédaid, akkor saccolni tudnál, hogy milyen kihatásokkal lesz ez másokra (pár példa, sok ismétlés):
    1) szomszéd kislány nem tud aludni, másnap meghúzzák történelem pótvizsgán ezért évet kell ismételnie -> egy életre elvágtad a karrierjét/életét (bukott szamár lett)
    2) felvételi előtti este nem tud aludni a srác -> másnap gyenge eredményt ér el -> nem veszik fel -> elmegy dolgozni, és soha többet nem megy vissza tanulni -> egy életre bánni fogja
    3) főiskolás fiú, utolsó esélye matekból -> lehet, hogy átcsúszott volna, de így nem tudott gondolkodni
    4) másnap felvétei elbeszélgetése lesz egy kiválló munkahelyen -> nem tesz egy nagy benyomást -> kereshet tovább, vagy gyengébb helyet
    5) Projecten dolgozik ipse, határidő másnap -> Már tudja, hogy fejezze be, de nem tud koncentrálni x. kávé után sem rendesen -> a sok kávéval rongálja a szivét (minusz 1-2 év). Észre sem veszi.
    6) Építőmunkás toronydaruban dolgozik -> kevés alvástól fáradt (ez szédülést is okoz!) -> vagy megmondja, hogy nem tud felmenni, és csak egy napi bérét veszíti el, vagy felmegy és esetleg az életét
    7) Kamionsofőr, másnap megy olaszba -> átmegy és leveri a hangoskodó fejét -> az rendőrt hív, a sofőr másnap a jólfizető fuvar helyett az előzetesben csücsül -> kiesik egy családnak egy komoly bevétel
    8) szomszéd sebész nem tud aludni -> másnap 14 órás műszak -> egy súlyos sérültnél megcsúszik a keze (vagy csak beremeg, ami megintcsak megesik a fáradtságtól) és az meghal -> ellene eljárás indul, egy ártatlan meghalt
    és még annyi de annyi scenáriót tudnék sorolni (pár valós volt ezek közül), ami mind csak 1 ember csak 1 rossz döntése miatt adódhat.
    Amit be szeretnék láttatni veled ezzel, hogy minden döntésed nem csak rád, de a Föld teljes lakosságára is kihatással van.
    Add meg nekik legalább azt a tiszteletet, hogy saját sorsukról saját maguk dönthessenek legjobb tudásuk és belátásuk szerint (isten akarata szerint, mert ugyebár ő adta nekünk a szabad akaratot!)

    És még itt jut eszembe egy vicc (hogy mennyire igaz, hogy 1 döntéseddel is befolyásolhatod az egész emberiség sorsát):
    Ipse elmegy jósnőhöz. Az azt jósolja neki, hogy milliók halála fog a lelkén száradni.
    Ipse letörve sétál haza, egyszer csak látja, hogy egy gyereket el fog ütni a villamos. Gondolva legalább egy jót tegyen megmenti a gyerek életét.
    Boldog is, hogy ez összejött, megkérdezi a srácot, hogy mi a neve, mire a srác:
    Adolfka
  • Bandew
    #197
    Rendes kemény buli volt, 5-ös a te érdekes listádon, ha tudni akarod. Szimpla diákmelót nyomok, ami bár nem felelősségteljes, de baromi fárasztó és veszélyes, mert nagy gépek mellett dolgozok. Amúgy most már állj le. Nem értem miért olyan nehéz felfogni, hogy TE vagy az, aki hülyén áll a dolgokhoz. Akkora baromságokat írtál, hogy már szinte fizikailag fájt. Senki nincs az általam ismert emberek között, aki így látná a dolgokat, ahogy te. Még hogy életeket oltunk ki...
    Amúgy meg mit húzod tovább a dolgokat. Elmondtam, hogy mi a helyzet a életemben, hogy albit kell fizetni (ha valami, akkor ez felelősségteljes dolog), erre te tovább nyomod a baromságaidat, hogy "de nem is olyan a melód".

    #196
    Fáradtság=figyelmetlenség
    Oké elfogadom. Tudod kiknél? Akik nem felelősségteljesek! Ez így van ne is nyomd tovább a baromságaidat, mert vedd már észre öreg, hogy TE vagy a gigalol nem pedig én! Itt nyomod a marhaságaidat, már baromi régóta én meg vagyok akkora barom, hogy válaszoljak is rá. Éjjel is 5 órát aludtam ilyen fárasztó napok után és épp most értem haza, miután levezettem 120 km-t.
    Nem értem mi kell még neked. Ha valaki figyelmetlen az a saját hibája!!! Ez így működik, nem kell belemagyarázni semmit, hogy más hibája. Ez süket duma. Ha kinyírsz valakit autóval, mert figyelmetlen voltál, nem a bulizókat vágják sittre. A fáradt ember nem egyenlő a figyelmetlenséggel, legfeljebb könyebben az uralma alá kerül. Ha 100%-osan fitt vagy, akkor is elbambulhatsz, csak ha fáradt vagy könyebben megy, ennyi. Erre oda kell figyelni, megy ez minden embernek, csak tisztában kell lenni azzal mit csinálunk. Egy buli nem okoz olyan fokú fáradtságot, ami veszélyes! Én értem te mit akarsz magyarázni, csak azt nem fogod fel, hogy én itt egyéjszakás bulikról beszélek, nem pedig mindennapos, egy hónapon át tartó randalírról. Az már kikészíti az embert, az tényleg kínzás. De ha valaki mondjuk havonta, vagy akár hétvégente bulit csinál, az nem okoz semmi rosszat! Kényelmetlen, de el lehet viselni. Ez a tolerancia, ami asszem egy igen fontos emberi tulajdonság. Sajnálom, hogy ez benned nincs meg, az ilyen emberek hamar bekattannak, mert nem mindig az van amit ők akarnak.
    Az meg, hogy te itt perelgetni akarsz, ne haragudj, de nagyon szánalmas. Kb felér egy "megmondalak anyukámnak!" szintü húzással.
  • mrzed001
    #196
    Te mégis melyik bolygón élsz ???
    Fáradtság = figyelmetlenség (vagy ha így jobban tetszik gondolj közé egy ilyet: -> )
    A vezetésben, a munkában, a családban ... mindenhol. Ha fáradt vagy nem tudsz arra koncentrálni amit csinálsz, nem vagy robot.
    Bocsi, de ekkora hülyeséget is rég hallottam. Közeledsz a GigaLOL-hoz !

    Aki nem hiszi, az tesztelje. Bár sztem elég csak visszagondolni a régi szép szakközép/egyetemi évekre, már mindenkivel megesett, hogy egy buli után másnap (harmadnap) ment be órára.
    Na akkor mennyire tudott figyelni?
    Vagy csak elterült a padon üres aggyal figyelést színlelve? (esetleg bealudt :p)
  • mrzed001
    #195
    Szóval tök fáradt vagy, és éppen buliznak a szomszédban. Egy csendháborítási skálán 1-10-ig mennyit kapnának ?
    1- illuminált állapotban ritka dalolászás
    3- kevés basszus, normálnál azért jelentősen több hangerő (de falon át alig hallható)
    6- Elaludni lehetetlen, a trash metal basszusától lüktet a fal meg a fejem
    9- még a borosüveg is leszédül a szekrény tetejéről (hála a basszus dobogásának)
    10- Úristen FÖLDRENGÉS !!!

    ki van zárva, hogy >5, mert akkor éppen a düh tombolna benned. Bár vasárnap ugyebár nem kell dolgozni menned, de megnéztem volna a nyúzott pofád, ha ezt követően reggel 6-kor szól az ébresztőóra, hogy menned kell dolgozni.
    Vagy a teljesítményed a munkahelyen.
    Persze nem a mekibe, ott max odaégetsz valamit :p, hanem pölö leülnél fejleszteni komplex rendszert ilyen fejjel. És meg se próbáld bemagyarázni, hogy te olyan übermens vagy, hogy akármilyen fejjel akármilyen komplex rendszereket csinálsz, mert körberöhöglek, ennél már csak a másnaposság teszi lehetetlenebbé a feladatod.
    Persze hogy ezt megértsd komoly és felelősségteljes helyen kellene dolgoznod.
    Vagy a példa kedvéért képzeld el, hogy a szomszédod egy mentős/műtős orvos, aki nemrég feküdt le egy 14 órás műszak után. Másnap rábíznád az életed ???
    Ha meg szeretnélek ítélni eddigi hozzászólásaid alapján akkor: Felelőtlen tacskó vagy !

    Az meg, ha mások jól érzik magukat: hajrá. Ki a faszt érdekel?
    De továbbra is a kérdéseim fennállnak:
    - Joga van bárkinek megfosztani a pihenéstől? (az alvás megvonás nemzetközileg a kínzás kategóriába tartozik !)
    - Ki adta neki ezt a jogot? (az állam ugyebár nem, szóval ki a fasznak képzeli magát az ilyen ???)
    - Vállalja az illető a következményeket, vagy szépen áthárítja másra (undorító pondró az ilyen, legalább annyi esze lenne, hogy belássa azt mivel zajongott, a másik azért sérült meg/rosszul vizsgázott/nem tudta ellátni a kötelességét ... )

    És mégvalami: ugyan még nem hallottam rá magyar precedenst (bár lehet), de ha mellettem ilyet tenne az illető (egészestés hepaj, esetleg hétköznap többször), akkor szépen kivenném a legdrágább szálloda egy méregdrága szobáját, és az árát szépen visszaperelném a zajongótól (egy jó ügyvéddel gyerekjáték, sőt még egy durva kártérítést is fizettetnék vele). Na ez után nézném én meg, hogy lenne-e kedve még basszust bömböltetni, meg duhajkodni

    Ja és remélem a szomszédaid itt az új helyen hétköznap is folytatni fogják áldásos zajtermelő tevékenységüket, hagy tudd meg milyen is a fal túloldalán lenni. A másik oldalról ugyanis könnyű pofázni
  • Bandew
    #194
    Ja és még valami:
    A fáradtság az fáradtság, hülyeség egyenlőségejelt rakni ez és a figyelmetlenség közé. Persze én elhiszem, hogy a te szótáradban ez ugyanazt jelenti, talán nem volt elég kielégítő a taníttatásod, de akkor legalább ne hencegj vele.
  • Bandew
    #193
    PTE-re járok, dolgozom és ebből fizetem az albérletet amiben lakom.
    Jelenleg épp kivagyok annyira elfáradtam a többnapos költözködésben meg a vizsgák miatt, alig aludtam pár órát és jelenleg pont egy buli zajlik a szomszédban és képzeld csak, örülök, hogy jól érzik magukat.
    Én elhiszem, hogy te legszivesebben öngyilkos lennél, ha más jól érzi magát, de szerintem inkább ez a "MEGALOL".
    Nem fogok veled vitatkozni. Ha ilyen baromságokat komolyan gondolsz, akkor nincs is értelme.
  • Bandew
    #192
    Na megvolt!!!
    Csináltunk egy bulit! 2x kijöttek a zsernyákok, de mellénk álltak és utána együtt szídtuk a szomszédokat. :-D
    Ők is ki voltak akadva, hogy ugráltatják őket ilyen marhaságok miatt. Amikor másodjára jöttek ki, mesélték, hogy direkt kommandóztak a lakás körül és egy k*rva nyikkanást sem hallottak!!! Jó fejek voltak, behívtuk őket és elvoltunk. Azóta már elköltöztünk, itt most van net, szal tudok írni.
  • mrzed001
    #191
    Óóóó de naiv itt valaki.
    Leszarod a melót. Peeeeeerrrszeeee
    Dolgozol te egyáltalán, vagy még otthon csücsülsz anyucikánál ?
    Van családod amit el kell tartanod? Albérlet, rezsi és hitel amit pontosan időre fizetned kell ??
    Abból amit leírtál lerí, hogy nincs. Nem mész be dolgozni mi Mintha az úgy menne.
    Bocsi, de ez MEGALOL !!

    Be kell menned, bizony sokan még betegen is kénytelenek bemenni, mert nagyon sok helyen nem tolerálják a hiányzást (pont a rosszabb munkakörökben tolerálják a legkevésbé, a szegény ugyebár a legjobban kizsákmányolható fajta pölö egyszerű bolti pénztáros)

    Meg persze ZH-ra se kell bemenni :pp Nem ám, minek is :P
    Jártál te bármilyen felsőoktatási intézménybe ??????
    Nagyon elrugaszkodtál a valóságtól !!

    "nem uralkodott felettük olyan fokú fáradtság, amit ne tudtak volna legyőzni, így a saját hibájuk is"
    Két dolgot nem veszel figyelembe.
    1) fáradtság = figyelmetlenség
    2) pszihikai állapot (mert bizony egy átbulizott éjszaka =/= szomszédok miatt át nem aludt éjszaka, csak próbáld ki)
  • rolika
    #190
    nálunk -faluhelyen- tök nyugis volt, semmi petárdázást nem hallottam.
    éjfél után tüzijátékoztak a szomszédban, de azt szabad volt :) a kutyát meg elzártam, ne bomoljon (már csak azért is, mert akkora hó van, hogy a kerítés alig látszik ki :)